Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Keresztünk miatt ne váljunk közömbösökké
  2016-12-02 20:32:26, péntek
 
  Keresztünk miatt ne váljunk közömbösökké


1.Pál apostol maradéktalanul leírja azt a küzdelmet, amelyet a hívők a szomorúságnak bennük jelentkező természetes érzése ellen vívnak, miközben türelemre és mérsékletre törekszenek, a következő szavakkal: Mindenütt szorongatnak bennünket, de nem szorítanak be: kétségeskedünk, de nem esünk kétségbe: üldözöttek vagyunk, de nem elhagyottak: letipornak, de el nem veszünk." (2Kor 4,8.9) Világos, hogy a kereszt türelmes hordozása nem jelenti azt, hogy magunkat megkeményítjük, sem azt, hogy nem vagyunk szomorúak. Így képzelték el ugyanis régebben a sztoikus filozófusok a nagylelkű embert, aki mintegy megválva emberi mivoltától, érje bár szerencsétlenség vagy szerencse, öröm vagy bánat, úgy fogad mindent mint egy hideg kő. Mi haszna van ennek a büszke bölcsességnek? A türelemről olyan képet festettek, ami emberek között soha nem volt, és nem is lehet. Abbéli kívánságukban pedig, hogy ilyen egyedi fajtáját megtalálják, a türelmet az emberi élettől nagyon távolivá tették.
2.Jelenleg is vannak a keresztyének között modern sztoikusok, akik szerint rossz dolog a sóhajtozás és a sírás vagy éppen a magányos búslakodás. Általában azok vélekednek így, akik inkább álmodozók, mint gyakorlatias emberek, akik éppen ezért a képzelődésen túl semmi mást nem tudnak nyújtani.
3.Nekünk azonban nincsen semmi közünk az ilyen kemény és merev bölcselkedéshez, amit a mi Urunk Jézus szavaival és példájával egyaránt elítélt. Hiszen ő maga is sírt és könnyezett saját maga és mások nyomorúsága láttán, és erre tanította tanítványait is. ,,Ti sírni és jajgatni fogtok, a világ pedig örül." (Jn 16,20) És hogy a szomorkodást senki ne kárhoztassa, boldogoknak nevezte a sírókat. (Mt 5,5)
4.Nem csoda, hiszen ha minden könnyet elítélt volna, mit kellene gondolnunk magáról az Úrról, akinek teste vért verejtékezett? (Lk 22,44) Ha minden félelmet hitetlenségként bélyegeznénk meg, minek kellene neveznünk az őt leterhelő és megzavaró aggodalmat? Ha nekünk semmiféle szomorúság nem tetszik, hogyan tetszhet az, hogy az Úr megvallja: ,,Szomorú az én lelkem mindhalálig!"? (Mt 26,38)

Kálvin János
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Ha lehull a lepel
  2016-12-02 11:26:29, péntek
 
 
Addig látnak minket
míg e testben járunk,
láthatatlanokká
halál után válunk.
Ha földi sátorát
elhagyja a lelkünk,
itt marad a földön
minden gondunk, terhünk.
Istennél találunk
harcban védettséget,
dicső országában
üdvöt, békességet.
Elköltözés percét
azért egyre várjuk,
szorongásainkat
Urunk elé tárjuk.
Nála gyermekké lesz
a gazdag, a szegény,
ruháinkon csillog
az örök égi fény.
Előlünk ezt ma még
függöny takarja el,
felujjong a lelkünk,
ha lehull a lepel.
Akkor tárul elénk
- mit most még nem látunk -
örök ragyogásban,
mennyei országunk!


Pecznyík Pál
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"És keljünk fel..."
  2016-12-02 11:18:40, péntek
 
  ,,És keljünk fel, és menjünk fel Béthelbe, hogy csináljak ott oltárt annak az Istennek, ki meghallgatott engem az én nyomorúságom napján, és velem volt az úton, amelyen jártam. (1Móz 35,3)



Áldozatot bemutatni valójában nem más, mint Istennek köszönetet mondani, és dicsérni őt avégett, hogy ő a mi Urunk, aki minket ígérete szerint meghallgat, a bánatban mellettünk van, és minket a halálból megment. Mert ez jelenti azt, hogy ő a mi Istenünk, és hogy neki kell megköszönni, hogy mindeddig rólunk gondoskodott, és megőrzött minket, és továbbra is gondoskodni akar rólunk, noha megengedi, hogy csaknem erőnk felett megpróbáltassunk. -Ez a célja a templom építésének. De ha belőlük ezek az igazi áldozatok hiányoznak, inkább nevezhetők marhaistállóknak és disznóólaknak, mint oltároknak vagy templomoknak. Mert azért rendeltetett el, hogy a templomokban összegyűljenek, hogy az embereket Istenről tanítsuk, és hirdessük, hogy ő a mi Istenünk, aki javunkra enged minket megkísértetni. Ez a prédikáció a hitről, a mi türelmünkről és Isten kegyelméről szól, és arról, ahogyan vezet és irányítja az övéit. Ahol ezt a tanítást nem hallani, az a hely nem templom, nem oltár.

Luther Márton
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Az Úr napjának eljövetele
  2016-12-02 09:36:58, péntek
 
  AZ ÚR NAPJÁNAK ELJÖVETELE * 2THESSZALONIKA 1-3

KÖZPONTI IGERÉSZ: 2THESSZALONIKA 3

ÖSSZEFOGLALÁS * Pál azzal kezdi thesszalonikaiaknak írt második levelét, hogy dicséri őket az üldöztetés közepette tanúsított hitükért, és azzal az igazsággal bátorítja őket, hogy a jelenlegi szenvedés jutalma a jövőbeli dicsőség lesz. Így az üldöztetés ellenére reményteljes várakozás jellemezheti a hívőket. Pálnak azonban foglalkoznia kell egy félreértéssel is az Úr napjával kapcsolatban. Az ellentétes híresztelések ellenére még nem jött el ez a nap, és Pál felsorolja azokat az eseményeket, amelyeknek előbb be kell következniük. Erre az igazságra a lusta rezignáltság helyett csak az evangéliumért való munkálkodás lehet a helyes reakció.

NAPI ÚTRAVALÓ * Krisztus visszatérésének ígérete hogyan hat a mindennapi életedre? A felületes szemlélő észrevenné, hogy Krisztus szavai miatt: ,,ismét eljövök", más vagy, mint a többiek (János 14,3)?
Krisztus visszatérése egyensúlyt teremtő tan. A jelent és a jövőt is kellő távlatba helyezi, és segít Istennek kedves fontossági sorrendet kialakítanunk.
A thesszalonikai gyülekezet egyes tagjai úgy tekintettek Krisztus visszatérésére, mint ami indokolja, hogy lazítsanak - visszahúzodjanak a társadalomtól, véget vessenek vállalkozásaiknak, és hátradőlve várakozzanak. Pál azonban szigorúan reagált az efféle céltalan lustaságra (3,10-14).
Te is beleestél ugyanebbe a tévedésbe, elhanyagolva családi, munkahelyi vagy lelki kötelességeidet? Ma van a legjobb alkalom arra, hogy ismét a megfelelő irányba állj! Hívd össze ma este a családi kupaktanácsot, hogy megbeszéljétek a mellőzött feladatokat, amelyeket Isten általad/általatok akar elvégezni Fia visszatéréséig. Akár a családotok heti mottójává is tehetitek a 3,13-at!

BETEKINTÉS * KÉT LEVÉL EGYMÁS MELLÉ HELYEZVE

1Thesszalonika 2Thesszalonika
*A hitet, reményt, szeretetet *A hitet, reményt, szeretetet
hangsúlyozza. hangsúlyozza.
*Krisztus napjáról szól. *Az Úr napjáról szól.
*Vigaszt merít Krisztus *Krisztus visszatérésével kapcsolatos
visszatéréséből. téveszméket tesz helyre.
*Dicséri a munkálkodó szenteket. *Elítéli a lusta szenteket.

Mennyei koronánkat a földön kell elnyernünk.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Hogy megállhassatok..."
  2016-12-02 07:37:39, péntek
 
  "Hogy megállhassatok az ördögnek minden ravaszságával szemben." (Efézus 6:11)



Az ördög megpróbálja elhitetni veled, hogy bűneid túl nagyok ahhoz, hogy bocsánatot nyerjenek. Megkísérli, hogy bűneidet minden lehető eszközzel súlyosbítsa. Beleplántálja lelkedbe, hogy vétkeztél a kegyelem ellen, mivel annyi intést és figyelmeztetést, annyi dorgálást és a kegyelemnek gyöngéd felkínálását elutasítottad. Ha ezeket a belső hangokat követted volna, akkor nem volna semmi baj, de mivel ellenálltál eddig nekik, ezért nincs számodra többé remény. Ha igazán vágytál volna az üdvösségre, akkor korábban kellett volna jönnöd.
Rettenetes ítéleteket idéz neked Isten Igéjéből, és ravasz érveléseivel úgy alkalmazza rád, hogy, ha lehet, föladasson veled minden reményt, és Júdás útját válaszd.
Ha ez nem sikerül, akkor önigazságoddal nyugtat meg. Elhiteti veled, hogy megmenekültél, hogy mindent megtettél. Textusokat idéz a Bibliából, hogy ebben megerősítsen: "Hiszen ha jót cselekszel, emelt fővel járhatsz" (1Móz 4:7). Búcsút mondtál talán előbbi súlyos és titkos bűneidnek? Úgy gondolod, hogy meg is teszed? Nos, akkor Isten elfogad. Isten meg fog neked mindent bocsátani, helyzeted most jó. Így nyugodtan tovább élsz mindaddig, amíg egy vizsgálódó szó rá nem ébreszt, hogy becsaptad magadat. Az a szó felfedi hiú reményedet és hitedet. Nem az igazság törvényénél keresel menekvést, hanem a cselekedeti törvénynél. Ez egy kicsit megrémít, de kis idő múlva ismét visszakapod nyugalmadat. Abba a hibába esel, hogy racionálisan értelmezed az evangéliumot, és azok közé számítod magadat, akik megtartatnak. Az ördög megnyugtat, de nincs benned gyökere az egésznek!

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 709 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35932 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2767
  • e Hét: 9013
  • e Hónap: 38325
  • e Év: 226127
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.