|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2016-12-05 21:32:44, hétfő
|
|
|
Sütőtökös rakott krumpli római tálban
Hozzávalók
1 db hokkaidó tök (kb. 75 dkg-os)
50 dkg burgonya (lisztesre fövő)
1 gerezd fokhagyma
2 fej hagyma
40 dkg juhsajt
1 csokor petrezselyem
2 db tojás
1,25 dl habtejszín
só
frissen őrölt bors
reszelt szerecsendió
Elkészítés
A hokkaidó tököt megmossuk, megtöröljük, félbevágjuk, és eltávolítjuk a magjait. A burgonyát meghámozzuk és megmossuk. Mindkét hozzávalót felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk, és letakarva félretesszük.
A római tálat 10 percre beáztatjuk. Közben a megtisztított fokhagymagerezdeket pépesre nyomkodjuk vagy présen áttörjük, a hagymát apróra kockázzuk. A kétféle hagymát összekeverjük.
A sütőtökös burgonya felét a római tálba tesszük és elegyengetjük. Ezután elosztjuk rajta a hagymás keveréket és rámorzsoljuk a juhsajt felét. Rárétegezzük a tökös keverék másik felét és a maradék sajtot.
A petrezselymet megmossuk és leszárítjuk. A tojásokat elkeverjük a tejszínnel, majd sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, és beleforgatjuk a finomra aprított petrezselymet. A keverékkel egyenletesen meglocsoljuk a lerakott zöldségeket.
A tálat lefedjük a tetejével, és betesszük a hideg sütőbe. A sütőt 200 fokra kapcsoljuk és a rakottast készre sütjük kb. 60 perc alatt.
Megjegyzés
Recept és fotó: Römertopf / Trendxpress
MME
PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő
Ha nem hokkaidó tököt használsz, akkor a héj lehámozása után mérj ki belőle 75 dkg-ot. A tálat a sütő középső részébe csúsztatott sínre tedd. Légkeverésnél 180 fokra állítsd be a sütési hőmérsékletet.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2016-12-05 21:27:51, hétfő
|
|
|
Francia csokitorta serpenyőben - lépésről lépésre!
Hozzávalók
15 dkg étcsokoládé
7 dkg vaj
3 db tojás
1 csipet só
12,5 dkg cukor
1,25 dl habtejszín
1/2 tk sütőpor
3 ek liszt
olaj a serpenyőhöz
1 ek zsemlemorzsa
porcukor
Elkészítés
A csokoládét darabokra tördeljük és a vajjal együtt felolvasztjuk egy nyeles edényben. Ezután félrehúzzuk és kissé hűlni hagyjuk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a sóval és a cukor felével együtt habbá verjük. A tojássárgájákat habosra keverjük a maradék cukorral, a tejszínnel és az olvasztott csokoládéval. Végül beleszitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet.
A tojáshabot a csokis masszára halmozzuk, és fakanállal óvatosan beleforgatjuk.
Egy 28 cm-es tapadásmentes serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal, majd egyenletesen megszórjuk a zsemlemorzsával.
A tésztamasszát az előkészített serpenyőbe töltjük és fedővel lefedjük.
A főzőlapon beállítjuk az elérhető maximális hőfok 1/3-át, és a sütit 20-30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e, majd tányérra borítjuk és megszórjuk porcukorral. Lehetőleg melegen tálaljuk.
Megjegyzés
Recept és fotó: Fissler / Trendxpress
MME
PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő
Óvatosan vedd le a fedőt a serpenyőről, nehogy a sütés közben kicsapódott nedvesség a tésztára csepegjen!
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2016-12-05 21:21:46, hétfő
|
|
|
Fetás, zöldséges töltött csirkemell farinátával
Hozzávalók
4 db csirkemell filé (kb. 25 dkg-osak)
20 dkg feta
4 db aszalt paradicsom (olajban eltett, lecsepegtetve)
5 dkg bébispenót
1 db kis tojás
só
bors
2 szelet bacon
olívaolaj
A farinátához:
30 dkg csicseriborsó-liszt
9 dl víz
1 dl olívaolaj (+ a kenéshez)
só
bors
Elkészítés
Először a farinátát készítjük el: a csicseriborsó-lisztet összekeverjük a vízzel, és legalább 4 órát állni hagyjuk, amíg egységes masszává össze nem áll. Sütés előtt belekeverjük az olajat.
Egy 20x30-as tepsit kikenünk olívaolajjal, beleöntjük a masszát. Nem baj, ha az olaj megjelenik a tetején, amíg sül, beszívja. Amikor jól átsült - tűpróbálval ellenőrizzük - meghintjük frissen őrölt borssal.
A bacon-t apróra vágjuk, zsírját egy serpenyőben kiolvasztjuk, a pörcöket kivesszük, kihűtjük. Egy tálban villával összenyomkodjuk a fetát, hozzáadjuk a bacon-t, az apróra vágott aszalt paradicsomot, a tojást, és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Nagyjából simára keverjük, megkóstoljuk, ha kell, megsózzuk.
A húsokat egy éles késsel középről először balra, majd jobbra bevágjuk, kihajtjuk, mint egy könyvet. Ha még vastag a kihajtott rész, ismét bevágjuk, a lényeg, hogy minél nagyobb legyen. Mindkét oldalukat óvatosan kiklopfoljuk, majd megsózzuk, megborsozzuk. A húsokat, a hosszabbik oldaluk mentén, egy csíkban kirakjuk a bébispenót-levelekkel, majd elosztjuk rajtuk a tölteléket, és óvatosan felcsavarjuk őket.
Egy akkora alufóliadarabot, amire egy rolád ráfér, vékonyan bekenjük olajjal. Ráfektetjük a kész tekercset, felcsavarjuk, a végeit szaloncukor-szerűen megtekerjük. Így járunk el a többivel is, majd mindet egy tepsibe ültetjük, és 1/2 cm-nyi vizet öntünk alájuk. 180 fokos, előmelegített sütőben fél órát sütjük, majd kivesszük őket. Ha kissé kihűltek, az alufóliából kigöngyöljük a húsokat, és a bacon visszamaradt zsírján gyorsan átpirítjuk őket.
Megjegyzés
A farinátát az olasz étteremben tanultam, ahol dolgoztam. A tekercsek tölteléke pedig abból készültek, amit hűtőkisöpréskor találtam :)
Hajós Ágnes
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2016-12-05 21:19:03, hétfő
|
|
|
Pizzás-babos óriásháromszög
Hozzávalók
50 dkg liszt + a nyújtáshoz
1 ek szárított oregano
2,5 dkg élesztő
1 mokkáskanál cukor
3 ek olívaolaj
1 db tojás
2 dl tej
1,5 dl víz
2 tk só
1 konzerv paradicsomos bab
15 dkg reszelt sajt
1,5 dl passzírozott paradicsom
6 levél bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
só
bors
Elkészítés
A paradicsomlét összeturmixoljuk a bazsalikommal és a fokhagymával, majd egy csipet sóval és borssal ízesítjük.
A vizet elvegyítjük a tejjel, langyosra melegítjük, majd beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szórjuk, megszórjuk az oregánóval és a sóval, majd fakanállal kicsit összekeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Beleöntjük az élesztős tejet és az olívaolajat, majd simára dagasztjuk (nem kell órákig, csak amíg összeáll). Ha nagyon ragadna, még egy kis liszttel átgyúrjuk. Nedves ruhával letakarjuk, 10 percig pihentetjük, majd ismét átgyúrjuk.
Enyhén lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát, majd átlósan két háromszögre vágjuk. Az egyiket belisztezzük, félretesszük. A másik háromszöget egyenlő oldalúra nyújtjuk, a közepét megkenjük a bazsalikomos-fokhagymás paradicsomlével, rárakjuk a bab felét, és megszórjuk a sajt felével.
A háromszögek mindhárom csúcsát felhajtjuk, az oldalakat összecsipkedjük, és egy kicsit meg is csavarjuk, nehogy elengedjen. Végül a kapott csúcsot párszor megtekerjük, hogy egy csomót kapjunk. Így teszünk a másik háromszöggel is.
Egy tepsibe szilikonos sütőlapot terítünk vagy vékonyan kiolajozzuk és kilisztezzük. Óvaosan elrendezzük rajta a háromszögeket egymástól távol, nehogy sülés közben összeérjenek. A háromszögeket lekenjük a felvert tojással, és a180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Sütőtől függően kb. fél óráig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Salátával fogyasztjuk.
Megjegyzés
Húsmentes, de laktató egy egész baráti társaság degeszre eheti magát vele!
Hajós Ágnes
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2016-12-05 20:27:40, hétfő
|
|
|
Téli álomvilág az Alföldön
Zúzmarás köd borította be reggelre északkeletet és az Alföldet, napközben is fagyos, téli időt eredményezve.
Hétfő reggelre ismét alaposan lehűlt a levegő, a nógrádi völgyekben -12, -14 fokot mutattak a hőmérők. Az Alföldön és északkeleten emellett nagy területen képződött sűrű, zúzmarás köd, mely napközben is nagy területen tartotta magát.
10 fokos kontraszt
Ennek köszönhetően jelentős kontraszt alakult ki a hőmérsékletben: míg előbbi tájakon csupán -2, -4 fokot mutattak a hőmérők, ott ahol kisütött a nap, +4, +6 fokig melegedett a levegő.
Hőtérképünk nem sokkal 13 óra előtt
A zúzmarás ködben észlelőinknek köszönhetően csodaszép felvételek születtek, ezekből válogattunk néhányat:
A cikket az alábbi linken olvashatod tovább:
Link
Írta: Cséki Gergő
Forrás: http://www.idokep
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2016-12-05 20:11:13, hétfő
|
|
|
Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak
További jó estét!
és
|
|
|
0 komment
, kategória: Hetet |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2016. December
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
252 db bejegyzés |
e év: |
2929 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 3446
- e Hét: 8027
- e Hónap: 21932
- e Év: 151639
|
|
|