Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
"És szülte az ő elsőszülött fiát..."
  2016-12-24 17:44:01, szombat
 
  ,,És szülte az ő elsőszülött fiát; és bepólyálta őt, és helyeztette őt a jászolba." (Lk 2,7)




Gyakran elmondtam, folyton mondom: aki meg akarja ismerni Istent, és Istenről veszélyek nélkül akar töprengeni, az nézzen a bölcsőbe. Kezdje el lent, és először Szűz Mária Fiát tanulja megismerni, aki Betlehemben született, anyja ölében feküdt és szopott, ebből szépen megtanulja, hogy kicsoda Isten; nem rettentő, hanem fölöttébb kedves és vigasztaló. Óvakodj nagyon a magas, szárnyaló gondolatoktól, attól, hogy felkapaszkodj az égbe e létra nélkül, aki az Úr Krisztus a maga emberségében, ahogy őt az Ige tisztán és egyszerűen megmutatja. Maradj meg ennél, és ne engedd, hogy az értelem eltérítsen ettől. Így ragadod meg Istent igazán. Hiszen a mi drága Urunk szenvedett fagytól, éhségtől és bánattól, és, amint mondtam, amikor a földre jött és megszületett, különösen szerencsétlenül és nyomorúságosan ment sorsa. Nem voltak ott edények, sem szoba, sem párna, sem pelenka, sem ágynemű. Tehenek és ökrök jászlában kellett feküdnie. Ily nyomorúságosan fekszik hát az én rokonom, fivérem, a menny, a föld és minden benne lévő teremtmény királya, pfuj, miért is vagyok én oly büszke? Miért akarok oly úriasan élni és semmit sem szenvedni? Így szenved érettem az, aki a dicsőség királya, hát ki vagyok én [hozzá képest]? Nem úgy van-e, hogy szegény bűnös vagyok, még arra is méltatlan, hogy szöges ágyon feküdjem, mégis puha ágyon fekszem, miközben az én Uram a kemény szalmán, jászolban fekszik.

Luther Márton
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Karácsonyesti ünneplés
  2016-12-24 17:41:46, szombat
 
  KARÁCSONYESTI ÜNNEPLÉS


BIBLIAI OLVASMÁNY: Máté 1,18-25; Lukács 2,1-20; Máté 2,1-12



TEKINTS VISSZA! * A mai karácsonyeste megünneplésekor tekints vissza arra, hogy Krisztus eljött a földre. Máté arról számol be, hogy a Messiás születését egy angyal jelentette ki Józsefnek, Lukács pedig arról, hogy angyalok szóltak Máriához, majd az egyszerű pásztorokhoz, akik eljöttek, hogy imádják a gyermek Krisztust. Végül Máté szól a bölcsekről, akik később messziről eljöttek, hogy imádják az újonnan született királyt.
Jézus azért jön, hogy mindenek Ura legyen - gazdagoké és szegényeké, előkelő és egyszerű embereké egyaránt. Ám eljövetelekor számos akadály várt rá:

1.Apróféták szerint Betlehemben kellett megszületnie, és még gyermekként menekülnie kellett egy őrült király gyilkos szándékai elől (Máté 2,6.17-18).
2.Dávid utódai közül kellett származnia, és Názáretben kellett felnőnie (Máté 1,1-17; 2,21-23).
3.Életében és szolgálatában több mint 300 konkrét ószövetségi próféciát kellett betöltenie.

Isten azonban könnyedén véghezvitte mindezt. Hatalma elegendő volt a feladathoz - ahogy életed minden szükségletének betöltéséhez is elegendő.
Tartsd szem előtt ezt az igazságot, amikor a Máté 1,18-25; Lukács 2,1-20; Máté 2,1-12-ből elolvasod a karácsonyi történetet.

JÓ MEGTARTANI A KARÁCSONYT, DE SOKKAL JOBB MEGOSZTANI MÁSOKKAL.

NÉZZ FEL! * Ahogy a pásztorok és a bölcsek eljöttek, hogy imádják az újonnan született királyt, úgy te is megteheted. Imádságos szívvel, imádatod jeléül énekelj el néhány karácsonyi éneket! Bár évek óta ismered a szövegüket, gondold át őket újból!
Gondold meg a testet öltés bámulatos csodáját - velünk van a testet öltött Isten! Végezetül imádkozz, megköszönve Istennek, hogy Fiát adta ajándékul a világnak - és neked!

HALADJ TOVÁBB! * Krisztus születésekor Isten megmutatta, hogy ő a csodák Istene. Tekints vissza az utóbbi egy évre, és gondolj egy csodára, melyet ő vitt véghez az életedben! Talán eddig még nem is tartottad csodának a dolgot. Milyen csodákat szeretnél látni Istentől a következő évben?
Ne feledd, hogy Istennél semmi sem lehetetlen! Semmi sem gátolhatta abban, hogy elküldje Fiát a világba, és abban sem gátolhatja meg semmi, hogy az életedben munkálkodjon. Csodatevő Istenünk van, aki megújítja az összetört életeket, helyreállítja a megszakadt kapcsolatokat, de a mindennapi élet szükségleteit is betölti. Hatalma a te szükségleteid betöltéséhez is elegendő.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Mert nekünk mindnyájunknak..."
  2016-12-24 09:55:00, szombat
 
  "Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt." (2Korinthus 5:10)



Azon a napon jutalmat kap minden türelem, mellyel Isten gyermekei azokat a próbákat elviselték, melyek az Úrért érték őket, amikor még e világban voltak. Akkor Krisztus minden szenvedést és minden bánatot, melyet az Ő nevéért szenvedtek, kezdettől fogva, a háztetőkről fogja hirdetni és megjutalmazza. Mind a mártírok vére, mind az Ő gyermekei fejéről egy hajszál elvesztése, be van írva az Ő könyvébe. Semmi sem marad észrevétlenül, vagy jutalom nélkül. "Boldogok, akik háborúságot szenvednek az igazságért, mert övék a mennyeknek országa. Boldogok vagytok, ha szidalmaznak és háborgatnak titeket és minden gonosz hazugságot mondanak ellenetek énérettem. Örüljetek és örvendezzetek, mert a ti jutalmatok bőséges a mennyekben: mert így háborgatták a prófétákat is, akik előttetek voltak" (Mát 5:10-12). " És aki elhagyja házait, vagy fitestvéreit, vagy nőtestvéreit, vagy atyját, vagy anyját, vagy feleségét, vagy gyermekeit, vagy szántóföldjeit az én nevemért, mindaz száz annyit vészen, és örökség szerint nyer örök életet" (Mát 19:29).
Minden rejtett keresztyén tett nyilvánvalóvá lesz ezen a napon. Egyetlen titkon, több kegyelemért, több világosságért, több szentségért és erőért elhangzó sóhaj nem száll úgy fel Istenhez, hogy ő nyilván ne fizetné meg azokat. Egyetlen könnye sem hullik ki hiába senkinek, akár szíve vágyai és a világ szeretete miatt sírja, akár azért, mivel kívánja az Istennel való közösséget, mert Isten ezeket a könnyeket megőrzi tömlőjében. "Boldogok ti, kik most sírtok: mert nevetni fogtok" (Luk 6:21). Dávid azt mondja az 56-dik Zsoltárban: "Bujdosásomnak számát jól tudod: szedd tömlődbe könnyeimet! Avagy nem tudod-e azoknak számát" (9.v). Bátorítson az, hogy "akik könnyhullatással vetnek, vigadozással aratnak majd" (Zsolt 126:5).

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 709 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 322
  • e Hét: 3224
  • e Hónap: 64893
  • e Év: 183985
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.