Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Farsangi fánk egyszerűen
  2017-01-20 23:53:19, péntek
 
  Farsangi fánk egyszerűen

Hozzávalók

Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
4 tojássárgája
10 dkg margarin
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
kb. 3 dl tej
1 evőkanál rum
fél citrom reszelt héja

Elkészítés: Az élesztőt egy kevés cukorral és kb. fél deci tejjel felfuttatom. A lisztet, a tojássárgával, a vaníliás cukorral és a maradék cukorral összekeverem, majd a felfuttatott élesztőt is hozzáöntöm. Annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, összedagasztom. Amikor már szép hólyagos, az olvasztott margarint is hozzádagasztom. Kevés liszttel meghintem, aztán meleg helyen duplájára kelesztem. Miután megkelt, lisztezett deszkára öntöm, és sodrófával kb. hüvelykujjnyi vastagságúra nyújtom. Fánkszaggatóval kiszaggatom, majd a maradékot újra összegyúrom és újra szaggatom. Mikor elfogyott a tészta, még egy negyed órát kelesztem a nyers fánkokat. Addig egy lábasban olajat hevítek, és amikor már jó meleg, a fánkokat beleteszem. Először fedő alatt kis lángon sütöm, majd megforgatom, és nagy lángon, de fedő nélkül sütöm. Így lesz szép szalagos a fánk. Porcukorral és lekvárral kínálom!





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Vegetáriánus töltött gomba és kaliforniai paprika
  2017-01-20 23:49:51, péntek
 
  Vegetáriánus töltött gomba és kaliforniai paprika

Hozzávalók

1 nagy fej hagyma
3 nagy fej gomba
3 db kaliforniai paprika (különböző színűek)
20 dkg mexikói zöldségkeverék
4 db burgonya
15 dkg sajt
2 ek tejföl
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj

bors


Elkészítés

A gombákat megpucoljuk, a paprikákat megmossuk és félbevágjuk. Enyhén besózzuk őket, és félretesszük. A burgonyát sós vízben puhára főzzük.
A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a mexikói zöldségkeveréket, majd fedő alatt roppanósra pároljuk a zöldségeket.
A burgonyát kivesszük a vízből, meghámozzuk, és villával szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a pirított hagymás zöldségkeverékhez, és jól összekeverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk a tejfölt is, és jól elkeverjük.
A gombákat és a paprikákat megtöltjük, a tetejére sajtot reszelünk, és kiolajozott tepsiben 170 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején. Petrezselymes burgonyával tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Ünnepi habos-krémes torta
  2017-01-20 23:47:13, péntek
 
  Ünnepi habos-krémes torta

Hozzávalók

6 db tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
1 csomag sütőpor
5 dl habtejszín (Hulala)
4 dl tej
1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
dekor gyöngy


Elkészítés

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját, és habverővel, alacsony fokozaton a felvert fehérjéhez dolgozzuk.
Ehhez a masszához adjuk a sütőport, hozzákanalazzuk a lisztet, amelyet a habverő segítségével összedolgozunk. A kész masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Amíg a torta sül, elkészítjük a krémet. A főzés nélküli pudingport a hideg tejhez adjuk, és habverő segítségével krémet készítünk belőle.
A megsült tortát kihűtjük, félbevágjuk, és megtöltjük a vaníliás krémmel. A habtejszínt mély tálba öntjük, felverjük, majd az így kapott habot habzsákba töltjük, bevonjuk vele a tortát. A tetejét dekor cukorral díszítjük.





Csizoo

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Mázas töltött csirke fetás sütőtökpürével
  2017-01-20 23:44:34, péntek
 
  Mázas töltött csirke fetás sütőtökpürével

Hozzávalók

70 dkg csirkemellfilé
30 dkg főtt gesztenye
5 ek mazsola
2 db tojás
10 dkg ementáli sajt

frissen őrölt bors
1 dl szilvalekvár vagy szőlőlekvár
1 kevés olaj
2 kg sütőtök
8 dkg tökmag (hántolt, sótlan)
15 dkg feta
2-3 ek tökmagolaj
1 kevés tejszín (zsíros)


Elkészítés

A megmosott és szárazra törölt csirkemellfilét bevágjuk (ahol a legvastagabb), kihajtjuk, és kissé kiklopfoljuk, majd megsózzuk és megborsozzuk.
A főtt gesztenyét pürésítjük, hozzákeverjük a mazsolát és a fél centis kockákra vágott ementáli sajtot. Megsózzuk, megborsozzuk a masszát, és óvatosan összekeverjük, nehogy a sajt összetörjön. A húsokra halmozzuk, és rolád formára feltekerjük. A külsejét megsózzuk.
Kiterítünk egy akkora darab alufóliát, ami nagyobb a rudaknál, és megkenjük a középső részét egy kevés olajjal. Rátesszük a töltött húsokat, óvatosan feltekerjük, és a végét szaloncukorszerűen megcsavarjuk.
Tepsibe tesszük, ujjnyi vizet öntünk alá, és 180 fokos sütőbe toljuk 30 percre. Amikor kész, óvatosan lehántjuk a húsról a fóliát, és egy ecsettel megkenjük mindet a lekvárral. Felhevítünk egy magas falú teflonserpenyőt, és a roládokat gyorsan körbesütjük.
A körethez a sütőtököt feldaraboljuk, és 200 fokos sütőben puhára sütjük. Kikaparjuk a héjából, késes robotgépbe tesszük. Pürésítés közben annyi tejszínt adunk csak hozzá, hogy sűrű legyen, ne legyen folyós, majd megsózzuk és megborsozzuk.
Tálaláskor a roládokat átlósan felvágjuk. A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. A sütőtökpürét tányérra halmozzuk, rámorzsoljuk a fetát, rászórjuk a magokat és megcsorgatjuk a tökmagolajjal. Néhány szelet töltött húst teszünk mellé.





Megjegyzés

Isteni finom, igazi karácsonyi étek, mindenki kedvence :)
bluesun

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Húsleves marhafarokból
  2017-01-20 23:42:01, péntek
 
  Húsleves marhafarokból

Hozzávalók

1,5 kg marhafarok (darabolva)
5 szál sárgarépa
3 szál fehérrépa, zöldjével
1 db karalábé
1 kisebb darab friss zeller, zöldjével
1/4 kis fej kelkáposzta
1 közepes paradicsom
1 közepes tv paprika
1 kisebb erős, zöldpaprika
3-4 kisebb gomba
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
6-7 szem egész fekete bors
1 kis darab babérlevél

15 dkg cérnametélt


Elkészítés

A darabolt marhafarkat megmosva beletesszük egy fazékba, felöntjük hideg vízzel és feltesszük főni. Amikor elkezd forrni, leszedjük a habját, befűszerezzük, és lassú tűzön, legalább 3 órán keresztül főzzük, amíg a hús majdnem teljesen megpuhul, de még nem esik le a csontról. Ekkor a megtisztított zöldségeket hozzáadjuk, a zeller- és petrezselyemzöldeket, jól megmosva cérnával csokorba kötjük, úgy tesszük hozzá. Miután, minden zöldség belekerült, készre főzzük.
Miután minden megpuhult, hagyjuk kissé leülepedni, óvatosan tálra szedjük a zöldséget és a húst, a levest átszűrjük. Cérnametélttel, szárított csípős pirospaprikával megszórva tálaljuk.





Megjegyzés

Ez nem a hagyományos ököruszály leves, hanem egy gazdag ízvilágú, zöldséges húsleves. A levesben a hús omlósan puha lett, gazdagon zöldségelve, cérnametélttel remek végeredmény született. Amúgy is, ilyenkor ősszel, amikor hűvösebbre fordul az idő, nagyon jól esik egy tányérral ebből a forró, isteni finom levesből.
veruss74

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.12 2017. Január 2017.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 268 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2082
  • e Hét: 6596
  • e Hónap: 11634
  • e Év: 141341
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.