|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2016-12-23 23:16:21, péntek
|
|
|
Karácsonyi menü: 15+1 kihagyhatatlan halas fogás az ünnepekre!
Ritkán eszünk halat, de karácsonykor azért a legtöbb családnál a halászlé mellett szerepet kapnak a különböző halételek is. Néhányat mutatunk most ezek közül, a klasszikus rántott haltól a különlegesebb halas fogásokig!
1. Harcsás savanyú káposzta
Hozzávalók
5 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1,5 tk őrölt pirospaprika
60 dkg savanyú káposzta
1 db babérlevél
1 csokor kapor
só
bors
60 dkg harcsafilé
3 dl tejföl
Elkészítés
1. A felkockázott szalonnát süssük üvegesre, a pörcöt távolítsuk el, majd pirítsuk meg a finomra vágott hagymát és fokhagymát a visszamaradt zsiradékon. Vegyük le a tűzről, hintsük meg a pirospaprikával, majd adjunk hozzá néhány ek hideg vizet, keverjük el és forraljuk fel.
2. A káposztát alaposan mossuk és csepegtessük le, adjuk a hagymás alaphoz, ízesítsük a babérlevéllel és néhány szál kaporral. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd főzzük az egészet puhára. Végül sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
3. Tegyük a káposzta felét tűzálló tálba. A megtisztított halat sózzuk és borsozzuk meg, majd rendezzük el a káposztán, és halmozzuk rá a megmaradt káposztát. Süssük 160 fokra előmelegített sütőben 15 percig. Tálaljuk tejföllel és a megmaradt, finomra vágott kaporral.
PATAKY KRISZTINA
2. Lazac bazsalikomos-diós pestóval és céklasalátával
A recept itt olvasható:
Link
3.Sült pisztráng Waldorf salátával
A recept itt olvasható:
Link
4. Baconös fogasfilé cukkiniágyon
A recept itt olvasható:
Link
5. Fűszeres harcsaszelet sült karalábéval
A recept itt olvasható:
Link
6. Balatoni fogas zöldségraguval
A recept itt olvasható:
Link
A további receptek itt olvashatók:
Link
Forrás: Mindmegette.hu - Karácsony |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek, írások - vegyes |
|
|
|
|
|
2016-12-23 22:49:52, péntek
|
|
|
Sütőtökös töltött krumpli szezámos mártogatóssal
Hozzávalók
A krumplihoz:
8 db krumpli (nagy)
6 szelet bacon
50 dkg sütőtök
8 levél zsálya
7 dkg vaj
2 ek olívaolaj
só
bors
4 ek reszelt pecorino
4 ek reszelt cheddar
1,5 dl habtejszín
A mártáshoz:
3 ek tahini (nagy)
4 ek joghurt (nagy)
4 ek tejföl (nagy)
1 csokor petrezselyem (apróra vágva)
1 tk citromlé
2 ek földimogyoróolaj
só
bors
Elkészítés
A mártás hozzávalóit összekeverjük, és néhány órára a hűtőbe tesszük.
A sütőtököt nagyobb darabokra vágjuk, az egész krumplikkal együtt 190 fokos sütőbe tesszük kb. 1 órára. Kivesszük a sütőből, és langyosra hűtjük.
A krumplikat félbevágjuk, a belsejük nagy részét egy tálba kaparjuk. Ehhez hozzákeverjük a sütőtök húsát is. A zsályát 2 dkg vaj és az olívaolaj keverékén ropogósra sütjük, majd pár perc papírtörlőn száradás után belemorzsoljuk a tálba. Ugyanebben a serpenyőben megsütjük a bacont is, ezt is langyosra hűtjük, és a tálba morzsoljuk. Hozzákeverjük a maradék vajat, a reszelt sajtot, egy kevés sót és sok borsot. Villával összenyomkodjuk (nem kell teljesen egyneműre, darabos maradhat). Végül hozzáöntjük a tejszínt. Megkóstoljuk, és ha kell, megsózzuk.
A masszát visszakanalazzuk a krumplihajókba, majd visszatoljuk a sütőbe 20-30 percre, amíg a töltelék széle megbarnul. A mártogatóssal és némi extra petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Megjegyzés
Nassolnivaló, vacsora, köret, minden alkalomra megfelel :)
bluesun
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2016-12-23 22:46:45, péntek
|
|
|
Málnás-mandulás zserbó
Hozzávalók
A tésztához:
45 dkg liszt
12 dkg vaj
8 dkg zsír
6 dkg cukor
2 dkg friss élesztő
1 dl tejföl
1 db tojássárgája
1 tk só
A töltelékhez:
25 dkg őrölt mandula
10 dkg cukor
1 üveg málnalekvár
A mázhoz:
8 dkg porcukor
1 tk mandulaaroma
víz
Elkészítés
Az élesztőt simára keverjük a tejföllel. A lisztet elvegyítjük a cukorral és a sóval, majd elmorzsoljuk benne a zsírt és a vajat. Hozzáadjuk a tojássárgáját és az élesztős tejfölt, és alaposan összegyúrjuk. 4 egyforma részre osztjuk, és folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
A mandulát összevegyítjük a cukorral, a lekvárt egy szitán átpasszírozzuk.
Kinyújtjuk az egyik tésztagombócot és egy kivajazott, kilisztezett tepsibe (kb. 20x30 cm) fektetjük. Megkenjük a lekvár 1/3-ával, rászórjuk a cukros mandula 1/3-át, és addig rétegezzük, amíg elfogynak a hozzávalók. Villával megszurkáljuk, és meleg helyen kb. 1 órát pihentetjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Kifordítjuk a tepsiből, és teljesen kihűtjük.
A mázhoz elkeverjük a porcukrot az aromával és annyi vízzel, hogy sűrű, de kenhető legyen, és egy kenőkéssel rásimítjuk a zserbó tetejére. Hagyjuk megszilárdulni, majd tetszés szerint szeleteljük.
Megjegyzés
Nem múlhat el a karácsony zserbó nélkül, kicsit átvariáltam a süteményt. Ajánlom az elkészítését, mert nagyon finom.
Baloghné Judit
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2016-12-23 22:43:35, péntek
|
|
|
Harcsapaprikás kapros-túrós tésztával
Hozzávalók
70 dkg afrikai harcsafilé
1 db paradicsom
1 db paprika
1 db vöröshagyma
2-3 dl tejföl
1,5 ek liszt
só
majoránna
szerecsendió
bazsalikom
1 ek pirospaprika
3-4 gerezd fokhagyma
1 tk Erős Pista (paprika krém)
2 ek olaj (v. 1 ek zsír)
5 dl víz
Elkészítés
A vöröshagymát és a fokhagymát apró darabokra felvágjuk. A paradicsomot és a paprikát vékonyan felszeleteljük. A harcsafilét ízlés szerint felkockázzuk.
Egy edénybe beleöntjük az olajat vagy a zsírt, majd elkezdjük üvegesre párolni a vöröshagymát. Amikor üvegesedik, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a paradicsomot és a paprikát is. Ezután addig pároljuk, míg a paprika és a paradicsom kicsit összeesik, majd megszórjuk a pirospaprikával, alaposan összekeverjük, majd felöntjük vízzel. Ezután ízlés szerint megsózzuk, és megszórjuk a fűszerekkel, majd kisebb lángon kb. 30 percig főzzük a pörköltalapot.
A tejfölt keverjük simára a liszttel, majd öntsük hozzá a pörköltalaphoz, és keverjük simára. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt halat, majd összekeverjük. Ezután felforraljuk, majd kisebbre vesszük a lángot, és kb. 10 perc alatt puhára főzzük a halhúst. Főzés közben többször, óvatosan megkeverjük, megrázogatjuk, vigyázva hogy a halhús ne törjön össze. Közben elkészítjük a túrós csuszát, amellyel majd tálaljuk a paprikást (a csuszát kaporral is ízesíthetjük). Tálaláskor a tányérra szedjük a túrós csuszát, majd mellékanalazzuk a harcsapaprikást, és úgy kínáljuk.
Megjegyzés
A harcsapaprikást is ahány ház, annyiféleképpen készítik, de mi jó fűszeresen, csípősen szeretjük. Tálaláskor pedig elmaradhatatlan a túrós csusza, melyet esetenként egy kis kaporral is megbolondítok.
kgizike
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-halas |
|
|
|
|
|
2016-12-23 22:40:16, péntek
|
|
|
Karácsonyi borkrémleves
Hozzávalók
1 db csillagánizs
1 db fahéjrúd
só
4 ek cukor
4 dl fehérbor
1 tk étkezési keményítő
1 dl tejszín
2 db tojássárgája
4 ek mazsola
Elkészítés
A fűszereket, 1 csipet sót és a cukrot kis lángon 3 dl vízben 5 percen keresztül főzzük. Leszűrjük, majd lábasba tesszük a borral együtt. Hozzáadjuk a 0,5 dl vízzel elkevert keményítőt, majd felforraljuk.
Elkeverjük a tejszínt a tojássárgájákkal, majd a levesalaphoz csorgatjuk . Forró vízgőz fölött besűrítjük, majd forrón, a mazsolával tálaljuk.
CSEH JÁNOS
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2016. December
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
252 db bejegyzés |
e év: |
2929 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 2266
- e Hét: 4480
- e Hónap: 18385
- e Év: 148092
|
|
|