Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Megvakult, és nem nevetett többé.
  2017-01-24 12:50:18, kedd
 
  Megvakult, és nem nevetett többé. A férje csodálatos dolgot tett, hogy visszacsalja a mosolyt az arcára!







A tragédia után jött a depresszió. Aztán a férjnek zseniáis ötlete támadt. Munkához látott!






A Kuroki házaspár tagjait családjaik adták egymáshoz 1956-ban, de hamar rájöttek, hogy a jóisten is egymásnak teremtette őket. Az életük a kis gazdaságukban kemény volt, de Yasuko vidámsága minden nehézséget azonnal elsöpört, az otthonuk mindig tele nevetéssel. Miután megszületett három gyermekük, teheneket is vásároltak, hogy nagyobb jövedelemre tegyenek szert.







Hajnali kettőkor kezdték a munkát az év 365 napján, de egymást támogatva jól bírták a munkát. Azt tervezték, ha a gyermekeik már felnőtt korba lépnek, pihennek majd egy kicsit. Körbeutazzák Japánt, és megnézik annak nevezetességeit.

Egyikük sem számított arra, hogy tragédia fog történni. Egy nap, Yasuko arra panaszkodott, hogy homályodik körülötte a világ, nem látja a teheneket rendesen. Yoshiyuki azonnal elvitte szemorvoshoz, aki nem találtam semmit rendellenességet. Egy héttel később, Yasuko teljesen vak volt. Kiderült, a vaksága a cukorbetegség szövődménye volt. Az 52 éves asszonyt sokkolta a hír. Az egykor oly` aktív nő elcsendesedett, a mosolya eltűnt. Férje is megtört, magát okolta, úgy érezte, minden azért van, mert a rengeteg munka miatt elhanyagolta felesége egészségét. Álmaik utazása már nem volt lehetséges. Toshiyuki próbálta felvidítani a feleségét, de ő egyre mélyebbre süllyedt a depresszió bugyraiba és antiszociálissá vát. Egyre több és több időt töltött egyedül a házban. Úgy tűnt, mintha a vaksötétben elvesztette volna a reményt.

A tragédia utáni első tavaszon Toshiyuki kinézett az ablakon, és azon tűnődött, miért gyűlt össze annyi ember a kertjében. Aztán rájött, hogy a rózsaszín virágait csodálják, amiket tavaly ültetett.







Ekkor támadt az óriási ötlete. Rengeteg virágot ültet! Beletelt 2 évbe hogy előkészítse a talajt. Nyáron gyomlált, őssze táplálta a talajt. Aztán a gyökerek szép sorjában megkapaszkodtak, és a rózsaszín foltok terjedni kezdtek. Úgy gondolta, ha a felesége nem megy emberek közé, akkor idehozza ő az embereket. Dolgozott fáradhatatlanul, hogy rózsaszínbe borítsa birtokukat és az életüket.







Az elkövetkező 10 évben elterjedt a hír, hogy létezik egy rózsaszín szőnyeggel borított kert, és egyre több ember érkezett. Yasuko kijött a házból, mindig a tömeg közepén állt, s csevegett a látogatókkal. Majd újra elkezdett mosolyogni.







Ma 3000 négyzetméternyi rózsaszín virág veszik körül a Kuroki-házat. 3000-5000 látogató érkezik minden hétvégén. Toshiyuki is épített járdákat, korlátokat és padokat, így a felesége biztonságban érzi magát, amikor kimegy a reggeli sétájára. Toshiyuki pedig nap mint nap a dolgozik kertjében. Azt mondja, a mosolya nélkül az egész nem érne semmit.




 
 
0 komment , kategória:  Történetek, tanmesék  
Anyjuk pocakjában fogja meg ikertestvére kezét a kisfiú
  2017-01-24 12:04:00, kedd
 
 



Ez a fotó megrendíti a szíveket! Anyjuk pocakjában fogja meg ikertestvére kezét a kisfiú






A szívszorító ultrahangfelvételt örökre elteszi a család, ha megtudod miért elképedsz.



Ian és Brittani McIntire boldogan várták harmadik gyermeküket. Akkor voltak a legboldogabbak, amikor kiderült ikrek érkeznek. Aztán megtudták hatalmas a baj. Kimutatták a kisfiú, aki a Manson nevet viseli majd, nem egészséges. Lyuk tátong a szívén és az agya sem fejlődik megfelelően.

A szülők megrendültek. A szülés előtt nem lehet semmit tenni Mansonért, sajnos annak a veszélye is fennáll, hogy a kisfiú még az anyaméhben meghal. A legutóbbi ultrahangfelvételen az is kiderült a fiú sokkal kisebb, mint megfelelően fejlődő ikernővére Madilyn.

Az egyik ilyen felvétel azonban hatalmas erőt ad a családnak. Manson egyszerűen megfogta testvére kezét. A szülők úgy értékelik Manson evvel üzent nekik, hogy ne aggódjanak, hiszen nincs egyedül, testvére vele lesz, ha a legnagyobb tragédia bekövetkezne. Az édesanya hálás a sornak ezért a gyönyörű képért, hiszen ez ad majd erőt egész életében, ha kisfiára Mansonra gondol.






Eredet: https://www.facebook.com/kiskegyed/
 
 
0 komment , kategória:  Történetek, tanmesék  
Németh Noémi: HALÁSZ
  2017-01-24 09:27:10, kedd
 
 





HALÁSZ



Hánykolódsz és rosszul alszol,
..most még ne mondj semmit!
Ezüst álmon időt szövök,
abból adok enni!

Csillagos ég a takaróm,
kemény, mint a lóca.
Halászom zord bánatom közt,
hűs emlék a foglya.

Sziklán dobban sólyom szíve
őshonos a távol!
Benned szálljon a szabadság,
..mert a világ lángol!

Joga van a szívnek szólni,
vessen a sors messze.
Szedd össze a kincsed fényét,
s azt szórjad majd szerte!


Németh Noémi 2016. január 22.
Szerzői és minden jog fenntartva.


 
 
0 komment , kategória:  Versek 3  
Legtöbbünkben jóval több rejtett képesség szunnyad
  2017-01-24 09:23:04, kedd
 
 





Legtöbbünkben jóval több rejtett képesség szunnyad, mint amennyit valaha is megvalósítunk. Gyakran éppen a bátorságunk hiányzik hozzá. Egy szerető társ bátorítása szárnyakat adhat.

(Gary Chapman)





 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek 2.  
S. Nagy végigkísérte Szécsi Pál tragédiáját
  2017-01-24 08:52:04, kedd
 
 


S. Nagy végigkísérte Szécsi Pál tragédiáját







Talán 1967-et írtunk, amikor gipszelt lábbal betáncolt a szakmába egy jó hangú, szimpatikus fiatalember, aki szomorú olasz világslágereket énekelt. Szécsi Pálnak hívták. Örök barátságot kötöttünk Palikával, akiben két ember lakott: az egyik nagyon szomorú, a másik nagyon vidám. Ezért nagyon vidám és nagyon lírai számokat találtunk ki neki. A házassága sem sikerült, pedig annyira odavolt azért az egyetemista lengyel lányért, hogy amikor a nő először kikosarazta, bánatában beugrott a Dunába. Végül feleségül vehette Grazyna Hasét, de elváltak. 1972 januárjában egy élő tévéközvetítésen Domján Edit a fülembe súgta: beleszerettem ennek a fiúnak a hangjába, mutass be neki! Viharos szerelem lett, bár nem költöztek össze.





Domján és a nála jóval fiatalabb Szécsi. Mindketten öngyilkosok lettek


Kató néni, Palika nevelőanyja ezt mesélte róluk: Palika és Edit között igazi, nagybetűs, romantikus szerelem volt. Imádták egymást. Éjszaka kiszöktek a Dunára, és kettesben csónakáztak a holdfényben... De jó, hogy Kató néni vallomását feljegyezted akkoriban! Minden szava igaz - emlékszik ES szomorúan. - A külvilág szerint nem voltak egymáshoz valók: Pali 28 volt, Edit 40. ,,Ó, a mami!" - gúnyolódtak velük. Én mindent elkövettem, hogy erősítsem ezt a viharos szerelmet, még dalt is kaptak tőlem, amit Havasy Vikivel írtunk. Sajnos a Két összeillő ember rádiófelvételére már nem jött el Edit. Szakítottak közben...





Szerelme öngyilkossága után Palika nem volt már a régi, szüntelenül vádolta magát Domján Edit haláláért. Ideig-óráig sikerült megmentenünk fizikailag, de úgy tűnt, hogy a lelkét végleg elveszítette. Sorra kerestem meg a jobbnál jobb zeneszerzőket, mert azt hittem, talán megkönnyebbül, ha kiénekli magából a fájdalmait, de hiába árasztottuk el újabb dalokkal, és hiába készültek vele újabb tv-felvételek...

Domján Edit és Szécsi Pál (Riport műsor)

Link


Hallgasd meg Szécsi Pál és Domján Edit közös dalát:

Link
Bús szívvel énekelni











Szécsi Pál - Két összeillő ember

Link


Fátyolos a szemed

Link


Szecsi Pal-Domjan Edit - Bus szivbol enekelni...

Link


Domján Edit_Köszönet mindenért

Link




 
 
0 komment , kategória:  Domján Edit-Szécsi pál  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.12 2017. Január 2017.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 1086 db bejegyzés
Összes: 12990 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 183
  • e Hét: 8154
  • e Hónap: 15627
  • e Év: 132873
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.