Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Egyetemi dolgozatban próbálták megoldani az Erzsébet-utalván
  2016-12-07 19:23:15, szerda
 
  Aki meg tudta oldani azért jött a nagy sötét autó.
Ez az iskolai feladat nem jó keresztényt és jó magyart nevel a diákokból. Lázár elvtárs szomorú.
Feladat: Magyarországon 2,8 millió nyugdíjas van van. A következő parlamenti választás időpontja 2018. Hány forint értékű Erzsébet-utalvánnyal tudja Orbán Viktor megvenni azok szavazatát?
Mondjuk a feladat lényege lemaradt...Hogy mennyi megy mutyizsebbe?
Szerintem bárhogyan baszakodnak a Posta lesz a végén. Az egy másik kérdés, hogy átveszi addigra a Postát Mészáros Lőrinc.
Most még nem tudja, de majd átveszi.



************


Egyetemi dolgozatban próbálták megoldani az Erzsébet-utalványok kihordását

Czinkóczi Sándor OKTATÁS ma 17:54 142 826

Bár Lázár János már visszatáncolt abból, hogy a kormányhivatalnokoknak kelljen kihordaniuk a nyugdíjasoknak a kormány karácsonyi ajándékát, az infomatikusok már elkezdtek dolgozni a művelet logisztikai részén.
Az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai karának Mérnök informatikus szakán a Programozás I. nevű tárgy második zh-jában kellett megoldani a 10 ezer forintos kérdést.

A programozóknak 120 percet adtak arra a feladatra, amivel a kormány már majdnem egy hete bajlódik.



http://444.hu/2016/12/07/egyetemi-dolgozatban-probaltak-megoldani-a-nyugdijasok-e rzsebet-utalvanyainak-kihordasat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt a Szivek szállodája! Tiborczék 15 milliárdos hitelből fe
  2016-12-07 18:46:59, szerda
 
  Gyorsulnak az események. Mostmár az Orbán-klán naponta tesz zsebre 15-20 milliárdot..Valamit tudhatnak.

Az életfogytig ide már iszonyú kevés lesz.

Nehogy már hiába tanult volna vendéglátást a saját lábunkon álló királylány.

Az Exim bank honlapjának első sora:

"A Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) és a Magyar Exporthitel
Biztosító Zrt. (MEHIB) célja, hogy a magyar exportőrök számára hatékony
finanszírozási és biztosítási konstrukciókat szolgáltasson."

Gondolom a hotelt a felújítás után exportálják Svájcba.

na ezért kerül 15 ezerbe a tizezres Erzsébet utalvány...

a jövő térképén Magyarország helyén egy fehér folt lesz, ezzel a felírással: Ez Magyarország volt, de elsikkasztották" a tolvaj fideszesek. Ha 2018-ban legkésőbb ezt a szemét rabló bandát nem zavarjuk el, akkor Magyarország lakosságának a döntő többségére ukrajnai szintű nyomor vár, mert biztosak lehetünk benne, hogy ezek mindent ellopnak.



********


Itt a Szivek szállodája! Tiborczék 15 milliárdos hitelből fejleszthetnek belvárosi luxushotelt

ma 14:47 282 371

Ötcsillagos óriásszállodát fejleszthet Tiborcz István és Szivek Norbert, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) vezére, ehhez többek között az állami Eximbank 15 milliárd forintját használhatják fel, írja a Heti Válasz.
A hetilap írt korábban arról is, hogy Tiborczék vették meg a palotát, ahol Vajna kaszinója működik.
A folytatásban kiderül, nemcsak a Mahart-házat, hanem a körülötte lévő teljes tömböt is megszerezte a Szivek Norberthez és Tiborcz Istvánhoz köthető cégcsoport.
A Mahart-ház üzletéhez kétmilliárd forintos kölcsönt kaptak a Gránit banktól, a nagyobb projekthez, vagyis a teljes házrész fejlesztéséhez 15 milliárd forintos gigahitelt kapnak az Eximbanktól. A korábbi tulajdonos ötcsillagos Marriott-szállót tervezett ide.



http://444.hu/2016/12/07/itt-a-szivek-szallodaja-tiborczek-15-milliardos-hitelbol -fejleszhetnek-belvarosi-luxushotelt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gipsy Kings Tribute és Fásy Zsüli: Parádés hangulat
  2016-12-07 18:34:55, szerda
 
  Gipsy Kings Tribute és Fásy Zsüli: Parádés hangulat


Fidesz roadshow-kra tökéletes produkció!


Ha ezt sugároznák végtelenítve a körúti robbantónak, mikor törne meg szerintetek? Bónusz: Fásy Ádám a dobos.
Az hagyján, hogy Zsülike úgy néz ki, mint Pogány Judit 6 év múlva fog, meg hogy a prozódiában semmi nincs a helyén, de hogy a háttérben doboló Fásy Ády Bibó István-imitátornak öltözött, az azért már a magyar demokratikus közgondolkodás minden elvével szembe megy.


https://www.youtube.com/watch?v=0_9b9iLW93g
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rétvári: Sikeres a kormány szegénység elleni politikája
  2016-12-07 18:31:43, szerda
 
  Rosszul mondta a Bence! Nem a szegénység, hanem a szegények elleni politikája sikeres...

Az a büdös nagy igazság, hogy a magyar családok egyre növekvő hányada érzi egyre
otthonosabban magát az Egyesült Királyságban, Németországban és mindenhol máshol,
ahol a rengeteg kormányzati pofázást és jobban teljesítéstől hangos propagandát a valóság helyettesíti. Ezek között nincsenek tömött sorokban azok, akik lóhalálában igyekeznének hazavágtatni egy kis Túró Rudiért, vagy pacalpörköltért.
Az arcátlan, pofátlan melldöngetéseddel szemben tény az, hogy rengeteg gyermek hiányzik
innen és az elkövetkezendő években még jobban fognak hiányozni. Ha a képet teljes egészében néznétek, ha a hosszútávú folyamatokra és nem csak a holnap ellopható milliárdokra
koncentrálnátok, ha nem tekintenétek elintézettnek a szakpolitikai döntéseket azzal, hogy
minden látszatintézkedéseteket a család, haza, nemzet, kereszténység homályos sokszögébe csomagolva akarnátok sikernek nevezni, láthatnátok, hogy a helyzet reménytelen és legalább
tragikus is.


***********************

Rétvári: Sikeres a kormány szegénység elleni politikája

MA, 15:12


Meghozta az eredményét a kormány arra irányuló politikája, amely a szegénységet a középosztály megerősítésével szeretné visszaszorítani - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára.
Rétvári Bence a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) háztartások életszínvonalát mérő legfrissebb kutatása kapcsán tartott háttérbeszélgetésen úgy fogalmazott, a munkahelyteremtésre és adócsökkentésre épülő gazdaságpolitika visszaigazolást nyert a számokban.
Rétvári: Sikeres a kormány szegénység elleni politikája
Ételosztás a Blaha Lujza téren, 2016 október, fotó: 24.hu
Rétvári szerint a társadalom minden rétegének emelkedett a jövedelme 2015-ben, de a legnagyobb növekedés az "alsó négy jövedelmi tizedben", tehát a legkevésbé jól keresők körében történt.
Azt mondta: a lakosság fogyasztása 2014-hez viszonyítva 2015-ben nyolc százalékkal nőtt.
Rétvári úgy látja: a súlyos anyagi deprivációval érintettek, azaz a nélkülözők száma 2012 és 2015 között 1,2 millióval csökkent.



http://propeller.hu/itthon/3255091-retvari-sikeres-kormany-szegenyseg-elleni-poli tikaja?utm_source=mm-2016-12-07&utm_medium=email&utm_campaign=Rétvári%3A% 20Sikeres%20a%20kormány%20szegénység%20elleni%20politikája
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tőkés Féreg az etető kézbe mar?
  2016-12-07 18:11:14, szerda
 
  Tőkés Féreg az etető kézbe mar?
Közzétéve 2016-12-07

Tőkés: Kövér László olyan politikusokat támogat, akik meglopták a magyar államot és a magyar adófizetőket



Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács egy nagyváradi sajtótájékoztatón a vasárnap tartandó parlamenti választásokról elmondta, hogy ugyan ő is elmegy szavazni, de szerinte jó lelkiismerettel nem lehet a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Maros, Bihar, vagy Hargita megyei jelöltlistájára szavazni ,,annak a tudatában, ahogy azt az opportunista, megújulásra és megigazulásra képtelen RMDSZ összeállította".


Tőkés a Bihar megyei jelöltlistáról külön megemlítette Biró Rozáliát és Szabó Ödönt, akik szerinte a korrupt rendszer folytonosságát jelképezik. Főleg ezért nagyon csalódott amiatt, hogy Kövér László is beszállt az RMDSZ kampányába, és korrupt politikusokat támogat. Pedig még emlékszik arra, hogy nemrég még a házelnök is bolsevik gyökerűnek nevezte az RMDSZ-t.

Tőkés László szerint Kövér László Biharban olyan jelöltek mellett korteskedett, ,,akik meglopták a magyar államot, a magyar adófizetőket", és a Gyurcsány-rendszer legfőbb támogatói voltak Erdélyben. Szerinte ez ugyanolyan, mintha ő elmenne Magyarországra, és Simon Gáborral vagy Zuschlag Jánossal tartana kampányülést a Fidesszel szemben.

Emlékeztetett, hogy a Bihar megyei RMDSZ vezetői által létrehozott Mecénás Alapítvány egy olyan nagyváradi Ady-központ építésére fordította a magyar államtól kapott támogatást, amit azóta le is bontottak, és az RMDSZ Bihari vezetői látták vendégül Nagyváradon Gyurcsány Ferencet és pártja több más vezető politikusát.
Tőkés László kijelentette, hogy a védnöksége alatt működő Erdélyi Magyar Néppárt a megkérdezése nélkül döntött úgy, hogy nem indul el a vasárnapi parlamenti választásokon. Ugyanakkor ő nem tartja helyesnek ezt a döntést.
(MTI/444)

Bal-Rad komm: Hát akkor most a Döbrögi is...? Merthogy vajdánk csütörtök délelőtt Szatmárnémetibe látogat Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke meghívására.

Sajtóértesülések szerint Döbrögi az RMDSZ kampányhajráját erősíti majd Szatmárnémetiben. A találkozó tényét Havasi Berci, a vajda sajtóajtónállója is megerősítette, ez egyébként majd a Kossuth Kertben lesz. Romániában vasárnap tartanak parlamenti választást.

Ezek szerint Tőkés Féreg a mi Döbröginket is olyannak tartja...? Te Jó Isten! Belemar az etető kézbe?


http://www.balrad.com/2016/12/07/tokes-fereg-az-eteto-kezbe-mar/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
KIRAKJÁK A HÍR TV-T, PORNÓ ÉS VAJNa TÉVÉADÓI JÖNNEK HELYETTE
  2016-12-07 17:56:28, szerda
 
  Oszoljanak, kérem, nincs itt semmi látnivaló. Népnemzeti keresztény kormányunk pornót, b..zizenét, nadrágletolós, sas-kabaré szintű röhögtetést szán a népnek, Hír TV helyett.
Mindenkinek érdemei szerint.
Hihetetlen! Ezt a vajna nevű pattanást el kellene már távolítani a fidesz nevű betegséggóccal együtt ennek az országnak a testéről.
Mert nagyon jó volt a fidesznek,míg a péntek 8 nevű műsorban mocskolhatták a szocionistákat. Mikor az ö maffiatevékenységüket bírálják,viszont már nem kívánatosak.
Fidesz tetvek! A demokrácia az NEM ilyen!
Egyébként a vajna "csatornák" neve: kanális,mert ennyi sz.r egy csatornában nincsen.(Hofi)



********************


2016. 12. 7. 08:00

KIRAKJÁK A HÍR TV-T, PORNÓ ÉS VAJNA TÉVÉADÓI JÖNNEK HELYETTE

Eléggé átlátszó módon akarják kinyírni a Hír Televíziót, amely már nem számít kormányzati sajtóorgánumnak, mióta Simicska Lajos azzal a bizonyos ,,g"betűvel kezdődő jelzővel illette egykori barátját, Orbán Viktor miniszterelnököt. A Hír Televízió csaknem 14 éve áll szerződésben a PR-Telecom nevű kábelszolgáltatóval, de a cég most hirtelen úgy döntött, januártól nem sugározza tovább körülbelül 70 ezer ügyfelének Magyarország első hírcsatornájának műsorait - számolt be a Magyar Nemzet.
A PR-Telecom szeptember közepén közölt felmondásában vis maiorra hivatkozott, és azt írták, az RTL Klub és a TV2 részére fizetendő műsordíj olyan hatalmas anyagi terhet jelent a cég számára, hogy a Hír TV-t így már nem tudják sugározni. Csakhogy kiderült, közben 14 új csatornára mégiscsak jut pénz.

Az új csatornák között pedig hat - FEM3, Kiwi TV, Zenebutik, Chili TV, Humor+, Mozi+ - Andy Vajna filmügyi kormánybiztos érdekeltségébe tartozik. De másik hat tematikus és két pornócsatornával - Eroxxx és Brazzers TV - is ,,erősít" a PR-Telecom.

A Magyar Nemzet arra is felhívta a figyelmet a cikkében, hogy a cégadatbázis szerint a PR-Telecom többségi tulajdonosa egy máltai offshore cég, a Central Eastern Cable & Media Group Limited. A máltai cégbíróságtól beszerzett iratok alapján ennek a társaságnak tavaly még ugyanaz a máltai vagyonkezelő cég volt a tulajdonosa, mint annak a luxusjachtnak, amelyen a milliárdossá lett felcsúti gázszerelő, Mészáros Lőrinc nyaralt - írja a lap.

Mászáros egyébként pont a napokban vásárolta meg Széles Gábortól az Echo Televíziót, amelynek természetesen biztos helye van a PR-Telecom kínálatában.

A Hír Televízió nem fogadja el a kábelszolgáltató szerződésbontását: a csatorna jogászainak álláspontja szerint a szerződést idő előtti rendes felmondással nem lehet megszüntetni. Jelezték is a PR-Telecomnak, hogy ha január elsejétől a televízió elosztását a társaság bármilyen módon korlátozza vagy megszünteti, a keletkező kárt a csatorna egy összegben a kábelszolgáltatóra terheli majd.

REAGÁLT A PR-TELECOM: NEM ZÁRKÓZNAK EL A HÍR TELEVÍZIÓTÓL, PERREL FENYEGETNEK

Az Alfahírnek is eljuttatva, a PR-Telecom Zrt. közleményben reagált az előfizetőknek a Magyar Nemzet cikkében megjelent állításokra. Ebben azt írják, hogy jogszerűen jártak el, nem zárkóznak a tárgyalások újraindításától, azt pedig nem értik, hogy sajtóban miért keresnek politikai összefüggéseket.

,,TÁJÉKOZTATJUK TISZTELT ELŐFIZETŐINKET, HOGY TÁRSASÁGUNK A 2017 ÉVI CSATORNAKIOSZTÁS KIALAKÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOSAN JOGSZERŰEN, A MÉDIASZOLGÁLTATÓ ELŐTT IS ISMERT GYAKORLATNAK MEGFELELŐEN JÁRT EL. A HÍR TV ÁLTAL KÖZÉTETT INFORMÁCIÓK NEM TARTALMAZZÁK AZON TÉNYT, MELY SZERINT A HÍR TV KÉPVISELETE TÁRSASÁGUNK SZERZŐDÉS ÚJRATÁRGYALÁSÁRA VONATKOZÓ LEVELÉRE JOGSZABÁLYI HATÁRIDŐN BELÜL ÉRDEMI REAKCIÓT NEM TETT. A HÍRADÁSBAN SZEREPLŐ INFORMÁCIÓK VONATKOZÁSÁBAN (KIEMELVE AZ ELŐFIZETŐI FÉLRETÁJÉKOZTATÁST) A SZÜKSÉGES JOGI LÉPÉSEKET AZONNALI HATÁLLYAL MEGTETTÜK. A HÍR TV, A MŰSORÁNAK ELOSZTÁSÁT ÉRINTŐ ÚJRATÁRGYALÁSSAL KAPCSOLATOSAN EDDIG ELZÁRKÓZÓ MAGATARTÁST MUTATOTT. AMENNYIBEN A MŰSOR KÉPVISELETE MEGTEREMTI ANNAK LEHETŐSÉGÉT, HOGY A TÁRGYALÁSOKAT ÚJRAINDÍTSUK, ÚGY RÉSZÜNKRŐL NINCS AKADÁLYA AZ EGYEZETÉSEK FOLYTATÁSÁNAK."
A Magyar Nemzet által megjelentetett ,,Vis maior helyzet: pornó lesz, Hír TV nem" cikkel kapcsolatosan a PR-Telecom Zrt. az alábbiakat szögezi le:

TÁRSASÁGUNK A HATÁLYOS JOGI KÖRNYEZETNEK MEGFELELŐEN JOGOSAN MONDTA FEL A HÍR TELEVÍZIÓ MŰSOR TERJESZTÉSÉRE VONATKOZÓ MEGÁLLAPODÁST, HISZEN A TV2 ÉS RTL KLUB ÁLTAL EBBEN AZ ÉVBEN BEVEZETETT DÍJAK JELENTŐS TERHET RÓTTAK VALAMENNYI PIACI SZEREPLŐRE.
A 2017. ÉVI CSATORNAKIOSZTÁS VÁLTOZÁSA A HÍR TV MELLETT EGYÉB MÁS TARTALOM SZOLGÁLTATÓKAT IS - AZ ELŐFIZETŐI SZÁMOKRA TEKINTETTEL - NEGATÍVAN ÉRINTETT, DE NEM KERÜLTEK KI, MERT VELÜK SIKERÜLT MEGÁLLAPODNUNK, MÍG A HÍR TV ESETÉBEN VISSZAJELZÉS HIÁNYÁBAN NEM IS JÖHETETT LÉTRE MEGÁLLAPODÁS.
A CIKKBEN EMLÍTETT 14 ÚJ CSATORNA KÍNÁLATBAN TÖRTÉNŐ BEKERÜLÉSE NEM HOZHATÓ SEMMILYEN MÓDON PÁRHUZAMBA A CIKKBEN MEGFOGALMAZOTTAKKAL, HISZ EZEN CSATORNÁK EGY RÉSZE OLYAN KÜLÖN DÍJAS, EMELT CSOMAGBA KERÜLT, MELYEKET AZON ELŐFIZETŐK VESZNEK IGÉNYBE, AKIK AZ ABBAN SZEREPLŐ TARTALMAT IGÉNYLIK ÉS MEG TUDJÁK, ILLETVE MEG KÍVÁNJÁK FIZETNI.
A CIKKBEN ELHANGZOTT ÁLLÍTÁS SZERINT A HÍR TV JELEZTE TÁRSASÁGUNK FELÉ A FELMONDÁSSAL KAPCSOLATOS AGGÁLYAIT. A FENTIEK KIEGÉSZÍTÉSEKÉNT KÖZÖLJÜK, HOGY TÁRSASÁGUNK A FELMONDÓ LEVELÉT 2016. SZEPTEMBER 8. NAPJÁN KÜLDTE MEG A MÉDIASZOLGÁLTATÓ RÉSZÉRE, MAJD MIUTÁN 2 HÓNAPIG SEMMILYEN HIVATALOS VÁLASZ REAKCIÓ NEM ÉRKEZETT, NOVEMBER KÖZEPÉN TÁRSASÁGUNK ÍRÁSBAN ÉRTESÍTETTE ISMÉTELTEN A MŰSOR KÉPVISELETÉT ARRA VONATKOZÓAN, HOGY TOVÁBBRA IS VÁRJUK A JELENTKEZÉSÜKET. 2016. NOVEMBER 29. NAPJÁIG NEM ADOTT HÍRT MAGÁRÓL A CSATORNA KÉPVISELETE, ILLETVE EZEN A NAPON EGY NÉHÁNY MONDATOS LEVÉLBEN E-KÉPPEN REAGÁLT A TERJESZTÉSI OSZTÁLY VEZETŐJE:

,,Időközben nyilván kézhez kaptátok a mi jogi állásfoglalásunkat is az üggyel kapcsolatban. A helyzet pontosítása és a további várható fejlemények megelőzése érdekében szeretném kérdezni, hogy végül is mi a döntésetek a jövő évet illetően? Kérlek tegyétek meg, hogy tájékoztattok, hogy mi is felkészülhessünk az esetlegesen szükségessé váló további lépésekre. Köszönettel és üdvözlettel, Sipos Gábor Terjesztési Igazgató Hír TV Zrt 2016.11.29"
A társaság "azt sem érti", miért keresnek politikai összefüggést a PR-Telecom Zrt. üzleti döntése és

,,egy egyébként piaci számok tekintetében is csökkenő előfizetői számot mutató hírcsatorna szolgáltatásból való kikerülése között".
A PR-Telecom Zrt. szerint a cikk a továbbiakban ,,mesterkélt módon próbálja összekapcsolni" a társaságot politikai közszereplőkkel és azok üzleti érdekeltségeivel. A PR-Telecom Zrt. felszólította a Hír TV Zrt-t a haladéktalan helyreigazításra, ennek elmulasztása esetén a sajtó helyreigazítási pert nyomban megindítja.



http://alfahir.hu/kirakjak_a_hir_tv_t_porno_es_vajna_teveadoi_jonnek_helyette

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
TASÓ LÁSZLÓNAK ÚJRa JÓ A MEMÓRIÁJA, KIJAVÍTOTTA A VAGYONNYIL
  2016-12-07 17:50:27, szerda
 
  2016. 12. 7. 10:22

TASÓ LÁSZLÓNAK ÚJRA JÓ A MEMÓRIÁJA, KIJAVÍTOTTA A VAGYONNYILATKOZATAIT



A ,,feledékeny" Tasó László utólag kijavította a vagyonnyilatkozatait. Korábban kiderült, hogy a fideszes politikus több értékes földterületet és az azok után járó több milliós támogatásokat sem vallotta be.
A 444.hu a Dirket36 alapján most arról számolt be, hogy a közlekedéspolitikáért felelős államtitkár augusztus 16-i javításai során a vagyonnyilatkozataiba összesen 8,35 millió forintnyi támogatást írt be, amelyeket a földjei után folyósított neki az évek során az MVH (Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal). Emellett Tasó összesen tíz korábbi nyilatkozatába is beírta azt a két telket, amelyeket még 2002-ben vásárolt, de 2006-2014 között nem tüntetett fel a nyilatkozataiban. Egy 2015-ös vagyonnyilatkozatát is javította, amelyben azonban korábban a Direkt36 nem talált hibát. Az államtitkár pontosította egy földjei után járó támogatás összegét, mert rájött, hogy a korábban beírtnál 150 ezer forinttal kevesebb pénzt kapott - írja a portál.


Ugyanakkor nem változtatta meg a vagyonnyilatkozataiban a tulajdoni arányokat egy 2 hektáros ingatlan és egy 12 hektáros erdő esetében. Ezeket éveken át úgy tűntette fel a vagyonnyilatkozataiban, hogy felerészben a tulajdonosuk, pedig a tulajdoni lapok szerint egyedül az övéi voltak.

Tasó ezt még úgy magyarázta, hogy az ingatlanok fele ,,házastársi jogon" a feleségének a tulajdona. Ez előfordulhat például házastársi vagyonközösség esetén, az pedig nem egyértelmű a vagyonnyilatkozati szabályokból, hogy az ilyen közös tulajdont hogyan kell feltűntetni a képviselői nyilatkozatokban. A két ingatlan ma már teljes egészében Tasó feleségének a tulajdona.

Az államtitkár egyébként nem volt hajlandó az utólagos korrekciót kommentálni. A lap kérdéseit provokatívnak minősítette és azt nyilatkozta, hogy ,,az összehangolt és megszervezett provokáció megrendelői, valamint végrehajtói beazonosíthatók", ellenük a jogi lépéseket megtette, a közvéleményt azok eredményéről tájékoztatni fogja.

http://alfahir.hu/taso_laszlonak_ujra_jo_a_memoriaja_kijavitotta_a_vagyonnyilatko zatait
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így tolja ki az állam a közpénzt a fideszes párttévének
  2016-12-07 17:43:59, szerda
 
  Így tolja ki az állam a közpénzt a fideszes párttévének
2016. december 07. 16:33

Hunhír.info
A Fidesz Andy Vajna révén megvásárolt házi tévéjének felvillanós reklámjai miatt közérdekű adatigényléssel fordultam a Paksi Atomerőműhöz. Ebből kiderült, hogy Andy Vajna offshore lovag kormánybiztos csatornája ezen egyetlen esemény alatt 37 millió forintot kaszált az erőműtől, azaz a magyar adófizetők pénzéből.


Vajon ez a 37 millió forint is egy luxemburgi adóparadicsomban fog landolni, mint a tévétulajdonos többi profitja? Külön kiemelendő egy tétel: a Vajna-féle tévé reggeli műsoráért összesen 13 millió 275 ezer forintot fizettek, mely annak ellenére tartalmaz 3 és fél millió forint gyártási költséget is, hogy a televíziós stáb tagjai, a technika folyamatosan dolgozik, rendelkezésre áll, tehát a költsége nulla. Ezért hűtlen kezelés miatt feljelentést fogok tenni.

Ha a Jobbik a választók bizalmából kormányzati felhatalmazást kap, véget vet az orbánizmus mindenre rátenyerelő rendszerének, véget vet az offshore lovagok lopásának, a nemzet rendelkezésére álló erőforrásokat pedig a magyar családok boldogulása érdekében fogja felhasználni.

Dúró Dóra országgyűlési képviselő, a Kulturális Bizottság elnöke


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=99647
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A karácsonyi Erzsébet utalványok és a jó kormányzás, avagy j
  2016-12-07 17:31:11, szerda
 
  Most aztán sírjak é vagy röhögjek? Engem nem érint a csirkefarhát utalvány. Kész kabaré amit ez a mocsok kormány művel a könyöradományával. Szerintem a csuti fődisznó sem gondolta át alaposan, az általuk alkotott törvény hatálya erre is kihat. Akkor most minden nyögdíjas adót fog bevallani, és bekeretezteti a csuti disznó üdvözlő kártyáját. 2018-ban meg szépen elmegy és rászavaz a mocsokra.


*


2016-12-06
Írta alkotmanyjogaszok

A karácsonyi Erzsébet utalványok és a jó kormányzás, avagy jövőre tényleg minden nyugdíjas ad-e be adóbevallást?


A miniszterelnök nyugdíjasoknak szánt karácsonyi ajándékának eddigi története a jelenlegi kormányzási modell több problémáját mutatta meg egyszerre. Ha 2010 karácsonya lenne, meg is értenénk ezeket a zökkenőket, de hat év kormányzás után, “repülőmagasságon" az elmúlt hét történései nem csak azok számára kellene, hogy aggasztóak legyenek, akik eleve kritikusan fogadták az intézkedést. Összeszedtük, hogy szerintünk hol futott félre ez a döntés.

Mostani állás szerint - a Lázár Jánoshoz köthető korábbi verzióval ellentétben - nem a megyei kormányhivatalok és a járási hivatalok tisztviselői, hanem a Magyar Posta fogja egy, a Miniszterelnöki Kabinetiroda által megírt szép levéllel együtt kiküldeni 2,8 millió magyar nyugdíjasnak karácsonyig a tízezer forintnyi Erzsébet utalványokat. Hogy tud-e a posta Lázár kérésének megfelelően “olcsóbb és gyorsabb" megoldást kínálni, mint az ajánlott küldemény kézbesítéséért szabott díj alapján amúgy reálisnak tűnő korábbi, 480 forintos darabonkénti kézbesítési díjigénye, azt majd meglátjuk. Addig is azonban, amíg a megkönnyebbült hivatalnokok sóhaja elhal és Rogán Antal munkatársai kiválasztják a megfelelő Orbán-fotót a levélre, nézzük meg, hogy mit mond el az ügy a kormányzati döntéshozatalról.

1. Megfordított döntési folyamat

Nem újdonság, hogy a legfontosabb - legalábbis a választói támogatás szempontjából legfontosabbnak tartott - kérésekben gyakran születik érdemi apparátusi előkészítés nélküli döntés. Valószínűleg itt is ez történt, és minthogy elsősorban költségvetési szempontokat kellett mérlegelni, az ügy pedig egyszerűnek tűnhetett, ez ebben az esetben nem is tűnik bűnös felelőtlenségnek. Ugyanakkor a döntés utóélete alapján annyi azért látszik: az, hogy nem csak az összeg és a jogosulti kör, de a juttatás módja is bejelentett tény volt a történet elejétől fogva (hiszen a kézbesítés módjáról szóló Lázár-bejelentéstől még csak-csak vissza lehet táncolni, de a miniszterelnök szava szent), nem segítette az optimális megoldás megtalálását. Semmi gond nem lenne azzal, hogy a nyugdíjasok karácsonyi ajándékról nem az általános rendben, nem formális előterjesztés alapján születik döntés, de ha nincs birtokában a döntéshozó minden szükséges információnak, például jelen esetben szemmel láthatóan az intézkedés teljes, a kézbesítést is magában foglaló költségének, az még akkor sem jó, hogyha a nehézségek ellenére is ugyanígy döntene.

2. Rögtönzés, rossz időzítés

Mint sok más esetben is - amelyek közül talán az autópályadíjak rendszerének 2014. decemberi átalakítása emelkedik ki - a legnagyobb gondot az okozza, hogy november 29-én született meg a miniszterelnöki döntés egy december 23-ig elvégzendő feladatról. Természetesen nem gondoljuk, hogy a kormánynak ne lenne joga arra, hogy a költségvetés év végi állását mérlegelve pénzt osszon a szocialista kormányok és a római császárok legszebb, a nagyobb ünnepeken a nép közé pénzt szóró hagyományait követve annak, akinek csak szeretne. (Külön vita, hogy ez így hasznos vagy igazságos-e, de ez már a kormányzás tartalmához kapcsolódó társadalompolitikai kérdés.) A rövid felkészülési idő azonban eleve számos döntési alternatíva racionális mérlegelését kizárta, ezek közül egynek a bedőlését nyomon is követhettük, így legalább arra érdemes lett volna törekednie a kormánynak, hogy a lehető legegyszerűbb megoldást válassza, ami jelen esetben egy egyszeri nyugdíjszerű pénzbeli ellátás kifizetése lehetett volna. Nem így tett azonban, mert egyéb szempontokat is figyelembe vett.

3. “Nem a kormány dolga, hogy számoljon"

A magyar kormányzás gyakorlata hagyományosan gyenge a hatásvizsgálatok elvégzésében, ami alól azonban még leginkább a költségvetési hatások feltárása és mérlegelése jelent kivételt. Jól látszik azonban, hogy itt ezeket sem sikerült teljes mélységben feltárni, és alighanem éppen a kézbesítési költségek alábecslése vezetett oda, hogy Lázár János ilyen elkötelezetten igyekszik olcsóbb megoldást találni. Az mindenesetre biztos, hogy az Erzsébet utalványban való ajándékozás fajlagosan jóval drágább, egy egyszeri tízezer forintos rendkívüli nyugdíj-kiegészítés folyósításához képest közterhekkel, az Erzsébet Utalványfogalmazó díjaival, borítékolással és kézbesítéssel együtt bő másfélszeres áron, 28 milliárd forint helyett úgy 45 milliárd forintért juttat el azonos értéket a nyugdíjasokhoz. Természetesen a különbségből a közterhek visszafolynak a költségvetésbe, az Utalványfogalmazó nyeresége pedig szintén az államot gazdagítaná (ha ki nem áramlik onnan előtte valahogy egy jó reklámkampányra, amire azért van esély). Ám még ezt figyelembe véve is súlyos milliárdokba kerül, hogy a miniszterelnök egy olyan kifizetési módot választott, aminél az állam jóval olcsóbban is ajándékozhatna. Jó lenne feltételezni, hogy az erre vonatkozó számítások maradéktalanul ismertek voltak a döntés meghozatala előtt, de semmilyen körülmény nem utal arra, hogy ez így lett volna.

4. A közérdekű célt eltérítő személyi és szervezeti érdekek

A kormány gyermekeként szereti az Erzsébet-utalványt, így igen nehéz szívvel fogadta, hogy az államosított utalványpiacon “Brüsszel" nyomására meghátrálásra kényszerül, és - azt természetesen eleve elvetve, hogy ismét beengedje az államilag preferált rendszerbe a korábban kiszorított magánszolgáltatókat - 2017 januárjától lényegében megszüntette az utalványt. Ebbe a kommunikációs sémába természetesen tökéletesen illik, hogy Erzsébet ünnepélyesen, egy, az éves forgalmat még utoljára úgy 25%-kal megemelő forgalmat generáló egyszeri állami bevásárlással süllyedjen el, így az ajándék nyilvánvalóan egyszerre szól a nyugdíjasoknak és az Utalványforgalmazónak. A jövő évtől meg el lehet mondani, hogy adnánk mi megint, de hát Brüsszel. Ezzel együtt sokkal érthetőbb, hogy miért nem fájt a többletköltség.

Erre azonban még mondhatnánk azt, hogy a szociális üdültetési programot közvetve fenntartó Utalványforgalmazó nyereséges működése is közcél, vehemensebb kormánypártiak még hozzátehetnék, hogy szerintük az is közcél, hogy a cég hirdetéseivel hozzájárulhasson a kormánypárti sajtó fenntartásához. A szintén állami tulajdonú Magyar Posta és a kancelláriaminiszter közötti, majdnem köztisztviselők alkalmi télapóvá minősítéséig jutó feszültség azonban már olyan szervezeti törésvonalat mutat, aminek a következményeit lehetetlen volt józan érvekkel megvédeni.

5. Az apparátus és a politikai együttműködésének hiánya

Nem is sikerült komolyan vehető érveket találni a hivatal általi kézbesítésre. Lázár János azzal érvelt, hogy olcsóbb, ha másra kiképzett, terepismerettel, kézbesítési gyakorlattal és logisztikai háttérrel nem rendelkező embereket alkalmaz a feladatra az állam a szintén állami alkalmazott postások helyett (és nem röhögte el magát). Lázár államtitkára azzal érvelt, hogy a területi közigazgatás amúgy is rendszeresen száll ki az ügyfelekhez (és ő sem röhögte el magát). Kósa Lajos meg azzal, hogy karácsony előtt úgysincs sok munka, és ha a postás vinné ki az utalványt, akkor a nyugdíjas azt hinné, hogy rendszeres lesz a juttatás (és nem szóltak neki, hogy még aznap visszavonják a döntést).

A végeredmény lesújtó: a kormányzati apparátus alsó szintjén permanens szervezeti átalakítás alatt dolgozó 30 ezer ember megkapta karácsonyra azt, hogy nem kell postáskodnia, de - mivel a döntés visszavonásának okaként a szakszervezet kérését sikerült megjelölni - vele kapta azt a bélyeget, hogy nem akarnak segíteni a miniszterelnöki akarat végrehajtásában. Egy eleve elátkozott, erőforrásokat pazarló, végrehajthatatlan és káosszal fenyegető ötlet kapcsán, ami nem csak a köztisztviselői munkát becsülte le, hanem pont ugyanúgy és ugyanannyira a postásokét is, a politika és az apparátus közti meg nem értés riasztó példája mutatkozott meg. Bárki fordította is meg ezt a döntést, nagy szolgálatot tett vele a kormánynak, ugyanakkor alighanem háromszor veri ezt le az apparátuson Lázár János. Pedig ez már a többször átszabályozott, még többször átszervezett, elvileg a politika bizalmát élvező államigazgatás. Nem nagyon látszik, hogy mi kellene még ahhoz, hogy elkezdődjön végre egy minimális szinten olajozott együttműködés az országot irányító kormány és az őt a polgárok felé képviselő bürokrácia között. Ennek ugyanis alapvető feltétele lenne, hogy a döntéshozók nem gondolnak és még kevésbé beszélnek ökörségeket arról, hogy mire alkalmas az apparátus és mire nem.

6. A jogszerűség sokadlagos

Lássuk be, egy ilyen esetben a jogi keretek érthető módon másodlagosak a politika számára: még a DK-s nyugdíjas jogászok sem biztos, hogy belekötnének abba, hogy hogyan kapnak valamit ingyen. Ezért legyünk megértőek például azzal, hogy a döntés tartalmát ugyan ismerjük, formáját viszont még nem. Mi mindenesetre eredeti jogalkotási jogkörben kiadott kormányrendeletre tippelünk, mivel ez az előzmény nélküli, egyetlen törvény hatálya alá sem sorolható ötletek kormányzati megoldásának kézenfekvő módja.

Ugyanakkor attól, hogy senki nem írta még a kritikák közt le, még tény, hogy a nyugdíjasok kapcsolattartási adatait a hatóság jelenleg csak az ellátásaikkal kapcsolatos célokra kezelheti, egy, a nyugdíjrendszeren kívül, más által juttatott ajándék kézbesítésére nem. Az Országgyűléssel mindenesetre a társaságiadó- és szocho-csökkenésről szóló törvényjavaslat farvizén próbálja gyorsan elfogadtatni a kormányzat az adatkezelési cél módosítását, ami aztán a kihirdetését követő napon hatályba is lép. Ez a módosítás azonban a kormányhivatalok keretében működő nyugdíjbiztosítási igazgatási szervek számára és csak a nyugdíjbiztosítási szervek “közreműködésével" nyújtott juttatások esetén adja csak meg az adatkezelési felhatalmazást, így hiába a postás viszi ki az utalványokat, bizony a kormányhivataloknak kell megcímezniük a leveleket. Addig azonban, amíg a törvénymódosítás hatályba nem lép, elvileg el sem lehetne kezdeni borítékolni.

Nagyobb zavar is lehet viszont abból, hogy az adójogi vonzatokat sem sikerült végiggondolni. Az állam által adott Erzsébet utalvány ugyanis természetbeli juttatás, amely után - ha nem tartozik bele a privilegizált természetbeli juttatások adómentes körébe - személyi jövedelemadót kell a kedvezményezettnek bevallania és megfizetnie. A személyi jövedelemadóról szóló törvény több rendelkezést tartalmaz, amelyek szerint az egyes nem pénzben kapott juttatások közül adómentes lehet az Erzsébet utalvány juttatása is. Van ilyen szabály - összeghatárral - a munkáltatói által adott utalványokra, illetve a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermeknek, fiatal felnőttnek Erzsébet-utalvány formájában nyújtott természetbeni támogatásra is. A baj csak az, hogy sem a nyugdíjasokra vonatkozó speciális, sem minden, az állam által adott Erzsébet utalványra vonatkozó általános kivételt nem ismer a személyi jövedelemadó rendszere. Még nagyobb baj, hogy ilyen kivételt a frissen benyújtott, amúgy a jövedelemadó törvényt módosító pénzügyi salátatörvény sem tartalmaz, pedig az már a döntés után született. Márpedig ha nem lesz meg a kivételi szabály, akkor ezek bizony adóköteles juttatások, és aligha kellene a tízezer forint miatt több millió, többségükben gazdaságilag inaktív nyugdíjast adóbevallásra kényszeríteni.



UPDATE (2016. december 7.): Cáfolni próbál az NGM

A kormányzati portálon tette közzé az NGM, hogy szerinte az Szjatv. 69. § (5) bekezdése alapján nem kell a nyugdíjasoknak adóbevallást készíteni az Erzsébet-utalványok után. Ezzel csak egy baj van: a hivatkozott rendelkezés egy eljárási szabály, ami csak azokra a juttatásokra alkalmazható, amelyek az Szjatv. 70-71. §-ában szerepelnek. Ott pedig mi nem látunk olyan esetet, ami a jelen utalványosztásra alkalmazható lenne. Lehetséges, hogy az NGM arra gondol, hogy csekély értékű ajándékként az Szjatv. 70. § (3) bekezdés a) pontjának utolsó fordulatába gyömöszöli be ezt a juttatást. Ez a megoldás viszont nem zárt: csak akkor lenne alkalmazható, ha a kifizető az adóévben semmilyen más (akár adóköteles akár adómentes) juttatást nem ad a mangánszemélynek, ugyanakkor képes nyilvántartást vezetni a csekély értékű ajándékokról. A nyugdíjasokról adatokkal csak a nyugdíjbiztosítási szervek rendelkeznek jogszerűen, akik viszont egyébként más jövedelmet (a nyugdíjat) is kifizetnek a nyugdíjasok számára. Amúgy mi sem gondoljuk, hogy az adóhatóság razziázni kezdene a nyugdíjasok körében az adóbevallási kötelezettség elmulasztása miatt. A poszt pusztán arra akart rámutatni, milyen átgondolatlan és kapkodó a kormányzati döntéshozatal.


https://igyirnankmi.atlatszo.hu/2016/12/06/a-karacsonyi-erzsebet-utalvanyok-es-a- jo-kormanyzas-avagy-jovore-tenyleg-minden-nyugdijas-ad-e-be-adobevallast/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vegyél egy macskát..
  2016-12-07 13:50:45, szerda
 
  1. Vegyél egy macskát..
2. Nevezd el boldogságnak...
3.Engedd ki, hogy elszökjön ...
4.Hívd vissza : Boldogság gyere haza !
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 345 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 110
  • e Hét: 1768
  • e Hónap: 18561
  • e Év: 151478
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.