Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
Igazgyöngy * PAX Televízió
  2016-09-30 19:24:27, péntek
 
  " Gere Lilla felekezetközi keresztény női műsora, melynek célja, hogy bemutassa azokat a nőket, akik felvállalják az identitásukat, a hitüket, a hétköznapjaik eseményeit és akik az élményeiket megosztják velünk. Azokra a kérdésekre keresik a választ, hogyan fér meg Isten igéje és a hétköznapok valósága egymás mellett." Link Link





 
 
0 komment , kategória:  PAX Televízió  
Cselekvő irgalom
  2016-09-30 19:17:25, péntek
 
  Mikor pedig látta a sokaságot, könyörületességre indul rajtuk, mert el voltak gyötörve és szétszórva, mint a pásztor nélkül való juhok.- Máté 9:36

Könyörület. Ez az, amire az embereknek minden másnál nagyobb szükségük van. Szükségük van rá, hogy valaki kinyúljon feléjük Isten könyörületességével.

Az irgalom egy mély vágy, amely válaszolni akar az emberek szükségeire. Sokkal mélyebb, mint az együttérzés. Az együttérzés csak arra elég, hogy sajnáljuk a másikat. A könyörület tenni akar érte valamit.

Az irgalom készteti cselekvésre Istent, és Jézus földi élete ezt a cselekvő könyörületességet példázta. Az egész szolgálatát ez mozgatta. Könyörületessége révén szaporította meg a kenyeret és a halat, ezáltal gyógyította meg a betegeket, űzte ki a démonokat, és támasztotta fel a halottakat. Az irgalom késztette arra, hogy meghaljon értünk. Most arra vágyik, hogy ugyanezt az irgalmat rajtad keresztül kiárassza.

Ez megdöbbentő gondolat, nem?

Döbbenetes az a felismerés, hogy mi, hívők vagyunk Krisztus egyetlen teste itt és most a földön. Gyógyító ereje a mi kezeink és hitünk által árad ki. Az Ő könyörületességének arra kell indítania bennünket, hogy enni adjunk az éhezőnek. Arra kell késztetnie, hogy kiűzzük a démonokat, és szabaddá tegyük a foglyokat.

,,De Copeland testvér, bennem nincs ilyen könyörület!"

De igen. Ha benned él Isten Szelleme, akkor benned van - mert Ő a szeretet! Egyszerűen aktiválnod kell.

Hogyan? Úgy, ahogy Jézus tette, amikor a földön járt. Az Atyával való imádság és közösség által. Nézd meg az Evangéliumokban, hogy Jézus mennyi időt töltött az Atyával egyedül. Ezek az idők aktiválták Isten irgalmát Benne. Így ugyanazt érezte az emberiség szenvedésével kapcsolatban, amit Isten. Az irgalom annyira felgerjedt Jézusban, hogy amikor csak szükséggel találkozott, Isten erejével betöltötte azt.

Kövesd az Ő példáját. Tölts időt az Atyáddal való közösségben. Elmélkedj az Ő irgalmasságán, amíg meg nem erősödik benned. Gerjeszd fel, amíg nem válik uralkodóvá a gondolkodásodban az a vágy, hogy másokat szabadnak láss.

Jézus azért küldött téged, hogy kinyúlj egy szeretetre éhes világért, és megérintsd az Ő irgalmával.

Ha te nem teszed meg, ki más fogja?

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: Márk 6:32-46
Link



 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Ne félj döntést hozni
  2016-09-29 16:00:09, csütörtök
 
  Legyen a szavaid szerint.- 2 Mózes 8:10

Régebben sokszor nem mertem döntést hozni Isten szolgálatában. Féltem attól, hogy kilépjek hitben, és kijelentsem, hogy valami új dologba fogok, amit Isten mutatott nekem.

Azt gondoltam: ,,Mi van, ha kudarcot vallok?" Annyira féltem ettől, hogy sokszor hetekig tétováztam. Aztán egyszer csak felfedeztem, hogy amúgy sem az én erőm kell az adott dolog véghezviteléhez. De Isten színre lépéséhez szükség volt a döntésemre. Elhatároztam, hogy megteszem, amit Isten mutatott, és ragaszkodom ahhoz - Ő pedig mellettem állt, és támogatott!

Isten Igéjének egy olyan igazságát tanultam meg, amire ha odafigyelsz, meg fogja változtatni az életedet. Ez az igazság óriási felelősséget hordoz magában, de csodálatos felfedezni a valóságát.
A következőről van szó: a jogot, a kiváltságot, az erőt a DÖNTÉSHOZATALHOZ Isten az ember kezében hagyta.

Például jogodban áll eldönteni, hogy hol fogod tölteni az örökkévalóságot. Jogodban áll meghozni ezt a döntést, és Isten tiszteletben tartja a választásodat.

Isten bármit meg tud tenni érted, de neked kell döntened. Ő megadta az erejét. Megadta a nevét. Megadta Jézus vérét. Megadta Isten királyságát, melynek részeseivé tett bennünket (Kol. 1:12).
De nem fogja ránk erőltetni ezt az örökséget. Mindannyiunknak döntést kell hoznunk, hogy elfogadjuk-e.

Ami csodálatos ebben: amikor meghozod a döntést, Isten teljes mértékben és minden erejével melletted áll. Ha egyszer az újjászületés mellett határozol, egy ördög sem lesz képes megakadályozni téged. Annyit kell tenned, hogy döntést hozol.

Tehát tedd ezt meg. Nyilvánítsd ki a döntésedet. Legyen a te szavaid szerint.
Isten új irányba vezet téged? Arra vezet, hogy lépj ki hittel a gyógyulásért, gyarapodásért, vagy egy bizonyos irányban a szolgálat területén? Ne hagyd, hogy a félelem visszatartson ebben!

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: Róma 4:13-2
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Teher nélkül
  2016-09-28 20:12:05, szerda
 
  Mert az az Isten (valódi) szeretete, hogy megtartjuk az Ő parancsolatait - megtartjuk a rendeléseit és figyelünk az utasításaira és tanítására. Az Ő parancsolatai pedig nem nehezek - nem fárasztóak, terhesek, vagy nyomasztóak.- 1 János 5:3[3]

Tudod, miért nem jelent terhet számunkra Isten Igéje és az Ő parancsolatai? Mert bármit mond nekünk, az a javunkat és győzelmünket szolgálja!

Isten tudja, mi kell ahhoz, hogy győzelemben éljünk ebben a gonosz világban. Ő az egyetlen, aki tudja. A világban élő emberek nem tudják megmondani, hogyan lehet győztesen élni. Nem is tudják, hogyan kell. De Isten igen! Ő általa működhetnek a dolgok még a sötétség közepette is, és ha az Ő parancsolatait, útmutatásait és utasításait követjük az Ige alapján, akkor nekünk is működni fognak!

Hadd mondjak egy példát. Isten egyik parancsolata az, hogy szeressük egymást, és bocsássunk meg egymásnak, ahogy Ő is megbocsátott nekünk. Ez a parancs nem jelent terhet, mert ez a kulcs a szabadsághoz.

Ha tudsz abban a szeretetben járni, ami kitöltetett a szívedbe, akkor minden nap örömben fogsz élni. De ha nem engedelmeskedsz a szeretet parancsolatnak, akkor valaki el fogja venni az örömödet még ebéd előtt! Isten tudja ezt.

Azért adta a szeretet és megbocsátás parancsát, mert ez működik! Szeretet nélkül nincsen örömünk, és az Úr öröme a mi erősségünk.

Ne vedd zokon Isten tanításait. Ne tekintsd az Ő útjait tehernek az életmódodra nézve. Inkább örvendezz bennük! Fogadd Isten tanításait örömmel, hogy elvezethessenek a győzelemhez!

Gloria Copeland *Igei olvasmány: 1 János 5:1-5
Link



 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Homokba írjad !
  2016-09-28 11:25:14, szerda
 
  HOMOKBA ÍRJAD

A panaszodat, a bánatodat homokba írjad!
Ha fáj valami, úgy akárkinek
Azt fel ne sírjad.
Homokba írjad, a porba írjad!
A szíved búja, ha akármilyen nagy,
Az embereknek azt el ne mondjad.
A terhedet mindig csak csendben hordjad.

Mások bűnét és gyarlóságát
Homokba írjad!
Meg nem értést és támadásokat,
Ó, fel ne rójad.
A Mester is csak úgy csinálta ezt,
Ámbár várta Őt a nehéz kereszt.
Az asszony bűnét a homokba írta,
Ő elfeledte, s a szél elfújta.

Legyen az szép, szent igazság, -
Mind eltapossák.
S ha vérzik is a szíved érte, -
Megmosolyogják.
Azért, ha égig ér a bánatod,
S ha könnyedet el se sírhatod,
Hordoznod kell, mert el kell, hogy bírjad.
Ha nem látják, - hát homokba írjad!

Emlékeid, mik idekötnek:
Homokba írjad!
Mit kölcsönadtál: pénzt, időt, bizalmat,
A porba írjad!
Így jó barátod lesz a fél világ,
Bár ínségben éhen halni hágy.
De biztosan számíthatsz az Úrra!
Ezt márványba vésd! Ezt ne írd a porba!

Ezen vers szerzője is nevét a homokba írta...




Varga Norbert Fotói Link
 
 
0 komment , kategória:  Kapcsolatok  
Ő szeret téged
  2016-09-27 20:59:25, kedd
 
  Élj az örökkévalóságnak! - Oszd meg másokkal is ezt az üzenetet :) !

Eltűnődtél már azon valaha, hogy Isten vajon miért nem vitt fel a Mennybe azonnal, amikor megalkotott Téged, és miért helyezett ide a Földre?

Egy meghatározott ideig leszel itt a földön, és utána az örökkévaló életedet fogod élni a Mennyben vagy a Pokolban. Miért nem visz mindenkit Isten egyből a Mennybe?

A Biblia világosan kijelenti, hogy Isten két dolog miatt helyez minket ide a Földre: megtanulni szeretni Istent és az embereket.

Az élet nem a vagyongyűjtésről, a teljesítményről vagy a sikerekről szól, és nem azokról a dolgokról, amelyeket a világ közvetít feléd manapság.

Nem fogod a karrieredet a Mennybe vinni magaddal. Az autódat és a házadat sem.

Viszont a személyiségedet igen. Önmagadat fogod vinni magaddal.Az élet nem más, mint egy óriási lecke szeretetből,a hited próbája.

Egyszer neked is el kell számolnod,és azon a napon,bizony lesz néhány megválaszolandó kérdés...

Nem az lesz a fontos hogy milyen autód van, hanem az,hogy hány embert vettél fel az autódba...

Nem az számít majd, hogy mekkora házad volt,hanem az,hány embernek adtál otthont...

És akkor már nem a ruha tesz téged,hanem az a tudat, hogy mennyinek segítettél felöltözni...

És akkor már nem számít se pénzed, se aranyad, de számít, hogyan éltél azért,hogy azokat megszerezd...

És ott nem az lesz a kérdés, mi volt a munkád, a kérdés az lesz, tettél-e jót mikor alkalmad volt rá...

Nem az lesz a fontos, hány barátod volt, hanem az, hogy te hány embernek voltál igaz barátja...

A bőröd színe és a külsőd akkor már nem lesz fontos, Isten tudja minden gondolatod, belelát a lelkedbe, előle semmit nem takarhatsz el!

Link
 
 
0 komment , kategória:  SZ E R E T E T  
Szellemi fegyverzet egy szellemi háborúhoz
  2016-09-27 08:54:50, kedd
 
  Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak.- Efézus 6:12

Sajnos sokan nem ismerjük a fenti igevers első részét. Az Efézus 6:10-12 szerint nem test és vér harcáról van itt szó, hanem egy szellemi háborúról.

A legtöbb hívő olyan földi (vagy testi) módon gondolkodik, hogy egyáltalán nem ismeri fel az ellenség támadásainak forrását. A körülményeket és az embereket hibáztatják. Arra pazarolják az energiájukat, hogy a természetes körülmények ellen harcoljanak, ahelyett, hogy szellemi harcba kezdenének.

Fel kell ismernünk, hogy a háború a mennyei birodalomban folyik!

Ezzel kapcsolatban belepillanthatunk a Dániel 10:10-20-as igeversekbe. Itt azt találjuk, hogy Dániel 21 napig böjtölt és imádkozott, az Úr szavára várva. 21 nap után megjelent neki egy angyal a válasszal. Miért tartott ez ilyen sokáig? Mert az ellenséggel harcolt a mennyei birodalomban.

Lehet, hogy ez összezavar néhány embert. Azt kérdezik: ,,Ördögök a mennyben? Azt hittem, ott Isten uralkodik!" Nem értik, hogy a Biblia tanítása szerint három különböző hely létezik, amelyet mennynek (vagy égnek) hívunk:

1. A menny, ahol Isten trónja van.

2. A második menny, vagyis az űr.

3. Az ég a föld körül (a földet körülvevő atmoszféra).

Ez az utolsó menny az, ahol a szellemi háborúk zajlanak. (Ezért hívja a sátánt az Efézus 2:2 a levegőbeli hatalmasság fejedelmének.) A gonosz szellemek a levegőben vannak, és innen próbálják irányítani a nemzeteket.

Ha Isten népe nem akadályozza meg az imáival, ez sikerülni is fog nekik.

Istennek van egy hadserege ebben az országban. Ha összefogunk, akkor megakadályozhatjuk, hogy a magasságban lévő gonosz vegye át az uralmat a nemzetünk felett. Itt az idő, hogy imádkozzunk. Tehát vedd fel a teljes fegyverzetedet, és lépj be a hűséges közbenjárók sorába, akik az országunkért és a világ nemzeteiért imádkoznak!

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: Dániel 10:1-14
Link

Link Mennyei Hír - Mennyország Klub Link
 
 
0 komment , kategória:  Mennyei hír   
A Google 18. születésnapja
  2016-09-27 07:50:05, kedd
 
  Link

"A Google mára megkerülhetetlen része lett az internetes világnak. A kereső most tizennyolc éves, de a történet 21 éve kezdődött. 1995-ben találkozott Larry Page és Sergey Brin. Hogy mennyire fontossá válhatnak apró momentumok, azt jól mutatja, hogy Page 22 éves volt ekkor, a Stanfordra készült, mivel abban az évben végzett a Michigani Egyetemen, Brinnel pedig csak azért futott össze, mert őt bízták meg azzal, vezesse körbe."
Link
 
 
0 komment , kategória:  Google :) Doodles  
A Rügy mese egy tyúkról
  2016-09-26 14:52:51, hétfő
 
 


"A Rügy mese egy tyúkról, akinek két vágya van: anyának lenni és repülni. Kérdés azonban, hogy kinek is szól ez a mese: a gyereknek vagy inkább a szülőnek? Hiszen végig az anyai perspektívából szembesülhetünk az eseményekkel, amelyek a szeretetre és elfogadásra tanító megható történetté állnak össze." Link Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Kapcsolatok  
Új ember lettél
  2016-09-26 10:15:39, hétfő
 
  Kérlek azért titeket atyámfiai az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent és Istennek kedves áldozatul, ez legyen a ti józan szolgálatotok.- Róma 12:1

Amikor az életed Urává tetted Jézus Krisztust, a Biblia szerint új teremtmény lettél. Belül nem ugyanaz vagy, aki azelőtt voltál. Isten természetét kaptad. De nem elég, hogy ez az új természet benned van. Ennek kívül is meg kell nyilvánulnia.

Ez nem történik meg automatikusan. El kell határoznod, hogy a testedet aláveted az új embernek a bensődben. Döntést kell hoznod, hogy megteszed, amit a Róma 6:12 mond, vagyis: ,,Ne uralkodjék tehát a bűn a ti halandó testetekben."

Tudom, hogy ez nehéznek tűnik, de nem vagy egyedül. Benned él a Segítő, aki lehetővé teszi, hogy véghez vidd a döntésedet. Szent Szellem a neve. Ő megerősít téged. Erőt ad, hogy a lábad alá vesd, és kiűzd a bűnt az életedből.

Szánd oda a testedet Istennek - és engedd, hogy az új ember, aki benned van felismerhetővé váljon!

Gloria Copeland * Igei olvasmány: Róma 6:12-23
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 45 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 632
  • e Hét: 3202
  • e Hónap: 10909
  • e Év: 60474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.