Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
József Egyiptom élén
  2017-01-15 15:03:35, vasárnap
 
  JÓZSEF EGYIPTOM ÉLÉN * 1MÓZES 41-44


KÖZPONTI IGERÉSZ: 1MÓZES 43-44


ÖSSZEFOGLALÁS * Isten egy bonyolult álmon keresztül szólt a fáraóhoz, ami felfrissítette a főpohárnok emlékezetét is, olyannyira, hogy Józsefet - az Istentől jött megfejtés miatt - fogolyból ,,miniszterelnökké" léptették elő. Az álom megbízható jövendölés volt az elkövetkező bőséges és aszályos esztendőkről. Az egész világra kiterjedő ínség arra késztette Jákóbot, hogy Egyiptomba küldje tíz fiát búzáért. József azonnal felismerte őket, és emlékezetes módon akarta megleckéztetni testvéreit. A szembesítések egymásutánja a 44. fejezetben éri el a csúcspontját, amikor is a testvérek tudtukon kívül beteljesítik József ifjúkori álmait.

41.Fejezet: A fáraó látomása; József a börtönből emelkedik fel

41.Fejezet: József elégtételt kap; József a börtönből emelkedik fel

42.Fejezet: Találkozás a testvérekkel; Megalázott testvérek a palotában

43.Fejezet: Találkozás Benjáminnal; Megalázott testvérek a palotában

44.Fejezet: József elégtételt vesz; Megalázott testvérek a palotában

NAPI ÚTRAVALÓ * A mélyben egy ,,titkos bűn" rejtőzött! Évekig éltek úgy József bátyjai, hogy galád módon félrevezették apjukat, Jákóbot. A titok alattomosságát jellemzi, hogy Jákób minden bizonnyal magát hibáztatta legkedvesebb fia elvesztése miatt, a fiúk pedig, annak ellenére, hogy érzékelték apjuk lelki gyötrődését, továbbra is tudatosan hallgattak.
Figyelmüket azonban elkerülte a bűncselekmény egyik szemtanúja - Isten. Júdának éppen erre kellett rádöbbennie: ,,Isten hozta napvilágra szolgáid bűnét." (44,16) Isten adott időt, hogy maguktól helyrehozzák a dolgokat, aztán nyomás alá helyezte őket. A végeredmény egy csapat rémült férfi, akiket láthatóan elveszett testvérük emléke üldöz. Állandó társként szegődött melléjük a bűntudat, a békétlenség és a kétségbeesés, míg hajlandónak nem mutatkoztak helyrehozni mindent a bűn megvallásával és jóvátételével.
Isten jelenlétében két lehetőséged van, mint bűnös embernek. Hordozhatod magadban a ,,titkos" bűnök miatti békétlenséget, amíg Isten úgy nem dönt, hogy leleplezi őket - vagy pedig megvallhatod ezeket a bűnöket Istennek és azoknak, akik ellen vétkeztél, s így bűnbocsánatra és békességre találsz. Krisztus kereszthalála miatt lehetőséged van ma lépéseket tenni, hogy helyreállítsd a kapcsolatodat a testvéreddel, a lelkipásztoroddal, a szomszéddal, a házastársaddal vagy a lakótársaddal. Megteszed?

BETEKINTÉS * MI LETT JÓZSEF NEMZETSÉGÉVEL? - József fiait, Manasét és Efraimot később Jákób adoptálta (48,5). Ennek az lett a következménye, hogy később Izráel két törzse József utódaitól kapta a nevét.

Attól, hogy egy bűn leplezett, Isten szemében még nem rendezett.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"És a pogányok, akik megtartatnak..."
  2017-01-15 15:00:40, vasárnap
 
  "És a pogányok, akik megtartatnak, annak világosságában járnak. (Jelenések 21:24)


Gondolj sokat azokra, akik előtted jártak a menny felé vezető úton. Ők bementek a mennyek országába. Gondolj arra, milyen biztonságban vannak Jézus karja közt. Visszakívánkoznának a földre, ha nekik adnák a világ minden kincsét is?
Mit gondolnának rólad azok, akik már a mennyben vannak, ha szíved a futás közben meglankadna, ha bűneid erőt vennének rajtad, és megállásra kényszerítenének? Nem neveznének ezerszer is ostobának? Nem azt mondanák: "Ó, bárcsak azt látnád, amit mi látunk, azt éreznéd, amit mi érzünk, megízlelnéd azt, amit mi élvezünk! Mit tennél akkor? Akkor szívesen szenvednél. Akkor semmi sem lenne számodra túl sok. Akkor még eltűrnéd a bűnt? Akkor még szeretnéd a jelenvaló világot? Akkor még félnél barátoktól vagy valami ijedtségtől?" Nem, azok akik hit által betekintést nyertek ezekbe a dolgokba, megvigasztalódtak és megerősödtek. Még ha oly messze távolodtak is, mint amilyen messze van az ég a földtől.
Még ha az én gonosz szívem olykor hajlandó volt is, hogy ezért a világért a menny felé futásomban lassítson is, akkor a mennyben levő szentek és angyalok helyzetére gondoltam. Akkor arra gondoltam, amit ők élveznek, és hogy engem ostobának neveznek, ha megtudják, hogy a szívem ellankadt. Ezek a gondolatok arra ösztönöznek, hogy ismét előre siessek.
Vesd el minden bűnös vágyadat, igyekezz, hogy megigazulj, szeresd az Úr Jézust, engedd, hogy félelme vezessen.
Kész vagy velem futni? "Úgy fussatok, hogy a díjat elnyerjétek."

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Cselekedjél úgy, ahogy mondtad"
  2017-01-15 14:57:39, vasárnap
 
  "Cselekedjél úgy, ahogy mondtad." (2Sám 7:25)



Isten az Ő ígéreteit nem azért adta, hogy szemétként, eldobjuk azokat, hanem azt akarja, hogy használjuk azokat. Isten nem fukarságra, hanem kereskedésre szánta pénzét. Semmi sem tetszik jobban a mi Urunknak, mintha azt látja, hogy ígéretei forgalomban vannak. Szívesen látja, ha gyermekei elé jönnek, és ezt mondják: "Uram, cselekedjél úgy, ahogy mondtad."
Dicsőítjük Istent, ha ígéreteire hivatkozunk. Vagy azt gondolod, hogy Ő szegényebb lesz azzal, ha neked megadja azon kincseket, amelyeket megígért? Azt gondolod, hogy csorbítja szentségét, ha szentséget ajándékoz neked? Úgy gondolod, hogy csökkenti tisztaságát, ha megmos bűnödtől? Ő mondta: "Gyertek hát, törvénykezzünk, azt mondja az Úr! Ha bűneitek skarlátpirosak, hófehérek lesznek, ha vérvörösek, mint a karmazsin, olyanok lesznek, mint a gyapjú." A hit megragadja a megbocsátás ígéretét, és nem ingadozik, mondva: "Íme, milyen értékes ígéret, de vajon igaz? Egyenesen a kegyelem trónjához lép, így szól: "Uram, ez a te ígéreted, cselekedjél úgy, amint mondtad." Az Úr feleli: "Legyen neked a te hited szerint".
Ha a keresztyén egy ígéretet megragad, és mégsem viszi azt Istenhez, meggyalázza Őt. Ha viszont a kegyelem trónjához siet, és kiált: "Uram, nem tehetek mást, minthogy emlékeztesselek: Te mondottad ezt!", akkor óhajának teljesülése biztosítva van. Mennyei bankárunk felmutatott váltóidat a legnagyobb örömmel váltja be. Ne hagyd hát az ígéreteket megrozsdásodni! Vond ki az ígéretek beszédét hüvelyéből, és használd azt szent buzgalommal! Ne gondold, hogy Isten türelmét veszíti, ha újra meg újra hivatkozol ígéreteire!
Szívesen hallja a szükségben levő lélek segélykiáltását! Örül, ha kegyelmet gyakorolhat. Készségesebben meghallgat, mint ahogy könyörögni tudnál. A nap nem fárad el világítani, sem a forrás felbuzogni - Isten természetéhez hozzátartozik, hogy ígéreteit beteljesítse. Siess késlekedés nélkül a kegyelem trónjához, és esdekelj: "Tégy, ahogy mondtad!"

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2016.12 2017. Január 2017.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 636 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35880 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1272
  • e Hét: 2167
  • e Hónap: 14042
  • e Év: 201844
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.