Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Festmény a raktárban
  2017-02-14 18:40:16, kedd
 
  Festmény a raktárban



A világ legbefolyásosabb újságjának tulajdonosaként William Randolph Hearst nagyon gazdag és hatalmas ember volt. Műgyűjtőként szerette a szép festményeket.
Egyik nap Mr. Hearst látott egy képet két rendkívüli műalkotásról, és úgy döntött, muszáj megszereznie ezeket magángyűjteménye számára. Magához hívatta egyik alkalmazottját, és azt mondta, tegyen meg mindent a festmények felkutatásáért, és vásárolja meg őket, akármibe is kerülnek.
Emberei hetekig utazgattak, leveleket írtak, telefonálgattak, hogy megtalálják a két képet. Végül megtalálták őket - egy raktárban éppen annak a városnak a másik felében, ahol Hearst újságja működött.
Hearst szíve megtelt izgatottsággal, ahogy emberei odavezették a raktárhoz, ahol a festményeket megtalálták. Amikor odaértek, Hearst összezavarodott.
"Itt vannak a festmények?" - kérdezte hitetlenkedve.
"Igen - felelt az egyik embere. "Valami baj van?"
"Hiszen ez a raktár, és minden, ami benne van, az én tulajdonom!" - mondta. "Azok a festmények egész idő alatt az enyémek voltak!"


Alkalmazás: Egész életedet eltöltheted annak a "valaminek" a keresésével, ami boldogságot és megelégedettséget nyújt. Pedig csak a saját kertedben kellene körülnézned. Isten egy értékes ajándékot adott neked, amit csak el kell fogadnod - ez a Jézus Krisztussal való kapcsolat. Neked csak be kell Őt fogadnod.
Másik alkalmazás: Érezted már úgy valaha, hogy te egy senki vagy, egy olyan ember, aki soha nem viszi semmire? Amikor így érzel, könnyű irigységgel nézni másokra, akik tehetségesebbek, ügyesebbek, jobban néznek ki, és így nyomorultul érezheted magad. De lehet, hogy nem nézted még meg "a festményt a raktárban". Isten olyan ajándékokat és képességeket adott neked, amikről még lehet, hogy nem is tudsz. A kulcs az, hogy fel kell fedezned ezeket, és használnod őket.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
A kerítésen belül
  2017-02-14 16:22:33, kedd
 
  A kerítésen belül


William Barclay írt egy katonai szakaszról, melynek tagjai a második világháború egyik csatájában elveszítették egyik barátjukat, és szerették volna tisztességgel eltemetni. Találtak egy templomot, mögötte temetővel, ami fehér kerítés vett körül. Megkeresték a papot, és megkérdezték, hogy eltemethetik-e barátjukat a templom temetőjébe.
,,Katolikus volt?" - kérdezte a pap.
,,Nem" - felelték a katonák.
,,Akkor nagyon sajnálom" - válaszolt a pap. ,,A temetőnket az anyaszentegyház tagjai számára tartjuk fenn. De eltemethetik a barátjukat a kerítésen kívül. Gondoskodom róla, hogy gondozzák a sírját."
,,Köszönjük, atyám" - felelték a katonák, és eltemették barátjukat a temető mellett, a kerítés túloldalán.
Amikor véget ért a háború, a katonák még egyszer el akartak látogatni barátjuk sírjához, mielőtt hazautaztak. Emlékeztek rá, hol volt a templom - és a sír a kerítésen kívül. Keresték, de nem találták. Végül felkeresték a papot, hogy megkérdezzék, hol a sír.
,,Uram, nem találjuk a barátunk sírját" - mondták a katonák a papnak.
,,Nos - válaszolt a pap - miután önök eltemették elesett bajtársukat, valahogy nem tűnt helyesnek a számomra, hogy ott legyen eltemetve, a kerítésen kívül."
,,Akkor áthelyezte a sírját?" - kérdezték a katonák.
,,Nem" - felelt a pap. ,,A kerítést helyeztem át."


Alkalmazás: Pontosan ezt tette értünk Isten. Nem érdemeljük meg, hogy ,,a kerítésen belül" legyen a helyünk. Nem érdemeljük meg, hogy a Mennybe kerüljünk, ha meghalunk. Isten azonban kegyelmesen elmozdította a kerítést. Elküldte Fiát, Jézus Krisztust, hogy meghaljon értünk, hogy mi is tagjai lehessünk örökkévaló családjának. ,,Békességünk van Istennel a mi Urunk Jézus Krisztus által. Őáltala kaptunk hitben szabad utat" (Róm 5,1-2).

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Vágyik a szíved az emelkedőkre?
  2017-02-14 13:11:47, kedd
 
  - A sziklák túlságosan meredekek nekem. Nem tudok felkapaszkodni - rettentek vissza gondolatai.

- Ha én vagyok a vezetőd, feljutsz. Nem a félelemnek lelkét adtam neked, hanem erőnek, szeretetnek és józanságnak lelkét. Honnan jött hát a félelem lelke? - kérdezte Atyja.

- De ki juthat fel az Úr hegyére, vagy ki emelkedhet fel szent helyére? Azt sem tudom, hogy a dombokon átjutok-e - aggodalmaskodtak gondolatai.

- Vágyik a szíved az emelkedőkre? - kérdezte az Atya.

- Uram, te tudod - felelte a fiú.

- Tedd az utadat - a csúcsra vezető utat - Urad kezébe. Csak a szíved legyen kész a meredek kaptatókra - vigasztalta Atyja.

- Drága fiam, megőrzöm a szíved készségét - tette hozzá.

Amy Carmichael
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Cél
  2017-02-14 12:41:26, kedd
 
  "A célom maga Isten, nem az öröm, sem a békesség, sőt, még az áldás sem, hanem Ő maga, az én Istenem."

- Oswald Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Imádság
  2017-02-14 12:25:37, kedd
 
  Uram, lemondok minden tervemről és célomról, minden vágyamról és reményemről, és elfogadom a te akaratodat az életemben. Odaszánom magam, az életemet, mindenemet neked, hogy örökre a tied legyen. Tölts be és pecsételj el Szentlelkeddel. Használj fel, ahogy akarsz, küldj oda, ahová akarsz, teljes akaratodat munkáld az életemben bármi áron, most és mindörökké. Ámen

- Betty Scott Stam

P. S.: Betty Scott Stam férjével, Johnnal misszionárius volt Kínában a negyvenes évek elején. A kommunisták hatalomátvétele után mind Bettyt, mind férjét lefejezték.
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Cél
  2017-02-14 12:19:49, kedd
 
  "A célom az, hogy az Urat dicsőítsem gondolatban, beszédemmel, cselekedeteimmel és munkámmal, Krisztus személyiségét szemléltessem az emberekkel és a körülményekkel való kapcsolatomban, állandóan szorosabbá váljon a közösségem Istennel és egyre jobban megismerjem Igéjét."

- Cynthia Heald
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Tegyük le!
  2017-02-14 12:16:28, kedd
 
  "Életünkben el kell jutnunk arra a pontra, amikor letesszük a mások igazgatásának örök terhét."

- Richard Foster
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Bölcsesség
  2017-02-14 10:17:10, kedd
 
  "Amikor visszatekintünk Isten embereinek az életére, általában azt mondjuk, hogy milyen csodálatosan előrelátó bölcsességük volt! Milyen tökéletesen megértették mindazt, amit Isten kívánt tőlük! A mögötte álló előrelátó értelem egyáltalán nem emberi bölcsesség, hanem Isten értelme. Az emberi bölcsességet dicsérjük, közben pedig Isten vezetését kellene dicsérnünk, amelyet gyermeki hitű emberekben látunk, akik elég bolondok ahhoz, hogy megbízzanak Isten bölcsességében és természetfölötti eszközeiben."

- Oswald Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Áldozathozatal az Úrért
  2017-02-14 10:09:10, kedd
 
  "Szakítanunk kell minden világi szokással; teljesen el kell szakadnunk a világi lelkülettől; hogy ne azt kérdezzük: 'Miért ártalmas ez vagy az?', hanem egyszerűen minden kedvünket veszítsük el az iránt, ami nem az Atyától jön; éljünk úgy, ahogy azok, akik valóban mindent az oltárra tesznek - időt, erőt, javakat, szó szerint mindent, amik vagyunk és amink van; éljünk valóban egységben, ne csupán névlegesen; ennek azonban ára lesz. Készek vagyunk megfizetni az árat?"

- Amy Carmichael
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Sohasem kapunk, ha...
  2017-02-14 09:56:19, kedd
 
  "Sohasem kapunk, ha nem szegénységből kérünk, hanem bírvágyból."

- Oswald Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2017.01 2017. Február 2017.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 555 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6569
  • e Hét: 18280
  • e Hónap: 47592
  • e Év: 235394
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.