Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/52 oldal   Bejegyzések száma: 518 
Kőszív
  2016-09-30 18:50:01, péntek
 
  KŐSZÍV * MALAKIÁS 1-4

KÖZPONTI IGERÉSZ: MALAKIÁS 1-3

ÖSSZEFOGLALÁS * Az ószövetségi próféciák sora Malakiás könyvével ér véget. Malakiás, a próféta és Nehémiás, az építőmester kortársak voltak. Azok a problémák, amelyekkel Nehémiás szembesült, képezték Malakiás prédikációinak alapját. Erkölcstelen papság, vegyes házasságok, érzéketlen lelkiismeret - a nemzet ilyen állapotban volt Malakiás könyvének születése idején. A próféta kérdés-felelet formájában világít rá Isten népének öntelt és közönyös állapotára. Ítéletes szavakkal harangozza be a 400 éves hallgatást, melynek során egyáltalán nem hangzik majd prófétai szó. De az Ószövetség utolsó könyve már előre jelzi az Újszövetség első könyvét, melyben végül Keresztelő János töri meg a csendet kijelentésével: ,,Készítsétek az Úr útját!" (Máté 3,3)

NAPI ÚTRAVALÓ * Ma fogsz a végére érni annak a 929 fejezetnek, 23214 versnek, és mintegy 2728100 betűnek, melyekből az Ószövetség áll. Gratulálunk! Jelentős mérföldkőhöz értél Isten igéjének ,,birtokbavételében", engedve, hogy az ige is birtokba vegyen téged.
Malakiás azzal a végső emlékeztetővel zárja az Ószövetséget, hogy a bűnnel muszáj leszámolni. Holnap, amikor belekezdesz az Újszövetségbe, megtudod, hogy Isten milyen megoldásról gondoskodott az emberiség bűn-betegségének kezelésére. Ez a megoldás Jézus Krisztus, a Messiás. Talán már hallottad az evangéliumot, és meg is adtad rá a magad válaszát. Ha még nem, akkor itt az alkalmas idő, hogy bizalmadat a Megváltóba vesd. Aztán hívd meg magadhoz egy barátodat, aki még nincs megmentve, hogy együtt barangoljatok végig az Újszövetségen! Nagyszerű módja ez annak, hogy másokkal is megismertesd Megváltódat.

BETEKINTÉS * TEREMTŐNK SZAVA - Malakiás 55 versben 47 alkalommal beszél Istenről - a prófétai könyvek közül ez a legmagasabb arány. Egyúttal Malakiás az egyetlen az egyetlen próféta, aki inkább ítéletes, mint reménységre okot adó megjegyzéssel zárja könyvét (figyeld meg az utolsó verset). Olyan befejezés ez, mely illik az Ószövetséghez, ami kiemeli az ember bűnös állapotát, és előkészíti a terepet az Úrtól jövő megoldásra a Messiás személyében.

Az evangélium nem vitatéma, hanem kijelentés.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Ha meg nem tértek..."
  2016-09-30 08:46:30, péntek
 
  ,,Ha meg nem tértek, mindnyájan hasonlóképpen elvesztek." Lukács 13:3



Most még a hívekhez fordulok.
Csak a nyelveddel vagy vallásos? Külsőleg nem különbözöl a világi emberektől. Csak jobban és szebben tudsz beszélni mint ők. Hallgasd csak meg, mit írt Pál apostol a korinthusiaknak: ,,Ha embereknek vagy angyaloknak nyelvén szólok is, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi vagyok." (1Kor 13:1). Tehát azok, akikben nincs Isten, Krisztus és a szentek iránti szeretet, semmik. Azok nem Isten gyermekei, tehát nem örökösei a mennynek. Gondolj arra, hogy egy szépen szóló nyelv nem fogja tudni megnyitni a menny kapuit, vagy megvakítani a Bíró szemeit!
Lehet, hogy kapzsi egyháztag vagy, aki nyerni akarsz a vallással? Olyan valaki vagy, aki egyháztagságodat arra akarod használni, hogy azáltal előnyt szerezz? Gondolj arra, hogy Júdás is sokat gyűjtött az erszénnyel, de lelke a pokolban ég!
Lehet, hogy olyan egyháztag vagy, aki Istent és Baált egyszerre szolgálod? Ezek az emberek mindenféle társasággal érintkeznek. Vallásukat éppen olyan gyorsan változtatják, mint a társaságukat. Olyanok, mint az egyiptomi békák, melyek a vízben és a szárazon egyaránt megélnek. Jól érzik magukat a vallásos közösségben, de éppen olyan jól a világi társaságban is. Egyik kezükben tűz van, a másikban víz.
Ezekhez az egyháztagokhoz tartozol? Akkor azokhoz tartozol, akikről azt mondja az Írás, sokan igyekeznek bemenni, de nem mehetnek! Gondold meg, hogy mi szolgál ökök békességedre!
,,Ha meg nem tértek, mindnyájan hasonlóképpen elvesztek."

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Az Úr Napja
  2016-09-29 08:55:45, csütörtök
 
  AZ ÚR NAPJA

BIBLIAI OLVASMÁNY: ZSOLTÁROK 24; ÉZSAIÁS 33,14-16

TEKINTS VISSZA! * Az Úr napjával mindegyik próféta foglalkozik. Ez a fogalom mégis olyan rettentő, olyan elsöprő erejű, annyira hatalmas, hogy már-már felfoghatatlan a számunkra.
Ez a nap jelenti az Úr végső ítéletét a földkerekség felett, és az áldás és béke korszakának végleges beköszöntését. Nem szó szerinti 24 órát kell alatta érteni, hanem az Isten terve szerinti események megvalósulásának időszakát, melyben benne foglaltatik Krisztus második eljövetele, a végső ítélet, és az általunk ismert emberi történelem utolsó felvonása.
Az Úr napja magában foglalja az ítéletet és az üdvösséget, a megtorlást és a végső megnyugvást is.
Ezek a prófétai pillanatképek egyszerre rettentőek és reményteljesek. Júda számára az üzenet egy küszöbön álló pusztulás - a nemzet ténylegesen büntetésben részesül.
De a felhő mögött felcsillan a reménysugár: Isten megtisztítja népét, ahogyan a próféták kijelentették. Újra jót tesz velük, s ujjongó örömmel fog örülni nekik. Hatalmassá teszi őket. Lakozást vesz közöttük. Röviden: az ítéletet öröm váltja majd fel.

NÉZZ FEL! * A Biblia szerint azoknak, akik vágynak az Úr eljövetelére, tudniuk kell, hogy ő tiszta kezeket és tiszta szíveket vár el (ld. Zsolt 24,3-4; Ézsaiás 33,14-16).
Félelmetes dolog belegondolni az Úr napjába, de azok számára, akik az Úr igaz, hűséges gyermekei, s akik keresik az ő dicsőségét, van vigasztalás.
A próféciák örökérvényűek. Készen állsz az Úr napjára? Vizsgáld meg szívedet Isten előtt, és keresd a vele való megtisztító találkozás alkalmait!

HALADJ TOVÁBB! * Az Úr a prófétákon keresztül igazságok egész sorát jelentette ki, melyek közül sok már a múltban beteljesedett, sok pedig még beteljesedésre vár. De egészen bizonyos lehetsz abban, hogy be fognak teljesedni!
Ha bővebb ismeretekre vágysz az Úr napjával kapcsolatban, és látni szeretnéd, hogyan kapcsolódnak hozzá napjaink eseményei, kérd meg lelkipásztorodat vagy hittantanárodat, hogy ajánljon megfelelő irodalmat. Minél jobban ismered a Szentírást, annál könnyebben tudod majd értelmezni az aktuális eseményeket.
Addig is örvendezz a következő ígéreteknek: ,,Nem árt, és nem pusztít szent hegyemen senki, mert tele lesz a föld az Úr ismeretével, ahogyan a tengert víz borítja." (Ézsaiás 11,9) ,,A trónuson ülő ezt mondta: 'Íme, újjáteremtek mindent'. És így szólt: 'Írd meg, mert ezek az igék megbízhatók és igazak!'" (Jelenések 21,5). Jöjj, Uram Jézus!

Sok mindent tett már értünk az Úr, de a próféciák biztos kijelentéseihez semmi sem hasonlítható.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Ha meg nem tértek..."
  2016-09-29 08:20:02, csütörtök
 
  ,,Ha meg nem tértek, mindnyájan hasonlóképpen elvesztek." Lukács 13:3



Ez az Ige azoknak is szól, akiket meg akarnak győzni. Nem biztos, hogy a meggyőzésük igazi megtérésben végződik.
Figyelmeztetni akarlak, hogy a meggyőzésedet segítsem, de arra is, hogy maradj meg az üdvözítő kegyelemben.
Gondolj arra, hogy csak kevesen fognak üdvözülni. Ha Isten téged arra méltatna, hogy egyike légy a keveseknek, milyen nagy kegyelem lenne az!
Légy hálás a meggyőzni akarásért. A megtérés meggyőzéssel kezdődik, bár nem minden meggyőzés végződik megtéréssel. Nagy kegyelem az, ha meggyőződünk arról, hogy bűnösök vagyunk, és szükségünk van Üdvözítőre. Tartsd azt kegynyilvánításnak. Adja az Úr, hogy meggyőzésed megtérésben végződjék. Vigyázz, hogy a meggyőződésedet el ne fojtsd.
Sok szegény bűnös a meggyőzést szégyenletesnek és károsnak tartja. Nem akarja, hogy fölébresszék, igyekeznek a meggyőzött lelkiismeretet elcsendesíteni. Ezek a szegény bűnösök olyanok, mint a gyermek, aki gyorsan el akarja fújni a gyertyát, melyet éppen most gyújtottak meg. Meggyőzött bűnös, Isten meggyújtja a gyertyádat, és te elfújod. Isten ismét meggyújtja és te megint elfújod. Mindaddig, amíg Isten elhatározza, hogy többé nem gyújtja meg a gyertyádat. Akkor úgy jársz-kelsz, mint az egyiptomiak, a sötétségben minden napodon, és soha többé nem látod meg a világosságot.
Dicsőítsd Istent, ha fölébreszt, és ne oltsd el a meggyőződésedet! Gondolj Jeremiás próféta szavaira: ,,Dicsőítsétek az Urat, a ti Isteneteket, mielőtt sötétséget szerezne, és mielőtt megütnétek lábaitokat a sötét hegyekben."

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Egy pillantás Izráel jövőbeni állapotára
  2016-09-28 11:50:34, szerda
 
  EGY PILLANTÁS IZRÁEL JÖVŐBENI ÁLLAPOTÁRA * ZAKARIÁS 12-14

KÖZPONTI IGERÉSZ: ZAKARIÁS 14

ÖSSZEFOGLALÁS * Zakariás az ,,azon a napon" Izráelre váró események lélegzetelállító panorámájával zárja próféciáit. Földrajzi szempontból nézve az Olajfák Hegye kettéhasad (14,4). Lelki szempontból nézve a bálványok és a hamis próféták eltűnnek az országból (13,2-3), és Jeruzsálem lesz az istentiszteleti központ, ahol még a fazekak is olyan szentek lesznek, mint az oltár kelyhei (14,20). Katonai szempontból nézve Isten megsemmisít minden nemzetet, amely Jeruzsálem ellen támad (12,9). Politikai szempontból nézve az Úr lesz az egész földkerekség Uralkodója (14,9). Röviden: Izráel népének élete minden szempontból Isten hatalmát fogja tükrözni, s ez valóban lebilincselő kilátás!

NAPI ÚTRAVALÓ * Egy dolog előre látni egy jövőbeni eseményt, s egy másik dolog ennek fényében cselekedni. Miközben Zakariás könyvének utolsó fejezetét olvasod, vedd fontolóra: tévedhetetlenül pontosnak bizonyultak a próféta jövendölései, melyek Jézus első eljövetelével voltak kapcsolatosak. Mit árul ez el Zakariás jövendöléseiről a Jézus második eljövetele körüli eseményekkel kapcsolatban?
Előre látható, hogy lesz egy nap, amikor hatalmas gyász köszönt azokra, akik látták a keresztre feszített Megváltót, és mégsem fogadták el őt személyesen (12,10-11). Ez arra kell hogy sarkalljon, hogy te nehogy köztük legyél.
Előre látható, hogy lesz egy nap, amikor minden térd meghajol az Úr előtt (14,9). Ebből következik a kérdés: Önként térdet hajtottál már előtte, vagy csak akkor borulsz majd le, amikor már nincs más lehetőséged?
Előre látható, hogy lesz egy nap, amikor a szentség lesz Isten népének a megkülönböztető jegye (14,20-21). A kérdés az, hogy efelé a cél felé haladsz-e életed nyilvános és privát területein? Keresztyénként mire számítasz a jövőt illetően? Ez milyen lépésekre sarkall téged ma?

BETEKINTÉS * A MESSIÁS SZÁMOS PORTRÉJA - Zakariás előre látva Jézus Krisztus első és második eljövetelét, több mint egy tucatnyi prófétai portrét festett róla és szerepeiről. Hányat találsz meg a következő versek alapján: 3,1.8-9; 6,12-13; 9,9; 10,3-4; 11,4-13; 12,10; 131.7; 14,3.9?

Ha egy férfi nem gondol arra, ami még messze van, a bánat hamar közel kerül hozzá.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Ha meg nem tértek..."
  2016-09-28 11:01:43, szerda
 
  ,,Ha meg nem tértek, mindnyájan hasonlóképpen elvesztek." Lukács 13:3



Ez a nyilvánvaló bűnösöket figyelmeztető Ige.
Szegény bűnös, Isten Igéjéből tudjuk, hogy csak kevesen fognak üdvözülni. Sokan, akik várják a mennyet, nem lesznek annak részesei.
Adj őszinte választ Péter apostol kérdésére: ,,Mert itt az ideje, hogy elkezdődjék az ítélet az Istennek házán: ha pedig először mi rajtunk kezdődik, mi lesz azoknak a végük, akik nem engedelmeskednek az Isten evangéliumának?" (1Pét 4:17).
Ha az ítéletnek rajtunk kell elkezdődnie, nem gondolsz soha arra: Velem mi lesz? Ha az ég csillagainak a pokolba kell hullaniuk, te azt gondolod, hogy te az égbe jutsz?
Péter még föltesz egy másik kérdést is: ,,És ha az igaz is alig tartatik meg, hová lesz az istentelen és a bűnös?" (1Pét 4:18). Tudsz erre a kérdésre válaszolni? Nem bújhatsz meg a bűnösök közt. A Zsolt 1-ben azt olvassuk, hogy ,,nem állhatnak meg a gonoszok az ítéletben, sem a bűnösök az igazak gyülekezetében" (5.v). Ó, bűnös, hol leszel te? A képmutatók közt nem tudsz elbújni, mert ,,képmutató nem juthat elébe" (Jób 13:16). Azt nem fogadja el Isten, hanem el fog veszni.
Gondolj arra, mi lesz a bűnösök sorsa Isten ítéletének napján. Akkor szeretnél más ember lenni, de az nem használ. Akkor kívánnád, hogy bárcsak életedben megtértél volna, de az sem használ már. Mit teszel akkor, szegény bűnös?
Ma még hangzik az Üdvözítő szava: ,,Térjetek énhozzám, hogy megtartassatok földnek minden határai, mert én vagyok az Isten, és nincsen több!" (Ézs 45:22).

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Isten szuverenitása
  2016-09-27 12:01:14, kedd
 
  Isten szuverenitása



Isten szuverenitásának fontosságát soha nem lehet túlhangsúlyozni, hiszen Ő minden valóság legnagyobbika, valójában maga a valóság alapja és legfontosabb jellemvonása a szuverenitás. A többi jellemzője szintén fontos. De ha értelmünkkel nem vesszük tudomásul, eltorzítjuk, vagy tagadjuk Isten szuverenitását - mely szuverenitás azt jelenti, hogy Isten minden művének és teremtményének abszolút elrendelője és uralkodója - akkor Isten számunkra már nem Isten. Rendeleteit és tetteit szerintünk valami más határozza meg, vagy maguk a gyarló emberi lények, vagy a körülmények, vagy valami más kozmikus erő, és nekünk ezek, (vagy a semmi) jelentik az istent. Ha Isten szuverén akkor mindentudó és mindenható is, továbbá teljesen szabadon, tetszése szerint cselekszik. Ha bármelyik területen korlátozva lenne, akkor nem lenne valóban szuverén. Így Isten szuverenitása mindennél előbbvaló.
A szuverenitás nem csupán egy gyakorlati értékkel rendelkező, filozófiai dogma. Ez az a doktrína, mely az összes többi tanításnak értelmet és tartalmat ad. A szuverenitás - ahogy Arthur W. Pink megfogalmazta - ,,a keresztyén teológia alapzata... a keresztyén igazság gravitációjának középpontja - a Nap, mely körül az összes többi kisebb égitest kering."
Idáig még az evangéliumi keresztyének többsége valószínűleg egyetértene, bár talán úgy érzik, hogy nem túl célszerű manapság Isten szuverenitását emlegetni. Viszont hangsúlyt kell fektetnünk az ezzel párhuzamos tanításra is, vagyis, ha Isten mindenek felett szuverén Úr, akkor mi nem vagyunk azok - még saját személyes életünk dolgaiban sem. Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy meghatározzuk, milyen életünk legyen, sőt még azt sem dönthetjük el hogy mire van valójában szükségünk, és főként nem kellene egy pillanatig sem azt képzelnünk, hogy körülöttünk forog a világ.

James M. Boice
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Egy pillantás Izráel jövőbeni háborúira
  2016-09-27 09:59:25, kedd
 
  EGY PILLANTÁS IZRÁEL JÖVŐBENI HÁBORÚIRA * ZAKARIÁS 9-11

KÖZPONTI IGERÉSZ: ZAKARIÁS 9

ÖSSZEFOGLALÁS * Jóllehet Izráel szomszédaira pusztító ítélet vár, Izráelt megőrzi az Úr, míg el nem jön a régen várt nap: a Messiás érkezése. Sion Királya szamárcsikón ülve érkezik majd, és ígérete szerint megvédi népét, és megfutamítja ellenségeit. Dacára, hogy megváltást kínál, a Királyt el fogják utasítani, és elárulják 30 ezüstért.

NAPI ÚTRAVALÓ * Gondolj vissza az elmúlt hét imádsággal töltött idejére, és készíts egy listát azokról a dolgokról, amelyekért imádkoztál. Talán még kategorizálhatnád is őket: önmagadért, másokért, a népedért stb. mondott imádságok. Most pedig indíts belső vizsgálatot a fejedben: mi az, ami éppen most nyugtalansággal, aggodalommal tölt el? Szoros munkahelyi határidők, elhúzódó betegség, egy megromlott kapcsolat, megbízhatatlanul működő autó, túl hamar kiürülő pénztárca, fegyelmezési gondok otthon, egy hosszú aszály eső nélkül, vagy az egyre emelkedő árak?
Miközben az aggodalmaidat rendezed, tégy egy pipát azok mellé, amelyekért már imádkoztál. Meglep, hogy milyen kevés a pipa? A Jakab 4,2 így diagnosztizálja a bajt: ,,Mégsem kapjátok meg azért, mert nem kéritek." Ez volt a helyzet Zakariás idejében is. A teremtés Istene, akitől minden jó származik, aki megalkotta a felhőket és az esőt, mégis ilyen parancsot adott népének: ,,Kérjetek esőt az Úrtól... ő ad záporesőt és mezei növényeket mindenkinek." (10,1) Bár minden jó adomány és tökéletes ajándék az Úrtól van, mégis gyönyörködik abban, ha gyermekei könyörgéseikben hozzá fordulnak.
Ma beszéld meg Atyáddal életed ,,kéretlen" imádságait! Ne feledd, Isten nem válaszolhat olyan kérésekre, melyek el sem hangzottak, még akkor is, ha tudja jól, mire van szükséged, mielőtt még kérnéd.

BETEKINTÉS * PRÓFÉTAI TELITALÁLAT 500 ÉVVEL KORÁBBRÓL - Zakariás elképesztő pontossággal célzó mesterlövész próféta! Hasonlítsd össze a 11,12-13-at a Máté 27,1-9-cel, és figyeld meg, hogy a vásárlás tárgya (a fazekas mezeje) és a vásárlás ellenértéke (30 ezüst) is mind 500 évvel előre meg lett jövendölve!

Egy nap imádkozás nélkül: Istennel szembeni gőg.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Krisztus a lélek egyetlen Orvosa
  2016-09-27 08:04:47, kedd
 
  "Meggyógyítja a megtört szívűeket." (Zsoltár 147,3)



Az evangélium Krisztust Orvosnak nevezi. Ő a lélek egyetlen Orvosa. Ő meggyógyít, még ha teljesen reménytelen is a betegség. És akit meggyógyít, azt örökre meggyógyítja. "Én örök életet adok nekik" (Jn 10:28). Ő ingyen gyógyítja meg őket, csak kegyelemből. De mit jelent mindez annak a számára, aki nem látja, hogy megsebesült? Mit jelent a világon a legjobb orvos, mit jelent együtt véve a világ minden orvosa annak, aki nem ismer és érez betegséget?
Ez is oka annak, hogy Krisztust olyan kevésre becsülik az emberek. Isten nem tette őket beteggé azzal, hogy sújtotta őket. Kardja nem sebesítette meg őket, nyila nem ütötte át a májukat. Nem morzsolta szét őket kalapácsa, és nem olvasztotta meg őket tüze. Ezért nem törődnek ezzel az Orvossal. Ezért becsmérelnek mindent, amit Isten tett, hogy lelküket megmentse. Mennyire másként lenne, ha az ilyen lélek megsebesült volna. Ha a szív összetörik, akkor beteggé teszi a vétek fullánkja. Akkor azt mondja: "Moss meg engem, Uram, enyhítsd sebeimet, öntsd olajodat és borodat sebeimbe." Akkor azt kéri: "Úr Jézus, hallass örömet és vigasságot velem, hogy örvendezzenek csontjaim, amelyeket összetörtél" (Zsolt 51:10). Akkor semmit sem vár az ember jobban, mint a gyógyulást. Akkor senki sem olyan kívánatos, mint Krisztus. Krisztus neve akkor a legjobb név. Az ilyennek Krisztus szeretete a legjobb szeretet. Ami az éhesnek a kenyér, ami a szomjazónak a víz, a vaknak a világosság, a fogolynak a szabadulás, az Krisztus még ezerszer inkább a megsebzett és összetört szívnek.

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Böjt után boldogság
  2016-09-26 10:56:14, hétfő
 
  BÖJT UTÁN BOLDOGSÁG * ZAKARIÁS 7-8

KÖZPONTI IGERÉSZ: ZAKARIÁS 7

ÖSSZEFOGLALÁS * Két évvel az éjjeli látomások után Zakariás feltesz egy kérdést, ami a szolgálata során merült fel: ,,A babilóniai száműzetésre emlékeztető böjti napokat a hazatért maradéknak továbbra is meg kell tartania?" Isten válasza: ,,Az igazságosság, irgalom és együttérzés sokkal fontosabb, mint a tettetett böjt." Zakariás ezt az alapelvet szem előtt tartva tárja fel az Úr jövőbeli áldásainak dicsőséges képét, amikor a nép már nem böjtöl, hanem ünnepel. Ez egy olyan ígéret, ami igaz életre bátorítja a maradékot a jelenben is.

NAPI ÚTRAVALÓ * Egy adakozásra való felhívás ezzel a mondattal kezdődik: ,,Tégy valami különlegeset Istenért!" De vajon lehetséges ez?
Zakariás idejében a zsidók egy sor böjti napot tartottak, hogy emlékeztessék magukat a fogságba hurcolás tragikus eseményeire. Kétségkívül duplán vallásosnak érezték magukat, ha ezért korgott a gyomruk. Isten biztosan javukra írja önmegtartóztatásukat! De nézzük csak, mi volt Isten válasza a prófétán keresztül: ,,Amikor böjtöltetek és gyászoltatok... az én kedvemért tartottatok-e böjtöt?" (7,5) A kérdésben benne van burkolt válasz: ,,nem". Igazából önmagukért böjtöltek (később pedig önmaguk boldogságát és boldogulását keresték).
Pál ugyanezt a gondolatot folytatja a Kolossé 3,17-ben, amikor így szól: ,,Amit pedig szóltok vagy cselekesztek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek..." Bármit is tesztek, legyen az vasárnapon vagy pénteken, akár böjt, akár ünnep idején - Isten dicsőségére tegyétek! Egy darab papírra írd fel, vagy nyomtasd ki ezeket a szavakat: ,,Mind az Úr Jézus nevében tegyétek!" Ragaszd ki a hűtőre, a fürdőszobai tükörre vagy az íróasztalra - ahol ma gyakran láthatod. Engedd, hogy e gondolat által minden, amit teszel, különlegessé legyen az Úr számára!

BETEKINTÉS * EGY VÁROS SZENNYES TÖRTÉNELME - A böjt-kérdés Béthel (,,Isten háza" - 7,2) lakóiban merült fel, azon a helyen, ahol a fogságba vitelt megelőzően Jeroboám király két aranyborjú imádásába vitte a népet (1Királyok 12,26-30). Zakariás mindenre kiterjedő, alapos válasza biztosította, hogy az imádat ilyen bálványimádó formában még egyszer ne üthesse fel a fejét.

Az emberek a cselekedeteidet nézik, Isten az indítékaidat is.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/52 oldal   Bejegyzések száma: 518 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 518 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35788 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 230
  • e Hét: 1434
  • e Hónap: 11845
  • e Év: 130937
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.