Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Akár…
  2016-12-20 22:10:33, kedd
 
  Akár...
A Terrorelhárítási Központ a berlini események hatására rendkívüli intézkedéseket foganatosított, melynek keretében megtiltották kamionok behajtását a Váci utcába, a Dob utcába és a József Nádor térre, a fontosabb kereszteződésekben Tarlós István és Németh Szilárd poszterek rettentik el az esetleges merénylőket, a nagyobb bevásárlóközpontok játékosztályára a TEK speciális tankjai nehezítik a bejárást, az összes tank a várható hidegre vadonatúj téli gumikat kapott és végül Orbán Viktor a legújabb izraeli gyártmányú golyóálló pizsamában tölti az éjszakát.
Arra a kérdésre, hogy mi lenne, ha azokra a helyekre, ahol sok ember fordul meg, esetleg betonakadályokat kellene elhelyezni, Kövér László nem volt hajlandó válaszolni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A PIRAMISJÁTÉK NEVE: nER - BRÓKER MARCSI AZT CSINÁLTA KICSIB
  2016-12-20 21:37:35, kedd
 
 
Pontosítanék, nemcsak a karcagiak hanem egész Kelet - Magyarország oda hordta a pénzét!!!


Melyik fideszes briganti is mondta a Joszip Tot stb. ügy után azt, hogy Mo.-on állampolgári jog hülyének lenni? Marcsika, Tarsoly Csaba stb. ezt használta ki. Irreális hozam ígéretének csak hülyék hisznek. Most (is) ráfáztak, futhatnak a pénzük után. Meg persze kártalanításban reménykednek. Ugyan kitől? Pénzüket rég eltapsolta a "bandzsa vénasszony", azt meg kikérem magamnak, hogy a közös kalapból (adófizetők pénzéből) térüljön meg a káruk. Kockáztattak, rajta vesztettek, sorry.
Marcsikát a kapzsiság tartotta fenn, a NER -t az EU-s pénz.
A vérlázító olajaktákkal kapcsolatos gyalázat váltotta ki talán a legnagyobb felháborodást. Benne volt a szoci is, a Fidesz is nyakig. A parlamenti olajbizottságot ellehetetlenítették, pedig összejött vagy 6500 oldalnyi anyag. A bizottság munkáját lezáró ülésre már nem került sor, mert előtte éjjel 85 évre titkosították az egészet. Pintér Sándor időnként néhány apró tételt felold, vagyis mazsolázik. A titkosítás az első Orbán-kormány idején történt!
Az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalával kellett volna indítani a rendszerváltozást, de az úgynevezett ellenzéki kerekasztalnál (1989/90) elég sok érintett ücsörgött. Hogy ki állította össze a névsorukat, az nem derült ki! 25 esztendő kevés volt ahhoz, hogy az ügynöklisták nyilvánosak legyenek. A harmadik Orbán-kormány regnál jelenleg, és szóba se kerül a listák titkosságának feloldása.
A titkosításról annyit tudni kell, hogy akkor oldják fel, amikor a TITOKGAZDA azt mondja, hogy feloldható! Hogy jelenleg ki Magyarországon a titokgazda, az titok. Maradunk a jelentős gazdasági válságon túl a talán még rettenetesebb erkölcsi válságban is, és nincs már értéke a bizalom szónak se.




*******

A PIRAMISJÁTÉK NEVE: NER - BRÓKER MARCSI AZT CSINÁLTA KICSIBEN, AMIT A FIDESZ NAGYBAN

Marcsika története egy az egyben a mai magyar politika és társadalom története, csak kicsiben. Arról szól, hogy hogyan tudja egyetlen, primitív, faék egyszerűségű csaló maga alá tiporni egy közösség elitjét, kiforgatva őket mindenükből.

Batka Zoltán vendégírása a Nyugati Fényen.

És mellesleg milyen az, ha nincs oknyomozó helyi média sem, amelyik időben figyelmeztetett volna. A seggnyaló, önkormányzati fenntartású helyi lapok nyilván egy ujjal sem mertek hozzányúlni a jó helyi politikai kapcsolatokkal rendelkező Marcsikához.

Azonban aki kicsit is használja az agyát, vagy legalább google-zik egyet, annak sajtó nélkül is tudnia kellett volna, hogy Marcsika hazudik, mint a vízfolyás.

Lehetetlen hosszú éveken át, folyamatosan évi 18 százalékos hozamot kifizetni. A Kun-Mediátornak pedig nem voltak semmiféle látható befektetései.

Karcagon az emberek nem törődtek ezzel. Hordták a pénzt zsákszámra Marcsikához. Kikapcsolták az agyukat és helyette működött a hit és a tömegpszichózis.

marcsi-ov.png

A vidéki Magyarországon iszonyúan erős a közösségi kapcsolatok szerepe. Falvak, városok társadalma ezekre az emberi kapcsolatokra támaszkodva éltek túl agyalágyult rezsimeket. (pl. így fogják túlélni a mostanit is)

Azonban ha egy csaló el tudja érni, hogy a helyi közösség higgyen neki, úgy a dolog a visszájára fordítható és a közösség immáron öngyilkos buzgósággal fog a csaló érdekében munkálkodni.

Ez valahogy így működik: ha a szomszéd hisz Marcsikának, akkor nekem is hinnem kell. Ha ugyanis nem hiszek neki, ám a szomszéd (és a lakóközösség igen) akkor meghazudtolom a szomszédot és a környezetemet.

Ráadásul a vidéken a hétköznapi praktikum ma is mindenféle hiedelmekkel keveredik, az egészséges szkepszis a hitetlenség jele. És ez a gondolkozási rendszer könnyen "átbillen" a hiedelmek felé. Ha pedig valaki hitetlen, az nagyon könnyen áruló lesz a hívő közösség szemében.

Tehát ha a közösség origójának számító Marcsikát kritizálom, úgy könnyen kikerülök abból a körből, ami vidéken adott esetben a túlélést jelenti.

Marcsika voltaképpen nem csinált semmi rafináltat. Nem volt Wall Street farkasanyója, egyszerű volt mint a raklap, hazudott folyamatosan, szemrebbenés nélkül, közben családjával, öltözködésével rájátszott a tekintélyes (ízléstelen) vállalkozóhölgy megjelenésére. Ennyi.

Azután matematikai okokból kipukkant a lufi.

Az emberek most látnak egy Belize-ből hazahurcolt lebarnult, bandzsa vénasszonyt. A károsultak, köztük egyébként helyi jogászok, közgazdászok most eszmélnek rá, hogy a büszke, nyakas kun város díszpolgársága lényegében egy vécésnéninek dobálta oda milliárdjait aki utána felélte, elnyaralta azt.

Kérdés, hogyan tudja majd azt a közösség magának feldolgozni, hogy egy nem török, nem tatár vette el a felhalmozott kincseit, hanem egyetlen, fegyvertelen, teljesen középszerű vénasszonynak adtak oda mindent és maguktól. Az előzmények ismeretében jó eséllyel még irracionálisabb válasz fog születni.

Na, pontosan történik Magyarországon és ez fog történni a Fidesz országlása után is.

Batka Zoltán



http://nyugatifeny.blog.hu/2016/12/15/a_piramisjatek_neve_ner_broker_marcsi_azt_c sinalta_kicsiben_amit_a_fidesz_nagyban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MEGHÁTRÁL a LENGYEL KORMÁNY, MÉGIS BEENGEDIK AZ ÚJSÁGÍRÓKAT
  2016-12-20 21:35:02, kedd
 
  MEGHÁTRÁL A LENGYEL KORMÁNY, MÉGIS BEENGEDIK AZ ÚJSÁGÍRÓKAT A PARLAMENTBE

Visszavonulót fúj a lengyel kormány a média ügyében, mégsem korlátozzák a sajtó munkáját a Parlamentben. Van, ahol eredményes a tüntetés...
Külföld | Forrás: Index | Beküldte: Gépnarancs | 2016. december 20. | Nincs hozzászólás
Az orbáni modellt másoló Kaczyńskiék alighanem a tüntetések miatt tértek jobb belátásra, tervük ugyanis nagy a tiltakozást váltott ki szerte Lengyelországban.

Elképzelésük az volt, hogy az ülésterembe csak öt kiválasztott TV-t és néhány újságírót engednének be, más médiumok a helyszínről nem, csak egy zárt médiaközpontból közvetíthetnek, a kormánypárti képviselőktől a parlamenti folyosón így kérdezni sem tudnának. A szejm elnöksége azzal indokolta a javaslatot, hogy a jelenlegi szabályok káoszhoz vezettek.

A sajtó munkáját súlyosan korlátozó új tervezett szabályok miatt szinte harci állapotok voltak a parlament épületénél pénteken.

http://gepnarancs.hu/2016/12/meghatral-a-lengyel-kormany-megis-beengedik-az-ujsag irokat-a-parlamentbe/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rekordot döntött idén a kilakoltatások száma
  2016-12-20 21:12:37, kedd
 
  Rekordot döntött idén a kilakoltatások száma

Horváth Csaba László, 2016. december 20., kedd 17:29, frissítve: kedd 17:46

Fotó: Hegedűs Márta / Magyar Nemzet

Az elmúlt évekhez képest példátlan ütemben nőtt a kilakoltatások száma 2016-ban - értesült a Magyar Nemzet.
A negatív csúcs vélhetően annak a következménye, hogy az elmúlt években törvények és moratóriumok óvták a devizahiteleseket az utcára kerüléstől, és idén márciusban megszűnt a törvényi védelem. Bár a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar még nem összesítette a decemberi adatokat, becsléseik szerint az ingatlan-birtokbaadások száma március és december között meghaladta a 3100-at.

A legtöbb adóst, több mint 1400-at bírósági határozat alapján lakoltattak ki. Több mint 1450 adósnak azután kellett távoznia lakásából, hogy a tartozása ügyében eljáró önálló bírósági végrehajtó elárverezte az ingatlanát. Továbbá a hatósági személyeknek akadt dolguk az önkényes lakásfoglalókkal is, és csaknem 260 alkalommal kellett intézkedniük jogosulatlan lakókkal szemben. A legalacsonyabb számban, mindössze körülbelül 20 esetben történt olyan kilakoltatás, ahol a végrehajtást kezdeményező pénzintézet eladta az ingatlant adósa feje fölül, ez esetben a végrehajtónak csupán az ingatlan kiürítéséről kellett intézkednie.

A köztestület nyilvántartása alapján a lakáskiürítések száma az elmúlt évek statisztikáihoz viszonyítva is kirívóan magas. A kilenc hónap alatt lebonyolított több mint 3000 kilakoltatáshoz képest 2012-ben egész évben ,,mindössze" 700 lakóingatlant adtak birtokba árverést követően. Ez a szám 2013-ban 550-re csökkent, 2014-ben pedig kilakoltatási moratórium lépett életbe a devizahitelesekre vonatkozó törvények alapján.

Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke az adatokról szólva lapunknak azt mondta, a kilakoltatási hullámra számítani lehetett, éppen a devizahiteleseket védő moratórium megszűnése miatt. Mint közölte, a márciusban lejárt tiltás után a végrehajtók sok leállított eljárást újraindítottak. Az elnök ugyanakkor elmondta azt is, hogy az önálló bírósági végrehajtók tapasztalatai alapján az adósok többsége a végrehajtó vagy hitelezője felszólítására önként kiköltözik az ingatlanából.

Lapunk korábbi információi szerint jövőre még nagyobb kilakoltatási hullám várható. A köztestület honlapja szerint az árverezésre váró ingatlanok száma meghaladja a 10 000-et. Ezek közül több ezer ingatlant már három alkalommal is árverésre tűztek, vagyis a vevők nem kapkodnak a végrehajtás alá került ingatlanok után.

http://mno.hu/belfold/rekordot-dontott-iden-a-kilakoltatasok-szama-1377471
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kálmán Olga elvesztette eddigi kenyéradója hitelét is
  2016-12-20 21:10:35, kedd
 
  Kálmán Olga elvesztette eddigi kenyéradója hitelét is

2016. december 20. 16:23

Ifj. Tompó László - Hunhír.info

El bizony. Tovább gyűrűzik az ATV műsorszerkesztő asszonyának felmondási botránya. Mert azt, hogy botrányos esetről van szó, mégpedig nagyon is botrányosról, még eddigi kenyéradói is elismerik, leginkább a Hit Gyülekezetéből közismert Németh Sándor.


Németh Sándor Facebookján az alábbiakat írta:

,,Olga és a televízió tulajdonosi köre között soha nem volt személyes konfliktus, a közöttük meglévő világnézeti különbségek ellenére sem. A tulajdonosi kör megdöbbenését elsősorban két tény váltotta ki. Először is az, hogy a kölcsönös tiszteleten és megbecsülésen alapuló emberi viszonyt és hatékony együttműködést a műsorvezetőnő olyan stílusban és módon rúgta fel egyoldalúan, ami közgondolkodásra befolyással bíró személyhez méltatlan. Az őt több mint egy évtizedig kiemelt megbecsülésben részesítő és sztároló munkaadója számára pedig megalázó és kártékony. A megdöbbenés másik oka az, hogy Kálmán Olga a Hír TV-hez való szerződésével - akarva-akaratlanul - Simicska és szövetségesei Orbán Viktor elleni vendettájának központi szereplőjeként kínálta fel magát, amiről egy híres salamoni mondás jut eszembe: ,,Kóbor kutya fülét ragadja meg, aki felháborodik a perpatvaron, amely őt nem illeti." De ehhez már sem a Hit Gyülekezetének, sem pedig az ATV-nek sincs semmi köze. Az elmúlt napok eseményeiből világosan megértettem: a Simicska-rendszer jobb- és balirányú helyezkedésének és manőverezésének útjában állunk. Szeretném Simicska úr tudomására hozni, hogy kemény fába vágta a fejszéjét."

Egy árva pillanatig sem védem Németh Sándort, de ami igaz, igaz. Szinte nem is igényel kommentárt. Kiviláglik, hogy itt nem elvekről szól a nagy csetepaté, a hirtelen átállás. Csak hát persze egyáltalán nem mindegy, hogy ezt ki állítja. Ezúttal Németh Sándor.

Mondhatnók, a Németh-Kálmán duó akár egymásnak is eshet, anélkül azonban, hogy lényegileg - azaz belsőleg - különböznének egymástól. ,,Ejtőernyős csapat ez, gyerekek, amint 1992-ben már megírtam, de hát már akkor sem hittetek nekem." Valahogy így fogalmazna ma Csurka István.

E csapat célja pedig annak elérése, hogy mindig csak kormányváltás legyen, de rendszerváltozás soha. És ez még akkor is így van, ha tagjaik egymás előtt is elveszítik a hitelüket.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=100019
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Himringyónak állnak fiatalkorú afgán betolakodók Svédországb
  2016-12-20 21:07:28, kedd
 
  EZ ÁM A MULTIKULTI!


**************************

Himringyónak állnak fiatalkorú afgán betolakodók Svédországban


2016. december 20. 06:05

Hunhír.info

Egy Svédországba érkező menekültekkel foglalkozó szervezet, a Göteborg Räddningsmission szerint, egyre több fiatalkorú menekült próbál szexmunkásként túlélni Göteborgban - írja a thelocal.se. A szervezet szerint egyre több fiatalkorút lehet látni este az utcákon, amint idősebb férfiakkal találkoznak, majd kocsiba ülnek, vagy elsétálnak velük rövid beszélgetés után.
Az egyesületnél dolgozó, és szexmunkásokkal foglalkozó Caroline Casco szerint megpróbálják ezeket a fiatalokat biztonságosabb és biztosabb megélhetés felé terelni és az utcákról kivonni, de kaptak olyan fülest is, hogy gyakran ezek a fiatalkorúak csoportokba verődnek, lakást bérelnek, és azt egyfajta bordélyházként üzemeltetik, ami Casco szerint egy aggasztó tendencia és nehezebben követhető.
Az első felmérések szerint elsősorban olyan afgán fiatalokról van szó, akik miután nem kapták meg a menekültstátuszt, mégis Svédországban maradnak, ahonnan nem küldhetik őket vissza csak olyan országba, ahol integrálásuk biztosított. Legtöbbjüket a 18.-ik életévük betöltésével toloncolják ki.
A svéd rendőrök szóvivője szerint nem kaptak olyan információt, ami alapján el tudnak kezdeni nyomozni, ezért nem tettek eddig semmit az ügyben.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=99998


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bundesmutti jól aludt
  2016-12-20 20:56:53, kedd
 
  Őlotyósága szerintem azért végtelenül szomorú, mert a tragédia után már nem tudja véghezvinni “fajkeverős" tervét a fehér ember gyalázatára.

*

Bundesmutti jól aludt

Közzétéve 2016-12-20 | Szerző: Admin

“Kegyetlen, barbár, tragédia": Így reagáltak Berlinre a magyar pártok



Sorba reagálnak a magyarországi pártok arra a tragikus berlini támadásra, mely során egy pakisztáni támadó egy lengyel kamionnal halálra gázolt 12 ember egy karácsonyi vásárban és további 48-at megsebesített.


MSZP: Nem kirekesztéssel kell küzdeni a terror ellen

Az MSZP szerint nem hangzatos jelszavakkal és kirekesztéssel, hanem a rendvédelmi szervek, a felderítés és a szolgálatok megerősítésével kell küzdeni a terror ellen.
Az ellenzéki párt kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a hétfői berlini terrortámadás, Andrej Karlov orosz nagykövet meggyilkolása és a zürichi lövöldözés újra rávilágított arra, milyen valódi veszélyei vannak a politikai vagy vallási szélsőségeknek.

“A terrorizmus soha nem a végső áldozatokat célozza, hanem mindannyiunk szabadsága, függetlensége, nyugalma és biztonsága ellen intéz támadást" - fogalmaztak.

Hangsúlyozták, a terrorizmus elleni küzdelemben kiemelten fontos a nemzetközi együttműködés, mert a határokon átívelő terrorizmussal szemben csak erős, egységes, összehangolt rendvédelemmel és titkosszolgálatokkal dolgozó Európa lehet sikeres. Az MSZP a közleményben kifejezte együttérzését az áldozatok családjának, elítélte a “barbár támadásokat", a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kívánt.

Fidesz: Egész Európát megrázták a támadások

A Fidesz szerint az európai államoknak a jelenlegi feszült helyzetben is meg kell tenniük mindent, hogy garantálják állampolgáraik biztonságát.

A nagyobbik kormánypárt kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a Fidesz mély megrendüléssel értesült a berlini karácsonyi vásárt ért terrortámadásról és a törökországi orosz nagykövet meggyilkolásáról.

A támadások nemcsak Németországot és Oroszországot, de egész Európát megrázták, ugyanakkor rámutatnak a szélsőségek és a terrorizmus elleni határozott fellépés szükségességére - fogalmaztak.

A Fidesz a közleményben együttérzését fejezte ki az áldozatok családjainak

Jobbik: Meg kell előzni a terroristák érkezését

A Jobbik szerint határozott megelőző lépések kellenek a terrorizmus ellen.
Az ellenzéki pártnak az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írták, mély megdöbbenéssel értesültek a hétfői ankarai, zürichi és berlini merényletekről, őszinte részvétüket fejezik ki az áldozatok hozzátartozóinak, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kívánnak.

A merényletsorozat ismét rávilágít: a magyar és európai hatóságoknak mindent el kell követniük, hogy megelőzzék a terroristák érkezését.

Meg kell akadályozni azt is, hogy a gazdag terroristák anyagi lehetőséget biztosítsanak terrorszervezetek létrehozására, működtetésére, így a hétfőihez hasonló tragikus cselekmények elkövetésére - olvasható a közleményben.
Együtt: Elítéljük a tragikus támadást


Az Együtt elítéli a hétfői tragikus berlini támadást, és részvétéről biztosítja az ártatlan áldozatok hozzátartozóit.

Az ellenzéki párt MTI-hez kedden eljuttatott közleményében az áll: “a kegyetlen tettel nemcsak a németeket, nemcsak Berlint, hanem egész Európát érte támadás".

Bíznak abban, hogy a gyors nyomozás megállapítja a tettesek motivációját, és arra a nemzetközi közösség megfelelő választ lesz képes adni - írták. Magyarország kötelessége, hogy ebben támogassa Németország erőfeszítéseit - tették hozzá.

Az Együtt elítélte a hétfői ankarai támadást is, és részvétét fejezte ki a lelőtt orosz nagykövet hozzátartozóinak, Oroszországnak és az orosz diplomáciai testületnek. Az eset ismét felhívja a figyelmet az értelmetlen és brutális erőszak elleni közös, nemzetközi erőfeszítések fontosságára - hangsúlyozták.

DK: Barbárságra nem barbárság a válasz

Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke közleményében azt írja, “akkor sem fogunk vélnie, akkorr sem fogunk mindenkiben ellenséget és terroristát látni".

“Ugyan Aleppóban az oroszok minden jel szerint emberiség elleni bűnöket követnek el, de ennek megoldása nem a nagykövet meggyilkolása. Barbárságra nem barbárság a válasz" - olvasható a közleményben.
(atv)

Bal-Rad komm: Ennyi hitvány, álságos megyilvánulást egyidejűleg ritkán áll módunkban megtapasztalni. Az ügy kapcsán egyébként Germánia Lotyója-Európa tönkretevője-ezidáig még meg sem nyilatkozott. Mindössze megrendült. Még tegnap este. Aztán ledöglött aladni. Meghívottjai teszik a dolgukat.

Döbrögisztáni helytartói pedig részvétlihegnek!

Amit nem szabad honi lihenceinknek elfelejteni! A germánok begorombulhatnak. Ugyan jelenleg kevéserre az esély!-de valóságos lehet! Ha pedig így lesz, és elkezdenék kiszorítani a muszlimokat, azok csak ide, vagy csak rajtunk keresztül...

A déli csodaGYODA fogja csak meg őket! Félő, hogy az viszont nagyon!

A most álságosan részvétnyilvánítók pedig veregethetik saját vállukat. Egy muszlim megint legyilkolt 12 európait! Jó az arány!

http://www.balrad.com/2016/12/20/bundesmutti-jol-aludt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyre drágul Tállaiék sportszállodája, már többe kerül, mint
  2016-12-20 20:44:01, kedd
 
 
Gondolom Mezőkövesden is minden rendben, nincsen munkanélküliség, a korház meg az iskolák fel vannak újítva s már csak a stadion hiányzik a kisvárosból.

Hihetetlen ez a kommunizmusba oltott feudalizmus. A magyar csoda.
Minden reggel fut egy kort a reten? Mezokovesden mi a kurvaanyjuknak kell milliardos szalloda? Ki a budos szar megy oda? Ha megy miert nem kereshet rajta vendeglatassal foglalkozo vallalkozo?
Meghosszabbitanam orbant, feje felcsuton, laba mezokovesden.

elképzelem, hogy özönlenek majd a turisták, egymás kezéből kitépve a kilincset a mezőkövesdi sportszállóba, hogy szobát béreljenek, és gyönyörködjenek a helyi stadionban, és hüledezzenek a hihetetlen focisikeren.

Speciel a tiszta lehúzásra kiokumlált e útdíjon kívül akad valami ami egyébként valóban valamiféle GAZDASÁGI alapon is rentábilis vállalkozásként ismert ezeknek a zsiványoknak a műveiből?
Tényleg nem emlékszem semmi komolyra, de még komolytalanra sem, amiben bármiféle racionális alapokon nyugvó előrejelzés, vagy utólagos eredbények bizonyítanák, hogy piaci alapokon is megérte a beleölt akármennyi pénzünk is...
Sem a rengeteg tök felesleges stadion, sem a kisvasúttya, sem a félelmetesen túlárazott vásárlásaik.




******************


Egyre drágul Tállaiék sportszállodája, már többe kerül, mint a stadion

haszanz SPORT ma 17:53 91 120
Mezőkövesden nem spórolnak a közpénzekkel, ha fociról van szó.

Tállai András adóügyi államtitkár az öltözőben köszöntötte a város hőseit. Fotó: MTI / Vajda János
A mezőkövesdi klub elnöke nem más, mint Tállai András, NAV-főnök, államtitkár. Előbb egy stadiont járt ki a városnak, amire tao-pénzekből és közvetlen kormányzati támogatásokból összesen 1,25 milliárd forintot költöttek.
Nemcsak az idén befejezett új, 5000 férőhelyes stadionra lehet büszke Mezőkövesd, hanem egy készülő 45 szobás sportszállodára is.
Az első hírek szerint 500 millió forintot szántak volna a hotelre, ennyi volt beállítva a munkákra a tavaly augusztusban kiírt közbeszerzési eljárásban is. Ehhez képest Magyarországon teljesen meglepő módon a tervezett félmilliárdos költségnek jelentősen aláígérve, mindössze 396 milliós ajánlattal vitte a munkát a Penta Industry.
De nem történt csoda Mezőkövesden sem.
Már ezt a szerződést is módosították. A pályázatot kiíró fociklub ugyanis menet közben rendelt még egy szintet a szállodára, ezzel 70 millióval, 469 millióra tornázta fel a megbízást.
De nem is az új szint berendelése a legnagyobb trükk. Hanem az, hogy ez messze nem az építkezés teljes költsége. Hétfőn jelent meg a közbeszerzési értesítőben a ,,Mezőkövesd, sportszálló építése III. ütem" pályázat végeredménye. Ami váratlanul 910 millió forintos szerződést hozott az első pályázatot is megnyerő Penta Industry-nek.
Vagyis a sportszálloda drágább lesz, mint a stadion.

Az egykori kemping területét 2014-ben vette meg az önkormányzattól a Mezőkövesd Zsóry Futball Club Kft. 60 millió forintért. A kivitelti tervre elment 20 millió. Aztán volt az első körben 469 millió forint, most pedig az új, 910 milliós szerződés.
Az összesen
1 milliárd 460 millió forint.

Az elsőre nem látszik, hogy miből finanszírozza ezt majd egy futballklub.
Igaz, ez már a stadionnál sem okozott gondot Tállainak. Tavaly az államtitkár nyilatkozata szerint is úgy bíztak meg egy céget a stadion befejezésével, hogy az addig kapott költségvetési és tao-támogatás ellenére nem volt meg a munkák teljes fedezete. A kormány nem hagyta magára Tállai klubját, pár hét múlva az addigiak mellé még 200 milliót adott a stadion befejezésére.
Szálloda az edzőközpontban
Az egykori kemping területén Tállai nyilatkozata szerint a stadion mellé ,,egy magas színvonalú edzőközpontot szeretnének kialakítani", nagyméretű füves-, valamint fedett pályákkal, melyek a labdarúgás mellett más sportágakat- például kézilabda, kosárlabda- is kiszolgálhatnak. A hotelre pedig azért van szükség, mert az edzéseken túl a szállás és étkezési lehetőséget is helyben szeretnék megvalósítani. Arra számítanak, hogy más csapatok edzőtáboroznak majd Mezőkövesden.
Tállai abban bízott, hogy a társasági adórendszernek köszönhetően akár 2-3 év alatt megvalósulhat az edzőközpont, szállodával.
A NAV-vezér nem véletlenül optimista, ha arra számít, hogy a költségvetés helyett az ő klubjához is irányítják a társasági adót a vállalkozások. Orbán Viktor pénzben úszó Felcsútja mellett ugyanis a Mezőkövesd és Seszták Miklós Kisvárdája is mágnesként vonza a tao-pénzeket. Az Mfor cikke szerint a 2016/2017-es szezonban a Mezőkövesd Zsóry FC Kft. 778,8 millió forintnyi támogatást kap. Ez több mint a duplája a korábbi 2015-ös rekordnak, a 357,2 millió forintnak.
A nagy trükk: vidéki gyerekeknek épül
Nem hülyék tehát a vállalatokat, szívesen terelik a tao-pénzeket a miniszterelnök, a fejlesztési miniszter és a NAV-vezető klubjaihoz. Ebből viszont még messze nem következik, hogy ebből sportszálló legyen. A tao-pénzeket ugyanis utánpótlásnevelésre lehet felhasználni. Ezért nem meglepő, hogy a mezőkövesdiek a 2014-15-ös szezonban nem az edzőközpont szállodájára, hanem ezen a címen nyújtottak be igényt a Magyar Labdarúgó Szövetségnek:
Sportszálló, I. ütem, ,,vidéki gyeremekeink részére szállás lehetőség biztosítása".

A Mezőkövesd az első körben a beruházás 86 milliós önrésze mellé 200 millió jóváhagyását kérte a Magyar Labdarúgó Szövetségtől, ezt megkapták.
A következő évben jelezték: ,,A 2015-2016-os Taoban folytatni kívánjuk a 2014-2015-ös szálloda építési projektet." Ez a kör már nem a vidéki gyerekekre hivatkozott, átnevezték: a ,,Sportszálló, II. ütem, Sportszálló építésének befejezése ". Öltözőépület építését tüntették fel benne. Tállaiék 350 milliós beruházást jelentettek be az MLSZ felé, a szövetség 250 milliót írt jóvá.
De még itt sincs vége, mert bár tavaly már a befejezésre kértek pénzt, az idei szezonra is azt írták:
,,A 2016-2017-es Taoban folytatni, illetve befejezni kívánjuk a 2015-2016-os szálloda építési projektet."

Három év alatt a harmadik támogatási kérelem a szállodára
A honlapon lévő kérelemből nem világos, hogy erre mennyit igényeltek, de az MLSZ jóváírásban van egy 250 milliós tétel öltözőépület felújítására.
Ha ezt mind megkapta a Mezőkövesd, akkor sem éri el a 460+910 milliós szerződés értékét.
Milyen szerencse, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (a fociban szintén érdekelt Seszták Miklóssal az élen) augusztus 15-én adtak Tállaiéknak 498,3 millió forintos támogatást. Nem részletezték, hogy mire, egyszerűen ennyivel intézték el:
"A Mezőkövesd Zsóry Futball Club Kft egyes beruházásainak, fejlesztéseinek megvalósítása."

A Penta nagy kedvenc lett Seszták körül
Az építkezéssel megbízott Penta Industry a sportberuházások nagy kedvence lett. Nemcsak a mezőkövesdi sportszállót építik 1,4 milliárdért, de a Seszták Miklós klubjának a csodastadionját is ők húzzák fel kétmilliárdért.
Sőt, a jövő évi vizes világbajnokságból is húznak hasznot, nem is kicsit. A szinkronúszás helyszínét 4,9 milliárdért köszönhetjük majd a Pentának, és a szintén az úszó világbajnokság költségvetéséből felújított, arra a rövid időre szállásként funkcionáló Bibó Szakkollégiumot is ők újítják fel 400 millióból, az utóbbi a munkában részt vesz majd Mészáros Lőrinc légkondikkal foglalkozó cége. A vizes vébé közbeszerzési pályázatait az a szervezőbizottság írta ki, amelynek elnöke Seszták Miklós.

http://444.hu/2016/12/20/egyre-dragul-tallaiek-sportszallodaja-mar-tobbe-kerul-mi nt-a-stadion
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
F*szt lesz mindig karácsony és narancssárga maffiauralom
  2016-12-20 20:35:38, kedd
 
 
Molnár Bálint 2016-12-19


F*szt lesz mindig karácsony és narancssárga maffiauralom


Miután tegnap akaratom ellenére, azaz szándékolatlanul (nemtom, van ilyen szó, és olyan, hogy nemtom, van-e) belegyalogoltam a néhai Orbán mangalicatrágyás cipellőjével megannyi széplelkű polgár lelkivilágába - nem ígérem, hogy többé nem fog előfordulni -, ma finom leszek és nőies. Nem, nőies biztosan nem leszek. Viszont mutatok megint egy videót:

https://www.facebook.com/RTLhirado/videos/1424139027885379/

Ez a néni, kérem napról-napra fogyatkozó tisztelettel, a következőt ábrázolja: ő Mészáros Lölö sajtósa/sajtófelelőse. Mármint az a személy, aki Lölö úr megbízásából nyilatkozik. Lölö úrnak pedig azért van sajtósa, hogy legyen kinek nyilatkoznia arról, hogy Lölö úr nem nyilatkozik.

Most konkrétan arra lett volna kíváncsi az RTL Klub - Magyarország piacvezető kereskedelmi csatornája -, hogy nem tartja esetleg túlzásnak Lölö úr, hogy a Puskás Akadémia, amelynek tök véletlenül ő a szájbatekert elnöke, 2,9 milliárd forintos TAO-támogatást kapott idén a közös kasszából, ami 120-szorosa (!) az átlagnak. (A sporttámogatások és a TAO-rendszer mangalicaságairól ITT írtunk.)

Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy miután múlt héten a felcsúti közmeghallgatáson Lölö úr a kamerák kereszttüzében igazán kitett magáért (arról meg ITT emlékeztünk meg) és bemutatta, milyen az, amikor egy síkműveletlen, ostoba senki megpróbál felülemelkedni azon, hogy mégiscsak szégyene ő mindenféle oktatási rendszereknek, a párt központi bizottsága a munkanélküli habonyizmusban a szívéhez kapott. Körülbelül így tudom én elképzelni ennek a néninek a felbukkanását.

Akiről azt kell tudni, hogy ő a falu nagyszájú tanítónőjéből lett 30 éve újságíró, Zsohár Melindának hívják és szerinte a szakma csúcsa a közéleti-politikai újságírás, feltéve ha azt komolyan veszik. Ez a néni egy évtizeden át tudósított a parlamentből, és saját bevallása szerint imádta azt az időszakot, amikor elsőként informálódhatott az országs sorsát formáló politikai eseményekről. Fogalmam nincs melyik évtizedre gondolhatott a költő, de biztosan nem tegnap kapaszkodott fel a szakmaisága Csomolungmájára, hiszen ma már szép lassan veszélyes, ráadásul nem sok sikerélménnyel kecsegtető szakma a parlamentből tudósítani bármiről is.

A lényeg viszont nem ez, hanem hogy Melinda őnagysága ezek szerint felért a szakma csúcsára, ezért nem is tudott válaszolni a riporter kérdésére. Ellenben közölte, hogy a méltóságos Lölö úr szívesen nyilatkozna amennyiben az RTL kereskedelmi csatorna lenne, ám mivel az RTL nem kereskedelmi csatorna, hanem köztudottan erős politikai tartalmakat közöl (!), ezért Lölö úrnak nincs közlendője.

Hiába kérdezett vissza másodszor is a riporter, hogy he? mi van? máshol is van politikai kontent, Zsohár Melinda hajthatatlan maradt: mindannyian tudjuk, hogy politikai jellegű műsorok vannak az RTL-en, egyebekben meg Lölö úr - egy matolcsysta fordulattal - boldog karácsonyt kíván mindenkinek. (Basszátok meg, mi ez a hülye, idióta elterelő hadművelet?)

Ha ez az egész elkúrt Showder Klub nem velem történne, harsányan nyerítettem volna, így viszont szívélyes meleg üdvözletemet küldöm Zsohár Melinda nevezetű hölgynek, a köztudottan erős propagandisztikus felhangú politikai tartalmakat nyomató Echo Tv igazgatósági tagjának, Tabajd község polihisztorának, nem utolsó sorban a nemzet mangalicaszerelője magyar hangjának előlépett hajlott hátú kisembernek.

Hát Melinda ténsasszony, ezért igazán érdemes volt felérni a csúcsra. Hogy ilyen szép szakmai úttal a háta mögött az udvari bohócságra adja a fejét, midőn a két mondatot értelmes egésszé összefűzni képtelen, ám ország szégyenére milliárdossá hízott sötét stróman hangosbemondójává lépett elő. Ahhoz mennyit kell inni, vagy mennyi pénzt kell zsebrerakni, hogy állítólag több könyv szerzőjeként, az újságírói szakmát oktató, magát újságírónak tartó egyedként valaki azt nyilatkozza, hogy az RTL Klub köztudottan nem kereskedelmi csatorna, mert ott erős politikai tartalmakat nyomnak.

Én nem tudom, ez az ország, hogy a redvás kurva életben jutott idáig, hogy már a trágyaszagú, felcsúti gázszerelőnek, az 1800 fős település polgármesterének is szóvivője van? Aki értelemszerűen (hol van itt értelem?) legalább olyan hülye, mint ő, és aki a fejében honoló sötétségtől megrészegülve, nyálasan mosolyogva közli, hogy a milliárdos polihisztor stróman Lölö úrnak kurvára nincs kedve arról nyilatkozni, hogy miképp került szégyentelenül sok pénz a rohadt Puskás Akadémiás bankszámlájára. Mi a veretes istennyila folyik itt? Mi az, hogy évi 225 milliárdot az ország ványadt testéről lehúzó és azt zsebre vagy mások zsebére rakó bárgyú szellemi mélyfúrás nem kíván újságírói kérdésekre válaszolni? Mikor lesz elég abból, hogy a szabadságharcos, büszke mi magyarok kikéri magának ezeket a húzásokat? Vagy akkor miért nincs egyenesen sajtóosztálya a hat év alatt Forbes-i magasságokba felkapaszkodott polgármesternek?

Meg azt is jó volna tudni, hogy hol tenyésztik ezeket a Zsohár Melindákat, akik a milliárdossá idomított Mészáros Lölök lábnyomát nyaldossák, és akik egyenként hozzáteszik a maguk kis szarkupacát ahhoz, hogy ez a rendszer ide felépüljön és szorongassa a torkunkat. Az összes ilyen kontraszelektált seggnyalónak kiül az arcára az a bamba, önelégült vigyor, hogy sikerült csillagos ötösre felmondani a leckét, amit a Lölö úr, a beszélni nem tudó tajparaszt (és kikérem magamnak, hogy bárki a származásra és ne a szellemi sötétségre és erkölcsi romlottságra értse, mert én ugyanis arra értem minden körülmények között!) belerágott a szájába. Nem, nem a Lölö úr, hanem a pártközpont, ahonnan a mangalicaszerelőt utasítani szokták, hogy aznap éppen mit kell/szabad gondolnia. Mert egyszer nem figyeltek oda és máris levakarhatatlanul kínosan keserves helyzetbe filozófálta magát.

Kedves Lölö szóvivő néni! A hányinger utolért, ameddig néztem és hallgattam magácskát, én az ön helyében nem nagyon reklámoznám ezek után sem azt, hogy újságíró vagyok, azt még kevésbé, hogy tanítom is. Legközelebb majd remélem valaki megkérdezi öntől - szigorúan szakmai alapon -, hogy a nem kereskedelmi RTL Klub akkor milyen csatorna, ha nem kereskedelmi? És politikai tartalmak helyett mit kellene csinálnia egy nem közpénzzel kitömött televíziónak? Mert azt látjuk, hogy a közpénztelevíziók mit művelnek, beleértve az Echo Lölö Tv-t is. Netán matyó mintás hímzett kínai papuccsal, esetleg mangalicatrágyával kellene kereskednie, Melinda asszony? Akkor jó.

Igazán nagy kár, hogy aranyszájú Lölöt eltiltották a nyilvános szerepléstől, pedig lehetett volna ő az örökzöld szilveszteri kabaré. Vagy csak simán a Sas-kabaré. Az is igaz, hogy ezzel a drágajó Melindával sem maradunk móka és kacagás nélkül, noha már legfeljebb kínunkban tudunk röhögni. Őszintén szurkolok neki, hogy legközelebb se hozzon szégyent a földbuta és indokolatlanul fölényeskedő szarcsimbókra. Végül is jó tudni, hogy egy szánalmas, undorító stróman ő, aki azt hiszi, hogy megússza. Hogy soha nem kell majd válaszolni azokra a kínzó kérdésekre. Mert mindig karácsony lesz. F*szt lesz mindig karácsony és narancssárga maffiauralom.

https://kolozsvaros.com/2016/12/19/fszt-lesz-mindig-karacsony-es-narancssarga-maf fiauralom/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kovács Zoltán egy kommentelő kérdésére reagálva elárulta, ho
  2016-12-20 20:33:42, kedd
 
  Villáminterjú Orbán Viktor miniszterelnökkel:
Ellenzéki újságíró: Miniszterelnök Úr, jöhetnek a beleállós, kemény kérdések?
Orbán Viktor:
Ellenzéki újságíró: Miniszterelnök Úr, látom, hogy ott van a függöny mögött, kilóg a cipője
Meg a hasa.

Hihetetlen, a kritikus, vagy akár ellenzéki gondolatok mennyire hátráltatják a kormány munkáját! Folyamatosan jönnek, kérdeznének, akadékoskodnak, áskálódnak, aknamunkálnak. Jobb lenne az összes ellenzékit lelőni a gecibe, rögtön sokkal nyugodtabb, mosolygósabb lenne az ország, finomabb a fahéjas mézeskalács, fényesebben ragyogna az adventi gyertya, boldogabb, meghittebb lenne szent keresztyén ünnepünk, a karácsony.
A haza nem lehet ellenzékben!
Ergo ellenzék az hazaáruló vagy hazátlan.

***************************


Kovács Zoltán egy kommentelő kérdésére reagálva elárulta, hogy Orbán Viktor miért nem ad interjút ellenzéki lapoknak

Ács Dániel POLITIKA december 19., hétfő 19:32

Kovács Zoltán kormányszóvivővel a Pesti Srácok készített videóinterjút. A beszélgetés végtelen bólogatós egyetértésben csordogált, mikor is Szarvas Szilveszter, újságíró elkezdett kommenteket felolvasni (21. perctől indul):
Az első komment arról szólt, hogy Kovács Zoltán milyen megnyerő, laza és barátságos. Ezt mindenki szemlesütve nyugtázta.
A második hozzászólásban azt írta egy néző, hogy: ,,Szánalmasak vagytok" Szarvas riporter erre azonnal a bántó beszólás elé vetette magát, saját testével védve Kovács Zoltánt, és abbéli reményét fejezte ki, hogy a szemétkedés nekik, és nem a politikusnak szól.
,,Remélem, hogy itt a Pesti Srácokra gondol Lippai László, hogy mi vagyunk szánalmasak, mert nekünk széles a vállunk. Ezeket elbírjuk, ezeket a kritikákat."
Majd hozzátette, hogy a sértegetéseket nem fogja a továbbiakban felolvasni. Ezt követően Máté Bence kommentelő kérdése következett:
,,Mikor fog Orbán Viktor normális interjút adni bármilyen vállaltan ellenzéki médiának?" A kormányszóvivő nem futott el a válasz elől:

Ráadásul az elmúlt két évben a nemzetközi porondon folyamatosan olyan külföldi orgánumokkal kellett szóba állnia a miniszterelnöknek, akik kritikusan álltak hozzá. De Kovács Zoltán szerint ott még számíthat rá az ember, hogy többé-kevésbé fair elbánásban részesül, bezzeg itthon:
,,idehaza, én azt gondolom, elnézve a sajtóállapotokat, a magukat vállaltan ellenzékinek tekintő orgánumok nem interjút akarnak készíteni, hanem botrányt akarnak csinálni. Ennek semmi értelme nem lenne. Mert ott nem lehet értelmes beszélgetést folytatni."
A Pesti Srácok riportere ezt azonnal alá is tudta támasztani, hiszen a kormányinfón kérdezhetnek az ellenzéki lapok munkatársai, és abból is folyton konfliktus van.


http://444.hu/2016/12/19/kovacs-zoltan-egy-kommentelo-kerdesere-reagalva-elarulta -hogy-orban-viktor-miert-nem-ad-interjut-ellenzeki-lapoknak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 345 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 471
  • e Hét: 6223
  • e Hónap: 9968
  • e Év: 163464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.