Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Akiknek nincs erkölcsi alapjuk megemlékezni Horthy Miklósról
  2016-12-19 13:18:31, hétfő
 
  KINEK, vagy KIKNEK NINCS ERKÖLCSI ALAPJUK MEGEMLÉKEZNI NAGYBÁNYAI HORTHY MIKLÓSRÓL?
*
Annak ellenére, hogy egyetértek a szívhez-szóló szövegű megemlékezés minden gondolatával, háborgó lélekkel gondolok arra, hogy van-e erkölcsi alapja bárkinek is ebben az országban megemlékezni Horthy Miklósról mindaddig, míg NEM RÉSZESÜLNEK LEGALÁBB ERKÖLCSI KÁRPÓTLÁSBAN A NEHÉZ-SORSÚAK (és utódaik)!
*
*
1.) Azokat a NEHÉZ-SORSÚAKAT, az osztályidegaennek kikiáltott "burzsuj-reakciós elemek"-et és utódaikat, akiket 1956-ig sikerült kiirtani, vagy életterüket elvenni - az 1945 után hatalomra kerülő, magukat kommunistának és szocialistának hazudóknak!
*
De nem jártak jobban azok sem, akik túlélték a ,,hazai" recski- és a hozzá hasonló büntető- és átnevelő tábort. Mert, mint ilyenek, soha nem élhettek szabad életet, hanem a társadalom peremére kontra-szelektálva, egyfajta belső emigránsként tengődtek.
*
1.1. Mert, aki túlélte a II. világháborút valamilyen fogságban, majd a háború befejeztével hazavergődött, az fasiszta ellenségként lett nyilvánítva, ami kiterjedt utódaira is.
*
1.2. Aki túlélte a málenkíj robotot a Szovjetunió szibériai településein, az hazavergődve soha többé nem lehetett szabad, mert örökre rásütötték a láthatatlan skarlátbetűt, amit belül a lelkében kellett viselnie, mint a II. világháborúban a zsidóságnak kívül a ruháján a sárga csillagot, és ezt örökítették tovább a mit sem sejtő utódaikra is, mert nem beszélhettek róla;
*
1.3. Aki túlélte a ,,hazai" recskihez hasonló büntető- és átnevelő-tábort, az valójában soha többé nem lehetett szabad, mert olyan rendőri felügyelet alatt tengethette életét, ami miatt rokonai is messzire elkerülték és az is csodával volt határos, ha családot alapíthatott...viszont, a mit sem sejtő utódai is megörökölték ezen NEHÉZ-SORSÚSÁGOT szüleiktől;
*
1.4. Azoknak a horthysta kertgazdálkodást megvalósító kisbirtokos földműves - ,,kuláknak" kikiáltott - magángazdáknak és utódaiknak, valamint, az éppen polgárosodó értelmiségieknek, vagy a szakmát tanuló iparos - saját műhellyel rendelkezős - mesterembereknek, akiknek nem volt lehetőségük Nyugatra emigrálni sem oda menekíteni családtagjaikat, belső emigránsként, a társadalom peremére száműzötten (kontraszelektáltan) kellett leélniük életüket.
*
*
2.) Azokat a NEHÉZ-SORSÚAKAT, akik az 1956-os népfölkelésben és szabadságharcban elesettek, bebörtönzöttek, kivégzettek és üldözöttek, valamint utódaik sorsa egy nagyon fájó sajgó seb a nemzet testén, lelkén...
*
2.1. Hiszen, a túlélőknek és utódaiknak ,,halálraítélt"- belső-emigránsként kellett meghalniuk, mint számkivetetteknek!
*
2.2. Utódaik nehéz-sorsát sajátlagos megfigyelők kísérték figyelemmel 1990-ig, amit kiterjesztettek az un. 1990 utáni rendszerváltozás éveire is - ami a mai napig tart.
*
2.3 Az 1956-os népfölkelésben érintett magyar családok és családtagok is belső emigránsként kellett, hogy tengessék az életüket, mert a szocialistának hazudott politikai diktatúra kidolgozta és "sikerrel" alkalmazta velük szemben a negatív megkülönböztetés (diszkriminációs kontraszelekció) minden formáját
*
*
*
Van egyetlen-egy és végképpen tragikus körülmény, amiben megegyeznek és ez: annak eltussolása, hogy az 1945-öt- és főleg 1956-os véres megtorlást követően megtörtént az a HELYCSERÉS TÁMADÁS, amivel részben fölszámolták, átnevelték és proletarizálták a Horthy-korszak polgárosodó középosztályát és a kertgazdálkodást megvalósító kisbirtokos parasztságot.
*
Kitermelte az alulról fölhozott és ,,kiemelt" kádereivel az új hatalomhoz hűséges elvtelen- réteget, akit meg lehetett vásárolni a saját fajtája tönkretételére.
*
*
Ezen NEHÉZ-SORSÚAKNAK és utódaiknak még a rendszerváltozás nevezetű felfordulásban is el kellett/kell szenvedni az élet minden területén a szocializmus nevezetűből átörökölt negatív megkülönböztetést (diszkriminációt); ami miatt nem tanulhattak tovább sem nappali tagozatú középiskolában, sem fölsőfokún, sem a dolgozók esti iskoláiban...
*
*
A csatolt linken az alábbi szöveggel fejezi be megemlékező beszédét Bertha Szilvia:
*
"Élete eredményeivel és hibáival, sikereivel és kudarcaival, álljon mindannyiunk előtt példaként!
Isten áldja Horthy Miklós emlékét!"
*
*
MONDJA EZT EGY OLYAN POLITIKUS, AKINEK FOGALMA NINCSEN MINDARRÓL, AMIT EL KELLETT SZENVEDNIÜK 1945, ÉS 1956 UTÁNI MEGTORLÁSOK és az 1990 utáni, un. RENDSZERVÁLTOZÁS IDEJÉN mindazon NEHÉZ-SORSÚAKNAK, akikkel a mai napig fizettetik a zsidóság ellen elkövetett un. "holokauszt" miatti jóvátételt! Aki, vagy akik - parlamenti képviselőségük idején, - minden évben megszavazták az az-évre kitűzött jóvátételi keretet!
*
https://www.facebook.com/berthaszilvia.hu/posts/563000087234123:0
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 152 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 213
  • e Hét: 7211
  • e Hónap: 8158
  • e Év: 44099
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.