Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Kaácsony felé
  2016-12-23 23:40:44, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Advent,Karácsony, Újév, Húsvét  
Adventi emlék
  2016-12-23 23:38:32, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Egyéb ünnepek, jeles napok  
Karácsonyi menü: 15+1 kihagyhatatlan halas fogás az...
  2016-12-23 23:16:21, péntek
 
  Karácsonyi menü: 15+1 kihagyhatatlan halas fogás az ünnepekre!

Ritkán eszünk halat, de karácsonykor azért a legtöbb családnál a halászlé mellett szerepet kapnak a különböző halételek is. Néhányat mutatunk most ezek közül, a klasszikus rántott haltól a különlegesebb halas fogásokig!

1. Harcsás savanyú káposzta

Hozzávalók

5 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1,5 tk őrölt pirospaprika
60 dkg savanyú káposzta
1 db babérlevél
1 csokor kapor

bors
60 dkg harcsafilé
3 dl tejföl


Elkészítés

1. A felkockázott szalonnát süssük üvegesre, a pörcöt távolítsuk el, majd pirítsuk meg a finomra vágott hagymát és fokhagymát a visszamaradt zsiradékon. Vegyük le a tűzről, hintsük meg a pirospaprikával, majd adjunk hozzá néhány ek hideg vizet, keverjük el és forraljuk fel.

2. A káposztát alaposan mossuk és csepegtessük le, adjuk a hagymás alaphoz, ízesítsük a babérlevéllel és néhány szál kaporral. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd főzzük az egészet puhára. Végül sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

3. Tegyük a káposzta felét tűzálló tálba. A megtisztított halat sózzuk és borsozzuk meg, majd rendezzük el a káposztán, és halmozzuk rá a megmaradt káposztát. Süssük 160 fokra előmelegített sütőben 15 percig. Tálaljuk tejföllel és a megmaradt, finomra vágott kaporral.





PATAKY KRISZTINA


2. Lazac bazsalikomos-diós pestóval és céklasalátával

A recept itt olvasható:

Link





3.Sült pisztráng Waldorf salátával

A recept itt olvasható:

Link





4. Baconös fogasfilé cukkiniágyon

A recept itt olvasható:

Link





5. Fűszeres harcsaszelet sült karalábéval

A recept itt olvasható:

Link





6. Balatoni fogas zöldségraguval

A recept itt olvasható:

Link





A további receptek itt olvashatók:
Link

Forrás: Mindmegette.hu - Karácsony
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Sütőtökös töltött krumpli szezámos mártogatóssal
  2016-12-23 22:49:52, péntek
 
  Sütőtökös töltött krumpli szezámos mártogatóssal

Hozzávalók

A krumplihoz:
8 db krumpli (nagy)
6 szelet bacon
50 dkg sütőtök
8 levél zsálya
7 dkg vaj
2 ek olívaolaj

bors
4 ek reszelt pecorino
4 ek reszelt cheddar
1,5 dl habtejszín
A mártáshoz:
3 ek tahini (nagy)
4 ek joghurt (nagy)
4 ek tejföl (nagy)
1 csokor petrezselyem (apróra vágva)
1 tk citromlé
2 ek földimogyoróolaj

bors


Elkészítés

A mártás hozzávalóit összekeverjük, és néhány órára a hűtőbe tesszük.
A sütőtököt nagyobb darabokra vágjuk, az egész krumplikkal együtt 190 fokos sütőbe tesszük kb. 1 órára. Kivesszük a sütőből, és langyosra hűtjük.
A krumplikat félbevágjuk, a belsejük nagy részét egy tálba kaparjuk. Ehhez hozzákeverjük a sütőtök húsát is. A zsályát 2 dkg vaj és az olívaolaj keverékén ropogósra sütjük, majd pár perc papírtörlőn száradás után belemorzsoljuk a tálba. Ugyanebben a serpenyőben megsütjük a bacont is, ezt is langyosra hűtjük, és a tálba morzsoljuk. Hozzákeverjük a maradék vajat, a reszelt sajtot, egy kevés sót és sok borsot. Villával összenyomkodjuk (nem kell teljesen egyneműre, darabos maradhat). Végül hozzáöntjük a tejszínt. Megkóstoljuk, és ha kell, megsózzuk.
A masszát visszakanalazzuk a krumplihajókba, majd visszatoljuk a sütőbe 20-30 percre, amíg a töltelék széle megbarnul. A mártogatóssal és némi extra petrezselyemmel megszórva tálaljuk.





Megjegyzés

Nassolnivaló, vacsora, köret, minden alkalomra megfelel :)
bluesun

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Málnás-mandulás zserbó
  2016-12-23 22:46:45, péntek
 
  Málnás-mandulás zserbó

Hozzávalók

A tésztához:
45 dkg liszt
12 dkg vaj
8 dkg zsír
6 dkg cukor
2 dkg friss élesztő
1 dl tejföl
1 db tojássárgája
1 tk só
A töltelékhez:
25 dkg őrölt mandula
10 dkg cukor
1 üveg málnalekvár
A mázhoz:
8 dkg porcukor
1 tk mandulaaroma
víz


Elkészítés

Az élesztőt simára keverjük a tejföllel. A lisztet elvegyítjük a cukorral és a sóval, majd elmorzsoljuk benne a zsírt és a vajat. Hozzáadjuk a tojássárgáját és az élesztős tejfölt, és alaposan összegyúrjuk. 4 egyforma részre osztjuk, és folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
A mandulát összevegyítjük a cukorral, a lekvárt egy szitán átpasszírozzuk.
Kinyújtjuk az egyik tésztagombócot és egy kivajazott, kilisztezett tepsibe (kb. 20x30 cm) fektetjük. Megkenjük a lekvár 1/3-ával, rászórjuk a cukros mandula 1/3-át, és addig rétegezzük, amíg elfogynak a hozzávalók. Villával megszurkáljuk, és meleg helyen kb. 1 órát pihentetjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Kifordítjuk a tepsiből, és teljesen kihűtjük.
A mázhoz elkeverjük a porcukrot az aromával és annyi vízzel, hogy sűrű, de kenhető legyen, és egy kenőkéssel rásimítjuk a zserbó tetejére. Hagyjuk megszilárdulni, majd tetszés szerint szeleteljük.





Megjegyzés

Nem múlhat el a karácsony zserbó nélkül, kicsit átvariáltam a süteményt. Ajánlom az elkészítését, mert nagyon finom.
Baloghné Judit

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Harcsapaprikás kapros-túrós tésztával
  2016-12-23 22:43:35, péntek
 
  Harcsapaprikás kapros-túrós tésztával

Hozzávalók

70 dkg afrikai harcsafilé
1 db paradicsom
1 db paprika
1 db vöröshagyma
2-3 dl tejföl
1,5 ek liszt

majoránna
szerecsendió
bazsalikom
1 ek pirospaprika
3-4 gerezd fokhagyma
1 tk Erős Pista (paprika krém)
2 ek olaj (v. 1 ek zsír)
5 dl víz


Elkészítés

A vöröshagymát és a fokhagymát apró darabokra felvágjuk. A paradicsomot és a paprikát vékonyan felszeleteljük. A harcsafilét ízlés szerint felkockázzuk.
Egy edénybe beleöntjük az olajat vagy a zsírt, majd elkezdjük üvegesre párolni a vöröshagymát. Amikor üvegesedik, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a paradicsomot és a paprikát is. Ezután addig pároljuk, míg a paprika és a paradicsom kicsit összeesik, majd megszórjuk a pirospaprikával, alaposan összekeverjük, majd felöntjük vízzel. Ezután ízlés szerint megsózzuk, és megszórjuk a fűszerekkel, majd kisebb lángon kb. 30 percig főzzük a pörköltalapot.
A tejfölt keverjük simára a liszttel, majd öntsük hozzá a pörköltalaphoz, és keverjük simára. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt halat, majd összekeverjük. Ezután felforraljuk, majd kisebbre vesszük a lángot, és kb. 10 perc alatt puhára főzzük a halhúst. Főzés közben többször, óvatosan megkeverjük, megrázogatjuk, vigyázva hogy a halhús ne törjön össze. Közben elkészítjük a túrós csuszát, amellyel majd tálaljuk a paprikást (a csuszát kaporral is ízesíthetjük). Tálaláskor a tányérra szedjük a túrós csuszát, majd mellékanalazzuk a harcsapaprikást, és úgy kínáljuk.





Megjegyzés

A harcsapaprikást is ahány ház, annyiféleképpen készítik, de mi jó fűszeresen, csípősen szeretjük. Tálaláskor pedig elmaradhatatlan a túrós csusza, melyet esetenként egy kis kaporral is megbolondítok.
kgizike

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Karácsonyi borkrémleves
  2016-12-23 22:40:16, péntek
 
  Karácsonyi borkrémleves

Hozzávalók

1 db csillagánizs
1 db fahéjrúd

4 ek cukor
4 dl fehérbor
1 tk étkezési keményítő
1 dl tejszín
2 db tojássárgája
4 ek mazsola

Elkészítés

A fűszereket, 1 csipet sót és a cukrot kis lángon 3 dl vízben 5 percen keresztül főzzük. Leszűrjük, majd lábasba tesszük a borral együtt. Hozzáadjuk a 0,5 dl vízzel elkevert keményítőt, majd felforraljuk.
Elkeverjük a tejszínt a tojássárgájákkal, majd a levesalaphoz csorgatjuk . Forró vízgőz fölött besűrítjük, majd forrón, a mazsolával tálaljuk.





CSEH JÁNOS

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 252 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2266
  • e Hét: 4480
  • e Hónap: 18385
  • e Év: 148092
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.