|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2017-01-20 23:53:19, péntek
|
|
|
Farsangi fánk egyszerűen
Hozzávalók
Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
4 tojássárgája
10 dkg margarin
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
kb. 3 dl tej
1 evőkanál rum
fél citrom reszelt héja
Elkészítés: Az élesztőt egy kevés cukorral és kb. fél deci tejjel felfuttatom. A lisztet, a tojássárgával, a vaníliás cukorral és a maradék cukorral összekeverem, majd a felfuttatott élesztőt is hozzáöntöm. Annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, összedagasztom. Amikor már szép hólyagos, az olvasztott margarint is hozzádagasztom. Kevés liszttel meghintem, aztán meleg helyen duplájára kelesztem. Miután megkelt, lisztezett deszkára öntöm, és sodrófával kb. hüvelykujjnyi vastagságúra nyújtom. Fánkszaggatóval kiszaggatom, majd a maradékot újra összegyúrom és újra szaggatom. Mikor elfogyott a tészta, még egy negyed órát kelesztem a nyers fánkokat. Addig egy lábasban olajat hevítek, és amikor már jó meleg, a fánkokat beleteszem. Először fedő alatt kis lángon sütöm, majd megforgatom, és nagy lángon, de fedő nélkül sütöm. Így lesz szép szalagos a fánk. Porcukorral és lekvárral kínálom!
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2017-01-20 23:49:51, péntek
|
|
|
Vegetáriánus töltött gomba és kaliforniai paprika
Hozzávalók
1 nagy fej hagyma
3 nagy fej gomba
3 db kaliforniai paprika (különböző színűek)
20 dkg mexikói zöldségkeverék
4 db burgonya
15 dkg sajt
2 ek tejföl
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só
bors
Elkészítés
A gombákat megpucoljuk, a paprikákat megmossuk és félbevágjuk. Enyhén besózzuk őket, és félretesszük. A burgonyát sós vízben puhára főzzük.
A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a mexikói zöldségkeveréket, majd fedő alatt roppanósra pároljuk a zöldségeket.
A burgonyát kivesszük a vízből, meghámozzuk, és villával szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a pirított hagymás zöldségkeverékhez, és jól összekeverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk a tejfölt is, és jól elkeverjük.
A gombákat és a paprikákat megtöltjük, a tetejére sajtot reszelünk, és kiolajozott tepsiben 170 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején. Petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2017-01-20 23:47:13, péntek
|
|
|
Ünnepi habos-krémes torta
Hozzávalók
6 db tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
1 csomag sütőpor
5 dl habtejszín (Hulala)
4 dl tej
1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
dekor gyöngy
Elkészítés
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját, és habverővel, alacsony fokozaton a felvert fehérjéhez dolgozzuk.
Ehhez a masszához adjuk a sütőport, hozzákanalazzuk a lisztet, amelyet a habverő segítségével összedolgozunk. A kész masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Amíg a torta sül, elkészítjük a krémet. A főzés nélküli pudingport a hideg tejhez adjuk, és habverő segítségével krémet készítünk belőle.
A megsült tortát kihűtjük, félbevágjuk, és megtöltjük a vaníliás krémmel. A habtejszínt mély tálba öntjük, felverjük, majd az így kapott habot habzsákba töltjük, bevonjuk vele a tortát. A tetejét dekor cukorral díszítjük.
Csizoo
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2017-01-20 23:44:34, péntek
|
|
|
Mázas töltött csirke fetás sütőtökpürével
Hozzávalók
70 dkg csirkemellfilé
30 dkg főtt gesztenye
5 ek mazsola
2 db tojás
10 dkg ementáli sajt
só
frissen őrölt bors
1 dl szilvalekvár vagy szőlőlekvár
1 kevés olaj
2 kg sütőtök
8 dkg tökmag (hántolt, sótlan)
15 dkg feta
2-3 ek tökmagolaj
1 kevés tejszín (zsíros)
Elkészítés
A megmosott és szárazra törölt csirkemellfilét bevágjuk (ahol a legvastagabb), kihajtjuk, és kissé kiklopfoljuk, majd megsózzuk és megborsozzuk.
A főtt gesztenyét pürésítjük, hozzákeverjük a mazsolát és a fél centis kockákra vágott ementáli sajtot. Megsózzuk, megborsozzuk a masszát, és óvatosan összekeverjük, nehogy a sajt összetörjön. A húsokra halmozzuk, és rolád formára feltekerjük. A külsejét megsózzuk.
Kiterítünk egy akkora darab alufóliát, ami nagyobb a rudaknál, és megkenjük a középső részét egy kevés olajjal. Rátesszük a töltött húsokat, óvatosan feltekerjük, és a végét szaloncukorszerűen megcsavarjuk.
Tepsibe tesszük, ujjnyi vizet öntünk alá, és 180 fokos sütőbe toljuk 30 percre. Amikor kész, óvatosan lehántjuk a húsról a fóliát, és egy ecsettel megkenjük mindet a lekvárral. Felhevítünk egy magas falú teflonserpenyőt, és a roládokat gyorsan körbesütjük.
A körethez a sütőtököt feldaraboljuk, és 200 fokos sütőben puhára sütjük. Kikaparjuk a héjából, késes robotgépbe tesszük. Pürésítés közben annyi tejszínt adunk csak hozzá, hogy sűrű legyen, ne legyen folyós, majd megsózzuk és megborsozzuk.
Tálaláskor a roládokat átlósan felvágjuk. A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. A sütőtökpürét tányérra halmozzuk, rámorzsoljuk a fetát, rászórjuk a magokat és megcsorgatjuk a tökmagolajjal. Néhány szelet töltött húst teszünk mellé.
Megjegyzés
Isteni finom, igazi karácsonyi étek, mindenki kedvence :)
bluesun
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2017-01-20 23:42:01, péntek
|
|
|
Húsleves marhafarokból
Hozzávalók
1,5 kg marhafarok (darabolva)
5 szál sárgarépa
3 szál fehérrépa, zöldjével
1 db karalábé
1 kisebb darab friss zeller, zöldjével
1/4 kis fej kelkáposzta
1 közepes paradicsom
1 közepes tv paprika
1 kisebb erős, zöldpaprika
3-4 kisebb gomba
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
6-7 szem egész fekete bors
1 kis darab babérlevél
só
15 dkg cérnametélt
Elkészítés
A darabolt marhafarkat megmosva beletesszük egy fazékba, felöntjük hideg vízzel és feltesszük főni. Amikor elkezd forrni, leszedjük a habját, befűszerezzük, és lassú tűzön, legalább 3 órán keresztül főzzük, amíg a hús majdnem teljesen megpuhul, de még nem esik le a csontról. Ekkor a megtisztított zöldségeket hozzáadjuk, a zeller- és petrezselyemzöldeket, jól megmosva cérnával csokorba kötjük, úgy tesszük hozzá. Miután, minden zöldség belekerült, készre főzzük.
Miután minden megpuhult, hagyjuk kissé leülepedni, óvatosan tálra szedjük a zöldséget és a húst, a levest átszűrjük. Cérnametélttel, szárított csípős pirospaprikával megszórva tálaljuk.
Megjegyzés
Ez nem a hagyományos ököruszály leves, hanem egy gazdag ízvilágú, zöldséges húsleves. A levesben a hús omlósan puha lett, gazdagon zöldségelve, cérnametélttel remek végeredmény született. Amúgy is, ilyenkor ősszel, amikor hűvösebbre fordul az idő, nagyon jól esik egy tányérral ebből a forró, isteni finom levesből.
veruss74
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2017. Január
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
268 db bejegyzés |
e év: |
4386 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 2082
- e Hét: 6596
- e Hónap: 11634
- e Év: 141341
|
|
|