|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 4
|
|
|
|
2016-12-07 23:24:35, szerda
|
|
|
Ropogós répatócsni
Hozzávalók
20 dkg burgonya
60 dkg sárgarépa
4 ek liszt
só
őrölt fekete bors
1 csokor snidling
2 db tojás
zsemlemorzsa
Elkészítés
A megtisztított burgonyát és sárgarépát felvágjuk kis kockákra, és bő vízben puhára főzzük azokat. Azután leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
Késes aprítóban krémesre törjük a zöldségeket, majd simára keverjük az elegyben a lisztet. Beledolgozunk egy kevés sót, borsot, a felaprított snidlinget, továbbá a tojásokat. Ezután hozzáadun annyi zsemlemorzsát, hogy lágy, de formázható masszát kapjunk.
A masszából tetszőleges méretű lapos kroketteket formázunk, elrendezzük azokat egy sütőpapírral leterített sütőlemezen, és a 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb. 25 percre. Pirospaprikával ízesített tejföl és saláta illik hozzá.
KOCSIS BÁLINT
Mesterszakács, gasztronómiai tanácsadó és előadó
A sütési idő felénél fordítsd meg a kroketteket, hogy mindkét oldaluk ropogósra süljön.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2016-12-07 23:22:11, szerda
|
|
|
Krémkupola kávészósszal
Hozzávalók
2 dl tej
1 db fahéjrúd
2 db zselatinlap
7 dkg porcukor
6 db tojássárgája
12,5 dkg tejszín
Az öntethez:
1 dl presszókávé
6 dkg cukor
1 ek rum
6 dkg fűszeres keksz
Elkészítés
A tejet a fahéjrúddal felforraljuk. Lefedjük 20 percre, közben hideg vízbe áztatjuk a zselatint. Kivesszük a fahéjrudat, és a tejbe tesszük a porcukrot és a tojássárgáját. Kis lángon kevergetve sűrűre főzzük, majd feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint, végül hagyjuk kihűlni.
Kemény habbá verjük a tejszínt, hozzáforgatjuk a krémhez, majd a masszát kupolaformákba töltjük. A hűtőbe tesszük 2-3 órára, majd a mélyhűtőbe 20 percre.
Az öntethez a kávét a cukorral 3 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a rumot. A kupolákat tányérokra borítjuk, melléöntjük a kávés öntetet, és fűszeres keksszel kínáljuk.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2016-12-07 23:19:22, szerda
|
|
|
Fűszeres pulykamell vajas gesztenyével
Hozzávalók
80 dkg pulykamell
só
4 ek olaj
1/4 tk szárított rozmaring
1/4 tk szárított kakukkfű
1 csipet őrölt szerecsendió
1/4 tk koriandermag
4 dkg vaj
A körethez:
60 dkg kelbimbó
só
20 dkg bacon
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 tk őrölt mustármag
2 ek fehér balzsamecet
2 ek zsemlemorzsa
40 dkg sárgarépa
1 ek cukor
1 dl tejszín
3 dkg vaj
1/2 db citrom
20 dkg gesztenye
Elkészítés
A megtisztított pulykamellet megsózzuk, majd megpirítjuk a felforrósított olajon. Tálba tesszük, bedörzsöljük a fűszerekkel, majd pihentetjük 2 órán keresztül. Alufóliára tesszük, meglocsoljuk a felolvasztott vajjal, becsomagoljuk, majd 160 fokos sütőben 60 percig sütjük. A megtisztított kelbimbót kereszt alakban bevágjuk, és forrásban lévő, sós vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük.
A felkockázott bacont ropogósra sütjük, a pörcöket eltávolítjuk, és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk a kétféle, finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a mustármagot, felöntjük az ecettel, majd felforraljuk. Hozzáforgatjuk a kelbimbót, majd meghintjük a ropogós bacondarabkákkal és a zsemlemorzsával. Tűzálló tálba tesszük, ezt is a sütőbe toljuk, és kissé megpirítjuk.
A hasábokra vágott répát majdnem teljesen puhára főzzük forrásban lévő, sós vízben. A cukrot karamellizáljuk, majd felöntjük a tejszínnel. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a leszűrt répát és a felkockázott, hideg vaj felét. Megsózzuk, majd felöntjük a citrom kifacsart lével.
A megtisztított gesztenyét puhára főzzük, megsózzuk, majd átforgatjuk a megmaradt vajon. A húst a pecsenyelével meglocsolva és a háromféle körettel tálaljuk.
CSEH JÁNOS
séf
Ha 1 dl tejet öntünk a kelbimbó főzővizébe, nem lesz kellemetlen illat a konyhában.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2016-12-07 23:16:44, szerda
|
|
|
Narancsos répa krémleves daragaluskával
Hozzávalók
1 ek olaj
1 fej vöröshagyma
500 g sárgarépa
só
őrölt fekete bors
őrölt szerecsendió
1 1/5 l zöldségleves-alaplé
2 db narancs
snidling a tálaláshoz
A daragaluskához:
150 g búzadara
3 db tojás
3 ek olaj
só
Elkészítés
Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, és üvegesre pároljuk rajta a meghámozott, finomra aprított hagymát. Rádobjuk a megtisztított, felkarikázott répát, átkeverjük, és némi sóval, borssal, továbbá őrölt szerecsendióval ízesítjük.
A zöldségeket felöntjük az alaplével, és közepes lángon addig főzzük, amíg a gyökérzöldség megpuhul. Kiszedünk egy bő merőkanálnyi répát, majd botmixerrel krémesre törjük a levest. Hozzáadjuk a narancsok kifacsart levét, összeforraljuk, végül, ha szükséges, megsózzuk. A tűzről levéve beleforgatjuk a félretett répakarikákat.
A daragaluskához összekeverjük a búzadarát a tojásokkal, az olajjal és egy kevés sóval. Sűrűn folyó masszát kell kapnunk. Konyharuhával letakarva 20 percig pihentetjük, hogy a búzadara jól megszívja magát.
Egy mély lábasban vizet forralunk. Amikor éppen csak gyöngyözik, két forró vízbe mártott evőkanál segítségével beleszaggatjuk a galuskákat a búzadarás masszából, és kis lángon készre főzzük azokat. A galuskákat elosztjuk 4 db mélytányérban, és rájuk merjük a levest. Egy kevés felaprított snidlinggel megszórva tálaljuk.
KOCSIS BÁLINT
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 4
|
|
|
|
2016. December
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
252 db bejegyzés |
e év: |
2929 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1123
- e Hét: 7924
- e Hónap: 12962
- e Év: 142669
|
|
|