Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Imádság
  2017-01-24 20:55:28, kedd
 
  Imádság


Vedd teljesen birtokodba szívemet, állítsd fel benne trónodat, és ott is úgy parancsolj, mint a mennyben. Te teremtettél, add, hogy neked éljek. Magadnak teremtettél, add, hogy mindent a te dicsőségedre tegyek. Te váltottál meg, add, hogy odaadjam neked, ami a tied, és lelkem egyedül hozzád ragaszkodjon."

- John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Példát adott imádságban
  2017-01-24 20:52:53, kedd
 
  "Isten közösségben akar élni velünk. Hív minket, Igéjében és Szentlelkével pedig segítségről gondoskodik számunkra. Ha hatékonyan szeretnénk imádkozni, akkor hittel kell kérnünk, gyönyörködnünk kell Istenben, az akaratában, és bíznunk kell módszereiben. De amikor végül az Úr előtt vagyunk, mit mondjunk? Hogyan imádkozzunk? Könyöröghetünk a saját gondjainkért? Nem egyedül mi tesszük fel ezeket a kérdéseket. A tanítványok, akik megfigyelték Jézus eleven imaéletét, arra kérték, tanítsa meg őket imádkozni, és Jézus szeretettel meghallgatta kérésüket, ahogyan a miénket is meghallgatja."

- Cynthia Heald
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Példát adott imádságban
  2017-01-24 20:48:48, kedd
 
  "Akár felmérhetetlen nagyságáért dicsérjük, akár napi szükségleteinkért könyörgünk, az imádság az Istenre való támaszkodás jele, amikor egész lelkünkkel bízunk abban, hogy ereje megtart, irgalma megbocsát, bősége gondoskodik rólunk; és lenyűgöz minket dicsősége, amikor azon gondolkozunk, kicsoda a mi Istenünk."

- C. Samuel Storms
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Az evangélista és a postahivatal
  2017-01-24 18:08:15, kedd
 
  Az evangélista és a postahivatal



Híres evangélista járt a városban egy evangélizációs kampány során. Úton a stadion felé, ahol az akalmat tartották, az evangélista meg akart állni a postánál, hogy feladjon egy levelet. De reménytelenül eltévedt, és végül úgy határozott, hogy megkérdezi valakitől, merre menjen.
Észrevett egy kisfiút, aki a járdán sétált. Odahajtott, és így szólt: ,,Elnézést, fiacskám, nem tudod véletlenül, merre van a posta?"
A kisfiú így felelt: ,,Dehogynem. Forduljon vissza, menjen egyenesen az első lámpáig, forduljon balra, és egy vagy két sarokkal arrébb lesz, a jobb oldalon."
,,Nagyon köszönöm, fiam" - mondta az evangélista. ,,Egyébként - tette hozzá, átnyújtva egy brosúrát a fiúnak az evangélizációs hirdetéssel - szeretnélek meghívni ma este egy alkalomra, ahol el fogom mondani, hogyan találhatod meg Jézust, mint személyes megváltódat."
,,Na, annak nem sok az esélye!" - mondta a fiú. ,,Még a postát sem képes megtalálni!"


Alkalmazás: Szerencsére nekünk nem kell megtalálnunk Jézust. Jézus talál meg minket. A Lukács 15-ben Jézus ,,elveszett juhokként" beszél rólunk. Mint a pásztor, akinek száz juha van, azt mondja, Ő otthagyja a kilencvenkilencet, hogy megkeresse azt, amelyik elkóborolt. Nem nekünk kell megtalálnunk az utat vissza a karámhoz. Jézus utánunk jön. Csak annyit kell tennünk, hogy abbahagyjuk a futást, és hagyjuk, hogy visszavigyen.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Az üres szék
  2017-01-24 17:58:57, kedd
 
  Az üres szék



Brennan Manning szokta mesélni az alábbi történetet egy idő emberről, aki rákban haldoklott.
A férfi lánya megkérte a papot, hogy jöjjön el imádkozni az apjával. Amikor a pap megérkezett, látta, hogy a férfi az ágyban fekszik, a feje két párnával feltámasztva, az ágya mellett pedig egy üres szék. A pap azt hitte, hogy szóltak az idős embernek az ő látogatásáról. Biztosan vár már engem - szólt.
,,Nem, kicsoda ön?"
,,Én vagyok az új segédlelkész a parókián - válaszolt a pap. ,,Amikor megláttam az üres széket, azt gondoltam, biztosan tudta, hogy jövök."
,,Ja, igen, a szék" - szólt az ágyhoz kötött beteg. ,,Becsukná az ajtót?"
A pap, kicsit értetlenül, becsukta az ajtót.
,,Ezt sosem mondtam el senkinek, még a lányomnak sem" - mondta a férfi. ,,De egész életemben sosem tudtam, hogyan imádkozzam. A vasárnapi misén hallottam a papot az imádkozásról beszélni, de az egész olyan magas volt nekem...
Aztán feladtam minden próbálkozást" - folytatta - ,,míg egy nap, úgy négy évvel ezelőtt a legjobb barátom azt mondta nekem: 'Joe, az imádkozás nem más, mint egy Jézussal folytatott beszélgetés. Javaslok neked valamit. Ülj le egy székre, egy másikat tegyél magad elé, és hit által lásd Jézust azon a széken. Ez nem kísérteties, mert ő megígérte: 'Én veletek leszek mindig'. Aztán beszélj Hozzá, és figyelj Rá úgy, ahogy most velem teszed.'
Így aztán, atyám, kipróbáltam ezt, és annyira tetszett, hogy minden nap néhány órán keresztül ezt csinálom. De nagyon vigyázok. Ha a lányom meglátná, hogy egy üres székhez beszélek, vagy idegösszeomlást kapna, vagy bezáratna a bolondok házába."
A papot nagyon meghatotta a történet, és biztatta az idős férfit, hogy folytassa így tovább. Aztán imádkozott vele, megkente olajjal, és visszament a paplakba.
Két nappal később este felhívta a férfi lánya azzal, hogy édesapja aznap délután meghalt.
,,És békésen távozott?" - kérdezte.
,,Igen, amikor két óra körül indultam otthonról, odahívott az ágyához, elmondta az egyik faviccét, és megpuszilt. Amikor egy órával később hazaértem a boltból, holtan találtam. Volt azonban valami furcsa, atyám. Igazából több mint furcsa - olyan hátborzongató. Úgy tűnik, hogy mielőtt meghalt, apa kihajolt az ágyból, és a fejét az ágy melletti székre hajtotta."


Alkalmazás: János, akit a szeretett tanítványként ismertek, kétszer írt evangéliumában arról a pillanatról, amikor fejét egy bensőséges pillanatban Jézus keblére hajtotta (Jn 13,23. 25; 21,20). Különleges emléke volt ez János számára, ami biztosította arról, hogy tényleg egy olyan tanítvány volt ,,akit Jézus szeretett".
Brennan Manning így ír: ,,A hit Krisztusa semmivel sem kevésbé elérhető számunkra jelen feltámadott voltában, mint a történelem Krisztusa volt emberi testében a szeretett tanítvány számára." Ugyanolyan kapcsolatunk lehet Jézussal, mint Jánosnak volt.
Neked ilyen kapcsolatod van Jézussal? Olyan közel vagytok egymáshoz, hogy úgy tudsz beszélgetni Vele, ahogy egy barátoddal tennéd? Tudod, hogy Ő szenvedélyesen szeret téged. hogy törődik veled, és meg akarja hallgatni mindazt, amit el akarsz mondani Neki? Oda tudod hajtani fejedet a keblére, és érezni a szívverését?
Jézus ilyen kapcsolatra vágyik veled.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
A császár magvai
  2017-01-24 17:46:43, kedd
 
  A császár magvai



Volt egyszer egy császár messze Keleten, aki nagyon öreg volt, és tudta, hogy közeleg az idő, amikor meg kell választania utódját. Ahelyett, hogy egyik hivatalnokát vagy valamelyik gyermekét választotta volna, úgy döntött, hogy másképp cselekszik. Egyik nap összehívatta a császárság valamennyi fiatalemberét. Így szólt: ,,Ideje, hogy lemondjak, és megválasszam a következő császárt. Úgy döntöttem, hogy közületek választok valakit". A fiatalok elámultak. A császár így folytatta: ,,Mindegyikőtöknek adok egy magot. Egyetlen magot. Ez egy nagyon különleges mag. Menjetek haza, ültessétek el a magot, öntözzétek, és gyertek ide vissza mához egy évre azzal, amit ebből a magból felneveltetek. Aztán megnézem a növényeiteket, és így döntöm el, hogy ki legyen a birodalom következő császára!"
Volt egy Ling nevű fiú, aki ott volt aznak, és a többiekhez hasonlóan ő is kapott egy magot. Hazament, és izgatottan mesélte el anyjának az egész történetet.. Édesanyja segített egy cserepet és virágföldet szerezni, ő pedig elültette a magot, és gondosan lecsolta. Mindennap megöntözte, és figyelte, hogy kibújt-e. Körülbelül három hét múlva a többi fiú elkezdett a magról és a növényéről beszélgetni.
Ling mindennap hazament és megnézte a cserepet, de semmi nem nőtt ki belőle. Eltelt három hét, négy hét, öt hét. Még mindig semmi. Mostanra már mindenki a növényéről beszélt, de Lingnek nem volt növénye, és úgy érezte, kudarcot vallott. Eltelt hat hónap - és még mindig nem nőtt ki semmi Ling cserepéből. biztos volt benne, hogy elpusztította a magot. Mindenki másnak fája nőtt, meg hatalmas növénye, neki meg nem volt semmije sem. A barátainak azonban nem mondott semmit. Csak várta, hogy kihajtson a növénye.
Végül eltelt egy év, és a császárság valamennyi ifja elhozta a növényét, hogy a császár megvizsgálhassa. Ling azt mondta édesanyjának, hogy ő nem megy el csak azért, hogy az üres cserepet megmutassa. Anyja azonban arra biztatta, hogy menjen el, vigye el a cserepet, és mondja el őszintén, mi történt. Lingnek remegett a gyomra, de tudta, hogy anyjának van igaza. Elvitte üres cserepét a palotába. Amikor Ling megérkezett, elámult azon, mennyiféle növényt neveltek a társai. Csodaszépek voltak - mindenféle méretűek és alakúak. Ling letette üres cserepét a földre, és sokan kinevették. Néhányan megsajnálták, és annyit mondtak: ,,Nem baj, legalább megpróbáltad."
Amikor a császár megérkezett, végignézett a termen, és köszöntötte a fiatalembereket. Ling igyekezett megbújni hátul. ,,Nahát, micsoda növényeket, fákat és virágokat neveltetek" - szólt a császár. Ma egyikőtöket kinevezem császárnak."
Egyszer csak a császár megpillantotta a hátul rejtőzködő Linget üres cserépjével. Megparancsolta az őröknek, hogy vezessék elé a fiút. Linget rémület töltötte el. ,,A császár tudja, hogy kudarcot vallottam! Lehet, hogy meg is ölet!"
Amikor Ling előre ért, a császár megkérdezte a nevét. ,,Lingnek hívnak" - felelte. A fiúk mind nevetgéltek, és gúnyolták. A császár megkérte, hogy mindenki hallgasson el. Lingre nézett, és aztán így szólt a tömeghez: ,,Íme az új császárotok! A neve Ling!"
Aztán a császár így szólt: ,,Ma egy éve mindenkinek adtam egy magot. Azt mondtam, hogy fogjátok a magot, ültessétek el, öntözzétek, és hozzátok vissza nekem ma. De mindannyiótoknak főzött magvakat adtam, amik nem hajthatnak ki. Mindannyian, Ling kivételével, fákat és növényeket és virágokat hoztatok nekem. Amikor rájöttetek, hogy a mag nem hajt ki, másik maggal helyettesítettétek azt, amit én adtam. Egyedül Ling volt elég bátor és őszinte ahhoz, hogy elhozza nekem a cserepet az én magommal. Ezért ő lesz az új császár!"


Alkalmazás: ,,Bizony, bizony, mondom néktek: ha a búzaszem nem esik a földbe, és nem hal meg, egymaga marad; de ha meghal, sokszoros termést hoz. Aki szereti az életét elveszti; aki pedig gyűlöli az életét e világon, örök életre őrzi meg azt" (Ján 12,24-25). Ez az ige emlékeztet bennünket arra, hogy aki most kevesebbel megelégszik, az később többet fog kapni. Azáltal, hogy most ,,meghalunk" magunknak, örökké fogunk élni.
Jézus azt mondta: ,,Nem mindenki megy be a mennyek országába, aki ezt mondja nekem: Uram, Uram, hanem csak az, aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát" (Mt 7,21). Nem elég annyi, hogy kívülről keresztyénnek nézünk ki. Jézus azt akarja, hogy valódiak legyünk.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Vallomás
  2017-01-24 13:35:36, kedd
 
  Vallomás

Elhoztam
a Miérteket.

Fájó
gyötrelmem
hitetlen
lázongó
Miértjeit.

Nem tudtam,
hogy Neked is fáj
az én magányom,
hogy könnyeimet angyal tartja számon,
s rongyos lélekruhám helyébe
fehéret készítesz.

Hangodat véltem csendnek,
elutasításnak,
feledésnek...

Mikor
Hitem elfogyott.
Reményem kialudt.
Váratlanul,
szelíden,
...csendben...
Megkerestél.

A tenyeredben,
darabokban
Várok...
Rád.
Darabokból leszek
új
cserépedény.

Itt vannak
Miértjeim.

Fájnak.
Sebeid fájnak.
Véreddel vegyülő
könnyeimmel
mosom lábaid,
...nem szólsz semmit?!...

...Te sírsz, Uram.


Járfás Eszter
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Számadás
  2017-01-24 11:20:11, kedd
 
  Számadás

Évnyi időm
elrejtettem.

Majd
osztok belőle Istennek,
barátnak,
árvának,
anyának...

Lesz időm,
imára,
bánatra,
vigasztalásra...

nem volt...

Kiszámítom.
izmom feszül,
bizonygatom:
Volt időm!

Volt...

Magamra - szekérnyi.
Másra - kézfogásnyi.
anyámra - ölelésnyi.
barátra - kedves szónyi,
Istenre - kiáltásnyi.

...Ha felhangzik a:
"Hol a többi?..."
körülaggatom magam
"nem én" - levelekkel
Tőlem ne kérjék,
ő, a kígyó...

Feltört kezeimből
szálka nő...
Bálványokba
kapaszkodó
ujjaim között
kifolyt az idő...


Járfás Eszter
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Magad adtad
  2017-01-24 10:48:00, kedd
 
  Magad adtad

De sokat adtál nekem, ISTENEM!
Sokpénzű ember ugyan nem vagyok,
de íme, itt vagy mindennap velem!
Magadat adtad nekem, ISTENEM.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"Kegyelemből tartattatok meg"
  2017-01-24 09:00:54, kedd
 
  "Kegyelemből tartattatok meg." (Efézus 2:5)


Isten gyermekei Isten tervében üdvözíttettek a világ alapjainak megvettetése előtt. Azt is mondhatjuk, hogy Isten gyermekei üdvözíttettek, mielőtt megtértek, vagy Krisztusban elhívattak. Isten eltűri Krisztusért minden időben, hogy választottai meg nem tértek legyenek, amíg el nem jön az az idő, melyet Ő meghatározott, hogy akkor megtérjenek.
Manasse, amint tudod, nagyon bűnös volt. Bűnei miatt száműzték hazájából és Babilonba vitték. Manasset mégsem ölhették meg, bár bűnei miatt ezer halált érdemelt volna. Mi volt az oka? Még nem tért meg. Isten kiválasztotta őt Krisztusban. Krisztusban volt a kegyelem, melyet Manassenak meg kellett kapnia, mielőtt meghalt. Ez volt az ok, amiért Manassenak meg kellett győzetni, térni és tartatni.
A Márk 5-ben egy emberről olvasunk, akit egy légió ördög szállt meg. Mindezek az ördögök és mindezek a bűnök, melyeket ez az ember elkövetett, amikor még nem született újjá, nem vehették el az életét, mivel még nem tért meg. Milyen gyakran az életére törtek ennek az embernek azok az ördögök, akik benne voltak. És mégsem ölhették meg.
Isten gyermeke, milyen gyakran fektettek betegágyba bűneid, és magad is s mások is azt gondolták, hogy a sír szélére jutottál. És Isten azt mondta: Hagyjátok még élni, mert még nem tért meg. Isten megőrzi választottait, mielőtt megtérnek.
"Minket, akik meg voltunk halva a vétkek miatt, megelevenített együtt a Krisztussal, (kegyelemből tartattatok meg)."

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2016.12 2017. Január 2017.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 6 db bejegyzés
e hónap: 636 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35916 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1619
  • e Hét: 10331
  • e Hónap: 22206
  • e Év: 210008
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.