Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Vidra a havon gif
  2017-01-29 22:46:05, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
A madáretetőnél gif
  2017-01-29 22:45:16, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
A császárság kincse gif
  2017-01-29 22:15:57, vasárnap
 
  Vang Ju és Tangviszi:




A császár ésSzüng Jang :




A császár :


 
 
0 komment , kategória:  Koreai sorozatok  
6 gyorstipp migrénes fejfájásra
  2017-01-29 13:29:48, vasárnap
 
 



Az egyik leggyakoribb fájdalom a világon a fejfájás, ami sok ember életét keseríti meg nap mint nap. A tompa, szúró vagy lüktető érzés a fejben a legváratlanabb helyzetekben és időpontokban törhet ránk. A migrénes fejfájást kísérheti hányinger, szédülés, hányás, gyengeség, látászavar, fény- és zajérzékenység is. A migrénben szenvedő személy ilyenkor semmi másra nem vágyik, mint hogy besötétített szobájában az ágyában összekuporodva pihenhessen és megvárja, hogy a gyötrelmes időszak elmúljon, hogy aztán újra az életére koncentrálhasson. A migrén azonban rohamszerűen érkezik, és 3-4, de akár 48 órán át is eltarthat.

Korábbi kutatások leírták, hogy a migrénes fejfájás hátterében lelki problémák állnak, a legújabb vizsgálatok viszont az agy egyes területeinek zavarairól számolnak be. A helyes diagnózis felállításához egy alapos kivizsgálás szükséges, hogy az orvos a terápia részeként a legmegfelelőbb gyógyszert írhassa fel. Emellett persze lehet olyan módszereket és házi praktikákat is alkalmazni, amelyek a migrén megelőzésében és a rohamok enyhítésében nyújthatnak hathatós segítséget.

Első lépésként igyon egy pohár hideg vizet. Ha nem iszunk elegendő folyadékot, a véredények beszűkülnek, és így az agy oxigénellátása csökken.

Migrénes fejfájáskor a gyógyteák kortyolgatása is hatásos lehet. A gyömbéres tea csökkenti a migrénes fájdalmakat, nyugtatja az idegrendszert. A zöld tea koffeintartalmánál fogva tágítja az agyi ereket, javítja a vérkeringést, ezáltal csökkenti a fájdalmakat. Ezen kívül kiváló antioxidáns és immunerősítő is. A citromfűtea ideg- és szívnyugtató, valamint görcsoldó hatásáról ismert. A borsmentatea szintén kitűnő hatással van az idegekre, és fejfájást is csillapítja ez a gyógynövény.

Egészségügyi problémánkra megoldást nyújthat az illóolajos párologtatás. A levendula-illóolaj nyugtatja az idegrendszert és a heves szívdobogást is enyhíti. A borsmenta-illóolaj pedig elűzi a stresszt, ami megint csak csökkentheti a migrén által okozott hasogató lüktetést.

Vannak ételek, melyek rendszeres fogyasztásával elkerülhetjük fejünk görcsös nyilallását. Ezek a következők: barna rizs, frissen facsart gyümölcslé, zöldséglé, nyers magvak, puffasztott rizs, mandula, kesudió, spenót, zsírmentes natúr joghurt.

A magnéziumhiány is okozhat migrént. Szervezetünkben a magnéziumot sötétzöld zöldségekkel, olajos magvakkal és diófélékkel pótolhatjuk.

A hideg vizes borogatás is jó praktikának bizonyulhat, ugyanis a hideg hatására javul az agy vérellátása.

Amennyiben a migrén még nem okoz elviselhetetlen fájdalmat, érdemes első lépésként a természetes módszerekhez folyamodni, és csak legvégső esetben kinyitni a gyógyszeres ládikánkat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Szédülés és lehetséges okai
  2017-01-29 13:24:28, vasárnap
 
 



Forog velem a világ érzése kinn a természetben, fák között.
Amikor szédülünk, akkor gyakran más kellemetlen tünetekkel is számolnunk kell. Ilyen például a hányinger, hányás, a verejtékezés, a hidegrázás, és a ,,mindjárt elájulok" érzés miatti feszültség és szorongásérzés. Hiszen amikor szédülünk, akkor elveszíthetjük az egyensúlyunkat, vagy elsötétülhet körülöttünk minden, és ez igencsak veszélyes, akár otthon, akár az utcán tör ránk.

A szédülésnek rengeteg oka lehet. A perifériás vesztibuláris szédülést kiválthatja ideggyulladás, míg a központi vesztibuláris szédülés hátterében komolyabb betegségek is meghúzódhatnak, mint a kisagy vagy az agytörzs betegségei. A szédülés más betegségek tüneteként is megjelenhet. Ilyenek például a szív- és érrendszeri megbetegedések, a fej és a nyak sérülései, szemet érintő betegségek, idegrendszeri vagy hormonális betegségek, a központi idegrendszer betegségei. Szédülést válthat ki az epilepszia, egyes daganatos megbetegedések, a migrén vagy a stroke is. A nem vesztibuláris szédülést okozhatja alacsony vagy magas vérnyomás, szívritmuszavar, alacsony vagy magas vércukorszint, vérszegénység vagy tüdőembólia.

A szédülést kiválthatja egyes gyógyszerek szedése, a drog- és alkoholfogyasztás, vagy akár a dohányzás is. Akinek szemüveget ír fel az orvos, vagy akinek a korábbinál eltérő dioptriájú szemüvegre van szüksége, az is érezhet szédülést.

A szédülés mögött meghúzódó egyéb betegségek: nyaki gerinccsigolyák meszesedése, epehólyag-gyulladás, agyi keringési zavarok, mellékvese-elégtelenség, anyagcsere-rendellenesség, gyomor-, vese-, epe- és májbetegségek, fertőző betegségek, idegrendszeri károsodások, mellékvese-elégtelenség, sclerosis multiplex, agyhártyagyulladás, a tüdőt érintő betegségek.

Különféle pszichés megbetegedések tünete is lehet a szédülés, mint például depresszió, szorongás vagy pánikbetegség. A szédülés mögött lelki okok is meghúzódhatnak. Legfőképpen azoknál jelentkezhet, akik önbizalomhiányban szenvednek, nem érzik stabilnak az életüket - akár munkáról, baráti, családi kapcsolatokról vagy párkapcsolatról is legyen szó. A szédülés balesetek szövődményeként is jelentkezhet, de kiválthatja alvászavar, nagy folyadékveszteség is.

Amennyiben több alkalommal is tapasztalta a szédülést, akkor haladéktalanul keresse fel háziorvosát, aki kideríti a szédülés pontos okát, vagy továbbirányítja a megfelelő szakemberhez, hogy egy alapos kivizsgálást követően fény derüljön arra, pontosan milyen okok húzódnak meg a szédülés mögött. A kezelés mindig attól függ, hogy mi okozza a tüneteket. E szerint szóba jöhet gyógyszeres kezelés, műtéti beavatkozás vagy pszichoterápia.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Goji bogyó, az egyik legjobb szupergyümölcs
  2017-01-29 13:17:34, vasárnap
 
 



A goji bogyó neve az angol goji berry kifejezésből ered. A növény akár a 4 méteres magasságot is elérheti. Skarlátvörös, sokmagvas bogyókat terem, amelyek rendkívül gazdagok C-vitaminban és vasban. Emellett 18-féle aminosav is van benne és rendkívül magas a fehérjetartalma, béta-karotin-tartalma is kiemelkedő. Hatóanyagai a flavonoidok, az illóolaj, a szterolok és a triterpének, de megtalálhatók még benne a különféle ásványi anyagok, a poliszacharidok és az omega zsírsavak is. Európában is egyre többen fogyasztják ezt a különlegességet, legfőképpen az egészséges életmód hívei, míg Ázsiában elsősorban a nemi vágy fokozása céljából fogyasztják.

A goji bogyó igen fontos szerepet játszik az immunrendszer védelmében és megerősödésében, amely sokkal ellenállóbbá képes válni a különféle betegségeket okozó kórokozókkal szemben. Minek köszönhető ez az immunrendszert erősítő hatás? Elsősorban a bogyókban lévő kiemelkedően magas antioxidáns vegyületeknek, amelyek semlegesíteni képesek a káros hatású szabad gyököket.

A goji baktériumölő, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatásokkal is rendelkezik. Emellett rengeteg A-vitamint is tartalmaz, amelyre nagy szükségünk is van, hogy a látószerveink hosszú ideig egészségesek maradjanak. Ez az aprócska bogyó segíti, hogy látásunk éles maradjon, de az időskori látásromlás megakadályozásában is a segítségünkre lehet, köszönhető ez a benne lévő zeaxantin nevű vegyületnek.

A goji bogyót szupergyümölcsnek is lehet hívni, hiszen nagyon komoly harcot képes vívni a szervezetünkben zajló öregedési folyamatokkal szemben. Vagyis nemcsak külsőleg fiatalít meg, hanem a memóriánkra is jó hatással van, javítja az alvás minőségét, amely igen fontos, hogy másnap fiatalosak és lendületesek maradjunk. Mivel csökkenti a testzsírt és felgyorsítja a gyógyulás folyamatát, ezért valóban sokkal fiatalosabbnak érezhetjük magunkat. Nem utolsó sorban pedig a szexuális vágyat is fokozni képes, márpedig a libidócsökkenés idősebb korban szintén gyakori probléma.

A goji bogyó a szív- és érrendszeri problémák kialakulásának a megelőzésében is a segítségünkre lehet. Segít kiegyensúlyozni a koleszterinszintet és még a magas vérnyomás ellen is nagyon hatékony. Mivel kalciumot és magnéziumot is tartalmaz, ezért a csontokat és az izmokat is megerősíti, nem beszélve az idegekre gyakorolt pozitív hatásairól. Emellett segít leküzdeni az állandó fáradtságot és jó hatással van a koncentráló képességre is.

A goji bogyó védelmet nyújt a máj számára, fokozza az emésztést, segít a vércukorszint szabályozásában és még a fogyókúránkat is megtámogathatja, hiszen rengeteg ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, amelyek pozitívan hatnak az anyagcserére, amely előbb-utóbb segít megszabadulni a súlyfeleslegtől is. Ezek a kis bogyók még a bőrünket is megszépítik, vagyis fiatalossá és üdévé varázsolják azt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A legfontosabb nyomelemek
  2017-01-29 13:10:22, vasárnap
 
 



A mikroelemek, vagy más néven nyomelemek csak nagyon kis mennyiségben fordulnak elő az emberi szervezetben, de szerepük és egészségünkre gyakorolt hatásuk egyáltalán nem elhanyagolható.

A cink sok enzimnek az alkotórésze, részt vesz ezek és a sejtek anyagcsere-működésében, elősegíti a sejtregenerációt, illetve az immunrendszert serkenti. A túl sok rost fogyasztása jelentős mértékben lecsökkenti a cink felszívódását. Az emberi szervezetben megtalálható a májban, a vesében, az izmokban és a hajban. Ha valakinek kevés cink van a szervezetében, akkor étvágycsökkenéssel, hasmenéssel, bőrgyulladással kell számolnia, de a sebek is sokkal lassabban gyógyulnak, ha cinkhiány alakul ki.

A jód szabályozza az anyagcserét, de az idegrendszer működésére és a növekedésre is hatással van. A jódhiány lelassult anyagcsere-működést okozhat és a pajzsmirigy sem fog megfelelően működni. A kevés jód olyan pajzsmirigy-megbetegedést okozhat, mint a golyva, de magzati korban agykárosodás is kialakulhat. Viszont ha túl sok jód halmozódik fel az emberi szervezetben, akkor a pajzsmirigy túlműködéssel reagál. A kevés jód miatt a bőr szárazzá, a haj pedig töredezetté válhat.

Kobaltra van szüksége szervezetünknek a B12-vitamin szintéziséhez. A vassal pedig egy remek párost alkotva a vörösvérsejtképzésben vesz részt.

A krómnak öregedésgátló és testzsírcsökkentő hatása van, de részt vesz a szénhidrát-anyagcserében is. Ha nincs elegendő króm a szervezetünkben, akkor cukorbetegséggel, illetve koszorúér-betegséggel kell számolnunk, de izomsorvadás is kialakulhat és a koleszterinszint is megemelkedhet.

Mangánra van szükségünk a zsírok és a szénhidrátok anyagcseréjéhez, a sebek gyógyulásához, a növekedéshez, de az agy megfelelő működését is biztosítani tudja. A mangán az emésztésben és a pajzsmirigyhormon-képződésben is szerepet játszik. Hiányában fáradtság és idegesség lehet úrrá rajtunk és izomfájdalmakkal kell szembenéznünk.

A molibdén javítja az immunrendszert és az anyagcserét, de a csontképzésben, a májműködésben és a káros anyagok lebontásában is részt vesz. Hiányában szívritmuszavarokkal, szapora légzéssel, ingerlékenységgel és szürkületi vaksággal kell számolnunk.

A vas a vérképzésben, az oxigénszállításában, a sejtek megfelelő működésében és a növekedésben játszik kiemelkedő szerepet. Hiányában vérszegénység, fáradékonyság alakulhat ki.

A réznek meglehetősen sok feladata van. Szerepet vállal a vörösvértestképzésben, a vas-cink egyensúly szabályozásában, az enzimműködésben, illetve a csont és a kötőszövet felépítésben. Elősegíti a vas felszívódását. Hiányában vérszegénység és ödéma alakulhat ki.

A szelén erősíti az immunrendszert és javítja a hasnyálmirigy működését. Védelmet nyújt a daganatos megbetegedések kialakulása ellen, illetve öregedésgátló hatással is rendelkezik. Ha elegendő szelén van a szervezetünkben, akkor védelmet élvezhetünk a szervezetünket érő káros anyagokkal szemben. Szelénre van szükségünk ahhoz is, hogy a bőrünk és az izmaink is egészségesek maradjanak. Milyen betegségeket generálhat a szelén hiánya? Immungyengeséget, keringési zavarokat, szívelégtelenséget, cukorbetegséget, vesekárosodást, allergiát.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
A rozmaringról
  2017-01-29 13:05:41, vasárnap
 
 



A frissítő és élénkítő rozmaring:
A rozmaring (Rosmarinus officinalis) őshazája a Földközi-tenger partvidékén van. A rozmaring gyógy- és fűszernövényként is funkcionál. Ennek a másfél méteres magasságot is elérő félcserjének tűszerű, zöldes-szürkés levelei vannak. Apró virágai halványkék színben pompáznak. A gyógynövény nagyon kedveli a napos, meleg helyet, és a szárazságot is meglehetősen jól viseli.

A gyógynövény levelében található hatóanyagok a diterpének, a triterpének, a fahéjsavszármazékok, az illóolajok és a flavonoidok. Az illóolajban értékes összetevők vannak, mint például a kámfor, a borneol, a pinén vagy a cineol.

A gyógy- és fűszernövény antioxidáns, antibakteriális, görcsoldó, epehajtó és gyulladáscsökkentő hatással bír. A rozmaringot használhatjuk emésztési panaszokra. Kiváló szélhajtó és étvágyjavító. A gyógynövény tágítja az ereket, élénkíti a vérkeringést, és még az idegrendszer működésére is serkentőleg hat. Csökkenti a fejfájást, de alkalmazható idegesség és kimerültség esetén is.

Külsőleg is lehet használni, ugyanis enyhíti az ízületi és a reumás panaszokat. Fürdővízbe is szórhatunk ebből a gyógynövényből, hiszen felfrissíti a kimerült testet és még illatosít is. Mivel antiszeptikus hatással is bír, ezért kezelhetünk vele ekcémát és különféle sebeket is.

A kozmetikai ipar nagyon kedveli a rozmaringból nyert illóolajat, melyet nagyon sok termékben felhasználnak alapanyagként. A növény főzetét mi is hasznosíthatjuk. Mosson hajat a szokásos módon, majd rozmaringos főzettel öblítsen hajat, ha sehogy sem tud a korpától megszabadulni.

A likőripar is kedveli ezt a gyógynövényt, de ételek fűszerezésére is használhatjuk. Ízesíthetünk vele gomba- és halételeket, vadhúsokat, mártásokat, de még növényi ecetet is készíthetünk belőle. Fűszerezhetünk vele szárnyasokat, burgonyás, paradicsomos, tojásos ételeket, és salátákat is megízesíthetünk ezzel a kellemes ízű fűszernövénnyel. A gyógynövény szekrény illatosítására is alkalmas.

A gyógynövénytől tartózkodniuk kell azoknak, akik keringési betegségben szenvednek, de gyulladásos megbetegedés és lázas állapot megléte esetén sem javasolt a használata. A rozmaring fogyasztása nem javallott magas vérnyomásban szenvedőknek, ugyanis megemeli a vérnyomást. Nem tanácsos ezt a gyógynövényt használni terhes nőknek sem, mert vetélést okozhat, illetve epilepsziás betegek is jobb, ha elkerülik a rozmaringot.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Virágzó articsóka
  2017-01-29 10:26:40, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Virágos rét
  2017-01-29 10:25:38, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2016.12 2017. Január 2017.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 381 db bejegyzés
e év: 1689 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1348
  • e Hét: 7704
  • e Hónap: 21453
  • e Év: 226154
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.