Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 52 
Hogyan hagyhatod el és változtathatod meg régi szokásaid
  2016-08-31 15:13:14, szerda
 
  "Gyakorold ezeket, szenteld az életed ezeknek, hogy mindenki láthassa előrehaladásod ."(1Tim 4:15, GW fordítás)

Igaz, hogy egy teljesen új természetet kaptál abban a pillanatban, amikor megtértél, de még mindig vannak régi szokások, beidegződések és rutinok az életedben, amiket el kell hagynod és új szokásokra kell cserélned.

Szabadulj meg a fejlődésedet akadályozó félelmektől. Az igazság szabaddá tesz, viszont előtte gyakran nagyon rosszul érezzük magunkat. Félünk attól, hogy mit találunk majd, amikor őszintén szembenézünk a jellembeli hiányosságainkkal, ezért inkább a tagadás börtönében éljük az életünket. Csak akkor tudunk változtatni, ha Istennek megengedjük, hogy rávilágítson az ő igazságával a hiányosságainkra, hibáinkra és szorongásainkra. Éppen ezért, nem tudsz növekedni, ha nincs benned alázat és nem vagy tanítható.

Ne azonosítsd magad a hibáiddal. Biztosan szoktál ehhez hasonlót mondani: "én már csak ilyen vagyok...", "én már nem leszek más..."stb. A tudatod mélyén valószínűleg aggódsz amiatt, hogy ha feladod a szokásaidat, a sérelmeidet és a szorongásaidat, akkor ki maradsz te? Ez a félelem mindenképp lassítja a szellemi-lelki növekedésed.

Tegnap arról írtam, hogy a jó szokások kialakításához idő kell. Ne felejtsd el, a jellemed a szokásaid összessége. Nem állíthatod, hogy tisztességes ember vagy, ha nem szokásod az, hogy mindig becsületes és tisztességes vagy. Az a férj, aki általában vagy többnyire hűséges csak a feleségéhez, az egyáltalán nem hűséges! A szokásaidból épül fel a jellemed.

Ne felejtsd el, hogy gyakorolnod kell minden nap azokat a szokásokat, amik még jobban Krisztushoz hasonlóvá tesznek.

" Gyakorold ezeket, szenteld az életed ezeknek, hogy mindenki láthassa előrehaladásod." (1Tim 4:15, GW ford.)

Beszéljünk róla

Melyek azok a rossz szokásaid, amelyeknek hagyod, hogy meghatározzanak téged?
Hogyan tudsz alázatos lenni és megmutatni Istennek, hogy kész vagy szembenézni a hibáiddal és szorongásaiddal?
Mit szeretnél megváltoztatni az életedben - az időbeosztásoddal, a baráti társaságoddal vagy a szabadidőd eltöltésével kapcsolatban - annak érdekében, hogy minden nap tudj tenni azért, hogy jobb szokásaid alakuljanak ki?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.08.24.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Tiszta szellemi erő
  2016-08-30 10:42:30, kedd
 
 

De a Szellem gyümölcse szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség. Az ilyenek ellen nincs törvény.- Galata 5:22-23

Sok hívő szerint a Szellem gyümölcse nem sokkal több, mint egy egyszerű lista néhány kedvező tulajdonságról, amelyek a személyiségük fejlesztéséhez járulnak hozzá. Pedig ennél sokkal többet jelentenek: tiszta szellemi erőt!

A Biblia szerint a szeretet olyan erős, hogy soha nem vall kudarcot. A türelem hatalmas erő, amelyet nem lehet leállítani. Nem számít, milyenek a körülmények, soha nem adja fel. A mértékletesség olyan nagy erő, hogy uralni tudja a tested minden féktelen kívánságát.

A Szellem gyümölcsei nem gyengék, hanem erősek. Olyan erősek, hogy a pokol összes démona sem tudja megállítani őket. Olyan erősek, hogy ha engeded kiáradni a bensődből, akkor az életed minden problémája megoldódik.

Ha a Szellem gyümölcsében jársz, szilárd tudsz maradni akkor is, amikor körülötted mindenki elbukik. Talpon tudsz maradni, amikor a kormány kudarcot vall, vagy az élet viharai közelednek.

Veszélyes időket élünk. Csak egy módon lehetsz győztes. Kezdd el kiárasztani a Szellem erőteljes gyümölcseit, amelyeket Isten a bensődbe helyezett. Hidd el, ha újjászülettél, ezek benned vannak.
Tanuld meg alávetni magad a Szellem gyümölcsének, és akkor - a 2 Péter 1:10 igevers szerint - soha nem fogsz kudarcot vallani!

Gloria Copeland * Igei olvasmány: 2 Péter 1:1-10
Link




 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Az őrálló felelőssége
  2016-08-29 12:12:58, hétfő
 
  Hét nap múlva az Örökkévaló szava érkezett hozzám. Azt mondta:

,,Ember fia, őrállóvá tettelek téged Izrael népe számára. Ezért halld meg, amit ajkam kimond, és figyelmeztesd őket az én nevemben!

Amikor azt mondom a bűnösnek: Bizony, meg fogsz halni! neked figyelmeztetned kell őt, hogy letérítsd a rossz útról, és megmentsd az életét. Ha nem figyelmezteted, az a bűnös valóban meg fog halni a bűnei miatt - a haláláért azonban téged teszlek felelőssé, mert nem szóltál neki!

Viszont, ha figyelmezteted, és ő nem hallgat rád, nem változtat az életén, nem tér le a rossz útról, akkor - bár ő ugyanúgy meghal a bűnei miatt - te nem leszel felelős a haláláért.

Ha az igaz ember letér a jó útról, és vétkezik, akkor én a bukását okozom, és ő meg fog halni. Ha te nem figyelmezteted, akkor ő a saját vétke miatt hal meg, és a korábbi igazságos tetteit nem veszem tekintetbe - de téged teszlek felelőssé a haláláért.

Ha viszont az igaz embert figyelmezteted, hogy ne vétkezzen tovább; és ő hallgat a szavadra, jó útra tér, és nem vétkezik többé, akkor életben marad; és te is szabad leszel a felelősség súlyától."

Ezékiel 3 Link


Fárasztó szolgálat Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2007-01-24 23:25:39
feltöltő: dandej
nézettség: 223
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: surikáta, álmos,
kategória: állatok
leírás: Van úgy, hogy ránktör a csoportos buzgóság...

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
A szellemi érettséghez vezető úton nincsenek vadcsapások
  2016-08-29 11:52:44, hétfő
 
  "És biztos vagyok benne, hogy Isten, aki elkezdte a jó munkát bennetek, folytatni fogja azt addig, amíg az be nem fejeződik azon a napon, amelyen Jézus Krisztus visszatér." (Filippi 1:6., NLT fordítás)

Évekbe telik, amíg felnőtté válunk, a gyümölcsöknek pedig egy egész idényre van szükségük, hogy megérjenek. Ugyanez igaz a Szentlélek gyümölcseire is. Nem lehet sürgetni azt a folyamatot, hogy Jézushoz hasonlóvá váljunk. A szellemi növekedés, csakúgy mint a fizikai, időbe telik.

Mielőtt Krisztus belép az életünkbe és elfogadjuk Őt Urunknak, néha kicsit “fel kell puhítania" minket azáltal, hogy engedi, hogy olyan problémáink legyenek, amiket mi már nem tudunk kezelni. Vannak, akik megnyitják életüket már akkor, amikor Krisztus először kopogtat a szívük ajtaján, de a legtöbb ember ilyenkor még ellenáll és védekezik. Sokan a megtérés előtt talán úgy érezték, mintha Jézus inkább azt mondta volna nekik, hogy "Nézd, itt állok az ajtó előtt, és bombázom az életed!"

Abban a pillanatban, amikor megnyitod az életed Krisztusnak, Isten egy "talpalatnyi helyet" szerez meg az életedben. Azt gondolod talán, hogy átadtad az egész életed neki, viszont az igazság az, hogy rengeteg dolog van az életedben, amiről még csak nem is tudsz. Csak azt tudod Istennek átadni, amit abban a pillanatban ismersz vagy tudsz önmagaddal kapcsolatban. És ez rendben is van így.

Amint Krisztus kap egy kis helyet az életünkben, elkezd munkálkodni, hogy minél nagyobb és nagyobb területet szerezzen, egészen addig, amíg az övé nem lesz az egész életed. Lesznek harcok és csaták, azonban a végkimenetelük sosem lesz kétséges. Isten megígérte, hogy "aki elkezdte a jó munkát bennetek, folytatni fogja azt addig, amíg az be nem fejeződik azon a napon, amelyen Jézus Krisztus visszatér." (Filippi 1:6)

Beszéljetek róla:

A megtérésed előtt volt olyan tapasztalatod, hogy az Úr engedett megtörténni bizonyos dolgokat az életedben, amivel "felpuhított"? Hogyan válaszoltál erre?
Életed mely területeit nem adtad még át az Úrnak?
Milyen gyümölcsöket szeretnél, hogy Isten kimunkáljon az életedben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016. 08. 22.) Napi remény
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Mire van szükséged a pusztában?
  2016-08-29 10:40:42, hétfő
 
  ,,Biztonságban vezette őket, nem rettegtek..." (Zsoltárok 78:53)

Ha pusztába kerültél, az még nem jelenti azt, hogy nem Isten akarata szerint jársz.

,,Útnak indította népét, mint juhokat, vezette, mint nyájat a pusztában. Biztonságban vezette őket, nem rettegtek..." (Zsoltárok 78:52-53).

A pusztában úgy ismerhetjük meg Istent, ahogy soha azelőtt. Nos, mire volt még szüksége Izraelnek a pusztában a túléléshez? Élelemre. Valaki kiszámította, hogy körülbelül huszonhat vagonnyi élelemre lett volna szükség naponta annyi ember ellátásához.

Csakhogy a pusztában nem volt vasút! Volt azonban valami sokkal jobb: Isten!

Ő negyven éven át kirendelte a mannát, a ,,tökéletes ételt", úgy, hogy csupán le kellett hajolniuk érte. Az ellátmány pontosan igazodott minden egyes család napi szükségletéhez - és Isten minden áldott nap gondoskodott róluk. Tehát ha a gazdasági helyzet miatt aggódsz, és azon tűnődsz, vajon Isten tud-e rólad gondoskodni, íme, a mai ige számodra:

Isten talán nem ad meg mindent, amit szeretnél, de mindent megad, amire szükséged van.

A mi Istenünknél soha nincs semmiben hiány, és nem korlátozza őt semmi! A zsoltáros azt mondta: ,,gyermek voltam, meg is öregedtem, de nem láttam, hogy elhagyatottá lett az igaz, sem azt, hogy gyermeke koldussá vált" (Zsoltárok 37:25).

Egy idős vidéki prédikátor találóan fogalmazott erről: ,,Ahová Isten vezet, én követem; amit ennem ad, azt lenyelem." Gondolj bele: Izrael népének életében soha egyetlen étkezés sem maradt el a negyven év alatt! És az ő Istenük a te Istened is, bízz hát benne, és ne aggodalmaskodj tovább!

Az én Uram jól tudja utamat,csak őt követem híven.
Ő ad erőt,győztes erőt,bűn,gond és csüggedés ellen.
Az én Uram jól tudja utamat,csak őt követem híven.

Bob Gass * Mai Ige
Link Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Csepeli Szabó Béla: Üzenet
  2016-08-28 13:09:40, vasárnap
 
 

Csepeli Szabó Béla: Üzenet

- Jó Ég,
öltöztess fénybe, tiszta esőkbe,
s én elviszem szép leveleidet kedveseinknek,
a halál kopár fekete erdeibe,
minden búvópataknak, a szomjazó fáknak,
s a riadt, megsebzett állatvilágnak,
a halaknak és a madaraknak,
s elmondom a mézgyűjtő méhek
szorgalmas seregének,
s a csüggedő emberi elméknek
és szíveknek is,
hogy verődjünk bármily rossz időhöz,
jogunk van az éltető örömhöz,
a Földhöz és a Csillagos Térhez,
a Mához és a Végtelen Jövőhöz,
s hogy a Bánat Háborús Völgyeiből
a bölcsek, a bátrak
végül is békés, jó útra találnak,
s kiáradunk az élet napfényes földi
és égi tájaira, -
mert bármilyen ördögi árnyak
állnak elénk,
mint mindig, újra és újra, ma is
az Életnek,
az élni akaróknak van igazuk
és legyőzhetetlen erejük, -
nem a halálnak!

Csepeli Szabó Béla "

Aki ember volt, küzdő, tiszta ember,
változzék át bár porladó rögökké,
az élőkben tovább él - mindörökké."
Link



 
 
0 komment , kategória:  Csepeli Szabó Béla * Író  
A választásaid irányítják a naptáradat
  2016-08-28 10:46:09, vasárnap
 
  ,,Mindannyian felelősek vagyunk azért, amit teszünk." (Galata 6:5 NLT fordítás, 2.kiadás)
A választásaid sokkal nagyobb erővel bírnak, mint a körülményeid. Lehet, hogy nem tetszik, hogy milyen bonyolult vagy nehéz most az életed. De néhány kivételtől eltekintve, senki nem kényszerít arra, hogy fenntartsd ezt az életformát.

Van rá lehetőséged, hogy egyszerűsítsd az életedet. Sőt, Isten el is várja tőlünk, hogy felelősséget vállaljunk az életünkért, és hogy jól gondoljuk meg, mivel töltjük az időnket.

Pontosan annyi idő áll rendelkezésedre, amennyi arra elég, hogy megtedd Isten akaratát itt a Földön. Annyi időt kaptál, ami arra elég, hogy betöltsd a célodat. Amikor többet akarsz megtenni, mint amit Isten eltervezett számodra, akkor teljesen természetes, hogy időhiányban fogsz szenvedni vagy idegeskedni fogsz a zsúfolt időbeosztásod miatt.

Azért imádkozom, hogy te is megtaláld a kiutat a stresszből, és hogy a megelégedettségnek egy újszerű érzésével töltsön el az, amikor csak azt teszed, amire Isten elhívott.

Beszéljetek róla:

Készíts egy listát azokról a tevékenységeidről vagy felelősségeidről, amelyek stresszt okoznak számodra. Kérd meg Istent, hogy segítsen neked megtalálni azokat a dolgokat az időbeosztásodban, amelyet nem Ő bízott rád.
Mit gondolsz, Isten mire akarja, hogy fókuszáld az idődet és az energiádat?
Milyen döntéseket kell meghoznod ahhoz, hogy jobban tudj összpontosítani arra, amit Isten tervezett el számodra?

x (Daily Hope by Rick Warren, 2016.08.21.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Maradj Jézusban
  2016-08-28 09:16:32, vasárnap
 
 

Ha valaki nem marad énbennem, kivettetik, mint a szőlővessző, és megszárad.- János 15:6

Ha arra kérnélek, írj egy százas listát azokról, amiket el kell végezned, hogy tetszésére lehess az Úrnak, nem okozna gondot, ugye? Sőt, azt sem tudnád, hol kezdd a felsorolást a szellemi szabályok és tiltások dzsungelében, ami jóformán már benőtte az elmédet.

De nyugodj meg, nem kell a lista. Inkább hadd segítsek, hogy egyszerűbben lásd a problémát, és csak egyet mondok: maradj Jézusban!

Az egyetlen, amiért valóban felelős vagy, a Jézussal való egység. Ha közösségben és egységben maradsz vele, minden más rendben lesz.

- De Gloria, komoly problémákkal kell szembenéznem. Az életem fenekestül felfordult. Túlhajszolt vagyok, azt se tudom, hol áll a fejem. Ma egyszerűen nincs időm közösséget ápolni az Úrral.

Éppen ilyenkor van leginkább szükséged a közösségre! Különösen fontos, hogy egységben maradj az Úrral, amikor az élet viharai közelednek. Tudom, hogy ez nem könnyű.

Amikor a vihar betegség formájában jelentkezik a testedben, pénzügyi nehézségek vagy családi viszály képében, meg leszel kísértve, hogy a problémára összpontosíts. Nincs is erőd máson gondolkodni.

Így tervezte az ördög is. Elsősorban ezért küldte azt a vihart. Ki akart szakítani az Istennel való közösségből. El akarta vonni a figyelmedet a Vele való egységről.

Ne ess bele az ördög csapdájába. A gondolataid és figyelmed forogjanak az Úr körül. Ahogy erre ügyelsz, a hit ereje árad ki belőled. Ez az áradat áll ellen a sötétség minden formájának. Minden viharban győzelemre visz.

Tölts ma is időt Jézussal közösségben!

Gloria Copeland * Igei olvasmány: Filippi 3:1-11
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el
  2016-08-27 10:29:05, szombat
 
  Link

Hogyan segíthetsz valakinek reményt és gyógyulást találni - második rész

,,A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk." (Gal 6,9)

Érezted-e valaha, hogy valaki reménytelen eset? Hogy ő soha nem fog megérkezni Krisztushoz? Lehet, hogy egy alkoholista rokon volt ilyen, egy drogfüggő szülő vagy egy társfüggő szomszéd - valaki, akit a fájdalmai, szokásai vagy csalódásai távol tartottak attól, hogy megismerje Istent.

Az igazság az, hogy senki sincs Jézus hatáskörén kívül!

Tegnap arról volt szó, hogy mennyire fontos egy kis csoport a ,,reménytelen" emberek gyógyulásában. A Lukács 5-ben leírt történetből, amelyben 5 ember elhozza béna barátját Jézushoz, hogy meggyógyuljon, megtanultunk három jellemzőjét annak a kis csoportnak, akiket Isten felhasznált, hogy gyógyulást hozzon olyan embereknek, akiket más reménytelennek gondol. Ma megnézünk még négy jellemzőt:

Kitartás: Mindannyian elbátortalanodunk, amikor megpróbáljuk elérni a családunkat, barátaikat és ismerőseinket az örömhírrel. De nem adhatjuk fel! A Lukács 5-ben leírt barátok nem engedték, hogy a nehézségek elbátortalanítsák őket! Nem számított, hogy mekkora tömeg volt köztük és Jézus között. A Galáta 6,9 ezt írja: ,,A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk." (Gal 6,9).

Újítás: Ezek a barátok mertek valami mást tenni. Elég nagy és újszerű dolog felmászni egy tetőre és lebontani azt, hogy egy beteg eljusson Jézushoz. Gondolj bele, mekkora rendetlenséget csináltak! A szolgálat rendetlenséget okoz, mert emberekkel foglalkozik. Azok a kis csoportok, amelyek nem lépnek ki a megszokott kerékvágásból, nem fognak elég rendetlenséget okozni ahhoz, hogy a gyógyulás eszközei legyenek.

Együttműködés: Nyilvánvalóan, ezek az emberek együtt dolgoztak azon, hogy Jézushoz vigyék a barátjukat. Túl nagy munka lett volna egy embernek. Ugyanez a helyzet a kis csoporttal is. Az emberek gyorsabban megérkeznek Krisztushoz, ha egy támogató kis csoport környezetében vannak. Egy támogató közösségnek nagy ereje van.

Áldozat: Belegondoltál valaha, hogy ki fizette ki a tetőt a történetben? Azt hiszem, a barátok. Nem bonthatták le, majd hagyták másra, hogy kifizesse a helyreállítást. Legyen szó időről, pénzről, erőfeszítésről vagy bármiről, mindig ára van valakit Krisztushoz vezetni. A Lukács 16,9 ezt mondja: ,,Használd a földi javaidat mások hasznára, és hogy barátokat szerezz. Amikor a tulajdonaid elvesznek, ők egy örökkévaló otthonban fognak fogadni." (NLT fordítás, második kiadás). A kis csoportok készen kell állniuk arra, hogy áldozatot hozzanak, ha a gyógyulás eszközei akarnak lenne a világban.

Beszéljünk róla:

Eleveníts fel egy olyan időszakot, amikor zűrös lett a szolgálatod és fel akartad adni.
Milyen módon tudják a kis csoport tagjai bátorítani egymást amikor a nehézségek elbátortalanítják őket?
Kik azok az emberek az életedből, akiknek bizonyságot tettél vagy imádkoztál Istenhez a megváltásukért? Hogyan tud segíteni a kis csoportod ebben a szolgálatban?

(Daily Hope by Rick Warren, 2016.08.20.) Napi remény
Link Link

 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Japán Rózsa (Rosa rugosa)
  2016-08-26 13:10:37, péntek
 
 





"Termése piros vagy narancssárga, jóval nagyobb és húsosabb, mint a hazánkban oly gyakori gyepűrózsáé, így átmérője elérheti akár a 2-3cm-t is.
A növény érdekes tulajdonsága, hogy a virágok és a bogyók egyszerre láthatók rajta. Levelei ősszel sárgára színeződnek. A betegségekkel szemben igen ellenálló."
Link
 
 
0 komment , kategória:  Természet  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 52 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 52 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 334
  • e Hét: 752
  • e Hónap: 5913
  • e Év: 55478
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.