Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
"És látám, és ímé egy Bárány áll vala Sion hegyén"
  2017-01-17 22:27:04, kedd
 
  "És látám, és ímé egy Bárány áll vala Sion hegyén" (Jel 14:1)



János apostolnak Isten megadta azt a kiváltságot, hogy bepillantson a mennybe. Mikor arról ír, amit ott látott, így kezdi: "Láttam a Bárányt!" Ez arra tanít, hogy az üdvözültek csodálatának fő tárgya a "Bárány, aki elvette e világ bűneit". Semmi sem ragadta meg annyira az apostol figyelmét, mint az isteni Lény személye, aki vérén váltott meg minket. Róla, a Bárányról énekelnek a megdicsőült lelkek és a szent angyalok.
Keresztyén testvérem, örvendj ennek: felpillantottál, és láttad a Bárányt. Könnyeiden keresztül is láttad Isten Bárányát, Aki elvette bűneidet. Örvendj tehát! Nincs sok hátra, Isten letöröl minden könnyet szemedről és megpillantod a Bárányt, felmagasztalva trónján ülni. Örvendsz annak, hogy naponként Jézussal lehetsz közösségben. A mennyben ezt az örömet teljességében élvezheted. Állandóan örvendhetsz jelenlétének. Vele lehetsz örökké. "Láttam a Bárányt állni!" Ez a Bárány maga a menny.
Rutherford mondja: "A menny és Krisztus egy és ugyanaz. Krisztussal lenni annyi, mint a mennyben lenni, és a mennyben lenni annyi, mint Krisztussal lenni." Istennek ugyanez a szolgája írta nagyszerű levelei egyikében: "Ó, Uram, Jézus Krisztus, ha nélküled kellene a mennyben lennem, akkor az pokol lenne nekem. De ha a pokolban kellene is lennem, és Te velem volnál, úgy mennyé válna számomra az, mert egyedül Te vagy a menny, ami után én vágyódom." Nem így van-é ez, kedves keresztyén? Nem mondja-e a te szíved is:
"Még hárfák éneke sem
Teszi mennyé a mennyet,
Ha nem lehet ott jelen
Vagy elrejti arcát az Isten."

Mindaz, ami az üdvösséghez szükséges, a kimondhatatlan boldogság nem más, mint Krisztussal lenni.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Halászsasok
  2017-01-17 20:37:22, kedd
 
 



A National Geographic a különkiadásában bemutatott egy este egy filmet arról, hogyan halásznak a sasok a tavakban. Magasan a víz fölött repülnek, de a látásuk olyan jó, hogy messziről meglátják a halat a vízben. Ha meglátnak egyet, visszacsukják a szárnyukat, és egyenesen a víz felé zuhannak, akár 130 mérföldes sebességgel. Amikor elérik a vizet, széttárják a szárnyukat, kinyújtják a karmukat, megragadják a halat, és visszarepülnek a partra.
Ebben a különkiadásban egy nagyon szokatlan történésről készült felvételt is bemutattak. Az egyik sas lecsapott egy halra, és karmai közé ragadta. A hal azonban sokkal nagyobb volt, mint amilyennek gondolta. Ahogy próbált a part felé repülni, látni lehetett arcán a kínlódást. Látszott, hogy nem éri el a partot ezzel az óriási hallal. Aztán megpróbálta visszaejteni a halat, elengedni. Ám a karmai olyan mélyen vájtak bele a hal húsába, hogy nem tudta visszahúzni azokat. Küszködött, de hasztalan.
A sas lassan elmerült a tó vizében, és megfulladt, mert nem volt képes elengedni zsákmányát.

Alkalmazás: Az életben mi is sokszor megragadunk valamit, ami veszélyes lehet. Azt hisszük, mi tartjuk a markunkban, és bármikor elengedhetjük, amikor csak akarjuk. Szokássá válik, és egy nap megpróbálunk kiszállni, de rájövünk, hogy már nem mi tartjuk fogva, hanem az tart fogva minket. ,,Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek akkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet, és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát" (Zsid 12,1).

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Megbocsátás
  2017-01-17 18:36:27, kedd
 
  "A keserűség rabszolgává, a megbocsátás pedig minden másnál inkább szabaddá tesz."

- Cynthia Heald
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Imádság
  2017-01-17 18:32:12, kedd
 
  "Az imádság gyakorlatilag az Isten kegyelméből való merítés."

- Oswald Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Keserűség
  2017-01-17 16:48:11, kedd
 
  "(Jézus) azt mondta, hogy mi, akik nem vagyunk hajlandók megbocsátani - mi, akik a keserűség epéjében élünk -, kínzás, vagyis heves belső kínok áldozatai leszünk... A ti érdeketekben sürgetlek titeket, hogy tegyétek félre most a keserűséget... A menekülés útja világosan látható. A kereszthez vezet... ahol az egyetlen, akinek joga lett volna a keserűségre, nem volt keserű."

- Charles Swindoll
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Megbocsátás
  2017-01-17 16:29:48, kedd
 
  "Nemcsak a másik kedvéért bocsátunk meg; hanem saját érdekünkben is, hogy szabadok lehessünk. A megbocsátás azt jelenti, hogy együtt élünk más bűnének a következményeivel. Akár akarjuk, akár nem, vállalnunk kell ezeket a következményeket; csak azt dönthetjük el, hogy az engesztelhetetlenség keserűségével vagy a megbocsátás szabadságában vállaljuk... A megbocsátás nem a másik viselkedésére, hanem a mi fájdalmunkra hoz megoldást."

- Neil T. Anderson
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Bűnbocsánat
  2017-01-17 16:17:03, kedd
 
  "A bűnbocsánat a kegyelem isteni csodája. Jézus Krisztus keresztje volt az ára annak, hogy Isten megbocsáthassa a bűnt, és mégis szent Isten maradjon... A megszentelődés egyszerűen a bűnbocsánat csodálatos kifejeződése az emberi életben. Az emberben a legmélyebb hálát Isten iránt a bűnbocsánat ébreszti. Pál soha nem tudott betelni ezzel a csodával. Amikor végre rájössz, mibe került Istennek, hogy megbocsáthasson, Isten szeretete úgy megragad, mintha satuba lennél szorítva."

- Oswald Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Keserűség
  2017-01-17 16:11:27, kedd
 
  "Ha nem akarunk megkeseredni az emberek bántásai miatt, be kell látnunk, hogy Isten kegyelme képessé tesz a megbocsátásra, hiszen az Úr is megbocsátott nekünk."

- Cynthia Heald
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Keserűség
  2017-01-17 15:35:48, kedd
 
  "A keserűség akkor tör elő szívünkből, amikor nem bízunk Isten kizárólagos uralmában életünk fölött. Ha volt valaha valakinek alapos oka az elkeseredésre, akkor az József volt. Féltékeny testvérei eladták rabszolgának, gazdájának erkölcstelen felesége hamisan vádolta, és az, akit megsegített a börtönben, megfeledkezett róla, de mindezek ellenére József sohasem tévesztette szeme elől azt, hogy Isten kezében tart mindent, ami vele történik. A végén el tudta mondani testvéreinek: 'Ti rosszat terveztetek ellenem, de Isten terve jóra fordította azt, hogy úgy cselekedjék, ahogyan az ma van, és sok nép életét megtartsa' (1Móz 50:20)."

- Jerry Bridges
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Keserűség
  2017-01-17 12:49:40, kedd
 
  "Az Újszövetségben a keserűség főleg arra a haragos és nehezteléssel teli gondolkozásra vonatkozik, amely akkor üti fel fejét, amikor gondok gyötörnek... A (Zsidókhoz írt) levél szerzője Isten fenyítésének nevezi az életünkben felmerülő nehézségeket. Olyan nevelési eszközök ezek, amelyekről Isten szeretettel eldöntötte, hogy saját érdekünkben szükségünk van rájuk. A megrázó élmények pillanatnyilag sohasem tűnnek kellemesnek. Fájdalmasak. Gyümölcsüket csak később látjuk meg belső békességben és igazságban. A javunkra szánt tapasztalat azonban keserűséggé fajulhat. A szerző arra hívja fel a figyelmet, hogy ha az Isten akarata szerinti jót szeretnénk tapasztalni, nem szabad átadnunk magunkat a reménytelenségnek. Küzdenünk kell az Úr szent módján, hogy mindenkivel békességben éljünk és ne engedjünk a keserűségnek... A keserűség ellenszere tehát Isten kegyelmének az igénybe vétele."

- Lawrence Richards
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2016.12 2017. Január 2017.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 636 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 420
  • e Hét: 13994
  • e Hónap: 25869
  • e Év: 213671
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.