Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Látomás Jézusról
  2017-01-26 20:50:33, csütörtök
 
  Látomás Jézusról



Egy Brennan Manning nevű író és előadó szokta elmesélni ezt a történetet az asszonyról, aki elment a paphoz, és elmondta neki, hogy amikor imádkozik, látomásban látja Jézust.
"Olyan valóságosan jelenik meg nekem, mint ahogy ön itt áll most, atyám!" - mondta az asszony. "És beszél is hozzám. Azt mondja, hogy szeret engem, és hogy velem akar maradni. Gondolja, hogy megőrültem?"
"Egyáltalán nem" - válaszolt a pap. "De, hogy biztosak legyünk benne, hogy valóban Jézus az, aki megjelenik magának, tegyen fel neki egy kérdést legközelebb. Kérdezze meg tőle, milyen bűnöket vallottam meg a gyónáskor. Aztán jöjjön el hozzám, és mondja el, hogy mit mondott!"
Pár nappal később visszatért az asszony.
"Volt megint látomása Jézusról?" - kérdezte tőle a pap.
"Volt, atyám!" - felelt az asszony.
"És megkérte, hogy mondja el a bűnöket, amiket meggyóntam?"
"Igen, megkértem" - válaszolt az asszony.
"És mit mondott?" - kérdezte várakozásteljesen a pap.
"Azt, hogy... 'Elfelejtettem'".


Alkalmazás: Jézus kegyelmesen megbocsátja és elfelejti a bűneinket, amikor megvalljuk azokat Neki. A Szentírás erről biztosít bennünket: "Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz Ő: megbocsátja bűneinket..." (1Jn 1,9); és "Én, én vagyok az, aki eltörlöm álnokságodat..., és vétkeidre többé nem emlékezem" - mondja az Úr (Ézs 43,25). Ha egyszer Isten megbocsátotta a bűneinket, örökre eltűnnek, olyan messzire kerülve tőlünk, "amilyen messze van napkelet napnyugattól" (Zsolt 103,12; Zsid 8,12).


Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Imádság
  2017-01-26 20:38:58, csütörtök
 
  Imádság


Az Atya Isten és Jézus Krisztus, az örök főpap erősítsen meg a hitben, az igazságban és a szeretetben, és adjon osztályrészt a szentek között mindazokkal együtt, akik hisznek a mi Urunk Jézus Krisztusban. Imádkozunk minden hívőért, királyokért és fejedelmekért, Krisztus keresztjének ellenségeiért és magunkért, hogy bőségesen teremjünk gyümölcsöt, és legyünk tökéletesek Krisztus Jézusban, a mi Urunkban. Ámen.

Polikárposz
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Közbenjáró imádság
  2017-01-26 20:34:39, csütörtök
 
  "Őrizkedj attól az elképzeléstől, mintha a közbenjárás személyes együttérzésünk Isten elé vitelét jelentené, kérve őt hogy tegye azt, amit kívánunk. Egyedül annak köszönhetjük, hogy Istenhez közeledhetünk, mert Urunk - helyettünk - azonosította magát a bűnnel. Örömmel beléphetünk a szentélybe 'Jézus vére által'... A helyettes közbenjárás azt jelenti, hogy a mások iránt érzett természetes rokonszenvünket meggondoltan felcseréljük Istennek mások iránti érdeklődésével."

- Oswald Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Példát adott imádságban
  2017-01-26 19:15:59, csütörtök
 
  "Jézus ebben az imájában lefektette azokat az elveket, amelyek az ember kapcsolatát szabályozzák Istennel, és ezek minden kor keresztyénei számára fontosak. Meg kell jegyeznünk, hogy nem azt mondta, hogy pontosan ezekkel a szavakkal imádkozzunk, hanem 'Ti pedig így imádkozzatok' (9. vers). Nem merev formát, hanem mintát adott. A szóhasználat nagyon sokat változhat, míg maga az imádság a megadott minta szerint alakul."

- J. Oswald Sanders
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Álkeresztyének
  2017-01-26 17:10:31, csütörtök
 
  Álkeresztyének



Nemrég megjelent az újságban egy történet a huszonnyolc éves Mark Carverről, aki egy nagy kórház orvosaként és orvosigazgató-helyetteseként dolgozott.
A probléma, mint kiderült, az volt, hogy Mark sosem végzett egyetemet vagy egészségügyi iskolát. Állítólag papírokat hamisított, hogy megkapja az orvosi állást, és elég orvosi szakkifejezést ismert ahhoz, hogy mindenkivel elhitesse, hogy valóban orvos.
Ha elítélik, hét évet tölthet a börtönben rabot játszva (erre a pozícióra talán alkalmasabb).

Alkalmazás: Sajnos Mark sok olyan emberre emlékeztet bennünket, akik keresztyénnek nevezik magukat. Járnak templomba. Nem káromkodnak, és nem isznak túl sokat. Időnként még imádkoznak is. Eleget beszélnek ,,kánaániul" ahhoz, hogy valódinak higgyék őket.
De csak a külsőségeket tudják utánozni. Soha nem hoztak személyes döntést Krisztus mellett.
Pál azt mondja, hogy az utolsó időkben ,,az emberek... önzők, pénzsóvárok lesznek, dicsekvők, gőgösek, istenkáromlók, szüleikkel szemben engedetlenek, hálátlanok, szentségtelenek, szeretetlenek, kérlelhetetlenek, rágalmazók, mértéktelenek, féktelenek, jóra nem hajlandók, árulók, vakmerők, felfuvalkodottak, akik inkább az élvezeteket szeretik, mint az Istent" (2Tim 3,1-5). Hű! Micsoda lista!
Azt is mondja, hogy sokan fenntartják a vallásos látszatot, de megtagadják Isten erejét. Más szóval, kívülről keresztyénnek néznek ki, de belül nincs ott az erő.
Legtöbben nem szeretnénk, ha egy áldoktor venné ki a vakbelünket. Istennek sincs szüksége álkeresztyénekre. Nem mintha nehéz lenne egy héten egyszer a gyülekezetben elvégezni a megfelelő mozdulatokat, vagy a megfelelő dolgokat mondani az ifjúságin. A legtöbben biztos kihúznánk így egy darabig.
De miért ne fogadnánk el Krisztust és ismernénk meg az erőt, amit az ad, ha valóban vele élünk?

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Játék...
  2017-01-26 10:29:30, csütörtök
 
  Játék...

"Minden féltett dolognál jobban
őrizd meg szívedet,
mert abból indul ki minden élet."

Beengedjelek?...
Pöröl az Ész,
topog a szív,
egymás szavába vágva
bíztatnak,
tiltanak...

Védőbástyám faláról figyelem
a fény játékát
arcodon,
vársz,...

Mosolyod fehér kendője libben,
beengednélek...
...nem vagy ellenség?

Itt benn
kincs van.
A kincsem.

Ha lépsz,
zár kattan!
Róka vagyok,
foltos lélekruhában,
fagyos szíve árnyékában didergő
kis róka.

Ha velem
akarsz
valami nagyon szépet játszani
állj meg ott...
szemeid fényétől,
szótlan melegétől
roppan a jég.

S aztán játszhatunk,
dobhatjuk egymásnak kincseinket,
lelkünk labdamelegét.


Járfás Eszter
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Válaszúton
  2017-01-26 10:26:24, csütörtök
 
  Válaszúton


Utak,
járdák,
ösvények...

szélesek,
keskenyek,
kanyargók
és egyenesek...

Hágón
vagy lejtőn
hívnak,
visznek,
vezetnek...

De meddig?
hova?
kihez?

Szólás-mondás,
tréfa-hazugság,
mese, színes újság
kaphatók
úton-útfélen...

De Jézusnál
szól:
Örök életnek beszéde!

Miért ne lennél
hű közvetítője?


Anna Mária Seidel
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Nem vagyok jobb
  2017-01-26 10:21:51, csütörtök
 
  Nem vagyok jobb

Nem vagyok jobb ma sem, mint rég,
de mert a hit drágakincsét
KRISZTUSOMNÁL megtaláltam,
megszentelt a vére által.


Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"Kegyelemből tartattatok meg"
  2017-01-26 10:18:10, csütörtök
 
  "Kegyelemből tartattatok meg." (Efézus 2:5)


Vizsgáljuk meg együtt még egyszer, hogyan viselkednek a bűnösök Istennel szemben attól a pillanattól kezdve, hogy lelkükben munkálkodni kezd.
Isten általában először meg akarja győzni a bűnöst Igéje által. Hogyan reagál erre az? Nos, a bűnös nem szívesen engedi, hogy megbolygassák lelkiismeretét. Nem akar elgondolkodni azon, hogy ki volt ő, ki most, és mivé lesz ez után az élet után.
Akkor az Úr közel jön hozzá, és a lelkiismeretét akarja meggyőzni. Ó, hogy próbálja a bűnös elfeledni és magától elhárítani ezt a meggyőzést, amely az első lépés a hit és a megtérés felé, sőt az örök élet felé. A bűnös látja, hogy meg kell térnie és meg kell tartatnia, de mindenféle kibúvót keres ez alól. Azt mondja, hogy még túl fiatal ahhoz, hogy megtérjen, majd akkor tér meg, ha megöregszik, vagy betegen fekszik. Ó, milyen ellensége az ember a saját üdvösségének!
Biztos vagyok abban, hogy Isten néhányatokat többször megkeresett Igéjével. Ti azonban, amikor Isten lángra lobbantotta lelkiismereteteket, azt a lángot bő vízzel eloltottátok. De gondoljátok el, mi lett volna, ha Isten az elutasításotokat válaszként fogadta volna el?
Milyen gyakran hívott az Úr: "Térjetek énhozzám, különben elpusztultok", "Térjetek énhozzám, és megtartattok." És mit felel a bűnös? "Nem tudok megválni élvezeteimtől!" Ó, milyen türelmes Isten a szegény bűnössel szemben! Mondd meg őszintén, mi lenne, ha Isten azt mondaná neked: Add csak át magad bűneidnek, élvezeteidnek, szórakozásaidnak. Legyen az a mennyed, a részed és boldogságod. Ma is szól szava: "Térjetek énhozzám, hogy megtartassatok földnek minden határai" (Ézsaiás 45:22).

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"A ti mennyei Atyátok"
  2017-01-26 10:16:39, csütörtök
 
  "A ti mennyei Atyátok" (Mt 6:26)


Isten gyermekei kétszeresen is Hozzá tartoznak. Először: Isten gyermekei a teremtés által. Másodszor: Isten gyermekeivé lettek a Krisztusban nyert váltság által. Ezért joguk van Hozzá így imádkozni: "Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben". Atya! Milyen drága ez! Ebben méltóság rejlik: "Ha én Atya vagyok, hol az én tisztességem? Fiaim vagytok, hol van engedelmességetek?" Ebben szeretet is rejlik, méltósággal összekötve. Olyan méltósággal, mely nem kelt ellenszenvet. Isten gyermekei örömmel, szeretetből engedelmeskednek az Úrnak! Ne úgy járjatok Isten házába, mint valami rabszolga, aki kényszerből dolgozik Urának, hanem azért haladjatok parancsainak útján, mert az Atyátok útja! Szánjátok oda tagjaitokat az igazság szolgálatába, mert az igazság Atyátok akarata s az Ő akarata legyen gyermekeinek is akarata!
Atya - ebben királyi tekintély rejlik, de oly gyöngéden burkolva a szeretetbe, hogy a király arca a koronát elfeledteti, királyi pálcája pedig kegyelem pálcájává válik. Ez a kormánypálca a valóságban nem vasvessző, mert Annak szerető kezében, aki azt tartja, alig vehető észre.
Atya - ebben tisztesség és szeretet van. Milyen nagy is az atya szeretete gyermekei iránt! Amire képtelen a barátság vagy rokonság, amire nem vállalkozik a jóakarat, azt gyakorolja az atyai szív és kéz, fiaival szemben. Ők az utódai. Meg is áldja őket. Ők gyermekei, védelmezi őket. Ha a földi atya ily fáradhatatlan szeretettel és gondoskodással őrködik gyermekei fölött, mennyivel inkább a mi mennyei Atyánk?
Abbá, édes Atyánk! Aki ezt mondhatja, fenségesebb dicséneket énekel, mint valamennyi kérub és szeráf. Az egész menny e szóban van: Atya!
Mindazt magában rejti, amit kívánhatok. Minden szükségemet kielégíti, minden kívánságomat betölti, csak kérnem kell. Mindennel rendelkezem most és örökké, ha csak dadogni is tudom: Atyám!
"Dicsőségedből nézz le reám,
Nézz gyermekedre, ó, Atyám,
Kit neked adott szent Fiad,
Hallgasd meg hő imáimat!"

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2016.12 2017. Január 2017.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 636 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35910 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1113
  • e Hét: 9825
  • e Hónap: 21700
  • e Év: 209502
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.