Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
És ez lesz az ő neve...
  2016-12-19 22:32:11, hétfő
 
  És ez lesz az ő neve, amellyel nevezik őt: Az Úr a mi igazságunk! (Jer 23,6)



Mivel az ember természeténél fogva minden cselekedetében, amellyel Istennek tetszeni akar, bizonytalan és kétellyel van teli, Isten iránt nem lehet egyenes a szíve, képtelen hozzá térni, őt segítségül hívni, hanem bátortalan, menekül, és végül Isten iránti gyűlöletbe fordul, és kétségbeesik. Mert ha igazi harcra kerül a sor, mivel ítélet elé kell állnia, érzi és látja, hogy életvitelével és cselekedeteivel nem állhat meg Isten haragja előtt, hanem azokkal együtt a mélységbe kell süllyednie. Hogy ily bajokban megálljunk, és felettük győzedelmeskedjünk, más alapunk kell legyen, mint a magunk vagy a törvény igazsága, mégpedig Krisztus eme örök igazsága, amely az Atya jobbján van, ahol azt az ördög nem tudja megdönteni, és Isten ítélete ellen semmit sem tud felhozni. Engem feldönthet az ördög, ha akar, életfolytatásommal és minden cselekedetemmel együtt, ha ugyanis az Isten ítéletét és haragját tartja elém, elfújja életemet, mint szél a tollat. De magamtól és cselekedeteimtől utasítsam csak az Atya jobbjához, ahol az én Uram, Krisztus ül, aki nekem ajándékozza az ő igazságát - őt nem fogja tudni megvádolni.

Luther Márton
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Szül pedig fiat...
  2016-12-19 15:53:51, hétfő
 
  Szül pedig fiat, és nevezed annak nevét Jézusnak, mert ő szabadítja meg az ő népét annak bűneiből.
(Mt 1,21)


Nincs még egy név a földön, amelynek több ellensége lenne, mint éppen Jézus Krisztus nevének. Nem, mintha nem ejtenék azt ki, vagy nem bírnák hallgatni, amikor kiejtik. Sőt, e név leggonoszabb és legelkeseredettebb ellenségei emlegetik és dicsérik azt a leginkább. Emellett magukat keresztyén egyháznak és Isten népének nevezik, minket pedig mint eretnekeket és Isten leggonoszabb ellenségeit gyaláznak és kárhoztatnak. Miért? Azért, mert nem engedjük, hogy e név tartalmatlan betűk sora, hitvány név legyen. Sőt, hisszük, prédikáljuk és megvalljuk, hogy a személy, akit Jézus Krisztusnak hívnak, nevének megfelelően a világ egyetlen Megváltója, aki a bűntől üdvözít; az egyetlen Főpap, aki a bűnösöket Istennel megbékíti, az egyetlen Úr és Király, aki kiszabadít minden félelemből és bajból. Hisszük, prédikáljuk és valljuk, hogy ő csak azokat váltja meg a bűnöktől és a haláltól, akik mint ilyet ismerik el, hogy kegyelmet és örök üdvösséget nyerjenek. Kedves [testvérem], ne mondd arról, aki Jézus Krisztus nevét helyesen tudja kiejteni, hogy a Szentírás rossz doktora!

Luther Márton
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Csapatmunka
  2016-12-19 15:34:17, hétfő
 
  "Sok mindent fel lehetne hozni annak igazolására, miért jó, ha a vezetőség istenfélő férfiak csapatából áll. Együttes tanácskozásuk és bölcsességük segít annak biztosításában, hogy a döntések ne legyenek öncélúak, és ne egyetlen ember javát szolgálják. Az egyszemélyes vezetés tulajdonképpen nem az egyházra, hanem a szektákra jellemző."

- John MacArthur -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A lelkipásztori szolgálat
  2016-12-19 15:22:34, hétfő
 
  "A lelkipásztori szolgálat csapatmunka."

- John MacArthur -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Elöljáró
  2016-12-19 15:19:53, hétfő
 
  "Azok az elöljárók, akik úgy döntenek, hogy nem fogadnak el támogatást a gyülekezettől, esetleg olyan előnyt élvezhetnek, amiben nem lehetne részük, ha a gyülekezet fizetett alkalmazottai lennének. Olyan helyzetben vannak, hogy bizonyságot tehetnek a világnak feddhetetlenségükről. A munkahelyen a hitetlenek jobban látják őket, és rivalda fényben szerepelnek az élet különböző területein, olyan emberekkel kerülnek kapcsolatba, akikkel a gyülekezet máshogy nem érintkezhetne. Nagyobb bizalmat teremthetnek az elöljárók egész csoportja iránt. Az elöljáró támogatása tehát választható lehetőség, az elöljárói tisztség lelki feltételei azonban nem képezhetik alku tárgyát."

- John MacArthur -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Anyagi támogatás
  2016-12-19 15:12:02, hétfő
 
  "A hívők nem oszlanak különböző osztályokra, és a tisztség tekintetében a Biblia alapján nincs különbség a laikus elöljáró és a lelkipásztor között. Mindegyik elöljárónak ugyanaz a feladata: a nyáj felügyelete, gondozása, táplálása, védelmezése és tanítása. Az elöljárók együtt alkotják a vezetőséget és a mintát a gyülekezet többi tagja számára. Mindegyiküket a gyülekezet rendelte ki, Isten hívta el és választotta ki a Szentírásban meghatározott pásztori szerepre. Az Úr ugyanolyan odaszánásra és ugyanarra a tisztségre hívta el mindnyájukat. Az anyagi támogatásnak nem szabad megosztania az elöljárókat. Minden elöljáró eldöntheti, hogy eltartásáról a gyülekezet gondoskodjon-e vagy saját maga, aszerint, hogy mi Isten akarata számára."

- John MacArthur -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Anyagi támogatás
  2016-12-19 15:04:07, hétfő
 
  "Az elöljáró a 'sátorkészítést' is választhatja. Ha egy elöljáró úgy dönt, hogy máshogy jut jövedelemhez, döntése a Szentírás keretei között marad. Az elöljárók számos okból dönthetnek úgy, hogy nem a gyülekezeti munkából élnek meg, ahogyan Pál tette. Esetleg nem akarják a gyülekezetet terhelni eltartásukkal, vagy úgy érzik, hogy bizonyságtételüknek nagyobb hatása van, ha nem kérnek támogatást. Abban a gyülekezetben, ahol több elöljáró is van, valószínűleg lesznek olyanok, akik eltartják magukat, és olyanok is, akiket a gyülekezet támogat. Egyik módszer sem befolyásolja az elöljáró tisztségét."

- John MacArthur -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Anyagi támogatás
  2016-12-19 14:56:46, hétfő
 
  "Minden elöljárónak megvan a joga az anyagi támogatásra. Ha az Úr hívta el elöljárónak, és a gyülekezet elismerte elhívását, joga van arra, hogy a gyülekezet tartsa el. Ha ráébred Isten Lelkének vezetésére, hogy támogatást keressen, és szabadon azt tehesse, amit Isten a szívére helyezett, akkor tudnia kell, hogy lelkészi szolgálatának elismerésével a gyülekezet kötelezte magát a támogatására."

- John MacArthur -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Anyagi támogatás
  2016-12-19 14:51:36, hétfő
 
  "Anyagilag támogatnunk kell a szolgálókat... A lelkészt a gyülekezetnek kell eltartania."

- John MacArthur -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Hitetlenség
  2016-12-19 14:46:55, hétfő
 
  A hitetlenségnek minden bizonyítéka megdől azon az egy tényen, hogy halála órájában még senki senki sem bánta meg keresztyén hitét.  
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 709 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4553
  • e Hét: 16264
  • e Hónap: 45576
  • e Év: 233378
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.