Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
3 dolog, amiből biztosan felismerni a fideszes újgazdagot
  2016-12-09 20:40:17, péntek
 
 
3 dolog, amiből biztosan felismerni a fideszes újgazdagot

2016. december 09. - nickgrabowszki



A 444 írta meg a sztorit, miszerint

Budapest egyik legértékesebb, a Gellért-hegyen fekvő telkén új villa épül.
A hegy erdős tetején lévő telek valaha közpark volt, majd elég olcsón privatizálták és átminősítették évekkel ezelőtt.
Az ide tervezett villát Mészáros Lőrinc érdekeltsége építi.
Az építkezésnek számos olyan fa is áldozatul esett, aminek kivágására nem kaptak engedélyt.

Mészáros, aki köztudomásúlag a Fidesz egyik oligarchája, de semmiképpen Nem a Miniszterelnök Strómanja, a Fidesz egy másik oligarchájának, az állami tendereken rendre győztes Duna Aszfalt tulajdonosának,
Szijj Lászlónak építi a gellérthegyi luxusvillát.

Az egész villaépítési-ügy szimptomatikus. Mészáros és Szijj úgy viselkedik, ahogy a fideszes újgazdagok szoktak.

Három dolog jellemző minden fideszes újgazdagra:

Eszetlen módon gazdagodnak.
Semmi nem számít nekik.
Gyűlölik a fákat.

Persze közpénzből gazdagodnak. És persze azért engedhetik meg maguknak, hogy semmi ne számítson, mert a Polt Péter-féle ügyészség, mint az Orbán-rezsimet hatalomban tartó legfőbb szervezet biztosan nem fog ellenük eljárást indítani. (Ha mégis indít, akkor az Orbán figyelmeztetése, hogy maradjanak lojálisak, mert csakis ő tudja garantálni a vagyonukat és biztonságukat.)
De hogy a fák mit ártottak nekik? Az továbbra is rejtély.

http://b1.blog.hu/2016/12/09/3_dolog_amibol_biztosan_felismerni_a_fideszes_ujgazd agot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Luxusvillaépítés közben Mészáros Lőrincék nem kímélik a fáka
  2016-12-09 14:15:35, péntek
 
  Fideszbirkák remélem örültök a gazdáitok sikereinek.
Kollaboráns, Sorosbérenc fák voltak. Megérdemelték a sorsukat. Mészárosék csak visszaállították az eredeti állapotokat.
Azért lehet, hogy neki ez az egész oligarcha játék nagy kínszenvedés, meg gáz a volt osztálytársai előtt, és lelke mélyén minden vágya, hogy megint csöndes magányában javítgassa a FÉG kazán gyújtólángját, valahol egy Felcsút körül kis faluban, és közben arra gondoljon, hogy ha végez a melóval bevágja magát az 1200-es Zsigájába, hazamegy, csirkepörkölt, sör, asszony, miazmás....
Lehet...

********************************

Luxusvillaépítés közben Mészáros Lőrincék nem kímélik a fákat a Gellért-hegyen

444.hu BUDAPEST ma 6:51

Budapest egyik legértékesebb, a Gellért-hegyen fekvő telkén új villa épül.

A hegy erdős tetején lévő telek valaha közpark volt, majd elég olcsón privatizálták és átminősítették évekkel ezelőtt.

Az ide tervezett villát Mészáros Lőrinc érdekeltsége építi.
Az építkezésnek számos olyan fa is áldozatul esett, aminek kivágására nem kaptak engedélyt.
Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. épít a Teief Terra Kft. megbízásából a gellérthegyi Bérc utcában egy luxusvillát.
Azonban hiába kötötték ki az építési engedélyben, hogy a fák egy részének maradni kell, azok képeink alapján szőrén-szálán eltűntek.
Úgy látszik, a kormány barátai itt sem szeretik a fákat. A Teif Terra Kft.-ről ugyanis már korábban is sejhető volt, hogy ez a cég azé a a Duna Aszfalt-tulajdonos Szíjj Lászlóé, aki Mészáros Lőrinccel együtt eredményesen mozog az állami beszerzések körül, az új Közgépként.
Azután viszont, hogy a Tief Terrát a svájci EM Tiefbau AG-tól 2016. január 29-én maga Szíjj László vette át, kétség sem férhet ahhoz, hogy az ő villája épül a Gellért-hegyi szupertelken. Információink szerint Szíjj egyébként most is az utcában lakik, a szomszédban bérel egy luxuslakást.
A Google Maps térképnén még látszik, hogy milyen szép zöld fák borították a Bérc utca északi részét, ez tűnt most el.

A Tief Terra Kft. nagyon nagy szerencsével szerezte meg az ország talán legmenőbb telkét, gyöngyörű panorámával a budai Várra, a Dunára és a Parlamentre.
Ahhoz képest, hogy biztosan sokan vágynak itt egy villára, nem volt túl nagy a konkurencia. A Bérc utca 6/b közpark volt korábban, Bagdy Gábor (KDNP) pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes javaslatára 2012-ben eladható ingatlan lett.
Az év decemberében, egy villámgyorsan lezavart értékbecslés után egy szintén szupergyorsan lezavart árverést is összehoztak, amin a Tief Terra mellett csak egy német magánszemély tulajdonában álló cég, az Albers Ingatlan indult, de végül visszalépett, majd meg is szűnt.
A fővárosi közgyűlés aztán 2013. február 22-én rábólintott az ,,árverés" eredményére: az értékbecslő által kért 477 millió forintért kelt el a telek, ami bár elsőre soknak tűnik, de abban az utcában ez tuti üzlet.
Nem érthető - mármint a józan ész alapján-, hogy miért volt olyan sürgősen szüksége a fővárosi önkormányzatnak erre az összegre, miért nem próbálkoztak többszereplős versennyel, ami felhajhatja az árat. Persze ehhez ki kellett volna hirdetni egy tendert, és nem napokat, hanem heteket adni a jelentkezőknek.
Ha viszont nem az volt a cél, hogy - ha már eladják a közpark egy részét építési teleknek - minél többet húzzon be rajta a város, akkor valóban ez volt a jó megoldás.

Hamarosan költözhető a villa, ami nem építészeti kifinomultságával hívja fel magára a figyelmet.
Az építkezés 2014. május 14. után indult meg, miuán kiadták az építési engedélyt. Ebben kikötötték, hogy 27 fát meg kell hagyni az építkezési területen. Különösen a fekete fenyőt kellene védeni, mert egerészölyv pár fészkel rajta:

Részlet az építési engedélyből (pdf)

Így nézett ki tarvágás után a telek a Gellérthegyen, egy-két fa maradt mutatóban.
Megnéztük, hogyan áll az építkezés, de egy fát sem találtunk, csak egy kivágott fekete fenyőt láttunk heverészni a telken. Megkérdeztük az I. kerületi önkormányzatot, hogy akkor mi is van a fákkal? A válaszuk azért megdöbbentő igazán, mert fogalmuk sincs. Hétfő óta nem voltak képesek megnézni sem, csak ennyit írtak:
,,Köszönjük, hogy felhívta az önkormányzat figyelmét a kialakult helyzetre. Kollegáink helyszíni szemlével tisztázzák a tényállást, és amennyiben az építési engedélytől eltérő módon történtek fakivágások, a vonatkozó 18/2014 (XII. 11.) Kt. számú önkormányzati rendeletünk alapján fogunk eljárni."
Azt is megkérdeztük, hogy mi a helyzet az építési engedélyben feltételként szabott közterületre ültetett fákkal, de erre nem is válaszoltak.

Itt még van egy körbekerített fa néhány hete.

De ezt is kivágták.
A szomszédos önkormányzati telken is kijelöltek fákat kivágásra, de erről sem tudtak semmit az önkormányzatnál mondani. Kérdés, hogy egyáltalán minek van építési és engedélyeztetési hatóságra szükség, ha fogalmuk nincs, mi történik a kerületben. Válaszuk ugyanis így hangzik:
,,Természetesen mindez [helyzet helyszíni szemlével történő tisztázása - a szerk.] vonatkozik a szomszédos ingatlanokon történt tevékenységekre is."
Nagyon kíváncsian várjuk, mikor kerül esetleg ez a telek is eladósorba, és vajon ki lesz majd Szíjj László szomszédja.

Szerző: Bucsky Péter

http://444.hu/2016/12/09/az-i-keruleti-onkormanyzat-a-444-tol-tudta-meg-hogy-luxu svillaepites-kozben-meszaros-lorincek-nem-kimelik-a-fakat-a-gellert-hegyen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dzsingisz kán sem harácsolt annyit, mint az I. kerület fides
  2016-12-09 14:00:04, péntek
 
  Az első kerület tökéletesen ner-szerűen működik. Kicsiben lehet rajt tanulmányozni hogyan megy ez nagyban. Amúgy meg régen volt olyasmi hogy hűtlen kezelés ha jól tudom oda tartozna a mélyen áron aluli bérletbe adás ami tetemes veszteséget okoz az önkormányzatnak.
Ebből a leggusztustalanabb - és legképmutatóbb - Blaskó, aki anno azért nem vette át a Kossuth -díjat (bár, mint hallani lehetett, a pénzt azért elfogadta ...), mert a bűnös Gyurcsánnyal nem fog kezet, hiszen hogyan simogatja meg azzal a kézzel a gyerekei arcát.
Tolvajnak lenni ezek szerint nem bűn, a tolvajkézzel lehet gyerekarcot simogatni.
BROÁF
upd.:
117 m2-es lakást bérel havi 45 ezerért.
Közben a legelmaradottabb térségek munkanélküli lakossága azért nem jön fel enyhiteni a pesti munkaerőhiányt mert nem tud havi 100-120at kipengetni egy 30 nm-es albira a kormány nem létező albérletpiac szabályzása és bérlakás programja miatt. Nettó hazaárulas amit csinálnak. A fidesz szavazók meg igy lassan a szeretet ünnepe alkalmából a kurva anyátok!
Minden kerületnek olyan polgija van, amilyet megérdemel. Az ötödik kerületben is simán behúzták mégegyszer a fideszt az ott lakók azután, hogy kiderült, Rogán Antilop milyen szépen szétlopta őket.
Ha Zuschlag fidesz színekben indulna, ezek az idióták őt is megválasztanák gond nélkül.


*****************************

Dzsingisz kán sem harácsolt annyit, mint az I. kerület fideszes önkormányzata

sarkadizs BŰNÜGY ma 10:51


Rogán Antal is elismerően csettintene az I. kerületi önkormányzati lakáspolitikát tanulmányozva, a kerület ugyanis úgy adja áron alul a Várban lévő albérleteket a haveroknak, mintha nem lenne holnap. Az Index részletes cikket közölt több gyanús esetről is, amikben kormányzati, jobboldali kötődésű személyek jutottak áron alul nagyon nagy értékű ingatlanokhoz.
A fideszes vezetésű kerületben átláthatatlan rendszerben döntenek arról, kik és mennyiért vehetik bérbe az önkormányzati lakásokat. A bérlők kiléte és a bérleti díj az önkormányzati képviselők többsége előtt is csak akkor lesz ismert, mikor a bérlő 5 évnyi bérlet után meg akarja hosszabbítani a szerződését. Ezért kezd most kibukni csak a botrány: most kerülnek nyilvánosságra, hogy milyen bérleti szerződéseket kötött az önkormányzat 2010 és 12 között.
Az Index összesítése szerint
dr. Torma Szilvia a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kiemelt Állami Szerződéseket Vizsgáló Főosztályának vezetője a Mátyás templom mellett bérek egy 86 négyzetméteres lakást havi 98 ezer forintért,
a volt önkormányzati pénzügyi igazgató, aki most a Forster Központ gazdasági elnökhelyettese, 60 ezerért lakik egy 52 négyzetméteres, Toldy Ferenc utcai lakásban.
egy helyi önkormányzati képviselő, Dankházi Tibor a Mátyás templom melletti Tárnok utcában bérelhet egy kis, 27 négyzetméteres lakást 47 ezerért.
a kerület közbiztonsági közalapítványának egyik ellenőrző testületi tagja, aki 2006-ban kerületi fideszes listás jelölt is volt, egy Úri utcai 38 négyzetméteres lakásban lakik 40 ezerért,
a budavári Ruszwurm cukrászda melletti lakást az üzemeltető Szamos család egyik tagja bérelheti, 52 négyzetmétert 71 ezerért,
a polgármester exfelesége havi 100 ezerért kapott meg egy Pala utcai 100 négyzetméteres lakást 2010-ben,
Nagy Gábor Tamás, a kerület polgármestere pedig 2013 óta a Táncsics utcában bérel egy 71 négyzetméteres lakást havi 81 ezerért,
a vállaltan jobboldali, Kossuth-díjas színész, Blaskó Péter az Úri utcában bérel egy 117 négyzetméteres lakást havi 45 ezer forintért,
a Magyarság Háza igazgatójának szintén az Úri utcában van egy 65 négyzetméteres albérlete 75 ezer forintért,
a Hagyományok Háza igazgatója pedig a Batthyány téren bérel 57 négyzetmétert 30 ezerért.
Mindezt úgy, hogy a polgármesternek és a volt feleségének a Dísz téren van egy panorámás lakása, aminél a tetőtér beépítését is engedélyezte a műemlékvédelem, miután az értékbecslés szerinti lakásár 20 százalékára értékelve 5 millióért megvehették azt.
Az Index szerint a bérbeadásokról általában a polgármester személyesen dönt, igaz, van egy bizottság, ami 3 fideszes és 1 MSZP-s tagból áll, és névleg ez a testület hozza a döntéseket. Ez a testület azonban hivatalosan nem létezik, az önkormányzat dokumentumaiban legalábbis nincs róla említés. A nyilatkozó képviselők szerint az egyetlen funkciója ennek a testületnek, hogy elfedje a tényt, miszerint tényleg a polgármester dönt.
A Várban általában sem albérleteket, sem eladó ingatlanokat nem lehet könnyen találni, főleg nem ilyen olcsón, ezért is durva, amit az önkormányzat művel.
Képviselők szerint az albérleti hirdetéseket általában közzéteszik az önkormányzati hirdetőn és a helyi lapban, de utána zárt borítékban érkeznek be a pályázatok, és a képviselőket nem tájékoztatják sem a nyertes ajánlattevő személyéről, sem arról, mennyit fizet majd a bérletért, sem arról, kik pályáztak még és mennyiért, de még arról sem, hogy a bírálóbizottság egyáltalán milyen szempontok alapján értékel.
A mutyiban még egy lépcsőt jelent, hogy a műemléki védettség alatt nem álló önkormányzati ingatlanokat el is lehet adni azoknak a bérlőknek, akik már legalább 5 évet laktak ott. Ráadásul, ha az önkormányzat így dönt, akkor a lakás a piaci ár feléért is a bérlőé lehet úgy, hogy ez a piaci ár már eleve az önkormányzat által megállapított, nyomott piaci ár.
Az Index hozzájutott egy önkormányzati előterjesztéshez, miszerint az I. kerület 2015-ben összesen 7 lakást adott el 62,2 millió forintért, ez pedig 9 milliós átlagárat jelent. Ez a 3 árajánlat kifejezetten jól érzékelteti a dolgot:
Batthyány utca 2, II emelet, 53 négyzetméter, 9,9 millióért ment el,
Hegyalja út 26, 48 négyzetméter, 6,9 millióért ment el,
Aladár utca 14, II. emelet, 43 négyzetméter, 8,6 millióért ment el.




http://444.hu/2016/12/09/dzsingisz-kan-sem-haracsolt-annyit-mint-az-i-kerulet-fid eszes-onkormanyzata
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Napról napra szánalmasabb küzdelmet vívtok a valósággal, és
  2016-12-09 13:46:44, péntek
 
 
H. A. 2016-12-09



Napról napra szánalmasabb küzdelmet vívtok a valósággal, és ezen nem változtat az sem, hogy fapofával, vagy vigyorogva kenitek a fekáliát


Mit kell csinálni miután minden idők legcsúfosabb PISA-eredménye megszületik? Először is két napig a legmagasabb kormányzati és miniszteri szinten kussolni ildomos. Majd a harmadik napon ki kell állni kormányinfót tartani és ott el kell magyarázni, hogy a hülyék is megértsék:

Nincs olyan politikus, aki meg tudja mondani, hogy kellene úgy tanítani, hogy jobb legyen a szövegértés, ezt tudósok és tanárok tudják megmondani. Egy oktatáspolitikus sem mer arról dönteni, hogy mit ne tanuljanak a gyerekek, például hogy a görög irodalmat ne három hétig, csak három napig tanítsák. Erről óriási vita robbanna ki. (...) Balog Zoltánnak mennie kellene?! Ne vicceljen! Nem ő tartotta a matekórát. A felmérés eredményeit nem lehet a kormány tagjain számon kérni, nem ők tanítottak és nem ők töltötték ki a tesztet.
Tehát miután Balog tiszteletes fennhatósága alatt Hoffmann asszonyságtól Palkovics Lacával bezárólag Czunyinén keresztül a kormány megteremtette a kereteket - Lázár szavaival élve -, most itt az ideje, hogy akikért ők ilyen lázasan dolgoztak, azok megtöltsék tartalommal. Annál is inkább, hogy Magyarország az EU átlagánál többet költ oktatásra (!), tehát az oktatás eredménye java részt azon múlik, hogy mit tanítanak azok, akik csak ilyen szinten voltak képesek felkészíteni a nagyon hülye gyerekeket, akik aztán ilyen gyalázatos eredményt produkáltak. Miközben Gázár János szerint a kormány természetesen elvitte a balhét azért, amiért őt terhelte a felelősség, és ne tessék már mindenért a kormányt hibáztatni.

Erről szólt a kimagyarázás- és mentegetésügyi miniszter tegnapi eszmefuttatása, amely bizony a csirkefarhát-utalványok kézbesítési módszertanáról szóló előadását is jobbról előzte. És még mindig volt mondanivalója, miközben a bárgyú Balog Zoltán szennyes ruháját mosta-mosta. Hogy azt mondja: nem méltányos számon kérni Balog Zoltánon, hogy nem tudja, mit takar a funkcionális analfabéta kifejezés. Pedig tényleg nem tudja a barma, ő abban a hitben élt, hogy aki el tudja olvasni a szöveget, meg is érti azt. Ezzel szemben Lázár tudja, mit jelent a szó, mert polgármesterként volt dolga vele, Balog viszont nem volt polgármester.

Nos, így állunk, innen kellene valamit kezdeni azzal, hogy a kormány Lázár mosdatlan száján keresztül hétről-hétre letolja a gatyáját és belepisál az arcunkba. Márpedig ha van ember a kormányban, aki nem hülye, mint a turulszaros anyaföld, cserében aljas és alattomos, az pont ez az ember: aki tökéletesen tisztában van mindazzal, ami történik, de csakazértis rezzenéstelen pofával állítja az ellenkezőjét.

Azt felböffenteni, hogy a 400 forintért kézbesített, nyomorék Bözsi-utalvány drágább, mintha helyismerettel nem rendelkező biztonsági erőkkel felszerelt kormányhivatalnokok vinnék házhoz a jóságot, sehol nincs ahhoz képest, mint azt állítani, hogy pusztán azért, mert valaki az oktatásért felelős miniszter, önmagában nem indok arra, hogy felelőssé tegye bárki is az oktatás csapnivaló állapotáért. Egy olyan példát nem tudok említeni, amikor a kormány vállalta volna a felelősséget az elcseszett jelenért. Még a visszavont vasárnapi boltzár indoklásába se fért bele egy bocs, elbasztuk.

Nézzük az alapvető megtévesztést: Magyarország az EU átlagánál többet költ oktatásra. Kár, hogy ennek ellenére, miközben az OECD‑országok GDP‑jük átlagosan 5,2%‑át (amelybe az állami és a magánráfordítások is beletartoznak) fordítják az oktatási intézményekre az alapfokú oktatástól a felsőoktatásig, Magyarország már csak a nemzeti össztermék 3,93 százalékát fordítja erre a területre (2003-ban ez még 5,9% volt). És ez csak egy része a katasztrófának.

A legalább ennyire fontos része, amiről soha nem esik szó, hogy miközben Lázár is a lexikális tudást mérő TIMSS-felméréssel döngeti a mellét (mellesleg ebből az is kiderül, hogy a tanárok tökéletesen átadták az ismereteket, a gyerekek pedig meggyőzően bebiflázták), a PISA-teszt pontosan azt méri, ami ebből a 21. század kihívásait tekintve alkalmazható. Mint kiderült, a jó keresztények és engedelmes alattvalók nevelésénének szellemében az elsajátított tudás gyakorlati alkalmazása sokadrangú kérdés. Nem is lehet ez másképp, miután Hoffmann Rózsika már 2010-ben világossá tette, hogy a kompetenciafejlesztés helyett a hagyományos műveltség közvetítése az iskolák feladata. A totál hasznavehetetlen tudás átadásának nemes céljával Rózsi sikeresen elindította, Czunyiné Palkovics pedig nyélbe ütötte az oktatás lefejezését. Ennyi történt. Ezért üvölöttek, tiltakoztak a tanárok, de senkit nem érdekelt.

A kormány jobban tudta, hogy a Klik vízfeje jobban tudja. Hogy egy kurva krétát ne lehessen úgy megvenni, egy égőt úgy kicserélni, hogy a samesz elvtárs a pártközpontban ne adta volna az áldását rá. Hogy az úgy jó, ha beszántjuk, szétlopjuk a tankönyvpiacot a silány uniformizált egyentankönyvek és néhány haver kedvéért, hogy a tanárokat adminisztrációs feladatokkal nyomorítjuk meg ahelyett, hogy hagynánk érdemben tanítani őket. Hogy azért és addig államosítottunk, amíg az önkormányzatoknak semmi közük nem lett saját településeik iskoláihoz. Reform, nem igaz, Lázár? A szakmai érveket az asztalról lesöprő, a tanárok kifárasztására játszó fenyegetőzés? Hogy politikai megrendelésre sztrájkolnak és elégedetlenkednek, mi? Az.

Pedig erről beszéltek, egy éve ezért vonultak utcára. Hogy ne hozzá nem értő politikai agyhalottak dilettáns, esetleges intézkedéseinek szolgáltassátok ki az oktatást. De leszartátok, és most azzal jössz, hogy ti semmiről nem tehettek és nem Balog tanítja a matematikát? Te cinikus, szégyentelen senki! A kormányzás továbbra sem egyenértékű a kommunikációval és azzal, hogy valakire folyton rátoljuk a felelősséget, és minden el van intézve. Az egymásnak ellentmondó, káoszt, zűrzavart és átláthatatlan bürokráciát generáló baromságaitokért képes vagy ráverni a szart a tanárokra, diákokra? És vigyorogva megkérdezni, hogy ugyanbiza az inkompetens, segghülye Balognak miért kellene lemondania, egyáltalán hogy merül fel ez?

Hát ha nem neki, akkor neked kell lemondanod! Azért, mert nyíltan beszélsz arról, hogy soha nem hallottál még vezetői felelősségről (honnan is hallottál volna?). Ha életedben dolgoztál volna a piacon, akkor tudnád, hogy nem a szalagmunkásba rúgunk bele, ha a nyolcadik cégvezető elfogyasztása után is veszteséges a cég. Hogy hiába hívják Hoffmannt Czunyinak vagy Palkovicsnak vagy Balognak, rohad az egész. Ha véletlenül jó eredményt sikerült volna elérni, akkor meg két téglával verdesnéd a melled, hogy a magyar kormány érdeme, ugye? Ahogy szoktad. Hogy ha a kórházi fertőzések tizedelik a lakosságot, akkor azt tehet róla, aki szóvá teszi? Hát hogyisne.

Te utolsó szarházi, akit azért tartanak, hogy bármit kimagyarázzon! A tanárok ugyanazok, mint 10 éve, a diákok nem hülyültek el két Fidesz-mandátum alatt, csak egy dolog változik: a nem létező oktatási tárca körüli nevek. A hulladéknak is szar tankönyveitek, az önkényesen meghatározott óraszámok, a nemzetinek kikáltott agymenéseitek. Ezek után újra közellenséget csinálni a pedagógusokból minden ordas disznóságok legalja.

Lázár, egyre gyengébbek a soha nem volt érveid, egyre silányabbak, átlátszóbbak és pofátlanabbak a kommunikációs mutatványaid. Ha fejbe rúgok valakit, akkor nem én tehetek róla, hanem az illető, mert miért sétált a lábam irányába, nem igaz? Napról napra szánalmasabb küzdelmet vívtok a valósággal, és ezen nem változtat az sem, hogy fapofával, vagy vigyorogva kenitek a fekáliát. Csakhogy egyre világosabb mindenkinek, hogy ti szartatok az oktatás asztalára (is), hiába mutogattok mindenki másra. Nem kevés bátorság kell ehhez, amit lenyomtál tegnap, de megnyugtatlak: jövő héten még rosszabbul fogod érezni magad a bőrödben. Mert előbb-utóbb elfogynak a bűnbakok, a Sorosok, Gyurcsányok, tanárok, diákok. A morális züllésnek is vége lesz egyszer. Aztán majd lesz időtök Baloggal megvitatni, hogy melyikőtök a funkcionális analfabéta.



https://kolozsvaros.com/2016/12/09/naprol-napra-szanalmasabb-kuzdelmet-vivtok-a-v alosaggal-es-ezen-nem-valtoztat-az-sem-hogy-fapofaval-vagy-vigyorogva-kenitek-a-f ekaliat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor bejelentette, hogy itt a reneszánsz
  2016-12-09 13:43:59, péntek
 
  Iszik ez az ember eleget?
Emelték a gyógyszeradagját?
A péntek az elmegyógyintézetben is lazább, felszabadultabb, valamivel.
1985-ben ugyanezt jelentette az MSZMP kongresszusa. Közben nagyban folyt az összeomlás.
célkitűzésben világelsők vagyunk.
ez a páratlan eredmény a közös sikerünk.
Ha ez a reneszánsz, akkor nagy baj van.
Még csak most jönnek a vallásháborúk.
Megindulunk a hugenották ellen?
Nem kell sok, csak még egy olimpia és akkor már sínen vagyunk,mint József Attila
hát ha a vejkó vagyonának gyarapodását nézi ( meg a sajátját ) akkor ez igaz. Gondolom ebben volt egy olyasfajta célzás is hogy innentől kezdve csak rubens és leonardo képeket fognak ellopni a múzeumokból maguknak

************************


Orbán Viktor bejelentette, hogy itt a reneszánsz

Czinkóczi Sándor TÖRTÉNELEM ma 12:59

A magyar miniszterelnök Krakkóban, a Jagelló Egyetemen beszélt arról, hogy szerinte Közép-Európa a reneszánszát éli, olyan dinamikusan fejlődik és erősödik.


Orbán Viktor miniszterelnök és Beata Szydlo lengyel kormányfő megtekinti A magyar festészet aranykora 1836-1936 címû kiállítást a Krakkói Nemzeti Múzeumban. - Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

A Waclaw Felczak lengyel történész emlékére rendezett konferencián elmondta azt is, hogy a magyarok és a lengyelek megértették, hogy a kezükbe kell venniük a sorsukat, és a történelemtől esélyt kaptak, hogy egymással összefogva Európa és a világ legsikeresebb térségévé tegyék Közép-Európát. Orbán szerint ennél kisebb célt nem érdemes kitűznünk. (MTI)


http://444.hu/2016/12/09/orban-viktor-bejelentette-hogy-itt-a-reneszansz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs több titok az Erzsébet utalványok körül: borított az á
  2016-12-09 13:26:13, péntek
 
  Nincs több titok az Erzsébet utalványok körül: borított az államtitkár

Dévényi István / 2016.12.09., péntek 11:00 /


Amikor azt hittük, hogy most már tényleg túl vagyunk a Nagy Erzsébet Utalvány Ügyön (úgy is mint Orbán Viktor megígérte, Lázár János nem a postával, hanem a kormányhivatalnokokkal küldené, Kövér Lászlónak ez nem tetszik, Kósa Lajos szerint nehogy már azt higgyék a nyugdíjasok, hogy ez nekik jár, Lázár János mégis a postával küldi, Orbán Viktor levelet is ír mellé), akkor futott be az eddigi legmeredekebb kormányzati kijelentés.

Az elkövető Csepreghy Nándor, parlamenti államtitkár Lázár János minisztériumából.

A tetthely a Klubrádió Megbeszéljük című műsora.

Csepreghy Nándor azt mondta, hogy ,,azért küldték volna a kormányhivatalok munkatársait a nyugdíjasok pénzével házhoz", mert akik a közszférában dolgoznak, azoknak fontos, hogy ,,testközelbőli tapasztalatuk legyen arról, hogy ezek az emberek hogyan élnek, milyen problémákkal küzdenek". És még azt is, hogy lett volna ,,itt még egy alkalom arra, hogy az állampolgárok az állami tisztségviselőkkel találkoznak, mert igenis az állampolgárokkal való személyes konzultáció lehetősége az segítheti az állam jobb működését".

De az aljas szakszervezet megakadályozta tagságát, hogy tovább képezze magát nyugdíjasokból, hiszen oly nehéz manapság belelátni annak a pár nyugdíjasnak az életébe.


http://valasz.hu/itthon/nincs-tobb-titok-az-erzsebet-utalvanyok-korul-boritott-az -allamtitkar-121693
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A QUAESTOR-VEZÉR TITKÁRA THAIFÖLDÖN TOLJA A DOLCE VITÁt POLT
  2016-12-09 13:21:27, péntek
 
  2016. 12. 9. 10:58

A QUAESTOR-VEZÉR TITKÁRA THAIFÖLDÖN TOLJA A DOLCE VITÁT POLT PÉTER LÁNYÁVAL


A legfőbb ügyész nagyobbik lányának és Mikuska Zoltánnak a románcáról már tavaly márciusban írt a Blikk. A pár és maga Polt Péter is igyekszik titkolni a kínos románcot - ám az Alfahírnek most olyan fotók kerültek a birtokába, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy a mai napig együtt vannak.
A kapcsolatról az LMP-s Hadházy Ákos az Országgyűlésben is faggatta Poltot, aki "személyeskedő, durva és nagyon alantas kérdésnek" nevezte a felvetést. Holott a képviselő nem öncélúan tunkolt a legfőbb ügyész családi ügyeiben. Arra szeretett volna magyarázatot kapni, hogy

a cég összeomlása ügyében folytatott vizsgálat során miért nem hallgatták ki Tarsoly Csaba titkárát,

pedig, ,,ha valaki információkkal bírhatott volna, az ő".

Az ügyészség azonban nem így látja. Az Együtt képviselője, Szabó Szabolcs májusban feltett kérdésére azt válaszolták:

"A beszerzett bizonyítékok értékelése során nem merült fel adat arra, hogy Mikuska Zoltán az ügy megítélése szempontjából jelentős bizonyítandó tényről tudomással bírna, valamint arra sem, hogy a feltárt bűncselekményekben bármilyen módon közreműködött volna."
Mikuska viszont nem egyszerű kávéfőzőnek tűnik a botrányos körülmények között csődbe ment cégben. 2012-ben

a Miniszterelnökség osztályvezetői pozícióját

cserélte a Quaestor-vezér előszobájára. Ilyen magas szintű bizalmi állást aligha cserélt volna le egy olyan munkára, ahol az égvilágon semmi hatása és rálátása nincs a folyó ügyekre.

Nem Mikuska kihallgatásának rejtélyes elmaradása az egyetlen furcsaság a Legfőbb Ügyészség és a Quaestor-ügy kapcsán. Az összeomlás előtt álló cégből az ügyészség volt sofőrje 200 millió forintot vett ki az utolsó pillanatban. Tarsoly Csabát a botrány kirobbanását követően két hétig nem tartóztatták le, így még arra is maradt ideje, hogy átjátssza a céget egy kisstílű bűnözőnek, Orgován Bélának. A Fővárosi Törvényszék áprilisban súlyos hiányosságokat talált a vádiratban, amelynek kapcsán az ellenzék felvetett: elképzelhető, hogy szándékosan igyekeznek ellehetetleníteni az ügy feltárását.

A jelek szerint Mikuska Zoltán azóta sem néz szembe sem hatósági vizsgálattal, sem anyagi problémákkal. A novemberi-decemberi hideg elől

kedvesével Dubajba, majd Thaiföldre utazott

http://alfahir.hu/a_quaestor_vezer_titkara_thaifoldon_tolja_a_dolce_vitat_polt_pe ter_lanyaval
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A vártnál durvább drágulás jöhet Magyarországon
  2016-12-09 10:10:39, péntek
 
  A vártnál durvább drágulás jöhet Magyarországon

Londoni pénzügyi elemzők szerint a magyarországi infláció meredek gyorsulása várható a következő hónapokban, és az inflációs ütem a vártnál hamarabb megközelítheti a Magyar Nemzeti Bank (MNB) célszintjét.

MTI, 2016. december 8. csütörtök, 18:55

A JP Morgan decemberre, majd a következő év első negyedére további, immár éles ívű inflációs gyorsulást vár. Decemberben 1,6 százalék, márciusban már 2,5 százalék lesz a tizenkét havi infláció, 2018 elejére pedig megközelíti - jóllehet még nem éri el - az MNB 3 százalékos központi célszintjét. Az általuk márciusig várt gyorsulást az inflációs kosár élelmiszer- és üzemanyag-összetevője okozza majd, mint ahogy a júliusi mínusz 0,3 százalékos éves infláció óta bekövetkezett gyorsulást is kizárólag e két komponens hajtotta. Később már a jövő évre szóló béremelési megállapodások adják majd a felhajtóerőt, és valószínűleg ez lesz az a tényező, amely miatt 2018 első negyedére a 3 százalékos inflációs cél közelébe emelkedik a tizenkét havi magyarországi infláció. A JP Morgan elemzői az idei évre 0,4, jövőre 2,4, 2018-ra már 2,8 százalékos átlagos éves inflációt várnak Magyarországon. Hangsúlyozzák ugyanakkor, hogy jóllehet a jegybanki reálkamat már most is negatív, egészen 2018 közepéig nem várnak monetáris szigorítást, és onnantól sem a 0,9 százalékos alapkamat emelésével, hanem csak egyéb, nem szokványos eszközökkel, például az egynapos hitelkamat emelésével tartják valószínűnek a monetáris kondíciók feszesebbre vonását.


Ennyivel maradt kevesebb a zsebünkben


Drágulásra felkészülni: tovább nőhet a magyar infláció
A JP Morgan elemzői szerint az MNB a 3 százalékot meghaladó ütemű gazdasági növekedés elérésére összpontosítja figyelmét, és e cél érdekében hajlandó magasabb infláció eltűrésére is, akár teljes mértékben kihasználva a 3 százalékos központi inflációs cél köré meghatározott plusz-mínusz 1 százalékpontos tűrési tartományt. A jegybanki alapkamat emelését más nagy londoni házak sem valószínűsítik, a jövőre várt inflációs és növekedési fordulat ellenére sem.

A Morgan Stanley elemzői 2016-ra 1,9 százalékos, jövőre azonban már 2,9 százalékos növekedést várnak a magyar gazdaságban. Ez javított előrejelzés, a ház ugyanis eddig a magyar hazai össztermék (GDP) 2,5 százalékos bővülésével számolt 2017-ben. A cég szerint mivel a magyar gazdaság növekedése eddig elmaradt a várttól, és az infláció is egyelőre messze jár az MNB céljától, logikus a magyar monetáris politika enyhítésre hajló jelenlegi alapállása. Jövőre azonban a növekedéssel együtt az infláció is várhatóan erőteljes lendületre kap, miközben a költségvetési politika lazul. E környezetben a Morgan Stanley várakozása szerint az MNB jelenlegi enyhítési alapállásának fenntartása akkor már jó eséllyel nehezebbé válik, bár e cég londoni elemzői sem várják, hogy az MNB erre azonnal kamatpolitikájának szigorításával válaszolna.

A csütörtökön közzétett KSH-adatok szerint a fogyasztói árak novemberben átlagosan 1,1 százalékkal magasabbak voltak, mint egy évvel korábban, és az év eddigi szakaszában 0,3 százalékos volt az átlagos infláció.


http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/a_vartal_durvabb_dragulas_johet_magyarorszagon .625782.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Osztrák elnökválasztás: csatát nyertek, nem háborút
  2016-12-09 09:55:52, péntek
 
  Osztrák elnökválasztás: csatát nyertek, nem háborút

Megjelent: 2016. december 05. hétfő, 10:24


Osztrák elnökválasztás: csatát nyertek, nem háborút

Államfőt választott Ausztria. A megismételt második fordulóban Norbert Hoferre, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelöltjére és a függetlenként induló, de a Zöldek pártjának támogatását élvező Alexander Van der Bellenre lehetett voksolni. A hivatalos urnazárást követően vasárnap délután öt órakor véget ért a szavazás, amelyet Van der Bellen nyert. http://magyarhirlap.hu

Az osztrák kapitalizmus is válságban van. Az osztrákok jobban élnek, mint mi, magyarok, de rosszabbul élnek, mint 10 éve. A válságra sem a konzervatívok, sem a szociáldemokraták nem tudnak korszerű, általánosan elfogadható választ adni. A hosszú választási folyamat azt mutatta, hogy az emberek elégedetlenek a hagyományos pártokkal, de az osztrák tőke nem tudta eldönteni, hogy milyen messze mehetnek el új politikai erők bevonásában. A semleges, de a zöldek által támogatott jelölt, úgy tűnik, most a kisebb rossz volt, mint a Szabadság Párt politikusa, aki alapvető kérdésekben akar mást, mint ami eddig volt. Az igazi kérdés azonban csak a parlamenti választásokon dől el.


http://munkaspart.hu/mi-ti/1289-osztrak-elnokvalasztas-csatat-nyertek-nem-haborut .html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kik ezek? Honnan jöttek? Milyen előéletük volt emberileg és
  2016-12-09 09:38:55, péntek
 
 
Swan Edgar 2016-06-28

Kik ezek? Honnan jöttek? Milyen előéletük volt emberileg és szakmailag, mit tettek le az asztalra?


Naponta felmerülő kérdés - mármint kormánykommunikációs szempontból - hogy kicsoda Soros György, ki mozgatja Gyurcsány Ferenc hangszálait, ki finanszírozza a tüntetéseken a seprűnyélre rögzített kartonpapír táblát, ki áll a pedagógusok mögött álló tábla mögött.

Nekem is vannak kérdéseim.

Ki a franc az a Rogán Antal? Tovább megyek: ki az a Lázár, Szijjártó, Orbán, Kövér, Semjén, Varga, Matolcsy, Pintér, Balog, Fazekas, Kovács, Hollik, Harrach, Trócsányi, Deutsch és hasonló figurák? Kik ezek? Honnan jöttek? Milyen előéletük volt emberileg és szakmailag, mit tettek le az asztalra? Például Szijjártó a versenyszféra mely részén bizonyította rátermettségét? Orbán hol alapozta meg azt a szakmai tapasztalatot, élettapasztalatot, hol szerezte meg azt az erkölcsi alapot, ami alkalmassá teszi egy ország vezetésére?

Ezek az emberek megállnák a helyüket valahol, bárhol, megfosztva minden politikai befolyásuktól, kapcsolatrendszerüktől, felhalmozott vagyonuktól? Képesek lennének munkát találni, vállalkozni kizárólag tudásuk és rátermettségük alapján? El tudnák tartani a családjukat? Vagy akár csak önmagukat? A feleségeik képesek lennének vezetni a háztartást? Egyáltalán: a párjuk velük maradna? A gyerekeik tudnának busszal, vagy gyalog iskolába járni?

Ezeknek az enbereknek van bármi tapasztalata, vagy akár csak fogalma is arról, milyen az, amikor valaki munkanélküli lesz, minimálbérből kell megélnie, azt kell mondania a gyerekének, hogy nem telik egy szelet csokira? Ha ilyen tapasztalatuk nincs is (jó lenne, ha senkinek nem lenne), de bérből megélni, adott összeget beosztani képesek lennének? Tudják, mennyibe kerül egy kiló kenyér, egy doboz lázcsillapító, mennyi egy átlagos háztartás kiadása, hol és hogyan kell befizetni egy villanyszámlát, hol kell vásárolni buszjegyet?

Bármennyire hülyének tűnnek ezek a kérdések, nem azok. Egy ország vezető politikusai keressenek jól, ezzel nincsen gond. De ne lehessen politikából élő, ne lehessen kormánytag, de még parlamenti képviselő sem az, akinek semmi tapasztalata nincs a valóságról, aki nem tud semmit arról, hogyan él egy átlagember. Mert ha nincs tisztában a valósággal, csak önmagát képes képviselni, az pedig nem jó.

Amelyik kormánytag, annak felesége, gyereke többet költ, mint a család bevétele, miből és hogyan fedezi ezt? Persze, ez bármely polgár esetében feltehető kérdés, de bármely polgárt meg is kérdez a NAV, szemben a védett potentátokkal.

Ki a túró az a Habony Árpád azon túl, hogy autószerelőnek tanult, de nem végezte el az iskolát, aztán talán leérettségizett és azóta univerzális zseniként tanácsokat ad valakinek, megél valamiből és egyedül meg tud tartani egy újságot a kezében? Miféle kormány az, amelyik rászorul az ő tanácsaira? Pontosabban nem is az a kérdés, hogy önmagában kicsoda Habony, hanem az: miért is akarja titkolni a kormány, vagy a kormány bizonyos tagjai az ő szerepét? Miért nincs szerződése? Kínos a kormányzat számára? Akkor miért van ott?

Miből finanszírozta a CÖF a Fidesz választási kampányában vállalt szerepét?

Milyen pénzekből működik a CÖF?

Kik és milyen forrásokból finanszírozzák a békemeneteket?

Ki hatalmazta fel a kormányt, hogy a maga igényei szerint átírjon társadalmi szerződéseket, például a választási törvényt?

Ki hatalmazta fel a kormányt, hogy átírja, pontosabban megszüntesse az Alkotmányt?

Ki hatalmazta fel a kormányt arra, hogy a társadalom elől elzárjon közérdekű információkat, mint például a földpályázatok, trafikpályázatok, uniós pályázatok, Paks II. esetében tette azt?

Ki hatalmazta fel a kormányt, hogy a társadalom megkérdezése, szakmai szervezetekkel történt egyeztetés nélkül kössön szerződést akár Putyinnal, akár bárki mással az országot politikai, energiapolitikai és gazdasági téren is komolyan érintő ügyekben?

Ki hatalmazta fel Orbán Viktort arra, hogy egyszemélyi vezetőként minden kérdésben a saját feje után menjen?

Ki irányítja a NAV-ot?

Ki irányítja a legfőbb ügyészt?

Ki irányítja a TEK-et?

Ki irányítja a rendőrséget?

Ki irányítja a Magyar Nemzeti Bankot?

Mindezek a szervezetek pontosan kit szolgálnak? Mert hogy nem a társadalmat, az biztos.

A fent felsorolt, de lényegében minden, az országban működő, közpénzből fenntartot szervezetnek az országot, nem pedig a kormányt kellene szolgálnia.

Ki jogosította fel Orbánt, vagy bárki mást, hogy az egész nemzet nevében nyilatkozzon, döntsön olyan ügyekben, amelyek minden polgárt érintenek?

Miért gondolja az Orbán rezsim, hogy nekik csak önmaguk és a híveik érdekét kell képviselniük, miközben ennek költségeit minden polgár fizetni köteles?

Az ilyen kormány önmagát rothasztja szét. A szakmailag és emberileg nulla köztisztviselőkből összebarmolt minisztériumok képtelenek ellátni a feladatukat. Akkor is így van ez, ha a kirúgott szakemberek helyét rokonokkal, sporttársakkal, haverokkal töltik fel. Ők ugyan megbíznak egymásban, de érdemi munkát végezni nem képesek, ez a végtelenségig nem leplezhető. Az ilyen folyamatok ékes példája a dilettáns módon bevezetett megyematrica rendszertől a multiellenes intézkedéseken keresztül a napelemekre kivetett környezetvédelmi díjakig szinte minden kártékony baromság.

Merem állítani, szakpolitikusok helyett kommunikációs szakemberek nyüzsögnek a kormányban. Meddig lehet kommunikációs trükkökkel leplezni a valóságot?

A végletekig lepusztított társadalom önszerveződő képességét hivatott lenullázni a civil szerveződések meghurcolása, a hülye akciótervek végtelen sora, a közpénzből hazudozó nyaloncmédia fenntartása, a mindmáig kontrollálhatatlan internetes közösségek befolyásolására való törekvés. A fizetett firkancok és fizetett kommentelők sokasága sem képes meggátolni azt, hogy önállóan gondolkodó emberek hallassák a hangjukat.

Hazugság azt hirdetni, hogy az utcán tüntetők külföldi bérencek, Putyin a barátunk, a kormány, vagy akár az ország jól teljesít.

Hiába tanulta meg olyan jól a papagájkommandó a ballibsizést, hazaárulózást, attól még nem lesz igaz. Ahogyan tulokság azt állítani, hogy az a demokrácia és a szabadság netovábbja, ha nem hurcolja el a rendőrség azt, aki kimondja, vagy leírja a véleményét.

A dilettáns, mohó kormányzás nem tartható örökké akkor sem, ha végtelen pitiánerséggel párosul. A közéletből kiszorított gondolkodók, az egyetemekről kirúgott szakemberek, a minden létező munkalehetőségből kizárni igyekezett ellenzékiek nem tűnnek el az országból akkor sem, ha ez a kormánynak nagyon kellemes lenne.

Józanul gondolkodó, erkölcsi érzékkel és stabil értékrenddel bíró polgárok voltak, vannak és lesznek. Remélhetőleg egyre többen. A jelenlegi útkeresés le fog csengeni, az önszerveződés hatékonyabban fog működni. Ebbe mostantól kezdve a maga eszközeivel a Kolozsvári Szalonna és Hir-Telen Beszólunk minden rendelkezésére álló módon be fog szállni. Ha kevés a meglévő eszköz, akkor kibővítjük ezek körét. Mert elegünk van.

Nem lehetséges egy országot izomból irányítani, kirabolni és mindezt megúszni. Hosszú távon biztosan nem. Javaslom a kormánynak, kérdezzen meg erről egy jól fizetett autószerelőt, vagy focistát.


https://kolozsvaros.com/2016/06/28/kik-ezek-honnan-jottek-milyen-eloeletuk-volt-e mberileg-es-szakmailag-mit-tettek-le-az-asztalra/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 345 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 471
  • e Hét: 6223
  • e Hónap: 9968
  • e Év: 163464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.