Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Első repülés
  2017-01-30 21:15:34, hétfő
 
  Első repülés



Reggel Férj Gazda disznószagúan jön be az istállóból.
Újabb kocaaljat veszítettünk el ma reggel. - Megmosakszik a mosogatónál, megszárítja egyébként durva kesztyűbe bújtatott, sötét és munkától viseltes kezét a szekrényre akasztott kockás konyharuhával. - Mind halva született.
Gyenge, beletörődő mosolyba fojtom sóhajomat. Azért ő észreveszi.
Igen... - mosolyog ő is lágyan, egyik kezét leengedi, és hosszan a szemembe néz.
Tejet öntök a zabpehelyre. Gazda belehuppan az asztal túlsó végén álló székébe, imára hajtja a fejét. Megköszöni Istennek, hogy megtart minket. Én is ilyesmiért imádkozom.
Nézem, ahogy eszik. Háromnapos borostáján itt-ott daráltkukorica-maradvány, emlékeztető, mivel etette a kocákat az előbb. Pólója elöl a nyakánál foltos az izzadságtól. Négy kemény órát dolgozott már az istállóban, mire megetette a több száz kocát, és a nap még csak most kúszott fel az asztal széléig. Nem nyúl a kitöltött narancsléhez. Tudom, amit sosem mondana el: megint kiütések vannak a szájában. Stressz.
Az a baj, hogy ennek a dolognak, ennek a kocákat - és őt - sújtó vésznek nincs neve. Hónapok óta tart. Ételmintát küldött egy nemzetközi laboratóriumnak, többször ellenőrizte a vizet, elhívta az állatorvost, több tesztet is elvégeztetett. Semmi. Nincs diagnózis ezekre a késői vetélésekre, és egyik ráncos almot a másik után veszítjük el.
Mondtam Gregnek, hogy szerintem valami vírus okozza nem a környezet. - Újabb szelet pirítósért nyúl. Gazda és az állatorvos ismerik egymást, még az általános iskola, a focipályák és a Jó Hír bibliaklubok idejéből. - Azt kérdezte, nem tudnánk-e újra csoportosítani a termelési adatokat, hogy a hasonlóság alapján elemezhessük a tüneteket. - Odanyújtom neki a két C-vitamin tablettáját. - Valami furcsa ismétlődés. És tudod, mi a legérthetetlenebb? A vizsgálat vemhesnek mutatja a kocákat, amikor nem is azok. Hallatszik a súrlódó hang az ultrahangon, mégsem vemhesek. Miért?!
Egyre jobban megy nekem a gyenge félmosoly.
Leszedem az asztalt. Ő Bibliát olvas. Minden étkezés után így teszünk. Ma reggel Ámós, a próféta-pásztor könyvéből olvas, akinek a neve azt jelenti: ,,teherhordó".
Késő délután hallom a hátsó ajtó reteszének csukódását, aztán a mosogatónál a víz csobogását. Ez mindig ő; először megmosakszik. Az órára pillantok. Sötétedés előtt bejött? Még oda sem érek az előszobába, elsiet mellettem a dolgozószoba felé.
Azt hiszem, nyomon vagyok!
Már ott is görnyed a billentyűzet fölött, begépel valamit a keresőbe. A konyhában maradok, szeletelem a hagymát, nekem is megvan a magam illata. Hallom, hogy kattint az egérrel, követi a nyomot. Pirítom a hagymát, felöntöm, beleteszem a zöldséget. A nap leoltotta a villanyt, elment aludni. A dolgozószoba sötétjében csak a világháló kék fénye világít az arcába. Lassú tűzön rotyog a leves, bugyognak benne az ízek, én pedig odacsúszom mögé. Válla merev a keresés feszültségétől; lassú, mély mozdulatokkal masszírozom.
-Találtál valamit?
-Ez lesz az... - dörmögi inkább magának, mint nekem. -Ha nem ez, nem tudom, mi lehet. Minden... stimmel.
Hüvelykujjammal köröket nyomkodok az inaiba. Szemem végigfut a kiberszavakon. Felszisszenek a szavak láttán.
-Úgy gondolod?
Tétovázik egy kicsit az egérrel egy bekezdés végén... majd körbefordul a székkel, és az ölébe húz.
-Szerintem igen. Ez a baj neve - mormolja bele a fülembe.
-Ha tényleg ez dúl az istállóban - mutatok a képernyőre, a szóra, ami olyan hosszú, hogy kimondani se lehet -, neked nem lesz bajod?
Érzem, ahogy megkönnyebbül, és ahogy ez a megkönnyebbülés engem is átjár.
-Nem... és igen. Nem örülök neki, hogy erről van szó, vagy hogy szinte lehetetlen kiirtani, de tudod mit?
Megfordulok, hogy lássam a szemét... hogy összetalálkozzunk, megérintsük egymást, ahogy szoktuk. Szorosabbra fonja a karját körülöttem, a remény egybeolvaszt minket.
-Furcsa, de boldog vagyok.
Ez igaz. Eltűnt a mély árok a homlokáról. Tengerkék szemében nyugalom.
-Isten jó. Megvan a neve... Megvan a neve. Amikor nem tudod valaminek a nevét, árnyak üldöznek. Megöregít.
Ráncoktól barázdált homlokomat az övének támasztom.
-De amikor néven tudsz nevezni valamit...
Amikor néven tudsz nevezni valamit.
Az Isten-ajándékokat néven nevező listám ott fekszik nyitva a pulton...
117.Meleg tojások megmosása
118.A kandalló pattogása
119.A még langyos sütik
A néven nevezés édeni.
Néven nevezem az ajándékokat, visszamegyek a Kertbe, és Istenhez, a kezdethez, aki kimondott egy nevet, és ezzel létrehívott mindent. Ez a néven nevezés tölti meg az űr ürességét először: a világosság, a föld és az ég megnevezése. Az első ember első feladata a néven nevezés. Ádám bevégzi a teremtést Alkotójával karöltve azzal, hogy elnevezi a teremtményeket, kiszabadítva ezzel a földet a zűrzavarból, a zsibongó, meghatározhatatlan tömegből. Én is látom a naplóban, Gazda szemében: a megnevezés az elismerés ajándékát nyújtja. Amikor elnevezek pillanatokat, amikor a mosott ruhát akasztgatom és néven imádkozom, köszönöm, Uram, a szélben hullámzó lepedőket, a zsinórra szálló veréb pihéit, a téli nap melegét, és a gyümölcsöskertben megmaradt utolsó falevelet, Ádám vagyok, felfedezem saját értelmemet és Istenét is, és néven nevezni a Paradicsom nyelvének megtanulását jelenti. A néven nevezésnek ez a munkája soha nem ér véget Ádám egyetlen gyermeke számára sem. Néven nevezünk, hogy megtaláljunk egy identitást, a miénket, Istenét.
Késő van, amikor csontjaim végre megpihennek, és a lámpa fényénél lapozok, és váratlanul ezekre a szavakra bukkanok:
A Bibliában a... név egy dolog igaz valóját fedi fel, vagyis inkább lényegét, Isten ajándékaként... Néven nevezni valamit azt jelenti, hogy kinyilvánítjuk azt az értelmet és értéket, amivel Isten felruházta, tudjuk, hogy Istentől ered, ismerjük a helyét és szerepét az Isten által teremtett mindenségben. Elnevezni valamit tehát más szóval azt jelenti, hogy Istent áldjuk érte és benne.

Újra elolvasom. A szívem hevesen ver. Nem is hallom az óra ketyegését, vagy a mosogatógép zümmögését. Csak azt látom, csak arra vagyok képes gondolni, hogy ezer hálát összeíró szeszélyem, a pillanatok elnevezése valójában szent munka.
Ez a néven nevezés csakugyan Isten ajándékának nevezi az ajándékokat. Újra elolvasom: ,,Néven nevezni valamit azt jelenti, hogy kinyilvánítjuk azt az értelmet és értéket, amivel Isten felruházta." Ránézek egy napra, egy dologra, egy előttem álló eseményre, és esetleg mannásan furcsának tűnik: ,,Mi ez?" De amikor elnevezem, az elnevezés nyilvánvalóvá teszi az értelmét: tudom, hogy Istentől jön. Ez ajándék! A néven nevezés azt jelenti, tudjuk, mi egy dolog rendeltetése a mindenségben; megnevezni valamit tehát egy rejtély megoldását jelenti.
Azzal, hogy néven nevezem, ami ott van előttem, amit különben elszalasztanék, a láthatatlan láthatóvá válik.
A belső ürességemet kitöltő tér megtelik az elnevezéssel.
Nevet adok. És felismerem az előttem felsejlő arcot.
Istené! Isten van ott a részletekben; Isten van ott a pillanatban. Isten van ott mindenben, ami homályos az életben - még abban is, ami fáj az életben.
ISTEN!
Hogyan hagyhatnám abba a néven nevezést? Ha nevet adok ezeknek a pillanatoknak, talán megváltoztathatom a csúnya neveket, amikkel magamat illetem.
Naplót írok a tollammal, hogy neveket oldjak meg, és amikor kiszárad a toll, megrázom, köröket rajzolok, hogy kicsaljam a tintát.(folyt. köv.)


Ann Voskamp
 
 
0 komment , kategória:  Ezernyi ajándék  
Első repülés
  2017-01-30 18:14:58, hétfő
 
  Első repülés



Először a kihívás teljesítése miatt folytatom. És azért, mert olyan boldoggá tesz - egészen mámorossá - az, ahogyan listát írok mindenről, ami jó és tiszta, gyönyörűséges és nemes. De valójában az ösztökél tovább, amit az imapadomon heverő nyitott Bibliában olvasok, a hóvárra néző ablak előtt. A várra, amelynek a falába ajtót vájtak. Pál ír a filippibelieknek. Elolvasom a negyedik fejezetet. Majdnem elsiklok fölötte, de Pál kétszer is megismétli két mondaton belül, ezért nem szalasztom el:

Megtanultam, hogy azokban, amelyekben vagyok, megelégedett legyek. Tudok megaláztatni is, tudok bővölködni is; mindenben és mindenekben ismerős vagyok a jóllakással is, az éhezéssel is, a bővölködéssel is, a szűkölködéssel is. (Filippi 4:11,12)

Sokszor elolvasom, tapogatózva keresem a retesz zárját.
Íme, itt van: a titok, hogy hogyan lehet megélni minden helyzetben az örömöt, az eukhariszteó teljes életét. Pál kétszer elsuttogja: ,,Megtanultam..." Megtanultam. Nekem is meg kell tanulnom az eukhariszteót. Tanuljam meg az eukhariszteót; tanuljam meg a teljes életet élni. Ismerjem meg úgy, mint a saját bőrömet, arcomat. a nyelvem hegyén ülő szavakat. Mint ahogy a saját nevemet ismerem. Tanuljak meg hálásnak lenni - akár üres vagyok, akár teli. A lista vajon képes megtanítani még erre a nehéz nyelvre is? Esetleg idővel? Halál, válás vagy adósság esetén is hála - ezen a nyelven kell megtanulnom, mert ilyen életet élek, ilyet kell megoldanom. Ha az eukhariszteó megélése a kulcs az élet titkának felfedezéséhez, ezt akarom. Akarok vadászni rá, akarok hosszasan nyomozni, akarom a darabkákat gondosan összeilleszteni. Megtanulni, hogy hálás és boldog legyek, akár tele van a kezem, akár üres. Olyan titok ez, amelynek megtanulására érdemes rászánni egy életet. Még akkor is, ha évtizedekig kell órákat venni. Másnap reggel felébredek, tintát-tollat fogok, hogy megfejtsem a kódot.


...... ........... ........... ........... ........... ........... ..........


Mr. Klumpenhower becsúsztatja a leveleket az ösvény végén álló tömzsi postaládába, amit Martha Stewart égett juharszirupjának színére festettem, mégis inkább barnásvörös lett. Az ablaknál állok, tollal a kezemben. Beírom a naplómba:
22.Levelek a postaládában
És amikor nagymama burgonyával megrakott, tisztes, ötvenes évekbeli fanyelű kuktája telitáncolja gőzzel a konyhaablakokat délidőben, fogom a tollat, és jól olvashatóan odaírom:
23.Nagyi kuktája még mindig táncol
A hála megsokszorozza az örömöt, nagyobbá tesz bármilyen életet, és én erre éhezem.
Aztán, amikor a Zehrs Marketsben épphogy-érett banánfürtöt keresgélve meglátok egy fehérbajuszú, hajlott hátú idős férfit, aki megfelelő képeslapot keresgél a Hallmark-soron, előveszem a naplómat a táskámból, és dülöngélő betűkkel belefirkantom:
24.Tökéletes szavakat keresgélő idős férfiak
Tudom, milyem érzést kelt bennem. Azt hiszem, kezdem sejteni, miért. Kezdem sejteni, hogyan jár az eukhariszteó mindig a csoda előtt, még a boltban rám lelő öröm előtt is.
Így aztán nem mondhatnám, hogy meglep, amikor Luther Mártonnak, a wittenbergi vártemplom kapujára kiszegezett kilencvenöt tézis szerzőjének szavait olvasom: ,,Ha meg akarod változtatni a világot, ragadj tollat!" Tényleg olyan érzés, mintha ez a saját reformációm lenne, a sok fakeménységű dolog mind átengedi helyét az égnek. Lejegyzem az ajándékokat, hogy megjavuljak. Tollat ragadok, és írok az Isten-ajándékokról: mindarról, ami mellett addig naivan, vakul elsiettem - a lista a köszönetem, és esküdni mernék, hogy eukhariszteó új magaslatokat nyit meg.
John Piper is beszél róla - amit én most kezdek felfedezni a vadásztollal a kezemben -, hogy a tintavonások a papíron felnyitják a szemet, hogy talán nem is érti, hogyan képes ez fényt vetni, lencsét fókuszálni, csak azt tudja, ,,hogy a ceruzáknak és tollaknak szemük van".
A ceruzáknak és tollaknak szemük van. Kezemben tartom a látó tollat, aminek szeme van, olyan szeme, amely idővel talán az eukhariszteó egészét megfejtheti.
Szorosan a nyomában haladok.
Mert tollat ragadni nem is fájdalmas, és a tinta olcsó gyógyszernek bizonyulhat. És mert így talán élhetek.
Fogom a tollat. Tisztul a hályog.
37. Az alkonyi szellőben duruzsoló szélhalmok
38. Magas nyakú gyapjúpulóverek
39. Lágy tehén- és szénaillat
,,Szeget másik szeggel lehet kiverni; a szokást szokással leküzdeni." Ezt Erasmus mondta, Luther Márton kortársa és csodálója. Amikor ezt olvasom, meglepődöm, mert sosem tudtam, és elszomorít, mennzi minden lehetett volna másképp, ha mégis.
Lepillantok a kezemben ügyesen forgó tollra, ami meg sem áll ezerig. Ez a toll: ez veri a szegeket. A szegeket, amelyek kiűzik elégedetlenségem szokását, és beverik az eukhariszteómét. Verem a szegeket, hogy kiüssem a ronda szegeket, amelyekkel a sátán hasogatta a világot, a szívemet. Kinyíló ajtóként kezd megvilágosodni, kibontakozni előttem, milyen tökéletesen értelmetlen volt annyi éven át küszködni, hogy kicsavarjam az elégedetlenség vastüskéit. Mert az elégedetlenség szokását csak úgy lehet kihajtani, ha élesebb vasat verünk bele. A hála sima szegét.
Kalapálok tovább.
54. Holdfény a párnán
55. Hosszú, selypegős imák
56. Sötétben elcsattanó csókok
És az alvó házban a szívem dalolni kezd.
(folyt. köv.)

Ann Voskamp
 
 
0 komment , kategória:  Ezernyi ajándék  
Egymillió béka
  2017-01-30 11:40:35, hétfő
 
  Egymillió béka



Egy gazdaember bement a városba, és megkérdezett egy étteremtulajdonost, hasznát tudná-e venni egymillió békacombnak.
Az étteremtulajdonos megdöbbenve kérdezte az embert, honnan tudna annyi békacombot szerezni. A gazda így felelt: "A házam közelében vagy egy kis tó, ami telis-tele van békákkal - több millió békával!
Egész éjjel brekegnek, és már majd megőrülök tőlük.
Így aztán az étteremtulajdonos és a gazda megegyeztek, hogy a gazda néhány hétig békákat fog szállítani az étteremnek - ötszázasával.
Az első héten a gazda kissé feszélyezetten bukkant fel újra az étteremnél. Két nyamvadt kis béka volt a kezében. Az étteremtulajdonos megkérdezte: "Hát akkor hol van az a sok béka?"
A gazda így válaszolt: "Tévedtem. Csak ez a két béka volt a tóban. Pedig jó nagy zajt csaptak!"

Alkalmazás: Ha valaki legközelebb megkritizál vagy kicsúfol, ne feledd, hogy ez valószínűleg csupán két zajos béka.
Azt se felejtsd el, hogy a problémák mindig nagyobbnak tűnnek a sötétben! Előfordult már veled, hogy éjszaka az ágyadban aggódtál olyan dolgok miatt, amik szinte elborítottak - mint amilyen egymillió béka brekegése? Jó esély van arra, hogy mikor eljön a reggel, és megnézed közelebbről, nem fogod érteni, mire volt jó az a pánik.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Tanítás
  2017-01-30 10:36:29, hétfő
 
  Tanítás


Meleg tavaszi napon
egy kismadárka
bepottyant az ablakomon...

Tehetetlen, csipogó kis fióka,
igen megsajnáltam,
hamar kezembe fogtam...

Ó, majd én felnevelem, gondoltam,
etetem, itatom,
repülni is megtanítom.
ó, de jó, mindenkinek megmutatom.

Míg a magot szórtam, morzsát törtem,
vizet csepegtettem,
egyszer csak fölröppent felettem!

Boldog repdesése hirdeti:
"rólam mennyei Atyám gondoskodik
és repülni is megtanít!"

Ezzel leckémet jól megkaptam:
Mennyei Jó Atyám nekem is van,
hányszor megígérte: az Övé vagyok!

Mégis olykor elfelejtem,
aggódok, panaszolok,
szárnyalás helyett,
hamis kincsek között botorkálok...

"ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek,
mit igyatok... de keressétek először
Istennek országát, és igazságát,
és ezek mind ráadásul megadatnak néktek."
Máté 6:25,33


Anna Mária Seidel
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Szabadság
  2017-01-30 09:16:14, hétfő
 
  Szabadság


Félelmeid rácsai mögött
bujkálsz,
ki-ki lesel,
de terhed
visszaránt.

Szenvedsz,
sírsz,
kiáltasz,
szárnyat szegve
botorkálsz...

De Jézus
melletted is
megáll:
"Az Igazság szabaddá tesz"
- mondja -,
"Én vagyok az Igazság"!
"Az én Igém Igazság"!
- higgyed, éljed -
s nyílik a zár!


Anna Mária Seidel
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Ilyen az Istenem
  2017-01-30 08:39:36, hétfő
 
  Ilyen az Istenem



Ő magas,
Széles és beláthatatlan.
Nagyon nagy keze van
és igen hosszú:
ideér.

Ő Tudja
mikor van reggel,
mikor van este
a lelkemben
s ha fél, mitől fél.

Szemében ragyog
a mosolyom,
torkában ég a könnyem...
...Szeret ha kerülöm,
Szeret ha szeretem.

Meleg van -
szellőt küld.
Hideg van -
napot.
Egyedül vagyok -
millió csillagot.

Ilyen az Istenem:
SZERET ha kerülöm,
Boldog ha szeretem.


Járfás Eszter
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Megváltoztatható
  2017-01-30 08:10:26, hétfő
 
  Megváltoztatható

A múlt megváltoztatható!
Fehér lehetek, mint a hó,
ha bűneim a kegyelem:
JÉZUS szent vére fedi el.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Izráel bálványimádása és Mózes közbenjáró imádsága
  2017-01-30 08:07:58, hétfő
 
  IZRÁEL BÁLVÁNYIMÁDÁSA ÉS MÓZES KÖZBENJÁRÓ IMÁDSÁGA * 2MÓZES 32-34


KÖZPONTI IGERÉSZ: 2MÓZES 32


ÖSSZEFOGLALÁS * Miközben Isten átadta a törvénytáblákat Mózesnek a hegyen, Izráel se maradt tétlen lent a pusztában. Arra jutottak, hogy vezetőjük minden bizonnyal halálát lelte Isten jelenlétében, úgyhogy egyiptomi mintára aranyékszereikből egy istenséget formáztak maguknak, s az egész tábor egy groteszk pogány tivornyává alakult át. Amikor Mózes visszatért, igaz felindultságában darabokra törte a kőtáblákat, elpusztította az aranyborjút, valamint utasította a lévitákat, hogy tisztítsák meg a tábort a vétkesektől. Annak ellenére, hogy az újonnan vett szövetség Isten és népe között semmivé lett (ezt jelképezték a kőtáblák), a bűnbánat és a gyógyulás csak egy karnyújtásnyira, egy ,,imádságnyira" volt tőlük.

32.Fejezet: A nép aranyborjút készít; Bálványimádás és közbenjáró imádság

33.Fejezet: A szent sátort áthelyezik; Bálványimádás és közbenjáró imádság

34.Fejezet: A Tízparancsolat megújítása; Megújulás és új elköteleződés

NAPI ÚTRAVALÓ * Elképzelhető, hogy az aranyborjú esete (32. fejezet) valójában egy Kr.e. 15. századi példázata a Kr.u. 21. századi jelenségeknek?
Meggyőződve a nép engedelmességéről és szeretetéről (24,7) Mózes visszatért Istenhez a hegyre. Alighogy elment, bálványimádás és gonosz kicsapongás tette semmissé a nép gyenge lábakon álló ígéretét. Noha szájukkal a hűségre tettek esküt, a szívük távol volt Istentől. Amint vezetőjük magukra hagyta őket, a nép valódi jelleme felszínre került.
Hasonlóképpen az egyház Vezetője is elment egy időre, hogy Istennel legyen, hátrahagyva az egyházat, hogy parancsolatait véghezvigye. Utolsó szavait: ,,Menjetek el... hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek" (Márk 16,15), sajnos ma is a világias gondolkodás, a bűn, a bálványimádás és a kicsapongás homályosítja el. A bálványimádás nem történhet meg a te életedben, a családodban vagy a gyülekezetedben... vagy mégis? Mit kellene tenned, ha megtörténne (1Korinthus 10,11-14)?

BETEKINTÉS * ISTENT TÜKRÖZNI EGY EGÉSZ NÉP ELŐTT (34,29-35) - Mózes 40 nappal később visszatért a Sínai-hegyről (34,28), kezében Isten további rendelkezéseivel valamint a kőtáblákkal, amelyekre Isten újra felírta a Tízparancsolatot. Visszaérve a táborba le se tagadhatta volna, hogy eddig Isten jelenlétében tartózkodott. Az arca mindenki előtt nyilvánvalóvá tette a tényt. Ez lesz a te feladatod is mára: visszatükrözni Jézus Krisztus dicsőségét a körülötted levők számára. Mihez kezdesz a megbízatással?

Ha arcod Istent tükrözné vissza, mit látnál a tükörbe nézve?

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Megigazulván ingyen az ő kegyelméből..."
  2017-01-30 07:58:56, hétfő
 
  "Megigazulván ingyen az ő kegyelméből a Krisztus Jézsuban való váltság által." (Róma 3:24)


Annak ellenére, hogy Isten gyermekei vétkeznek az irgalmasság és kegyelem ellen, Isten ismét feléjük fordul. A Szentlélek bizonyságot tesz a léleknek, hogy bűnei bocsánatot nyernek ingyen, Krisztus vére által. Az öröm és vigasztalás gyöngéden összetöri a bűnös szivét! Most eheti hit által Krisztus testét, és ihatja az Ő vérét. Akkor a bűnös térdre borul Isten előtt, hogy megköszönje bűnei bocsánatát. Hálát mond azért a reménységért, hogy öröksége van azok közt, akik üdvözülnek a Krisztusban való hit által. A lélek megtelik nyugalommal és napfénnyel.
Aztán a lélek talán ismét hideggé válik. El is felejti megint ezt a kapott kegyelmet. Testivé válik, és újból vágyódni kezd a világ után. Elveszti az életet és a mennyei dolgok izét. Megszomoritja Isten Lelkét, sajnálatosan rossz útra téved. Teljesen felhagy azzal, hogy belső szobájában imádkozzék; csak a formaságokat tartja meg.
Mit fog most Isten tenni? Fölhasználja az alkalmat, hogy a bűnöst megsemmisitse? Magára hagyja elbukásában? Leveszi róla a kezét? Nem! Addig keresi, amig meg nem találja, és magához nem vonja megint. "Mert igy szól az Úr Isten: Imé, én magam keresem meg nyájamat, és magam tudakozódom utána. Miképpen a pásztor tudakozódik nyája után, amely napon ott áll elszéledt juhai között; igy tudakozódom nyájam után, és kiszabaditom őket minden helyről, ahova szétszóródtak. Az elveszettet megkeresem, és az elűzöttet visszahozom, s a megtöröttet kötözgetem, s a beteget erősitem" (Ez 34:11.12.16).

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"És mikor..."
  2017-01-30 07:31:39, hétfő
 
  ,,És mikor a szederfák tetején indulásnak zaját fogod hallani akkor indulj meg" (2Sám 5:24)



Krisztus gyülekezetének tagjai mindig készek kell legyenek az imára, arra vágyva, hogy Istennek kenete nyugodjék meg lelkükön; hogy Krisztus országa jöjjön el, és ,,akarata legyen meg úgy e földön, mint a mennyben". Van azonban idő, melyben úgy látszik, mintha Isten az ő Sionát kiváltképpen meg akarná áldani, az olyan idő részükre a szederfák tetején hallható lépések zaja. Ilyenkor kétszeresen buzgónak és hűnek kellene lenni az imában, és komolyabban küzdeni a kegyelem trónja előtt, mint máskor. Cselekedjünk ilyenkor gyorsan és határozottan! A dagály nő, azért férfias bátorsággal küzdjük át magunkat a hullámokon, keresztül a part felé! Bárcsak részesülnénk a pünkösdi áldásban, és pünkösdi munkálkodásban! Kedves olvasóm, van idő, amikor ,,indulásnak zaját hallod a szederfák tetején". Ilyenkor rendkívüli erőt nyersz az imához. Isten Szentlelke örömöt és békét ad neked. Az ige nyitott könyv előtted. Az ígéreteket magadra alkalmazod. Isten arcának világosságában jársz, szabadabb meneteled van a kegyelem trónjához, és belsőségesebb közösséged van Krisztussal, mint máskor.
Vedd észre a rendkívüli meglátogatások idejét, mikor ,,hallod a zajt a szederfák tetején", hogy az erősítésedre szolgáljon! Ilyenkor itt az ideje, hogy megszabadulj rossz szokásaidtól, mert a Szentlélek Isten, gyengeségednek segítségére jön. Feszítsd ki vitorládat, de gondold meg:
,,A horgonyt felszedheted,
Vitorlád feszítheted,
De csak úgy fogsz célt érni,
Hogyha szél fog lengeni."

Legyen rá gondod, hogy vitorlád fel legyen vonva! Nehogy készületlenséged és elővigyázatlanságod miatt elszalaszd a kedvező szelet! Keresd Isten segítségét, hogy hűségesebben teljesíthesd kötelességeidet! Ha hited erősödik, azután légy hűségesebb az imában, mivel szabad menetelt nyertél a kegyelem trónjához! Magatartásodból több szentség sugározzon, mivel Krisztussal szorosabb közösségben élsz!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2016.12 2017. Január 2017.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 636 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35932 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1766
  • e Hét: 8012
  • e Hónap: 37324
  • e Év: 225126
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.