Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Blogom, Képtáram,
     1/39 oldal   Bejegyzések száma: 387 
Meg kell dolgozni a közigazgatási főbíró székért
  2016-09-30 22:38:34, péntek
 
  Meg kell dolgozni a közigazgatási főbíró székért

valaki elmagyarázhatná neki, hogy az apple és a google letöltő helyei nincsenek a magyar jog számára triviálisan elérhető területen.

nem biztos, hogy érti a folyamatot. felnőtt, ivarérett emberek elvonulnak a megfelelő letöltőhelyre, elolvassák, hogy mi van oda leírva. eldöntik, hogy letöltik-e az appot.

ha letöltik, akkor ez az emberek döntése. az is, hogy mit csinálnak vele. ha akarják, akkor a belső üzenőfalon üzengetnek egymásnak!

az app ellen értelmes módon csak úgy lehetne fellépni, hogy kérik az appok store-okból törlését. ehhez nem árt egy megfelelő nemzetközi jogi érvelést is mellékelni, különben garantált a közröhej

*

Az MKKP a "Szavazz érvénytelenül!" applikációval megsértette a választás tisztaságát

Patyi András, az NVB elnöke a döntési javaslat előterjesztésekor úgy fogalmazott, az érvénytelen szavazatok megosztására készített applikáció már túlmegy azon a határon, amit “viccként" lehet elkönyvelni a kampányban, a választási rendszer alapelemét, a szavazás titkosságát tervezi megsérteni.

A bizottsági tagok egyetértettek abban, az applikáció a választási rendszerbe vetett közbizalom megingatására alkalmas.

Az NVB ezért egyhangú döntéssel megállapította, hogy az MKKP a “Szavazz érvénytelenül!" applikációval megsértette a választás tisztaságának és a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlásnak a választási alapelvét, és ezzel az alaptörvényben deklarált, a választások tisztaságának alapelvét.

15-20 kopasszal megakadályozni egy népszavazási kérdés leadását az okés, de egy appal lefotózni a szavazólapot sérti a választás tisztaságát?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NÉHÁNY OK, MIÉRT MARADJ OTTHOn OKTÓBER 2-ÁN!
  2016-09-30 22:21:39, péntek
 
  NÉHÁNY OK, MIÉRT MARADJ OTTHON OKTÓBER 2-ÁN!

,,Az októberi népszavazást egy bizonyos IQ fölött bojkottálni illik. Aki megkérdezi, hogy az mennyi, az nyugodtan mehet szavazni."

Néhány ok, amiért bojkottálni kell az október 2-ai népszavazást:

Felnőtt ember létedre hülyének néznek, a kérdés tárgytalan.

A menekültek távol tartását Magyarországtól már régen eldöntötte Orbán nélküled.

Miért mennél Habony füttyére az urnához, ha öt év alatt egyetlen népszavazást sem engedélyeztek?
A nem szavazatokat arra fogják használni, hogy társadalmi támogatást hazudjanak a kilépéshez az EU-ból.

Az elutasító igeneket pedig arra, hogy igazolják: működik a magyar demokrácia" (Gépnarancs)

Saját kiegészítés:

Ha elmész, és a neved adod, kilistázhatnak (csakhogy tudják te voltál)

Ha értelmet adsz egy értelmetlen kérdésnek, beültél a hintájukba.

Ha véletlenül érvényes lesz, akkor bármi történhet! (Nem az a lényeg, hogy hányan szavaznak az emberre, hanem, hogy ki számolja a szavazatokat. (Sztálin))

Azt mondta a KDNP, hogy vasárnap a családé. :)

Csak parádézzon a kormány közönség nélkül.

Minek szavazol, mikor bohóckodunk 1300 migráns miatt, egyébként eladtak egy raklap (több mint 3500) letelepedési kötvényt.

Kizárólag a Fidesz belpolitikai hatalmának megerősítéséről szól. 13 milliárdért (ennyiért kampányolt a kormány) osztja meg az ellenségkép gyártással az országot.
/MáSik/

Öt ok amiért mégis érdemes elmenni szavazni:

,,Mert Fodor Gábor azt javasolja.

Mert dr. Bárándy Gergely MSZP parlamenti képviselője szerint jobb, ha elmész.

Mert Nagy Attila Tibor politológus a Népszabadságban kétségesnek találja a bojkottot.

Mert ez jó a Fidesznek, és mint hívük, szeretnél kilépni az EU-ból.

Mert csak simán sík hülye vagy.

Lehet választani!" (Gépnarancs)

Még köztünk is megoszlanak a vélemények, arról, hogy szavazzunk, ne szavazzunk, érvénytelenül szavazzunk.

Ez a két poszt is híven tükrözi, milyen rafináltan osztja meg az azonos oldalon álló, gondolkodó embereket. :)
/MáSik/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így verte át Viktorka a kamuban sült pogácsájával a magyar n
  2016-09-30 21:34:05, péntek
 
  Molnár Bálint 2016-09-30


Így verte át Viktorka a kamuban sült pogácsájával a magyar nemzetet

Orbán, Brüsszel, tarisznya. Vagy táska, vagy mi az

Azt hiszem, úgy lenne igazságos, ha illendő módon tennénk pontot mi is ennek a sötét, ocsmány, hazug kamunépszavazási kampánynak a végére, és levonnánk a konzekvenciákat. Miről is szólt a mi kis tyúkszaros életünk végtelenül hosszú hetek óta? Egyvalamiről. Hogy október 2-án Magyarország, gyermekeink, unokáink jövője a tét, különben mindmeghalunk. Népszavazás, szavazzunk nemmel, ne kockáztassunk, mutassuk meg, nem engedjük, megvédjük, a magyar emberek.

Ha bárkinek van gyomra hozzá és végignézi a Fidesz közösségi oldalát, Orbánét, vagy tetszőleges gyönyörű példányét (már amelyiknek van ilyenje és tudja kezelni is), nagyítóval is alig talál olyan híreket, amelyek egyébről szólnának, mint a gaz Brüsszelről, a migránsokról, a tömeges bevándorlásról, a terroristákról, a veszélyben forgó életünkről/szuverenitásunkról/nemzeti szemétdombunkról. Erre a se nem mókás, se nem szórakoztató, törvénytelenségekkel gazdagon kikövezett, a fideszes potentátok izzadságszagától bűzlő kampányra Magyarország adófizetői többet dobtak össze a tudtukon kívül, mint amennyit egész Nagy-Britannia a Brexit-kampányra költött.

Ehhez mérten a tegnapi napon világossá vált a kormánymédiában és a baráti szaksajtóban az utolsó száz méteren turnézó - Habony kérdéseit habonyi intelligenciával megválaszoló - miniszterelnök számára is, hogy időszerű lesz átkapcsolni kármentési üzemmódba és belátni, hogy szemfényvesztés volt, átverés volt minden, amit annak érdekében elkövettek, hogy a fejekben-lelkekben állandósuljon a háborús pszichózis.

Igen, Orbánnak szóltak, hogy még az is előfordulhat, hogy érvénytelen lesz a jogkövetkezményeit tekintve nem mellékesen, de totálisan értelmetlen vergődés. Ezért aztán tegnap - korábbi önmagát szembeköpve -, de nyilván el nem ismerve azt, Viktorka toporzékolása némiképpen megszelídült. Először a Katolikus Rádióban elhangzott értelmezhetetlenül kaotikus szózatával vágta mellbe szerintem még a legelvetemültebb szektásokat is. Azzal kapcsolatban, hogy van-e politikai jelentősége a népszavazásnak először azt állította az interjúban, a részvételnek nincs jelentősége, vagyis legfeljebb és inkább érzelmi jelentősége van, majd - ennek ellentmondva - megígérte, hogy

ha megvan az eredmény, akkor ,,hamuba sült pogácsát" tesz a tarisznyájába, és elindul Brüsszelbe.

Ahol persze nem az lesz, hogy lerúgja a g*ci bürokraták fejét, ahogyan harcos-tüzes forradalmi beszédeiben kábítani szokta a honi populációt, hanem majd megbeszéli velük a hogyan továbbot. Csak szolidan, ahogy kultúremberek között szokás. Ám mivel még mindig nem érezhették magukat eléggé összezavarva és átverve a hívek, a TV2 Tények című műsorában osztotta az ész maradványait és a Mariana-árok mélyéről üzente:

Én bízom benne, hogy a nemek többségben lesznek, és ha a nemek többségben vannak, akkor az elegendő is ahhoz, hogy tudjuk folytatni a küzdelmet Magyarország megvédéséért. (...) Ha több a nem, mint az igen, az azt jelenti, hogy a magyarok nem fogadják el azt a szabályt amit az európai unió bürokratái ma ránk akarnak erőltetni.

Nos, tegnap Rogán már felkonferálta ugyancsak Vajna Bandi tévéjében az előremenkülő sunyulást, de azért álljunk meg egy szóra, emberek! Megdöbbentő, amit ez a faszi itt egy nap alatt lenyomott, pedig pontosan ismerjük az elmeállapotát, a habitusát, az indítékait, a személyiségzavarát. Azt állítja Gönczi mikrofonállványnak Viktorka, hogy ha 8 ember megy el szavazni és abból négy és fél nemmel szavaz, akkor ő indul a pogácsájával Brüsszelbe. Konkrétan ezért nem kormányoznak már hónapok óta, hanem plakátolnak, sivalkodnak, csapkodják Kósát Rezsiszilárdhoz és fordítva, ezért loptak el 15 milliárdot. Bele az arcba, így, ennyi.

Ezért volt a nagy felhajtás, ripacskodás, törvényszegés, haveroknak kiosztott pénzkötegek. A drágalátos miniszterelnök úr, a merész, bátor államférfiú, a mesebeli hős csilliárdokat lopatott égetett el azért, hogy két nappal a semmit el nem döntő nemzeti népszavazás előtt kénytelen-kelletlen nyilvánosan barátkozzon a gondolattal: bőven elég, ha győznek a nemek. Ez tényleg nagyon menő, főleg egy ilyen gagyi, degenerált, hazug, értelmetlen kérdés esetében. Majdnem olyan, mintha azt kérdezték volna: akar ön havonta 1 millió forintot keresni? És hogy, hogy nem, győzött a józan ész, többen akarnak, mit ahányan nem. (Amúgy az megvan, hogy lemond a kormány, ha az igenek kerülnek többségbe a vasárnapi népszavazáson - mondta Kósa Lala a mai szent napon? Van még hova arcoskodni, vicceskedni, aljaskodni, próbálkozni, hát persze. Ha többen lesznek, akik nem szeretnének havi 1 milliót forintot keresni, akkor lemondanak. Hibátlan stratégia, kár, hogy ócska és büdös.)

Az a baj, drága hívek (nem az enyémek, ők pontosan értik, merre hány méter), hogy miután az agyvelőtöket is kék plakátba borította a drága jó miniszterelnök úr, miután az egész olimpiai közvetítést a migránshíradókkal cseszte szét a közpénzmédiája, már nem is tartja olyan fontosnak a népszavazást. Valójában csak szimbolikus, amolyan jelzés értékű ügynek érzi. 20 milliárd adóforintot tüzelt el a tietekből is. Ennyi lesz, mire meghúzzák a vonalat és folytatódik minden ott, ahol abbahagyták.

Felhívnám a figyelmeteket arra, hogy Viktorka egy eléggé nehézsúlyú politikai vereséget próbál elkenni néminemű hablatyízű szómágiával, amit számmisztikával önt nyakon éppen, és demokráciáról elmélkedik a megszokott dakota stílusban. Merthogy azt állította folyamatosan és tegnap is azt állította, hogy a demokrácia arról szól, hogy a többség véleménye dönt. Akkor is, ha érvénytelen egy népszavazás. Akkor is érvényes. A demokrácia csak akkor nem menő, amikor a brüsszeli döntéshozásban kellene elfogadni a többség véleményét. Tehát Brüsszel fogadja el az érvénytelen népszavazást, de Orbán Viktor nem fogadja el, hogy X tagállam jelentős többséggel hoz döntéseket. Orbán Viktornak egyedül joga van arra, hogy kivonja magát a demokratikus döntések alól. Értjük? Nem, én nem értem.

Azt viszont látom, hogy törvénytelenségek sorozatával (ne kelljen Minisztériumi Mancikát újra felhoznom, vagy a határon túli leveleket, vagy az élelmiszercsomagokkal való megvesztegetést, ruhaosztást, stb.), fenyegetéssel, zsarolással (aki nem jól szavaz, az megkapja a nem létező migránsokat, a települése elesik a sikeres pályázatoktól, és így tovább), Orbán Viktorkának annyira futotta a jelek szerint, hogy előre megmagyarázza a népszavazási bohóckodás kudarcát. Amibe sikerült belerángatni határon túli megvezetett népségeket is, akikből adott esetben majd bűnbakot is lehet képezni. Meg mindenki másból is, aki szerint a demokratikus véleménynyilvánítás egyik formája a tiltakozás, a távolmaradás, az érvénytelen voks.

Mivel úgy tűnik, hogy a magyarok zöme nem retteg kellően attól, hogy az analfabéta, hepatitiszes migránsok megerőszakolják, nem marad más hátra, mint a saját pályán lejátszott, saját játékszabályok szerint is elveszített meccset győzelemként kommunikálni. Mert a fiúk többször rúgtak kapura, mint az ellenfél. Hát, b*zd meg, Viktor, ez egy igen szánalmas történet, konkrétan blama, bukta, nevezd, aminek akarod.

Szerintem képtelen vagy az önreflexióra, de nyugodj meg: ha végül az emberek leszarják az ukázt, nem mennek el szavazni elég sokan, vagy elmennek és fallosszal üzennek neked, az nem azt jelenti, hogy idióták és nem értik a demokrácia lényegét. Csupán annyit jelent, hogy egy szemét, aljas kérdésre nem hajlandóak válaszolni. A törvények szerint pedig egy érvénytelen népszavazás pontosan azt jelenti, ami rá van írva: érvénytelen és semmire nem ad felhatalmazást.

Következésképpen miután úgy tűnik, hogy nem csak a pogácsád, de lassan az egész ország benne van abban a szájbatekert tarisznyában, meg a mangalicaszerelőében, meg a munkanélküliében, meg a kötélcimborák, házi oligarchák g*ciputtonyában, egy dolgot tehetsz Brüsszelben azzal az érvénytelen cetliddel. Önkritikát gyakorolsz, megtanulsz késsel-villával enni, ünnepélyesen megígéred, hogy az uniós támogatásokat ezután az ország javára fordítod, és elmondod, hogy a magyarok nem egytől egyig olyan szélhámos gazemberek, mint te vagy. Amúgy meg a híveidnek elmesélhetnéd alkalomadtán, hogy miközben Európa ellen hangoltad őket, állítólag a hátuk mögött, a tudtuk nélkül háttéralkut kötöttél Berlinnel és az általuk zsigerileg gyűlölt Merkel kancellárral. Nem fognak örülni, csak gondoltam, szólok.

http://kolozsvaros.com/2016/09/30/igy-verte-at-viktorka-a-kamuban-sult-pogacsajav al-a-magyar-nemzetet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Visszatértek a hajléktalanok a robbanás tépázta Teréz körútr
  2016-09-30 21:15:28, péntek
 
 
Megnyugodtam, akkor itt már nem akar a PÁRT robbantani.


***************************

Visszatértek a hajléktalanok a robbanás tépázta Teréz körútra
24.hu


2016. 09. 29. 20:27


Beszélni nem igazán tudott az a hajléktalan, akit valaki épp a robbantás napján vitt el az általa használt kapualjból.


Megtalálta a Velvet azt a hajléktalan férfit, aki rendszeresen ott aludt a robbantással megrongált Teréz körúti épület előtt, de a robbantás idején épp másfele járt. A lényeg, hogy visszatért a kapualjba, és rendőrök félórán át faggatták, hogy mi történt, de feladták és elmentek.

A Velvet is próbált vele beszélni, de nem volt abban az állapotban, hogy beszélni tudjon.

A közeli nyilvános vécé lejárójához is visszatértek a hajléktalanok, ők arról beszéltek, hogy szeptember 24-én valaki elvitte a beszélni épp nem tudó férfit, azóta nem látták. A két nyilatkozó egyébként a robbantáskor épp a Nagymező utca környékén volt, mire visszatértek ide, már minden le volt zárva. Tőlük is vettek DNS-mintát és kihallgatták őket.

Szeptember 24-én egy szögekkel töltött bomba robbant a Teréz körúton, a Király utcánál, amiben két rendőrjárőr súlyosan megsérült. A rendőrség szerint rendőröket akart kiiktatni a merénylő, de egyelőre nem tudni a pontos motivációját. A rendőrség egy 170 centi magas, 20-25 év körüli, világos horgászsapkát, sötét vászondzsekit, kék farmert és fehér sportcipőt viselő férfit keres. Tízmillió forint a nyomravezetői díj.


http://24.hu/belfold/2016/09/29/visszatertek-a-hajlektalanok-a-robbanas-tepazta-t erez-korutra/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álhír:
  2016-09-30 21:10:41, péntek
 
  Álhír:
Breaking News
Egy elhagyott pénztárcát találtak a felcsúti kisvasúton!
A TEK azonnal lezárta a Pancho Stadiont és Fejér megyét, a tűzszerészek maximális óvatossággal közelítették meg a szerelvényt, amikor is kiderült, hogy csupán Mészáros Lőrinc felejtette ott a legutóbbi utazásánál, hogy növelje az utasszámot, utána vásárolni indult volna a CBA-ba, ezért nem is volt több készpénz benne másfél milliárd forintnál.
A sikeres akcióért Pintér Sándor kitüntette Bayer Zsoltot.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álhír:
  2016-09-30 21:08:26, péntek
 
  Álhír:
A jelentős tiltakozás hatására a kormány úgy döntött, hogy más módon változtatja meg az üzemanyagok jövedéki adótartalmát.
Valóban, nem reális a kőolaj világpiaci árához kötni az emelést, minél olcsóbb, annál nagyobb - jelentette ki Tállai András, aki épp a mezőkövesdi Nemzeti Tyúkól avatásáról érkezett az ülésre, ezután parázs vita alakult ki, érvek és ellenérvek csaptak össze, a végeredményt maga Orbán Viktor jelentette be:
A mai naptól üzemanyagok jövedéki adótartalma egyenes arányban függ Rogán Antal lakásának és Szijjártó Péter medencéjének méretével, módosíthatja a végeredményt, hogy Lázár János hány lakást vásárol jövőbeli unokájának, valamint Mészáros Lőrinc lecseréli-e a másfélmilliárdos jachtját.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így követeltek üzemanyagár-csökkentést a fideszes politikuso
  2016-09-30 21:01:53, péntek
 
  AMIT GONDOLNAK SE IGAZ, NEMHOGY AMIT MONDANAK!

Nem értem mi a baj? Ha emelkedik a kőolaj ára, természetesen az üzemanyag ára is emelkedik. Ezzel szemben ha csökken a kőolaj ára, akkor az üzemanyag ára is emelkedik. Ez a cinikus Fidesz-logika.
Felfogni nem tudom, hogy lehet ebben a Hazában még ember, aki ezeknek egy szavát is elhiszi. Mondott O.V. olyat is, hogy aki nem tudja az euro árát 300 ft alatt tartani, az nem alkalmas a kormányzásra. Igaz, azt nem mondta, hogy ez a kijelentés reá nem vonatkozik.

Ugye, hogy g...k?
Hogy hogy nem lelkesednek még a Fidesz-fanok? Hiányolom Szerkő és társainak örömét az üzemagyag-áremelés miatt.


*


Így követeltek üzemanyagár-csökkentést a fideszes politikusok

2016-09-30 14:41:34Marnitz István

A Fidesz 2002 és 2010 között több százszor követelt azonnali üzemanyagadó- és áfacsökkentést. Kormányra kerülve viszont csak emelt. Alább egy összeállítás olvasható a Fidesz politikusainak korabeli nyilatkozataiból, zárójelben pedig ehhez képest a valóságot igyekszünk felvillantani. Ezekből kiderül: a szavak tényleg csak szavak...

A következő üzemanyagadó-emelés október 1-jétől - holnaptól - várható. 2011-hez hasonlóan most is főleg a magándízeleseken csattan az ostor. Akkor 16 forinttal drágult az általuk használt üzemanyag literje. Most 13 forinttal nő az ár. De ezúttal a benzinesekről is legombolnak literenként hat forintot.

Leporoltuk a kormánypárti politikusok néhány jellegzetes nyilatkozatát az elmúlt évtizedből. Ha ezeket véletlenül már nem lelné fel a Fidesz.hu-n, a hiba nem az ön készülékében van. A dátum mellett feltüntettük a KSH által nyilvántartott akkori üzemanyag-átlagárat. A mai 334 forint, a Fidesz mégis emel szombattól.

2002. február (200 forint)


,,A Fidesz adópolitikájának fontos eredménye, hogy az üzemanyagok jövedéki adótartalma két és fél évig nem nőtt."

(Tállai András, a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára)

(Az első Orbán-kormány mintegy 20 százalékkal emelte az üzemanyag jövedéki adóját.)

2002. július (216 forint)

,,A magyar benzin- és gázolajár ma Közép-Európában a legmagasabb. A parlamenti többség jelentősen emeli a jövedéki adót. A Fidesz-indítvány elfogadásával ez elkerülhető lett volna."

(Varga Mihály Fidesz-alelnök)

(A Fidesz kormányra kerülve csak emelte az adókat, Ukrajna után mégis mi vagyunk a legolcsóbbak.)

2003. november (220 forint)

,,Nőnek a jövedéki adók. Ahhoz, hogy szemléletében más költségvetés szülessen, új kormányra lenne szükség."

(Áder János Fidesz-frakcióvezető)

(A jelenlegi köztársasági elnök nem tette szóvá a későbbi ,,új kormány" adóemeléseit.)

2004. május (236 forint)

,,Szorgalmazzuk a benzin jövedéki adójának 20 százalékos mérséklését. Ezrek tankolnak a környező országokban. A polgári kormány még abban állapodott meg a fuvarozókkal, hogy 25 dolláros átlagolajár alatt nem növeli a jövedéki adót."

(Soltész Miklós Fidesz-KDNP-képviselő)

(A Fidesz ma már 50 dollár alatt emel.)

2004. május (236 forint)

,,Az állam nyerészkedik a magasabb üzemanyagárakon. A Fidesz szerint vagy a jövedéki adót kell drasztikusan, 20 százalékkal csökkenteni, vagy a benzin áfáját."

(Orbán Viktor Fidesz-elnök)

(Az Orbán-kormány az adóemelésekkel ma a korábbiaknál jóval több bevételre tesz szert.)

2004. május (236 forint)

,,Az olajárak emelkedése ­miatt az üzemanyagok jövedéki adójának 20-25 százalékos mérséklését javasoljuk. A kormány döntéseihez nem kapott felhatalmazást a választóktól."

(Orbán Viktor)

(Ha ez akkor igaz volt, akkor ma is az.)

2004. május (236 forint)

,,Ha a 100 forint körüli termelői árra terhelnék a jövedéki adót, elkerülhető lenne az adó adóztatása. A lépéssel a költségvetés is évi 100-120 milliárdos többletbevételhez juthat."

(Matolcsy György, a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke)

(Matolcsy György illetékes miniszterként már nem bocsátkozott ilyen kalandokba.)

2005. április (254 forint)

,,Erre van egy receptünk, amit 2000-ben kipróbáltunk. Ha 250 forint fölé megy a benzinár, emelkedését a jövedéki adó csökkentésével megakadályozzuk. Ezt most is hatályba lehet léptetni."

(Áder János)

(A jelenlegi köztársasági elnök nem kérte számon a következő Orbán-kormányon a ,,receptet".)

2005. április (254 forint)

,,Az államháztartás hiánya miatt kérjük a leendő pénzügyminisztert, bátran nyúljon a benzin jövedéki adójához, ne a rövid távú fiskális félelem befolyásolja, hanem a közép- és hosszú távú szempontok."

(Varga Mihály)

(Varga Mihály miniszterként nem csökkentette, hanem emelte a benzin jövedéki adóját.)

2005. szeptember (281 forint)

,,A benzinadó tízforintos csökkentése se nem bátor, se nem igazságos. Jobban örülnénk, ha a kabinet visszaadná az ebből származó 20-25 forintos pluszbevételt. A Fidesz minden érdemi csökkentésben partner, ami magában foglalja az áfa és a jövedéki adó csökkentését."

(Rogán Antal Fidesz-képviselő)

(Ellenzékben.)

2008. június (322 forint)

,,Semmi se kényszeríti a kormányt, hogy az elvárt uniós szint felett tartsa a benzin jövedéki adóját. A szocialisták által hivatkozott irányelv csak a gázolajadót rögzíti. Magyarországon nagyobb a benzinfogyasztás, így az autósok, a fuvarozók nagyobb rétegét lehet kedvezőbb helyzetbe hozni a jövedéki adó csökkentésével."

(Varga Mihály)

(Ma már több gázolaj fogy, így a Fidesz főleg a magándízel-használókat sarcolja, igaz, most a benzineseket is sújtja.)

2008. július (326 forint)

,,Az üzemanyag 20 százalékos áfájának 5 százalékra csökkentése 15 forinttal csökkentené az üzemanyagárat. Az áfacsökkentés mérsékli az inflációt, tehát jó a nemzetgazdaságnak."

(Varga Mihály)

(Az Orbán-kormány nem csökkentette a jövedéki adót, nem sorolta kedvezményes áfakörbe az üzemanyagot, az infláció pedig a rekordáfa ellenére is csökkent.)

2008. július (326 forint)

,,A kormány csak a fuvarozókkal kötött egyezményt. Mivel a családok, nyugdíjasok esetében nem történt előrelépés, a Fidesz elsősorban a benzin jövedéki adójának csökkentését javasolja."

(Szijjártó Péter Fidesz-frakciószóvivő)

(Az Orbán-kormány is csak a fuvarozókkal állapodott meg, a ,,családok, nyugdíjasok" benzinadóját pedig emeli.)

2009. március (255 forint)

,,A Fidesz kezdeményezi a benzin literenkénti 103,5 forintos jövedéki adójának 87 forintra csökkentését, valamint a gázolaj jövedéki adójának szinten tartását."

(Szijjártó Péter)

(Az Orbán-kormány nem csökkentette a benzin jövedéki adóját.)

2009. április (262 forint)

,,Az áfa és jövedéki adó emelése tovább csökkenti a fogyasztást, ami munkahelyek megszűnését vonja maga után."

(Varga Mihály)

(Az erős fogyasztás ellenére Varga Mihálynak most is számot kellett vetnie az emelés veszélyeivel.)

2009. május (262 forint)

,,A szocialisták hazudnak, az általuk hangoztatott adócsökkentésből megint csak adóemelés lesz. A kormány emelni akarja a jövedéki termékek adóját. Az áfaemeléssel minden drágább lesz, és pont a legkiszolgáltatottabbak járnak a legrosszabbul."

(Cser-Palkovics András Fidesz-képviselő)

(Székesfehérvár jelenlegi polgármestere nem bírálta az Orbán-kormány hasonló döntéseit.)

2009. december (289 forint)

,,Az év eleji benzináremelés megelőzhető lett volna, ha a kormány időben kezdeményezi Brüsszelben a felmentést az ­uniós jövedéki szabályok alól."

(Szijjártó Péter)

(Az Orbán-kormány sem kezdeményezte az uniós jövedéki szabályok alóli felmentést.)

2010. január (308 forint)

,,A kormánynak lett volna alkalma az uniótól mentességet kérni a jövedéki adó emelésekor, ám mégsem tették. Ez a nemtörődömség is bizonyítja a kabinet alkalmatlanságát."

(Fónagy János fideszes országgyűlési képviselő)

(Az NFM jelenlegi államtitkára nem bírálta az Orbán-kormány hasonló ,,nemtörődömségét".)

2010. május (333 forint)

,,Azt mindenkinek be kell látni, hogy jó lenne, ha az áfa, a jövedéki adó és minden más csökkenne, de ma elsősorban arra kell koncentrálnunk, azokra az adótételekre, amelyek a foglalkoztatást akadályozzák."

(Varga Mihály)

(... mondta mindezt már választási győzelmük után.)

2010. november (334 forint)

,,Az MNB ama megállapítása, miszerint a jövedékiadó-emelés inflációnövelő hatású, a kákán való csomókeresés."

(Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő)

(Akkor még a Gyurcsány Ferenc kinevezte Simor András vezette a jegybankot.)

2011. január (361 forint)

,,A Gyurcsány-Bajnai-korszak benzin- és gázolajadó-emelései mind a mai napig jelentkeznek az áremelkedésben. A szocialisták kormányon az ellenzéki javaslatokat állandóan demagógiával vádolták, mondván, a kormánynak nincsen, nem lehet tennivalója az üzemanyagárak alakulása során. Jelenleg a folyamatok figyelemmel kísérése és tanulmányozása zajlik."

(Szijjártó Péter)

(A Gyurcsány-kormány csökkentette az üzemanyagáfát, az Orbán-kormány nem.)

2011. július (370 forint)

,,Ha van ember, akinek vajmi kevés köze van a benzin és a gázolaj árának alakulásához, akkor az a nemzetgazdasági miniszter, ugyanis azokat egyértelműen világgazdasági tényezők befolyásolják."

(Szijjártó Péter)

(Kormányon persze már a Fidesz is tehetetlen.)

2011. szeptember (382 forint)

,,A költségvetés stabilizálása érdekében 2011. november 1-jétől a literenkénti 97,35 forintról 110,35 forintra emelkedne a gázolaj jövedéki adója. A kormány ezzel egyenlő mértékben megnöveli a fuvarozók által igénybe vehető kedvezmény mértékét."

(Nemzetgazdasági Minisztérium)

2012. március (437 forint)

,,Az árakat befolyásolja az áfa, a jövedéki adó és a világpiaci tendenciák. A jövedéki adó messze nem a legkiemelkedőbb az EU-ban."

(Giró-Szász András kormányszóvivő)

(Kormányon már a Fidesz is belenyugszik a folyamatokba, a jövedéki adót pedig csak a legmagasabbhoz mérik.)

2016. május (332 forint)

,,A benyújtott adócsomag csökkenti a közterheket. Az üzemanyagok jövedéki adóját a kőolaj világpiaci árához kötnék; az ebből származó bevételt az utak - elsősorban az alsórendű utak - felújítására költenék."

(Nemzetgazdasági Minisztérium)

(Varga Mihály példája az ellenzékből általa még bírált, adócsökkentésként megfogalmazott adóemelésről.)http://nol.hu/belfold/olajfolt-1634103


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pukli, Orbán katonája
  2016-09-30 20:57:02, péntek
 
 
Pukli, Orbán katonája
2016. szeptember 28. - Európa Kávézó

Pukli Istvánt ma árulónak tartja az ellenzék. Ez jogos is. A kockás inges mozgalom elindítójának "pálfordulása" azonban inkább azok számára tanulság, akik folyton a politikán kívüli világtól várják az ellenzéki Messiás érkezését.

pukli.jpg

Pukli kilép a Tanítanék Mozgalomból, mert a szervezet vezetőségének tagjai - rajta kívül mindenki - csatlakozott az Alföldi Róbert nevével fémjelzett, a menekültekkel szolidáris, az orbáni hazug népszavazástól távolmaradásra buzdító tüntetéshez. Most abba nem is megyünk bele különösebben, hogy egy tanár, egy pedagógus hogyan takarhat fel egy olyan kormány mögé, amely emberek, köztük gyermekek vízbe fúlására, háború elől menekülésére mutat tökéletesen érzéketlenséget, rosszabb esetben undorító cinizmust?

Pukli már akkor gyanús kellett volna, hogy legyen, amikor bejelentette, hogy 2010-ben, sőt, 2014-ben is a a Fideszre szavazott. Már a 2010 is nehezen magyarázható, de rendben, a nyócévezés hathatott. De aki 2014-ben Orbán mellé húzta be az ikszet, az már voksával jóváhagyta az alkotmány szétverését, a demokratikus intézmények megszállását, a magánnyugdíj ellopását, a törvényesített korrupciót, a koncepciós pereket.

Pukli tehát vagy ostoba mert nem tudja, mi történik az országban. Vagy a hatalom által ideküldött kollaboráns, Orbán katonája. Ép ésszel nem gondolhatta, hogy amikor az ő hívó szavára is kockás ingben dideregtek az emberek a esernyők alatt, akkor csupán azért mentek ki, mert helyre akarják állítani a szabad tankönyvválasztást, és túl soknak tartják a napi nyolc tanórát.

Pukli "bukása" mögött állhat sima fideszes jellem, egy elvégzett pártfeladat, de egy ígéret is, hogy mi az ára, hogy gimnáziumi igazgató maradhasson.

A legfőbb tanulság mégis az, hogy drága ellenzéki szavazók, ne tessék már bedőlni többször. Jött itt már civil, aki belevitte az ellenzéket egy tizenvalahány kérdéses népszavazásba, azóta sem hallunk róla. Volt olyan, aki valamilyen zöld NAV-os dossziét lengetett. Kiabált a térről CCCP feliratos pólójú fiatalember, meg olyan is, aki másnap közölte, hogy mégis valamilyen közösségi társkereső szoftvert fejleszt. Mind elbuktak, leléptek, alkalmatlanok voltak. Igaz, Pukli jellemtelensége a leginkább feltűnő.

Politikusok és pártok nélkül nem lesz kormányváltás.


http://europakavezo.blog.hu/2016/09/28/pukli_orban_katonaja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyarországi uniós beruházások egyetlen szoborban kifejez
  2016-09-30 20:41:58, péntek
 
  A magyarországi uniós beruházások egyetlen szoborban kifejezve.

http://67.media.tumblr.com/16f1494f5f3810090431dcf5a5a7f880/tumblr_ocvxf2rqoE1qz6 f9yo4_540.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Borzasztó következményei lehetnek annak, ha egy személyiségz
  2016-09-30 20:38:26, péntek
 
 
H. A. 2016-04-22 DÜHÖNGŐ,

Borzasztó következményei lehetnek annak, ha egy személyiségzavaros ember tartósan nem szedi a gyógyszereit


Péntek, Kossuth rádió, Orbán és a hagymázak

Borzasztó következményei lehetnek annak, ha egy személyiségzavaros ember tartósan nem szedi a gyógyszereit vagy akár csak elfelejti bevenni a napi adagot. Ezt a bizonyításra nem szoruló evidenciát emelte a nyolcvanadik hatványra Orbán Viktor miniszterelnök ma reggeli hagymázas óbégatása az interjúnak alig nevezhető alákérdező seggnyalás félórájának keretében a Kossuth rádió hullámhosszán.

Egyre kegyetlenebb és aggasztóbb egy láthatóan-hallhatóan megbomlott elme hazugságáradatokkal összemosott vágyálmainak kivetüléseit figyelemmel kísérni, egyre félelmetesebb tapasztalni, hogy Orbán Viktor lassan mindenféle kapcsolatot megszakít a valósággal.

Miután alig két napja került sor arra a pedagógussztrájkra, amely elbagatellizálhatatlanul az utóbbi 20 év legsúlyosabb ilyen típusú megmozdulása volt Magyarországon, a miniszterek elnöke egy kurva szót nem ejtett erről, ellenben hosszasan hadovázott a menekültválságról és saját magáról, németországi tárgyalásainak fontosságáról, a Deutsche Telekom vezetőivel folytatott megbeszéléseiről és igen, szóbakerült az egészségügy, a csodálatos jövő évi költségvetés, amely az adócsökkentés meg az otthonteremtés büdzséje lesz, a szárnyaló sikerek úgy általában és az, hogy Orbán személyes vágya: Magyarország Európa legmodernebb országa legyen.

Mondom sorban: azon vagyunk (nem mi, ők), hogy 2018-ra mindenhol legyen szélessávú internet - ebben elsők akarunk lenni, még a németeket is megelőznénk (!!!); csökken az élelmiszeráfa, történelmi módon csökkent a szegénység (2013-ban és 2014-ben 600 ezerrel csökkentették itthon a szegények számát, 28-ról 20 százalékra süllyedt az arányuk!!!) és ez nyilván tovább fog csökkenni; 130 milliárd plusz megy az a Klik-re oktatásra és még az IMF-hitelt is visszafizettük; 2013 óta minden évben lehetett egy lépést tenni előre, és lassan ötödik-hatodik éve felívelő korszakát éli az ország; a bérek minden évben emelkednek, a munkanélküliség csökken, soha nem dolgoztak ennyien és megcsináltuk, elvtársak, megcsináljuk, már csak el kellene hinni, hogy jó nekünk.

Ez a Kósa Doorstep Lajos-féle - arról beszélek, amiről kedvem van és lehetőleg szembefosom a valóságot típusú - hozzáállás nem újdonság, nem meglepetés, de hétről-hétre egyre kétségbeejtőbb. Mert ugyanis Orbán - mindennel párhuzamos univerzumban zajló - ámokfutása, a valósággal teljesen szembemenő ordas hazugságainak állandó puffogtatása közben egy ország jövőjét temethetjük el nyugodtan. Hétről hétre. Már nem szánalmas, már régen félelmetes, hogy Orbánt egyáltalán nem érdeklik a tények.

Ez az ország egyetlen, nagyon beteg ember rögeszméjének oltárán veszít naponta annyi vért, amit egyre lehetetlenebb lesz pótolni. Ez a nagyon beteg ember elhitte, hogy európai formátumú megismételhetetlen politikus, akinek a menekültekkel folytatott elmebeteg harca minden mást zárójelbe tett, semmi másról nem hajlandó tudomást szerezni, szajkózza, sulykolja az akciótervét, mintha minden más rendben lenne. És mert nem hajlandó mással érdemben foglalkozni, úgy tudja, hogy szárnyal az ország, a gazdaság, hogy a magyarok el sem merik hinni, mennyire jó nekik. Egyre nagyobb bizonyossággal jelenthetjük ki, hogy a körülötte lévők egyenesen titkolják előle a valóságot.

Mert Orbán Viktor ön- és nemzetáltató hazugságaival szemben a tény az, hogy míg ő úgy tudja, 600 ezerrel csökkentette 2013-2014-ben a szegények számát, a 2010-es fülkeforradalom óta minden évben növekedett a szegénységben élők száma olyannyira, 2014-re a 3,3 millió szegény országa lettünk. Ma, 2016-ban, a KSH trükközései ellenére ott tartunk, hogy 41,5%-ra nőtt a létminimum alatt élők aránya.

Orbán melldöngetésével szemben tény az, hogy az egykulcsos adó bevezetésével a társadalom leginkább rászoruló rétegei veszítettek és kizárólag a NER-elithez tartozók, meg az egyébként is a társadalom felső rétegét erősítők jártak jól. Az adócsökkentés 74 százaléka a két legmagasabb jövedelmi tizedhez tartozó gyermektelen állampolgárok nettó jövedelmét növelte.

Orbán illiberális csúsztatásaival szemben tény az, hogy ötödik-hatodik éve kizárólag a NERtársak ívelnek felfele a csillagos égig, miközben a nyomorultaknak még élhetetlenebbé és bizonytalanabbá váltak a mindennapjaik, mint korábban. A Mészáros-Rogán-Matolcsy-Garancsi és egyéb névre hallgató kiválasztottak és oligarchák zsírosodása mellett az ország jelentős része a reménytelen közmunka és a cselédsors felé tart.

Orbán önmagától megrészegült ömlengésével szemben tény az, hogy az urambátyám-típusú korrupciótól bűzös, leigázott igazságszolgáltatással, életszerűtlen és saját érdekek mentén kidolgozott törvények alapján kormányzó állampárt méltatlan, megalázó helyzetbe sodorta az egyébként is kiszolgáltatott, munkaképtelen, részben vagy egészében egészségkárosodott embereket.

Az előrelépés Orbánról lefordítva azt jelenti, hogy megszűnt a rendszeres szociális segély, sokan ellátás nélkül maradtak, vagy megalázó, 22 800 forintos foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülnek úgy, hogy sok mozgásszervi betegségben szenvedőt a dicsőséges közmunkaprogram keretében fizikai munkára kényszerítenek.

A helyzet márpedig az, hogy a közmunkából nincs előrelépés, a versenyszférában alig pár tízezer munkahely létesült, a külföldön dolgozók pedig kozmetikázzák a statisztikát a király örömére és gyönyörűségére. Ellopták a magánnyugdíjakat, az Audi és Mercedes nélkül nincs gazdasági növekedés, európai pénzek nélkül nem épül semmi, Szlovákia a belső sávon előzött meg a bérek tekintetében, a modernitás pedig legfeljebb a felcsúti stadion fűtött gyepében érhető tetten.

Orbán hagymázas dumájával szemben tény az, hogy a bérek egyáltalán nem emelkedtek, a közalkalmazotti bértábla például 2008 óta változatlan. Könyvtárosok, levéltárosok, muzeológusok magasról le vannak ejtve, az egészségügy megreformálására se pénz, se akarat, ami van az a foltozgatás, javítgatás, parttalan ígérgetés és a rákos embereken való arcpirító spórlás. A pelenkától a gyógyszerig a betegnek kell mindent vinnie a kórházba és ha már ott van, örülhet, hogy nem kap el holmi fertőzést, amibe játszi könnyedséggel bele is halhat.

Hát itt áll teljes valójában egy szellemileg hanyatló, erkölcsileg lenullázódott notórius hazudozó, egy megvezetésben és szándékos becsapásban élen járó elvetemült migránsozó, aki szerint Magyarország legégetőbb problémája Brüsszel és a baloldal megállítása. Nem nehéz megállapítani (újra), hogy a hatalom totálisan átmosta az agyát, ezért Európa legmodernebb országáról lázálmodik.

A feudális visszarendeződéssel és a mindent átható, korrupcióval terhelt központosítással a háta mögött modernizációról hadovázik. Teszi ezt úgy, hogy egyetlen szót nem ejt az oktatásban lassan fél éve felszínre került elégedetlenségről, amely oktatás jelen állapotában a legnagyobb gátja bármiféle fejlődésnek. Az öntudatos, önálló, autonóm egyének szavatolják a modernitást, ők a legnagyobb ellenségei Orbán mangalicatartó, trágyaleves, plebejus politikájának, fél-, vagy inkább egészen feudális, szocializmust idéző államberendezkedésének. Ezért nem kell oktatásról beszélni, hanem meg kell állítani a nem létező migránsokat.

Mondanám, hogy amikor valaki saját hazugságaitól részegül meg nyilvánosan hetente, amikor 0,9%-os nyugdíjemelés kapcsán vizionál hasító, dübörgő gazdaságot, az már a vég, de félek, hogy ez még mindig nem lenne igaz. Még mindig el lehet sütni a baloldalt, a nem létező ellenségekkel még mindig lehet csatát nyerni. Mert a korrupcióra immunis magyar társadalmat továbbra sem zavarja, hogy az ígérgetés, hazudozás, megtévesztés, gyűlölködés megannyi formáján túl Orbán hűbéresei két kézzel lopják a jövőjét. Sőt: örülnek, hogy a pénzükön a Várba költözik és a tágas erkélyről integet majd az alattvalóknak.

Ezt az országot már semmi nem menti meg az összeomlástól. Borzasztó következményei lehetnek annak, ha egy személyiségzavaros ember tartósan nem szedi a gyógyszereit vagy akár csak elfelejti bevenni a napi adagot. Annak viszont egyenesen katasztrófális következményei vannak, ha egy ilyen emberből miniszterelnök lesz és bálványként, tartósan imádják iskolázatlan, megalázható népek tömegei.


http://kolozsvaros.com/2016/04/22/borzaszto-kovetkezmenyei-lehetnek-annak-ha-egy- szemelyisegzavaros-ember-tartosan-nem-szedi-a-gyogyszereit/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/39 oldal   Bejegyzések száma: 387 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 387 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1153
  • e Hét: 2670
  • e Hónap: 33043
  • e Év: 218854
Szótár
 
Blogok, Szótár,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.