Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Fekete zászló lobog a Szinyei Merse Pál Gimnázium falán ....
  2017-01-21 14:42:39, szombat
 
  Fekete zászló lobog a Szinyei Merse Pál Gimnázium falán a főváros VI. kerületében
...... ........


A budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium harminchat diákja mellett volt tanulók, három tanár, valamint egyikük családja utazott azon a magyar buszon, amely balesetet szenvedett péntek éjjel Olaszországban, Verona közelében - mondta Tóth Gábor igazgató. Megerősítette, hogy a hivatalos utaslista szerint 54-en volt a buszon. Az viszont számára is rejtély, miért vezette - az egyik olasz hírügynökség értesülése szerint - a buszt francia sofőr, mivel Magyarországról két magyar sofőrrel indult a túra - mondta.


Merse Pál Gimnázium (035266) honlapján olvasható:
- Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy 2017. január 21-én hajnalban a sítáborból hazafelé tartó csoportunk rendkívül súlyos balesetet szenvedett. A Veronában történt autóbusz balesettel kapcsolatban a Milánói Magyar Főkonzulátustól azt az információt kaptuk, hogy a baleset sérültjeit három veronai kórházban kezelik, hazaszállításukról a Magyar Állam gondoskodik. A baleset körülményeiről, a balesetben elhunytak és a sérültek nevéről pontos információval nem rendelkezünk, a Szülők és Hozzátartozók a Milánói Magyar Főkonzulátus telefonszámán tudnak érdeklődni: +39-33-86887542. A sérülteknek mielőbbi felépülést kívánunk, az elhunytak hozzátartozóinak szeretnénk kifejezni őszinte részvétünket.
 
 
0 komment , kategória:  Halottak napjára  
Aranyos téli képek Riától
  2017-01-21 11:56:32, szombat
 
 
















 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
most süt a nap,de hideg van
  2017-01-21 11:52:42, szombat
 
  Szép hétvégét kívánok, most süt a nap,de hideg van.
üdv, Ősz Dánielné, Marika /Ria







 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Ezt írta Orbán Viktor az éjszakai olaszországi buszbaleset .
  2017-01-21 11:18:13, szombat
 
  Minden család, közösség, nemzet számára a fiatal életek, gyermekeink elvesztése a legnagyobb csapás, írta Orbán Viktor az éjszakai olaszországi buszbaleset kapcsán az MTI-nek elküldött nyilatkozatában.
A miniszterelnök közölte, utasította a magyar hatóságokat, hogy mindent kövessenek el a helyzet teljes körű tisztázása érdekében.
A gyász nehéz pillanataiban imáimmal a tragédiával sújtott családok, barátok mellett vagyok"
- zárul Orbán Viktor nyilatkozata. Tizenhatan haltak meg egy középiskolás diákokat szállító magyar autóbusz péntek éjjeli olaszországi balesetében, a sérültek száma 39.



- Szijjártó Péter beszéde az M1 tv csatornáján
Egy sérült életveszélyes, kettő nagyon súlyos állapotban van. Videó Link

- Jelezte: nagyjából mostanra állt össze a sértetlenek listája, és "nagyjából végleges" a kórházban ápoltaké. A magyar kormány nevében részvétét és együttérzését kifejezve Szijjártó Péter elmondta, hogy a balesetről tájékoztatta az államfőt és a miniszterelnököt. A kormányzat a hazajuttatás és a szülők kimenetelének minden költségét állja, és mindent megtesz, hogy a családok fájdalmát enyhíteni tudja - közölte.
A magyar diplomácia vezetője azt mondta, hogy egyelőre nem lehet tudni, mi okozta a balesetet, de az olasz rendőrök nem találtak féknyomot. Arról is ellentétesek az információk, hogy hányan ültek a buszon, amely Velence és Verona között az autópálya szalagkorlátjának, majd egy felüljáró pillérének csapódott, ami után rendkívül gyorsan terjedő, sűrű, fullasztó füstöt okozó tűz ütött ki a jármű első részében - tette hozzá.
Szólt arról is, hogy hajnalban a milánói magyar főkonzul és egy munkatársa Veronába érkezett, ahol három kórházban ápolják a sérülteket. A többieket a veronai polgármester közreműködésének köszönhetően a város déli részén szállodában helyezték el, hozzájuk már kirendeltek pszichológust - tette hozzá.
Már négy magyar diplomata van a helyszínen, két nagyon tapasztalt konzul pedig útnak indult Budapestről; egyikük olaszországi tapasztalatokkal rendelkezik, míg a másik korábban hasonló válsághelyzetekben állt helyt. A római konzult ugyancsak a helyszínre küldte, a tárca közigazgatási államtitkára pedig vasárnap érkezik Veronába. Vasárnap kezdődik munkájuk különösen nehéz része, a holttestek azonosítása és a halotti anyakönyvi kivonatok kiadása - ismertette Szijjártó Péter.
.......


A szülők a milánói főkonzulátus ügyeleti számán is (00-39/339-62-19-517) érdeklődhetnek gyermekük állapotáról - tette hozzá.
A külügyminiszter elmondta azt is, hogy beszélt annak a budapesti gimnáziumnak az igazgatójával, amelynek diákjai balesetet szenvedtek, de az intézményt nem nevezte meg. (Sajtóhírek szerint a Szinyei Merse Pál Gimnázium sítáborának résztvevőit érte baleset, amit alátámaszt az is, hogy szombaton a VI. kerületi középiskola épületére gyászlobogót tűztek ki.)
Szijjártó Péter közölte: az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, valamint vezető főorvosa is a helyszínre indult, de konzultált a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatójával is, és az intézmény kész a hazaérkező sebesültek fogadására. Szólt arról is: Olaszország miniszterelnöke részvétét nyilvánította a római magyar képviseleten keresztül, és így tett a lett külügyminiszter is.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Halálos olasz buszbaleset: budapesti gimnazisták
  2017-01-21 08:40:47, szombat
 
  Halálos olasz buszbaleset: budapesti gimnazisták az áldozatok, 16 halott.
Legkevesebb heten, de olasz lapinformációk és a BBC szerint is 16-an meghaltak egy középiskolás diákokat szállító magyar autóbusz olaszországi balesetében, amely péntek éjjel történt egy veronai autópálya-csomópontnál.
Az ANSA olasz hírügynökség szerint egy Franciaországból hazafelé tartó magyar buszról van szó, amelyen 14 és 18 év közötti fiatalok utaztak. Az olasz mentőszolgálat szerint több tucat sérültet kellett kórházba szállítani, miután a jármű oszlopnak ütközött, szétroncsolódott és kigyulladt.
Az Agi olasz hírügynökség azt írta, hogy a busz francia sofőrje is az áldozatok között van.
Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke az M1-nek szombat reggel azt mondta, hogy az autóbuszon egy budapesti gimnázium diákjai utaztak, és a jármű az autópálya melletti korlátnak, majd a védőfalnak csapódott.

A hivatalos adatok szerint 54 utas - köztük felnőtt kísérők - és két sofőr volt a buszon, de információik szerint ennél többen voltak rajta, egyelőre tisztázatlan okból..
Azt kell sajnos mondanom, hogy a helyzet súlyos, fogalmazott a sajtófőnök.
A milánói magyar konzul már a helyszínen van, a kórházakat keresi fel - három veronai intézménybe vitték a sérülteket -, és próbál minden segítséget megadni. Hozzátette, hogy Milánóból minden munkatársuk Veronába utazik, és a római konzul is elindult oda.
Úgy tudni, a helyszínen nem találtak féknyomokat.
Az ANSA olasz hírügynökség szerint egy Franciaországból hazafelé tartó magyar buszról van szó, amelyen 14 és 18 év közötti fiatalok utaztak. Az olasz mentőszolgálat szerint több tucat sérültet, más számok szerint 39-et kellett kórházba szállítani, miután a jármű oszlopnak ütközött, szétroncsolódott és kigyulladt.
...... ........


Több olvasónk azt írja, hogy a fővárosi Szinyei gimnázium diákjai ültek a buszon, sítáborból tartottak hazafelé.
Két konzul Budapestről is útnak indult, hogy a szükséges segítséget megadja.
A külügyminisztérium minden információt megad a szülőknek, de még nincs a busz minden utasáról névre szóló információjuk, ezeket igyekeznek megszerezni.

A milánói főkonzulátus ügyeleti száma: 0039 / 339-62-19-517
Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke a magyar M1 televíziónak szombat reggel azt mondta, hogy az autóbuszon egy budapesti gimnázium diákjai utaztak, és a jármű az autópálya melletti korlátnak, majd a védőfalnak csapódott. Az Index információi szerint a Szinyei gimnázium diákjait érte a szerencsétlenség, akik síelni voltak. A hivatalos adatok szerint 54 utas - köztük felnőtt kísérők és két sofőr - volt a buszon, de egyes információk szerint ennél többen voltak utaztak a járművön, egyelőre tisztázatlan okból - tette hozzá.
"Azt kell sajnos mondanom, hogy a helyzet súlyos" - fogalmazott a sajtófőnök.
A milánói magyar konzul már a helyszínen van, a kórházakat keresi fel - három veronai intézménybe vitték a sérülteket -, és próbál minden segítséget megadni. Hozzátette, hogy Milánóból minden munkatársuk Veronába utazik, és a római konzul is elindult oda.
"A miniszter utasításának megfelelően két konzul Budapestről is útnak indult, hogy a szükséges segítséget megadja" - mondta.
A külügyminisztérium minden információt megad a szülőknek, de még nincs a busz minden utasáról névre szóló információjuk, ezeket igyekeznek megszerezni.

A buszbaleset áldozatinak
...... ......


Hozzátartozók gyász fájdalmában osztozom és részvétemet kívánom.
Az elhunytakért égjen a gyertya


.......


A halottak lelki üdvéért imádkoztam. Meg is sirattam őket.

 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Szent Ágnes
  2017-01-21 08:25:19, szombat
 
  Az ógörög nyelvben több név is származik a hagnosz szóból, és ezek egyik becézett alakja volt a Hagnész. Más források szerint a melléknév nőnemű alakjából, a hagnéből származik. A latinba H nélkül került át, Agnes alakban írták, amit a középkorban Magyarországon Ágnesnek ejtette
Kép linkje Link
Híres történelmi Ágnesek:
Szent Ágnes. 4. századi római szűz vértanú, aki életével, halálával mintegy megtestesítője mindannak, amit nevének görög eredetije jelent. Prágai Boldog Ágnes, szerzetesnő (1205-1282). Apja I. Ottokár cseh király, anyja Konstancia, III. Béla királyunk lánya.

Nevezetes Ágnesek még:
III. István magyar király felesége (1147-1172)
III. Béla magyar király felesége (1173-1196)
Ágnes macsói hercegnő, magyar királynő, IV. Béla magyar király (1235-1270) leánya.
Ausztriai Ágnes, magyar királyné, Albert ausztriai herceg lánya, az utolsó Árpád-házi királynak, III. Andrásnak (1290-1301) felesége, az egyetlen Habsburg-lány az Árpádok családjában.
Poitoni Ágnes (1023-1077), V.Vilmos guyenne-i herceg leánya, III. Henrik császár felesége.
Meráni Ágnes, Berthold meráni herceg lánya, III. Fülöp Ágost francia király (1180-1223) felesége.
...... ........... ...........


Még több kép Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
  2017-01-21 08:18:18, szombat
 
  EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus igazi küldetését még rokonai sem értik meg.
Jézus az apostolok kiválasztása után tanítványaival együtt hazatért (Kafarnaumba, Péter házába). Ott azonnal nagy tömeg verődött össze, úgyhogy még evésre sem volt idejük.
Amikor rokonai ezt meghallották, elindultak, hogy erőnek erejével magukkal vigyék, mert az volt róla a szóbeszéd, hogy eszét vesztette.
Ezek az evangélium igéi.
Mk 3,20-21


Elmélkedés:

Jézus csodás gyógyításainak sorozatát és a tizenkettő kiválasztását két, meglehetősen furcsa epizód zárja le Márk írásában. A Jézus körül történtekről családtagjai és rokonsága is értesül, ezért érte jönnek. Érkezésükről a mai evangéliumban, Jézussal való találkozásukról a jövő keddi evangéliumban olvashatunk, amely jelenetek közé az ördöggel való szövetkezés vádját megfogalmazó, Jeruzsálemből érkező írástudók fellépése ékelődik be (hétfői evangélium). A Jézussal szemben fellépő írástudók viselkedése még csak érthető, de az már kevésbé, hogy az Úr rokonsága miért hiszi el azt a nyilvánvalóan rosszindulatból fakadó híresztelést, miszerint Jézus ,,eszét vesztette", azaz megőrült. A zsidó szokások szerint ilyenkor az illetőről családjának kell gondoskodnia, a rokonok tehát azzal a szándékkal jönnek, hogy hazavigyék őt. A rokonság részéről semmiféle, Jézus irányába megmutatkozó rosszindulatról nincs szó, őket inkább az a jóindulat vezeti, hogy a nagy nyilvánosság elől minél hamarabb elvigyék Jézust, ha valóban igazak a róla hallottak.
Ilyen szándékú fellépésük azt igazolja, hogy Jézus rendkívüli cselekedetei megosztják az embereket, azaz nem mindenki fogadja el ezeket jó szándékkal, hanem megjelennek a kételkedők, a hitetlenkedők is, azaz a szembenállás képviselői. Ők, mivel nem találtak természetes magyarázatot arra, hogy milyen hatalom birtokában cselekszik Jézus és nem ébredt fel bennük a hit, inkább kitalálnak egy magyarázatot: aki ilyeneket tesz, az nyilvánvalóan megőrült.
Én mit gondolok Jézus személyéről?
Horváth István Sándor


Imádság
Urunk, Jézus! Te azért hívtad meg egykor tanítványaidat, hogy a te tanúid legyenek. Tanúskodjanak arról, amit tanítottál és cselekedtél. Ők megismerték a te életedet, veled éltek, s látták találkozásaidat az emberekkel. Te arra hívsz bennünket, hogy megismerjünk téged és tanításodat, és legyünk tanúid a világban. Tőled kapott küldetésünk mindenkihez szól, örömhíredből senki nem lehet kizárva, irgalmad mindenki felé kiárad. Taníts minket arra, hogy engedelmes szolgáid legyünk, akik művedet alázattal folytatjuk annak érdekében, hogy Isten országa szüntelenül növekedjen.

SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
Jézus saját vérével lépett be egyszer s mindenkorra a mennyei szentélybe, hogy megtisztítsa lelkünket.
Testvéreim!
A szent sátor első részében állt a gyertyatartó és az asztal a felajánlott kenyerekkel. Ezt a részt nevezték szentélynek. A második függöny mögött volt a legszentebb sátorrész, a Szentek szentje.
Krisztus a ránk váró javak főpapjaként jelent meg, és belépett abba a nagyobb és tökéletesebb sátorba, amelyet nem emberkéz alkotott, vagyis nem ebből a világból való.
Nem a bakok és bikák vérével, hanem a saját vérével lépett be egyszer s mindenkorra a szentélybe, és örök megváltást szerzett. Ha ugyanis a bakok és bikák vére és az üsző hamva a tisztátalanokra hintve külsőleg megszenteli őket, mennyivel inkább megtisztítja lelkünket a holt cselekedetektől Krisztus vére, aki a Szentlélek által saját magát adta tiszta áldozatul, hogy az élő Istennek szolgáljunk.
Ez az Isten igéje.
Zsid 9,2-3.11-14

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Ujjongás közt ment föl Isten, az Úr égbe emelkedett harsonaszóval. 6. vers.
Előénekes: Tapsoljatok, nemzetek, mindnyájan, * ujjongjatok Istennek dicsérő szóval,
mert félelmetes az Úr, a fölséges Isten; nagy király az egész földön.
Hívek: Ujjongás közt ment föl Isten, az Úr égbe emelkedett harsonaszóval.
E: Ujjongás közt ment föl Isten, az Úr égbe emelkedett harsonaszóval.
Zengjetek dalt Istenünknek, zengjetek, zengjetek dalt királyunknak, zsoltárt zengjetek!
H: Ujjongás közt ment föl Isten, az Úr égbe emelkedett harsonaszóval.
E: Mivel Isten az egész föld királya, * bölcsességgel neki éneket zengjetek.
Isten országol a nemzetek fölött, * szent trónusán ül az Isten.
H: Ujjongás közt ment föl Isten, * az Úr égbe emelkedett harsonaszóval.
Zsolt 46,2-3.6-7.8-9

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
Pap: Bizalommal forduljunk Istenhez, aki Máriát, Krisztus anyját fölébe helyezte minden égi és földi teremtménynek!
Lektor: 1. Irgalmasság Atyja, köszönjük, hogy a Boldogságos Szűz Máriában égi édesanyát adtál nekünk; add, hogy mindig gyermeki szeretettel ragaszkodjunk hozzá!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Szűz Mária tanulékony lélekkel figyelt Jézus szavára; add, hogy példája szerint mi is szívünkbe fogadjuk szent Fiad igéit!
Hívek: Kérünk téged...
3. A kereszt alatt álló Máriát megerősítetted a fájdalmak elviselésére; az ő közbenjárására adj erőt nekünk is a kereszt hordozására!
Hívek: Kérünk téged...
4. Szent Fiad feltámadása által örömmel töltötted el Szűz Mária szívét; tölts el minket is a feltámadás reménységével!
Hívek: Kérünk téged...
5. Szűz Máriát testével-lelkével felvetted a mennyei dicsőségbe; földi életünk után add meg nekünk is az örök életet!
Hívek: Kérünk téged...
(6. A Boldogságos Szűz Mária a mennyország királynője; az ő közbenjárására fogadd be elhunyt testvéreinket is az örök élet boldogságába!
Hívek: Kérünk téged...)
Pap: Add meg, kérünk, mindenható Istenünk, hogy mi, a te híveid, akik a Boldogságos Szűz Mária oltalmában bízunk, anyai közbenjárására minden rossztól megszabaduljunk itt a földön, és az örök élet örömére eljussunk a mennyben. Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2016.12 2017. Január 2017.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 302 db bejegyzés
e év: 3932 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1757
  • e Hét: 13387
  • e Hónap: 46541
  • e Év: 280288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.