Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 100 
Igazi Istenimádat
  2016-06-30 17:05:14, csütörtök
 
  "Az igazi imádat a NAGYSÁG felismerésén alapszik, és a nagyság páratlan módon a szuverenitásban látszik, és semmilyen más zsámoly mellett nem fogja az ember igazán Istent imádni."

- J. B. Moody -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Noé bárkája és özönvíz
  2016-06-30 17:02:24, csütörtök
 
  Az emberek nem akarnak Jézushoz jönni, és bizalmukat Belé helyezni, hanem inkább elkárhoznak bűneikben. Feltételezem, hogy ennek háromszoros oka van. Az első ok, az ember saját lelke iránti általános közömbösségében rejlik, könnyelmű gondatlanságában önnön személyének legnemesebb része iránt...
Minden gondolkodó embernek tudnia kell, hogy ...lelke alkotja valós önmagát, és hogy teste nem önmaga, hanem csak egy fajta ruha, amelyet magán visel, egy ház, amelyben lelke lakik. És mégis azzal töltik az emberek reggeltől estig idejüket, hogy ruhát és táplálékot keressenek ennek a külső háznak, és lakójáról, arról, aki benne van - szegény teremtés! - teljesen elfeledkeznek. Ugye ez különös?
Nem úgy néz ki, hogy ez azt bizonyítja, hogy az ember bűne következtében egy értelmes teremtménynél alacsonyabbrendű teremtménnyé süllyedt, és úgy cselekszik, mint egy állat? Amikor az ember csak egy rövid ideig él a világban, az a kívánsága, hogy boldog legyen abban. Ha csak egy órát tölt el egy vendéglőben, hogy lármázik, ha füstöl a kályha, nem tiszta az asztalterítő és nincs jól megsütve a hús! És bár tudja, hogy jobbik önmagának egy másik világban örökké kell élnie, nem törődik ezzel a másik világgal, és azzal sem, hogy ott majd boldog lesz-e vagy sem. Különös!
Különös! Nagyon különös! Bámulatos! Az őrülettel határos, hogy az emberek lelkük, halhatatlan lelkük ügyei iránt olyan közömbösek! Lefekszenek aludni, és nem tudják, hogy vajon nem arra ébrednek-e fel, hogy oda mennek, 'ahol férgük nem pusztul el és a tűz nem alszik el'. És ez a közömbösség általános! Ó, testvérek, nektek és nekem nagyon kell imádkoznunk, hogy Isten elevenítse meg ezeket a halott tetemeket, hogy életadó hangján megszólaljon, és ezekben a lelki dolgokban életre keltse az embereket. Máskülönben önnön közömbösségük sírjaiban fognak örökre megrothadni.

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Noé bárkája és özönvíz
  2016-06-30 17:00:11, csütörtök
 
  Amikor eljött az özönvíz, úgy látszik, mindenkit evés és ivás közben, nősülés és férjhezmenetel közben talált - bibliai igeszakaszunk szerint ez is egy olyan szabály, amely alól nem volt kivétel.
Vajon nem nagyon komoly dolog-e az, hogy az emberek nagy tömegei most is kivétel nélkül lelküket elhanyagolják, csak mulandó dolgokkal foglalkoznak, és közömbösek az örökkévaló valóság iránt? A természeti emberek között nincs kivétel ez alól a szabály alól. Megkegyelmezett emberek értékelik az ilyen dolgokat, de minden természeti ember olyan, mint amilyenek ezek az emberek voltak Nóé napjaiban...
Tényleg nagyon figyelemreméltó, hogy egyetlen egy ember sem volt, aki Nóé ismételt jövendöléseiben hitt volna, és menedéket keresett volna a bárkában. De nem még figyelemreméltóbb, mégis igaz az, hogy az összes nem újonnan született ember között, egyetlen egy sem található, aki fáradtságot venne magának arra, hogy Jézus Krisztushoz meneküljön egészen addig, amíg az isteni kegyelem meg nem eleveníti őket. 'És mégsem akartok hozzám jönni, hogy életetek legyen', ez általános érvényű szabály. Az emberek nem akarnak Jézushoz jönni, és bizalmukat Belé helyezni, hanem inkább elkárhoznak bűneikben.

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Igaz hit
  2016-06-30 16:50:45, csütörtök
 
  "Senki sem járulhat Krisztushoz azon az alapon, hogy bűntudatos bűnös; egyszerűen úgy kell elé járulnia, mint bűnösnek. Ha Jézushoz akarok járulni, akkor tudom, hogy ezt nem tehetem addig, amíg tudatára nem ébredtem bűnös voltomnak, de mégsem úgy járulok elé, mint bűntudatos bűnös. Nem azért állok a kereszt lábánál, hogy megtisztuljak, mert bűnbánatot tartottam; amikor odamegyek, semmit sem viszek magammal, csupán bűneimet. A szükségérzet jó érzés, de amikor a kereszt lábánál állok, nem azért hiszek Krisztusban, mert jó érzéseim vannak, hanem egyszerűen hiszek benne, akár vannak jó érzéseim, akár nincsenek."

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Kegyelem
  2016-06-30 16:46:39, csütörtök
 
  "A Biblia azt tanítja, hogy nemcsak a megváltás származik kegyelemből, hanem mindennapi életünket is kegyelem által éljük. Ez az a fontos jellemzője, amit oly kevéssé értenek és gyakorolnak napjainkban a keresztyének."

- Jerry Bridges -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Megszentelődés
  2016-06-30 16:44:06, csütörtök
 
  "Az Úr azzal a feltétellel fogadott bennünket gyermekeivé, hogy hasonlókká legyünk Krisztushoz, örökbefogadtatásunk közbenjárójához. Amíg nem szenteljük magunkat teljes buzgósággal és könyörgéssel Krisztus igazságának, nem csupán Teremtőnk ellen lázadunk hitetlenül, hanem megtagadjuk őt mint Megváltónkat is."

- Kálvin János -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten szuverenitása
  2016-06-30 16:41:31, csütörtök
 
  "Soha senki nem hitt Krisztusban és nem is fog, hacsak nem érzi ennek belső szükségét. Soha senki nem érezte szükségét Krisztusnak és nem is fogja, hacsak a Szentlélek nem készteti, hogy így érezzen, és a Szentlélek senkit sem fog arra késztetni, hogy az üdvözítő Jézus szükségét érezze, hacsak meg nincs írva abban az örök könyvben, amelybe Isten bizonyosan bevéste választottjainak nevét."

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szükségérzet
  2016-06-30 16:38:43, csütörtök
 
  "A hit hallásból van.' Tegyük fel, hogy így van. De vajon nem hall-e minden ember? Akkor pedig miért maradnak sokan hitetlenek? Hogyan válik valaki hívővé? Nos, a hite SZÜKSÉGÉRZETBŐL származik. Úgy érzi, hogy szüksége van egy Üdvözítőre; Krisztusban megtalálja azt az Üdvözítőt, akire szüksége van, ezért mivel nem tud segíteni magán, Jézusban hisz. Mivel semmije sincs, ami a sajátja lenne, úgy érzi, hogy el kell fogadnia Krisztust, különben elpusztul, tehát azért teszi ezt, mert kénytelen ezt tenni. Sarokba van szorítva, és a menekülésnek csak ez az egy útja van, vagyis csak valaki más igazsága által menekülhet meg; mert érzi, hogy nem menekülhet saját jó cselekedetei vagy szenvedése által, ezért aztán Krisztushoz fordul, és megalázza magát, mert semmit sem tehet Krisztus nélkül, és el kell pusztulnia, hacsak nem kapaszkodik bele."

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten szuverenitása
  2016-06-30 16:34:52, csütörtök
 
  "Miként lehetséges, hogy Isten Lelke egyeseket megtanít arra, hogy mire van szükségük, míg másokat nem? Miért van az, hogy egyeseket közületek a szükségérzet Krisztus felé vezetett, míg mások továbbra is önelégültségben élnek, és elpusztulnak. Erre csak egy válasz van: 'Igen, Atyám, mert így láttad jónak.' Végül is eljutunk az isteni szuverenitáshoz. Az Úr 'elrejtette ezeket a bölcsek és értelmesek elől, és felfedte a gyermekeknek.' Ahogy Krisztus fogalmazta: 'Az én juhaim hallgatnak a hangomra'; 'de ti nem hisztek, mert nem az én juhaim közül valók vagytok.' 'Akit nekem ad az Atya, az mind énhozzám jön.' Ha valaki nem jön, az világos bizonyítéka annak, hogy soha nem is adatott Krisztusnak; mert azokat, akiket az Atya Isten kiválasztott és öröktől fogva Krisztusnak adott, és akiket a Fiú Isten megváltott, a Szentlélek vezérli egy szükségérzet által, hogy eljussanak Krisztushoz, és megragadják őt."

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Krisztusban való bizalom
  2016-06-30 16:31:58, csütörtök
 
  "Egyesek azt mondják: 'Ó, hinnék én és üdvözölnék is, ha...' - Ha micsoda? Ha Krisztus meghalt volna? 'Ó nem, uram, Krisztus felől nincsenek kétségeim.' Gondoltam! Akkor mi felől vannak kétségeid? 'Nos, hinnék én, ha ezt érezném, vagy azt tettem volna.' Vagy úgy! Én azt mondom neked, hogy ha ezt vagy azt éreznéd vagy tetted volna, nem tudnál hinni Jézusban, mert akkor önmagadban hinnél, és nem benne. Ez a lényeg. Ha ilyen vagy olyan lennél, akkor persze lenne bizalmad. Bizalmad miben? Nos, saját érzéseidben és tetteidben, ez pedig szöges ellentéte a Krisztusban való bizalomnak."

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 100 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 100 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35788 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1679
  • e Hét: 2883
  • e Hónap: 13294
  • e Év: 132386
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.