Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Ropogós répatócsni
  2016-12-07 23:24:35, szerda
 
  Ropogós répatócsni

Hozzávalók

20 dkg burgonya
60 dkg sárgarépa
4 ek liszt

őrölt fekete bors
1 csokor snidling
2 db tojás
zsemlemorzsa


Elkészítés

A megtisztított burgonyát és sárgarépát felvágjuk kis kockákra, és bő vízben puhára főzzük azokat. Azután leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
Késes aprítóban krémesre törjük a zöldségeket, majd simára keverjük az elegyben a lisztet. Beledolgozunk egy kevés sót, borsot, a felaprított snidlinget, továbbá a tojásokat. Ezután hozzáadun annyi zsemlemorzsát, hogy lágy, de formázható masszát kapjunk.
A masszából tetszőleges méretű lapos kroketteket formázunk, elrendezzük azokat egy sütőpapírral leterített sütőlemezen, és a 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb. 25 percre. Pirospaprikával ízesített tejföl és saláta illik hozzá.





KOCSIS BÁLINT
Mesterszakács, gasztronómiai tanácsadó és előadó

A sütési idő felénél fordítsd meg a kroketteket, hogy mindkét oldaluk ropogósra süljön.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Krémkupola kávészósszal
  2016-12-07 23:22:11, szerda
 
  Krémkupola kávészósszal

Hozzávalók

2 dl tej
1 db fahéjrúd
2 db zselatinlap
7 dkg porcukor
6 db tojássárgája
12,5 dkg tejszín
Az öntethez:
1 dl presszókávé
6 dkg cukor
1 ek rum
6 dkg fűszeres keksz

Elkészítés

A tejet a fahéjrúddal felforraljuk. Lefedjük 20 percre, közben hideg vízbe áztatjuk a zselatint. Kivesszük a fahéjrudat, és a tejbe tesszük a porcukrot és a tojássárgáját. Kis lángon kevergetve sűrűre főzzük, majd feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint, végül hagyjuk kihűlni.
Kemény habbá verjük a tejszínt, hozzáforgatjuk a krémhez, majd a masszát kupolaformákba töltjük. A hűtőbe tesszük 2-3 órára, majd a mélyhűtőbe 20 percre.
Az öntethez a kávét a cukorral 3 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a rumot. A kupolákat tányérokra borítjuk, melléöntjük a kávés öntetet, és fűszeres keksszel kínáljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Fűszeres pulykamell vajas gesztenyével
  2016-12-07 23:19:22, szerda
 
  Fűszeres pulykamell vajas gesztenyével

Hozzávalók

80 dkg pulykamell

4 ek olaj
1/4 tk szárított rozmaring
1/4 tk szárított kakukkfű
1 csipet őrölt szerecsendió
1/4 tk koriandermag
4 dkg vaj
A körethez:
60 dkg kelbimbó

20 dkg bacon
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 tk őrölt mustármag
2 ek fehér balzsamecet
2 ek zsemlemorzsa
40 dkg sárgarépa
1 ek cukor
1 dl tejszín
3 dkg vaj
1/2 db citrom
20 dkg gesztenye


Elkészítés

A megtisztított pulykamellet megsózzuk, majd megpirítjuk a felforrósított olajon. Tálba tesszük, bedörzsöljük a fűszerekkel, majd pihentetjük 2 órán keresztül. Alufóliára tesszük, meglocsoljuk a felolvasztott vajjal, becsomagoljuk, majd 160 fokos sütőben 60 percig sütjük. A megtisztított kelbimbót kereszt alakban bevágjuk, és forrásban lévő, sós vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük.
A felkockázott bacont ropogósra sütjük, a pörcöket eltávolítjuk, és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk a kétféle, finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a mustármagot, felöntjük az ecettel, majd felforraljuk. Hozzáforgatjuk a kelbimbót, majd meghintjük a ropogós bacondarabkákkal és a zsemlemorzsával. Tűzálló tálba tesszük, ezt is a sütőbe toljuk, és kissé megpirítjuk.
A hasábokra vágott répát majdnem teljesen puhára főzzük forrásban lévő, sós vízben. A cukrot karamellizáljuk, majd felöntjük a tejszínnel. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a leszűrt répát és a felkockázott, hideg vaj felét. Megsózzuk, majd felöntjük a citrom kifacsart lével.
A megtisztított gesztenyét puhára főzzük, megsózzuk, majd átforgatjuk a megmaradt vajon. A húst a pecsenyelével meglocsolva és a háromféle körettel tálaljuk.





CSEH JÁNOS
séf

Ha 1 dl tejet öntünk a kelbimbó főzővizébe, nem lesz kellemetlen illat a konyhában.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Narancsos répa krémleves daragaluskával
  2016-12-07 23:16:44, szerda
 
  Narancsos répa krémleves daragaluskával

Hozzávalók

1 ek olaj
1 fej vöröshagyma
500 g sárgarépa

őrölt fekete bors
őrölt szerecsendió
1 1/5 l zöldségleves-alaplé
2 db narancs
snidling a tálaláshoz
A daragaluskához:
150 g búzadara
3 db tojás
3 ek olaj


Elkészítés

Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, és üvegesre pároljuk rajta a meghámozott, finomra aprított hagymát. Rádobjuk a megtisztított, felkarikázott répát, átkeverjük, és némi sóval, borssal, továbbá őrölt szerecsendióval ízesítjük.
A zöldségeket felöntjük az alaplével, és közepes lángon addig főzzük, amíg a gyökérzöldség megpuhul. Kiszedünk egy bő merőkanálnyi répát, majd botmixerrel krémesre törjük a levest. Hozzáadjuk a narancsok kifacsart levét, összeforraljuk, végül, ha szükséges, megsózzuk. A tűzről levéve beleforgatjuk a félretett répakarikákat.
A daragaluskához összekeverjük a búzadarát a tojásokkal, az olajjal és egy kevés sóval. Sűrűn folyó masszát kell kapnunk. Konyharuhával letakarva 20 percig pihentetjük, hogy a búzadara jól megszívja magát.
Egy mély lábasban vizet forralunk. Amikor éppen csak gyöngyözik, két forró vízbe mártott evőkanál segítségével beleszaggatjuk a galuskákat a búzadarás masszából, és kis lángon készre főzzük azokat. A galuskákat elosztjuk 4 db mélytányérban, és rájuk merjük a levest. Egy kevés felaprított snidlinggel megszórva tálaljuk.





KOCSIS BÁLINT

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 252 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1123
  • e Hét: 7924
  • e Hónap: 12962
  • e Év: 142669
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.