Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
A Lélek élénkítő munkája
  2017-01-27 12:42:47, péntek
 
  ,,A lélek az, ami megelevenít, a test nem használ semmit; a beszédek, amelyeket mondtam nektek, lélek és élet." (Jn 6:63) Link

Csak Isten Szentlelke képes felgyorsítani felfogóképességünket. (Letter 49, 1896.)

Isten csak azoknak adja Szentlelkét, akik alázatosan várakoznak Istenre, akik éberen figyelnek vezetésére és kegyelmi ajándékaira. Ez a hit által igényelt, megígért áldás maga után von minden más áldást is. Krisztus az áldást kegyelmének a gazdagsága szerint adja nekünk. Kész arra, hogy minden lelket megáldjon szükségük és befogadóképességük szerint.

A Lélekből való részesülés: Krisztus életéből való részesülés. Csak azok tudják Krisztust a maga valóságában ábrázolni, akiket Isten ily módon tanított, akiknek szívében a Lélek munkálkodik és életükben Krisztus élete nyilvánul meg. {GW 285.2}

Isten az embereket úgy fogadja el, ahogyan vannak, és ha átadják magukat, akkor szolgálatára neveli őket. Isten Lelke, ha lélekben befogadták, felébreszti a szunnyadó képességeket. A Szentlélek vezetése alatt kifejlődik az, aki tartózkodás nélkül Istennek szenteli magát, és erőt nyer, hogy Isten követelményeit megértse és teljesítse. A gyenge, határozatlan jellem erőssé és szilárddá alakul.

Az állandó átadás oly szilárd kötelékké válik Krisztus és tanítványai között, hogy a keresztény ember jelleme Jézuséhoz hasonlít majd. Nézetei világosabbak és messze tekintők lesznek. Megkülönböztető ereje áthatóbb, ítélete igazságosabb lesz. Az igazság napjának életadó erejétől feléled, hogy sok gyümölcsöt hozzon Isten dicsőségére. (Gospel Workers, 285, 286.)

A hívők közössége egy szív és egy lélek lesz, az Úr pedig hatalmassá teszi Igéjét a földön. Új városokba, falvakba és új területekre lépnek; az egyház növekszik és fénylik, mert eljött világossága, és az Úr dicsősége feltámadt rajta. Ha a Szentlélek bennünk lakozik..., Jézust fogjuk magasra emelni. (The Review and Herald Extra, December 23, 1890.)

Napi áhítat Isten fiai és leányai, január 27.
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Ellen Gould White Könyvtár  
Gyász, veszteség a családban – 1-2-3. rész
  2017-01-27 12:12:43, péntek
 
  Gyász, veszteség a családban - 1 rész Link 2 rész Link 3. rész Link

,,Beszéljük meg!" címmel sorozatot indítunk, melyben életünk alapvető kérdéseiről, hívőt és nemhívőt egyaránt érintő témákról hallgatjuk a pszichológia és a teológia párbeszédét. Első témánknak szomorú aktualitása van, nem így terveztük, de reméljük, segíthetünk. A beszélgetés címe: Gyász, veszteség a családban: az egészséges és a patológiás feldolgozás.

Előadók:
Dr. Kézdy Anikó - pszichológus
Dr. Papp Miklós - görögkatolikus lelkész, morálteológus
Somogyiné Dr. Petik Krisztina - pszichológus

A felvétel a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola nagy-előadójában készült.

szerkesztő, operatőr: Kondás Sándor
operatőr: Kondás Kristóf
vágó: Pethő Szabolcs

Facebook: https://www.facebook.com/gorogmedia
Link



Édesanyám urnája,már a temetőben,
de az Amarillisz hajtás aminek még együtt örültünk Anyuval,
kinyílt tegnapra, amikor végleg elköltözött közülünk.


Gyász, veszteség a családban - 1-2 rész Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyász, veszteség a családban  
Isten azt akarja, hogy jól menjen a dolgod!
  2017-01-27 09:45:42, péntek
 
  Mert egészségessé teszlek téged, és begyógyítom a te sebeidet, azt mondja az Úr. - Jeremiás 30:17

Isten azt akarja, hogy minden rendben legyen veled! Azt akarja, hogy egészséges és erős légy az életed minden területén.

Azt akarja, hogy szellemileg erős légy. Erős a hitben. Erős az Igében. Erős a megváltásban. Erős az Ő szeretetében.

Isten azt akarja, hogy az elmédben erős, egészséges és érzelmileg kiegyensúlyozott légy.
Azt akarja, hogy az akaratod egészséges és az Övével összhangban álló legyen.
Azt akarja, hogy fizikailag is minden rendben legyen, szabad légy a fájdalom, a betegség, a félelem kötelékeitől. Szabad az aggodalmaktól és fájdalmaktól.

A mennyei Atyád azt akarja, hogy jó dolgod legyen!

Mi több, ezen a napon és ebben az órában, szüksége is van erre. Fontos számára, hogy győzelemben és egészségben élj, hogy megtanítsd ezeket másoknak is. Olyan időben élünk, amikor ez a fajta tudás elengedhetetlen. Nincs idő arra, hogy Krisztus Teste szellemi fegyverzet nélkül, az ördög támadásaival szemben védtelenül bicegjen.

Valójában ezt mondta nekem az Úr:
Minél messzebb mész, annál veszélyesebbé válnak a dolgok a földön. Az embereknek fel kell növekedniük a megváltás valóságában, és a hitben, ha azt a nagyszerű, győztes életet akarják élni, amit elterveztem számukra.

Jézus meghalt azért, hogy nekünk jól menjen a sorunk. Feltámadt, és folyamatosan közbenjár értünk, hogy minden rendben legyen velünk. És azt akarja, hogy ezekben az utolsó napokban egészséges és erős tanúk legyünk egy félelemmel teljes világ számára - az Ő szeretetének, kegyelmének és erejének tanúbizonyságai.

Fogadd el Jézus gyógyító erejét az életed minden területén. Kezdd el hitben alkalmazni, most rögtön! Kötelezd el magadat, hogy jól leszel, és erősödsz az életed minden területén!

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: Zsoltárok 107
Link



 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2016.12 2017. Január 2017.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 54 db bejegyzés
e év: 575 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 897
  • e Hét: 1599
  • e Hónap: 12652
  • e Év: 73953
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.