|
1/23 oldal
|
Bejegyzések száma: 229
|
|
|
|
2016-04-30 22:04:34, szombat
|
|
|
Rántott gombafejek illatos gombás rizzsel
Hozzávalók
Hozzávalók:
1 kg nagyobb fejű csiperkegomba
só
bors
kevés szárított kakukkfű (mert nagyon intenzív)
10-12 dkg reszelt kemény sajt
2 tojás
liszt
zsemlemorzsa
a sütéshez olaj
A rizskörethez:
30 dkg jázmin rizs vagy más hosszúszemű fajta
3-4 dkg vaj vagy olaj
1 mokkáskanál szárított kakukkfű
6 dl forró víz
a fenti gombák szára (aprítva)
1 közepes vöröshagyma (finomra vágva)
só
bors
petrezselyem
Elkészítés
Elkészítés: A tisztított gombákat enyhén ecetes vízben pár percig előfőzöm, leszűröm, a szárukat tövétől kicsípem (nem szoktam a héját lehántani), a kalapokat fejjel lefelé fordítom, hogy a felesleges folyadék távozhasson. Majd belenyomkodom a reszelt sajtot, sózom, borsozom, leheletnyi kakukkfűvel meghintem, és hagyományosan panírozom (liszt-tojás-morzsa, majd forró olajban rövid idő alatt mind két oldalukat pirosra sütöm, papírtörlőre szedem.
A körethez a víztől jól lecsepegtetett rizst forró olajon felhevítem, megdinsztelem rajta a vöröshagymát, beleszórom a kakukkfüvet, majd hozzáadom a forró vizet. Ízesítem sóval, borssal, és hozzáadom az aprított gombaszárakat, 15-20 perc alatt takarékon puhára párolom. A végén friss petrezselyemmel megszórom, lazán összekeverem.
Tartárral, majonézzel, fejes salátával tálalom ízlés szerint.

Megjegyzés
Célszerű előbb a köretet elkészíteni, mert a gomba nagyon hamar kisül.
Próbáltam a gombát előfőzés nélkül is rántani, nekem ez a régi, hagyományos módszer jobban bejön.
Rozsnyai Gabriella
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2016-04-30 22:02:22, szombat
|
|
|
Rebarbara-torta
Hozzávalók
16 szelethez:
50 dkg liszt
12,5 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
17,5 dkg vaj
2 db tojás
3 ek tej
só
A töltelékhez:
1 kg rebarbara
25 dkg porcukor
0,5 dl tejszín
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dkg vaj
3 db tojás
A vaksütéshez:
1 kg szárazbab
Elkészítés
1. A lisztet, a porcukrot és a sütőport egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a felkockázott vajat, egy csipet sót, a tojásokat és a tejet. Összedolgozzuk és a hűtőbe tesszük 30 percre.
2. A meghámozott rebarbarát 15 centiméteres darabokra, majd vékony szeletekre vágjuk. Meghintjük a porcukorral, és 10 percig pihentetjük. Lábasba tesszük egy dl vízzel, és néhány percig pároljuk. Leszűrjük, felfogjuk a levét és félre tesszük.
3. A tésztát kerekre kinyújtjuk, majd 30 centiméteres, kör alakú tortaformába simítjuk úgy, hogy pereme is legyen. Alufóliával lefedjük, és beleszórjuk a szárazbabot, majd 200 fokon 10 percig sütjük. Eltávolítjuk a babot az alufóliával együtt, majd a tésztát további 10 percig sütjük.
4. A rebarbara főzőlevét mérőpohárba tesszük, majd hozzáöntünk annyi vizet, hogy az egész 3 deciliter legyen. Lábosba tesszük a tejszínnel és a pudingporral együtt. Kevergetve felforraljuk, majd 2 percig főzzük. A vajat és a tojásokat hozzáadjuk, majd a tortára simítjuk. Elrendezzük rajta a rebarbarát, és 180 fokos sütőben további 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.

FAZEKAS KIRA
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2016-04-30 22:00:01, szombat
|
|
|
Rakott csirke karfiollal
Hozzávalók
60 dkg karfiol
2 db sárgarépa
30 dkg csirkemellfilé
2 ek olaj
6 dkg vaj + a kenéshez
4 db tojás
4 ek liszt
15 dkg reszelt sajt
1 csokor felaprított petrezselyemzöld
1 csipet őrölt szerecsendió
bors
só
Elkészítés
1. A karfiolt megmossuk és rózsáira szedjük, a sárgarépát meghámozzuk és felaprítjuk. Forrásban lévő, sós vízben mindkettőt félpuhára főzzük. A zöldségeket leszűrjük és lecsepegtetjük.
2. A csirkemellet felcsíkozzuk, majd megsózzuk és megborsozzuk, és a felforrósított olajon megpirítjuk.
3. A vajat felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgájákat simára keverjük a vajjal és 3 evőkanál liszttel, majd hozzáadjuk a csirkemellet, a zöldségeket, a sajtot és a felaprított petrezselymet. Sóval és szerecsendióval ízesítjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és ezt is beleforgatjuk.
4. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és megszórjuk egy evőkanál liszttel. Belesimítjuk a zöldséges-csirkés keveréket, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.

PALCSEK ZSUZSANNA
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2016-04-30 21:57:23, szombat
|
|
|
Brokkolikrémleves diós burgonyagombóccal
Hozzávalók
Leveshez:
1,5 kg fagyasztott brokkoli
1 db burgonya
1 nagyobb fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt szerecsendió
csipet szódabikarbóna a főzővízbe (így megtartja szép zöld színét)
őrölt fehér bors
petrezselyem
2 dl laktózmentes tejszín
növényi zsiradék
Burgonyagombóchoz:
1 db nagyobb burgonya
2 dkg durvára vágott, pirított dió
1 tojás sárgája
só, szerecsendió
Elkészítés
1. A vöröshagymát kevés zsiradékon megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott burgonyát, kevés vizet, sózom, és fedő alatt öt percig közepes fokozaton pároljuk. Ezután rátesszük a brokkolirózsákat, átforgatjuk a hagymás, burgonyás alappal, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Ekkor tesszük bele a szódabikarbónát.
2. Ízesítjük sóval, fűszerezem őrölt fehérborssal, reszelt szerecsendióval és zúzott fokhagymával. A szerecsendiót frissen reszeljük a levesbe. Amikor megpuhultak az alapanyagok, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, és botmixerrel pürésítjük. Mivel liszt nélkül készítjük ezt a levest, ezért a tejszínnel csak krémesíteni kell.
3.A megmosott burgonyát héjával együtt sós vízben puhára főzzük. Az apróra vágott diót serpenyőben szárazon (zsiradék nélkül), alacsony tűzön addig pirítjuk, míg színe, illata nem lesz. Folyamatosan kevergetjük, nehogy megégjen. A kihűlt főtt burgonyát megpucoljuk és burgonyanyomóval áttörjük. Összekeverjük a tojássárgájával, fűszerekkel, és a pirított dióval.
4. Vizes kézzel tetszés szerinti gombócokat formázunk, és sós, enyhén forrásban lévő vízben pár percig közepes lángon főzzük. (Miután feljöttek a gombócok a víz tetejére, forralunk még egyet rajta, és kész.) Vigyázni kell, ha túlfőzzük, szétesnek a gombócaink! Ha megfőtt, szűrőkanállal kiemeljük, és a forró levesbe tálaljuk.

Megjegyzés
Felcsiki Tünde
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2016-04-30 11:55:49, szombat
|
|
|
Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak
További jó napot!
és

|
|
|
0 komment
, kategória: Hétvégét |
|
|
|
|
|
2016-04-29 23:10:52, péntek
|
|
|
Vöröslencsés, zöldséges vegetáriánus lasagne
Hozzávalók
12 lasagne lap
1 ek. olívaolaj
só
1 ek. ghí (vagy olívaolaj)
1 sárgarépa
2 cukkini
250 g vörös lencse
1/4 tk. asafoetida vagy 1 fej hagyma
1 konzerv paradicsom (darabolt)
1 tk nádcukor
só
bors
bazsalikom
oregano
kakukkfű
csipet rozmaring
20 g vaj
2,5 ek. liszt
2 dl tejszín
szerecsendió
bors
só
Elkészítés
A répát és a cukkinit megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. Egy magasabb falú edényben felmelegítjük a ghít. Beleszórjuk az asafoetidat és egy-két másodpercig pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket és egy kicsit forgassuk meg, majd hozzáadjuk a vörös lencsét, összepirítjuk a zöldségekkel, majd hozzáöntjük a paradicsomot és beletesszük a fűszereket és a cukrot. Felöntjük egy kis vízzel, majd felforraljuk a szószt, majd lassú tűzön, folyamtos keverés mellett főzzük tovább, amíg a lencse megfő, és szépen besűrűsödik.
Fogkeményre főzzük a lasagne lapokat.
A szószhoz egy edényben megolvasztjuk a vajat, majd beleszórjuk a lisztet és a szerecsendiót. Habverővel csomómentesre keverjük, és egy picit megpirítjuk. Hozzáöntjük a tejszín felét, majd simára keverjük, majd beleöntjük a maradék tejszínt is, sózzuk, borsozzuk. Folyamatosan keverjük, amíg szép, krémes lesz a mártás.
Egy tűzálló edény vagy tepsi aljára egy kis olívaolajat teszünk, majd a lencsés szósz negyedét rákenjük. Ráhelyezünk egy tésztalapot, majd újabb sor lencsés keverék és a szósz következik. Majd újra tészta, aztán lencsés keverék (ebbe a rétegbe nem kerül mártás), aztán tészta, lencse és a tejszínes mártás következik, majd az utolsó réteg tésztára rákenjük a maradék mártást, majd a 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 -30 perc készre sütjük, amíg a teteje szép aranybarnára pirul.

Megjegyzés
A lasagne egy igen laktató étel, ezért sokan a lasagne-t csak hússal tudják elképzelni. Ezt a receptet nem csak vegetáriánusok, de olyanok akik néha szeretnek egy-egy húsmentes fogást kipróbálni is elkészíthetik. A vörös lencsének köszönhetően nagyon laktató és teljes értékű fehérjéhez juttatja a szervezeted, hiszen minden szükséges aminosav megtalálható benne, ami ahhoz kell, hogy a szervezeted ellásd fehérjével.
Vitai Kati
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2016-04-29 23:08:47, péntek
|
|
|
Könnyű joghurtos brownie
Hozzávalók
16 darabhoz:
10 dkg 70% kakaótartalmú étcsokoládé
2 db tojás
7,5 dkg barna cukor
1/2 tk instant kávépor
1 tk vaníliaeszencia
9 dkg 0%-os joghurt
9 dkg liszt
1/4 tk sütőpor
1,5 dkg kakaópor
porcukor a szóráshoz
Elkészítés
1. Megolvasztjuk a felaprított csokoládét forró vízfürdő felett, majd 5 percig hűlni hagyjuk. A tojásokat habosra verjük a cukorral. Belekeverjük a csokoládét, az egy teáskanál forró vízzel elkevert kávéport, a vaníliát és a joghurtot.
2. Hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport és a kakaót. A keveréket tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, rácsra borítjuk, majd 16 kockára vágjuk. Megszórjuk porcukorral, és tálaljuk.

PALCSEK ZSUZSANNA
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2016-04-29 23:06:21, péntek
|
|
|
Zöldborsós rakott krumpli
Hozzávalók
1 kg burgonya
1 fej hagyma
1 ek vaj + a formához
20 dkg kiolvasztott mirelit zöldborsó
2 db tojás
2,5 dl tej
bors
só
Elkészítés
1. Héjában puhára főzzük a burgonyát. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk és felszeleteljük. A hagymát felaprítjuk, és a vajon megpirítjuk.
2. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és bele rétegezzük a burgonyát, a hagymát, és a zöldborsót. Minden réteget sózunk, borsozunk. A legfelső réteg burgonya legyen.
3. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Összekeverjük a tojást és a tejet. A burgonyára locsoljuk, és további 10 percig sütjük.

DÖMÖTÖR VIOLA
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2016-04-29 23:03:17, péntek
|
|
|
Brokkoli leves tojással
Hozzávalók
50 dkg brokkoli
4 fej hagyma
3 ek olívaolaj
2 tk porcukor
8 dl húslevesalaplé
4 db tojás
1 ek ecet
5 dkg vaj
1 dl tejszín
1 tk citromlé
frissen őrölt bors
só
Elkészítés
1. A brokkolit rózsáira szedjük. A finomra vágott hagymát a felforrósított olajon üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a brokkolit, megszórjuk a cukorral, és kissé karamellizáljuk. Az alaplével felöntjük, és 20 percig főzzük.
2. Vizet forralunk és beletesszük a tojásokat 10 percre. Amikor elkészült leszedjük róluk a héjat és felnegyedeljük őket.
3. A brokkoli rózsákat botmixerrel pürésítjük. A vajjal és a tejszínnel gazdagítjuk, sózzuk és borsozzuk, majd hozzákeverjük a citromlevet.
4. A forró levest a főtt tojásokkal kínáljuk.

PALCSEK ZSUZSANNA
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
1/23 oldal
|
Bejegyzések száma: 229
|
|
|
|
2016. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
229 db bejegyzés |
e év: |
2929 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 574
- e Hét: 3447
- e Hónap: 5071
- e Év: 18265
|
|
|