Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Lajhár életmód
  2016-12-26 17:01:07, hétfő
 
 


Link




Link




Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Állatcsodák  
Égő gyertyák
  2016-12-26 16:58:31, hétfő
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Animációs kép  
Ki ne dobd a tojáshéjat! Nézd meg, mi mindenre jó!
  2016-12-26 16:57:31, hétfő
 
  Ha jól belegondolunk,falun oda adják a tyúkoknak és tőle lesz kemény a tojás héja.
Házi patikád fontos szereplője lehet!




Link

A tojás héjától általában megszabadulunk. Pedig nem kéne: rengeteg kalciumot tartalmaz, s így az egyik legjobb módja annak, hogy pótoljuk ezt a fontos ásványi anyagot a szervezetünkben. A kalciumhiány ugyanis körülbelül 150 különböző betegség közvetlen vagy közvetett kiváltója. Ezek közül a leggyakoribb a csontritkulás, a fogágy- és ínygyulladás, az ízületgyulladás, a memóriazavar és a depresszió. Emellett a tojáshéjban található még magnézium, foszfor, szilícium, vas, kén és nátrium is, vagyis tényleg érdemes fogyasztani.
A lényeg, hogy mielőtt porrá zúzzuk a tojáshéjat, gondoskodjunk arról, hogy baktériummentes legyen. Ezt a legegyszerűbben úgy érhetjük el, ha kifőzzük - vagyis forrásban lévő vízbe tesszük, és öt percig hagyjuk rotyogni. Ezután szárítsuk meg, és már törhetjük is szét. Tegyük légmentesen záródó dobozba, és fogyasszuk rendszeresen.
És még egy tipp: Készíthetünk belőle akár fogkrémet is, ami hatékonyan előzi meg a fogszuvasodást. Egy negyed csésze porított tojáshéjat keverjünk el 2 evőkanál szódabikarbónával és 2 evőkanál kókuszolajjal. Ha szeretnénk, adhatunk hozzá (csak az íz miatt) néhány csepp borsmenta-olajat. Jól záródó üvegben tároljuk, és használjuk úgy, mint más fogkrémeket.

Forrása: Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Sózz!!!
  2016-12-26 16:53:10, hétfő
 
  Érdekes analízis. Nagyon hasonló az állatorvosi kémiai
só fogyasztás javaslatra az állatoknál.
Részben szinten igaz az emberekben is.

A tojás után a só is...

1. Úgy szeretlek édesapám, mint az emberek a sót. A magyar meséknek mindig komoly tanulságuk van!
2. A kecske imádja és nyalogatja a sót, ha teheti, megkeresi..
3. A marhák egészségéhez "marhasót" adnak a jó gazdák a
takarmányhoz.

Ugye nem gondoljuk, hogyha az állatoknak szükségük van a sóra, akkor az ember képes nélküle egészségesen élni?

4. A királyok régen ügyeltek rá, hogy az országban, ha csak
lehet, legyen egy sóbánya. Ha nem volt, akkor az országnak ügyesen kellett lavíroznia, hogy mindig meg legyen a szükséges mennyiség, hiszen

A SÓ AZ ÉLET.

Nagyon nehéz több évtizednyi agresszív agymosást helyretenni. Nem mennék bele összeesküvés elméletekbe, de sok mindent megmagyaráz, ha a dolgok mögé látunk és nem csak a felszínt nézegetjük.

A krónikus sóhiány először a vesét teszi tönkre szépen
csendben, fájdalommentesen. Utána jön a szív és érrendszer, majd a többi szerv, leggyakrabban a II. cukor betegség.
A szervezet igyekszik tolerálni egy ideig, ha mi rosszul bánunk vele.
Ide sorolom a sok műételt a rengeteg adalékanyaggal, kivont,
liofilizált, módosított stb. alkotóelemmel, amivel szervezetünk
évtízezredek alatt sem találkozott, így idegenként, ellenségként, feldolgozhatatlanként kezeli. De a só elengedhetetlen az egészséges élethez és nem adjuk meg neki kellő mennyiségben.

A legfrissebb kutatások is bizonyítják, hogy nem lehet annyira sok sót enni, hogy ez okozzon problémát pl. magas vérnyomást. Ez egy téveszme.
Sajnos nagyon sok orvos sem néz utána a kutatásoknak, csak
elfogadja, amit sulykolnak.
Ha elővenné az egyetemi tankönyveit megtalálná benne, hogy
ideális esetben a szervezetben a NaCL (só) és a KCL (kálium) aránya 30:1-hez kell legyen. Intelligens szervezetünk a végsőkig védi az életet, ezért szinte a halál pillanatáig igyekszik a vérben fenntartani ezt az arány. Nem véletlen, hogy a Ringer oldat is ezt tartalmazza, illetve - ha jók az értesüléseim - a legutóbbi időkig, mert 1-2 éve
megváltoztatták az arányt benne, akárcsak a laborleleteknél a
tól-ig referencia értéket, ami sajnos igen rossz irányba viszi el a dolgot.
Ideális esetben a szervezetben 142 mol/l kell legyen a NaCl, azaz a nátriumklorid (só) mennyisége. A legtöbb magyar ember ezzel sajnos nem "büszkélkedhet". "Áldásos" következménye a hibás reklámnak.

Pedig ha egy egészséges embert, főként kisgyereket megfigyelsz, akit engednek a szülei úgy étkezni, ahogy ő kívánja, még a paradicsomot is megsózza. Miért is? Ja, hogy a paradicsomban magas a kálium szint és így helyreáll az egyensúly? Ki gondol közülünk erre?
Nagyszüleink egyszerűen tudták, hogy ezt vagy azt így kell enni pl. a paradicsomot sózni kell, a görögdinnyét zsíros kenyérrel kell enni (a vitaminok egy része zsírban oldódik), a szalonnát hagymával kell enni (a hagyma
rendben tartja a koleszterin szintet) stb.
Nem tudták ők ennek tudományos magyarázatát, csak megszokták gyermekkorban, hogy mit mivel helyes együtt enni. Éltek is 90 feletti életkort és legtöbbször "ágyban párnák közt" végelgyengülésben haltak meg (hacsak nem volt háború pl.).

Hol vagyunk mi ettől, az én korosztályommal (59) tele vannak a rendelők. Alig vonszolják magukat, súlyos rendszerbetegségekkel küzdenek. Ki gondol rá, hogy hol rontották el, hol az alap hiba. S ma már így adjuk tovább, beteggé téve szeretett gyermekeinket, unokáinkat.

Egy magyar kórboncnok orvostól nemrégiben azt olvastam, hogy "amikor kezdtem a pályámat, alig találtam olyan embert, akinek a veséje beteg lett volna, manapság alig találok egészségeset...". Ő már csak tudja, ő a legjobb diagnoszta.

Ez teljesen egybevág azzal, hogy a 60-70-es években kezdték el a hadjáratot a só ellen. Manapság tiszta sóhoz is nehéz
hozzájutni. Szinte mindegyikben van "-", ami valamilyen káliumszármazékot jelent. S ez gyakran elképesztő mennyiséget tesz ki, pl. a Horváth Rozi féle só 30 %-a kálium. Tessék visszanézni, mit írtam, mi a helyes arány a szervezetben? 30:1 az NaCl és a KCl.
Így aztán nem csoda, hogy ennyire beteg a magyar ember.
Persze még sok oka van, de fizikai szinten bizony a só hiánynak előkelő a szerepe. (Összetett kérdés ez, belemehetnénk egyéni és csoport karmába is.., a helyes útról való letérésre, mely lelki betegségeket okoz és fizikailag is jelez, de most nem ez a téma.)

Egy saját tapasztalat:
Két éve hideg huzattól lebénult a fél arcom. Több, mint 10 éve nem voltam orvosnál, de mivel ezzel nem boldogultam az alternatív módszereimmel, kénytelen voltam elmenni. Úgy megörült nekem, hogy azonnal teljes kivizsgálásra küldött. A kardiológussal karöltve ki is derítették, hogy magas a vérnyomásom. 150-155 szisztolés értéket mértek, 65-80 közötti diasztolést és 45-56 közötti pulzust. No az utóbbi kettővel egyáltalán nem foglalkoztak, csak és kizárólag
a szisztolés értékkel. A legfrissebb amerikai kutatások szerint
akkor lehet magas vérnyomásról beszélni, ha a diasztolés érték tartósan 90 fölött van. Nálam szó sem volt ilyenről.
Azonnal kaptam három gyógyszert, melyet "sajnos életem végéig szedni kell".

Mondanom sem kell, hogy mai napig bontatlanul ott van mindhárom a polcon. Az orvosi kommunikáció hatása alatt szinte zombiként én is kiváltottam. Jó tapasztalat volt ez arra, hogy sokan miért képtelenek jól működő alternatív módszert végigvinni...

Tehát végiggondoltam, hogy mit tudok, mit csinálok rosszul, mi a lelki ok, mit kell változtassak. Régóta halogattam, hogy jobban odafigyeljek a vízivásra és a sózásra. (Ötven évig éltem sószegény diétán, gyerekkori orvosi tanácsra, azt hiszem csak a gondolkodásomnak és az egyéb életmódomnak köszönhettem, hogy nem ültem én is a rendelői folyosón naphosszat.)

A lényeg:
Beosztottam a napi 2,5 liter vizet, és figyeltem rá, hogy amikor idő van, megigyam. Elhagytam a reggeli édes tésztát (túrós batyu, kakaós csiga, briós stb.) és áttértem a vajas, tejfölös vagy gabonakrémes rozskenyérre, melyet alaposan megsóztam és zöldséggel ettem, vagy rántottára, mivel lakto vega étrendet követek.
4 hónap alatt a vérnyomásom tartósan beállt 120-130 per 70-80 közé. A mostani kánikulában is tartom ezt, bár ma már ritkán mérem.

Ebben a hőségben minden negyedik pohár vízbe teszek egy nagy csipetnyi sót és arra gondolok, hogy levest iszom, így lecsúszik. Muszáj pótolni a kiizzadt sót. A nyomelemek pótlására pedig a megfelelő zöldség - gyümölcs étrendet javaslom, amit lehet, ebben a nagy melegben nyersen.

Egy angol orvos utána eredt a hirtelen szívhaláloknak, melyek
elsősorban sportolók között voltak gyakoriak, ill. ennek volt
nyoma. Azt találta, hogy minden esetben, ismétlem minden esetben felborult a szervezetben a NaCl:KCl arány. Ezek a sportolók (fiatal felnőttek és gyerekek) zömében vega étrendet követtek, sok szóját (a szójában baromi magas a kálium aránya, mi itt a Kárpát-medencében nem is ettünk szóját, de még az állatainknak sem adtunk) ettek, ittak, nagyon keveset sóztak és egy meccs vagy edzés után szomjukat nem sózott
vízzel, hanem kólával oltották. Emlékezetes az a fiatal magyar
focista esete, aki a feleségével és kicsi gyermekével élt kinn
Görögországban és egy meccs után lenyomott egy flakon kólát, összeesett és meghalt.
Diagnózis: szívmegállás. Nem megyek bele a részletekbe...

Szóval így...




Link
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
Gyógyító alufólia
  2016-12-26 16:50:10, hétfő
 
 

Hasznos tudnivalók, még jól jöhet!!!......

Ártani nem árthat



Tudtad, hogy a háztartási alufóliát nem csak a konyhában (sütésnél, élelmiszer csomagolásánál) használhatod? A testrészek fájdalmának csökkentésére is kiváló.

Ha a mindennapjaidat megkeseríti a nyak, hát, váll, térd fájdalma, gyógyítsd alufóliával. Egy idő után a fájdalom eltűnik. De még a náthát is kezelheted vele.

Ezt a fajta kezelést már régóta gyakorolják a kínai és orosz természetgyógyászok, és még a híres pszichoterapeuta, Wilhelm Reich (Freud tanítványa) is ismerte. Kínában ma is rendszeresen alkalmazzák ezt a nálunk még nem ismert, bizarrnak tűnő, nagy hatásfokú módszert, mely során a kezelésben részt vett betegek 80 %-a javulást érzékelt - írja a goodmorningcenter.com

Hogyan gyógyulj egy alumínium fólia segítségével?
Fogj egy közönséges alumínium fóliát, helyezd a fájdalmas testrészre és erősítsd rá határozottan (több réteget tegyél rá és rögzítsd, kösd át egy szalaggal.) A fólia kezelést minden típusú fájdalom, így a nyaki (nyaki osteochondrosis), hát, karok, lábak, ízületek, isiász, reumás ízületi gyulladás, a futástól fájó sarok esetében alkalmazhatod.

De ha ez még nem lenne elég, gyorsabban gyógyul általa a műtét utáni bemetszés helye is, és jó eredmények érhetők el vele a köszvény kezelésében is.

A kínai gyógyítók a fóliaterápiát 10-12 napig javasolják. Minden nap ,,zárd" le fóliával a fájdalmas részt és hagyd rajta éjszakára (Egy zacskó vagy kendő, vagy ruha segítségével rögzítsd a fóliát.) A kúra letelte után hagy egy-két hét szünetet, és ha szükséges, ismételd meg a kezelést.

Az alufóliának erős gyulladáscsökkentő hatása van. Segítségével sikeresen lehet kezelni a náthát is. Ez esetben a lábadat kell betekerni alufóliával 5-7 rétegben, és rögzítés gyanánt pamut zoknival vagy ruhadarabbal rögzíteni. Hagyd rajta egy órát, majd két óra múlva ismét tedd vissza egy óra időtartamra. Ezután ismét tarts egy kis szünetet, majd tedd vissza egy órára harmadik alkalommal. A kezelés időtartama egy hét.

Hogyan működik az alufólia?

Az alumíniumnak gyulladáscsökkentő hatása van, ahogyan az ezüstbevonat például hatásos baktériumok ellen.
- Az egészség helyreállításához gyakran alkalmazok olyan speciális energia struktúráló anyagot, mint például az alumínium fólia. Az emberi testben vannak meghatározott őssejtek, amelyek egy mezőben folyamatosan kommunikálnak egymással. Különböző okok miatt ez a mező eldeformálódik és kárt okoz az őssejtek energikus ,,táplálkozásában".

A fólia felülete mint egy hatalmas fókuszáló nagyító megnöveli az energiát és lehetővé teszi a megzavart sejtek közötti kölcsönhatások létrejöttét. Ezenkívül a fényes fólia felület megakadályozza a külső diszharmonikus sugárzások emberi testbe való bejutását is - mondja AV Skvortsov orosz tudós.




Link
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
Terhesség kérdése
  2016-12-26 16:48:15, hétfő
 
  Egy 18 éves lány bevallja az anyjának, hogy teherbe esett. Az anya elkezd hisztizni és sírni:
- Ki volt az a disznó, aki ezt tette veled? Tudni akarom! - toporzékol.
A lány erre előveszi a mobilját, és telefonálni kezd. Fél óra múlva egy Ferrari áll meg a ház előtt; egy őszülő halántékú, finom úr, Armani
öltönyben kiszáll, és kopogtat az ajtón. Leül a nappaliban az apával és az anyával szemben, és közli velük:

- A lányuk most értesített a problémáról. Sajnos nem vehetem el őt családi állapotom miatt, viszont gondoskodom a születendő gyerekről. Először is fizetem a lányuk összes kiadását élete végéig. Ha lánya születik, biztosítok számára két kereskedést, egy családi házat, egy tengerparti
villát, továbbá 5 000 000 $-t a bankszámláján. Ha fiú születik, neki adok néhány gyárat és 10 000 000 $-t a bankszámláján. Viszont, ha elvetél, nem igazán tudom, akkor hogyan segíthetnék. Önök mit javasolnak?

Mire az apa, aki eddig néma csendben hallgatta az előadást, ráteszi a férfi vállára a kezét, a szemébe néz, és így szól szelíden:
- Akkor megdugod újra.




Link
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
Pirosajkú denevérhal
  2016-12-26 16:45:59, hétfő
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Állatcsodák  
Magas lábon járó boldog arcú pók
  2016-12-26 16:45:00, hétfő
 
 


Link

Állati takarmánynak leginkább megfelelő pók.
 
 
0 komment , kategória:  Állatcsodák  
Indiai bikabéka
  2016-12-26 16:43:16, hétfő
 
 


Link

Előfordulási helyei: Mianmar, Banglades, Pakisztánban és persze India. Nagyméretű, némely példánya a 15 cm-t is eléri. Rendkívüli színességgel bír.
 
 
0 komment , kategória:  Állatcsodák  
Csőorrú repülő kutya
  2016-12-26 16:41:46, hétfő
 
 


Link

Néhány éve találtak rá. Még nincs rendszertani besorolása, meg hivatalos neve sem. Úgy néz mi mint egy Yoda.
 
 
0 komment , kategória:  Állatcsodák  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 204 db bejegyzés
e év: 2160 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 639
  • e Hét: 2589
  • e Hónap: 11475
  • e Év: 105180
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.