Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
A hála védelme
  2017-02-03 19:58:43, péntek
 
  A hála védelme

A gyötrő aggódástól óv a hála,
mert Isten benne békességet ad,
,,mely minden értelmet felülhalad,"
s a háborúság próbáit kiállja.

Nagy nyereség a megelégedéssel,
a hálával az istenfélelem,
új tartományba lép az értelem,
s beéri akkor bármilyen kevéssel.

Mindig erőforrásunk lesz a hála,
ha elvesz is valamit Istenünk.
Szeretve Őt, javunkra lesz nekünk,
hogy életünket gazdagabban áldja.

,,Ha már a jót elvettük - mondjuk Jóbbal -,
a rosszat mért ne vennők tőle el?"
Bukott lényünk mást úgysem érdemel.
Hogy mit miért tesz, azt Ő tudja jobban.

Áldott az Úr neve!" - Jób így ad hálát, -
s a szenvedésben sem tagadja meg,
a kísértéseknek nem ad helyet.
Így bírja csak ki sok nyomorúságát.

Minden ajándékánál több az Isten,
bármit vesz tőlünk, vagy bármit ad,
Ő ezek nélkül is miénk marad,
hogy szívünk már egyedül rátekintsen.

Ha megnyert bűnbocsánatért imádja,
vagy bármi másért ujjongó öröm
Isten nevét s a hálás köszönöm,
Hitünket is erősíti a hála.


Balog Miklós
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A hála látása
  2017-02-03 19:40:34, péntek
 
  A Hála Látása


A hála áldás annak aki kapja
De annak is, aki mindig adni kész
Akár körül, akár az égre néz.
A hálának tudja, hogy van alapja.

Családunkon belül is mennyi
ok van a hálára!
Ki tartozik, kinek?
Lehetne számolgatni, de minek,
A sok előleg megszámlálhatatlan.

A hálátlan azt látja, mi
hiányzik, a hálás mindig
azt amije van, S hogy
földi kincs gyűjtése hasztalan.
Ezért boldog. S boldogtalan a másik.

Gyógyuljon hát szemünk látása
Hisz boldogságunk eszköze a Hála!

Balogh Miklós


 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Szent élet
  2017-02-03 19:20:26, péntek
 
  "Bűnös világunk számára a legnagyobb feddést a szent élet jelenti."

- Herbert Lockyer
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Legyen időnk egyedül maradni az Úr Jézussal!
  2017-02-03 17:49:56, péntek
 
  "Sok keresztyén képtelen ellenállni a világ vagy saját óemberi természete kísértéseinek. Igyekeznek mindent megtenni a bűn elleni harcban és Isten szolgálatáért, de nincs hozzá erejük. Sohasem értették meg a titkot: Az Úr Jézus a mennyből minden nap folytatja munkáját bennük. Ám egy feltétellel: a lélek minden nap adjon időt neki arra, hogy megajándékozhassa szeretetével és kegyelmével. A növekedés és az erő elengedhetetlen feltétele az, hogy minden nap legyen időnk egyedül maradni az Úr Jézussal."

- Andrew Murray
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Nekem kell eldöntenem, mit teszek
  2017-02-03 17:41:30, péntek
 
  "Amikor Krisztusban vagyok, megvan hozzá az erőm és a képességem, hogy igazságban éljek, de nekem kell eldöntenem, mit teszek."

- Cynthia Heald
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Melyik hatalom uralkodik rajtam?
  2017-02-03 17:38:03, péntek
 
  "Ha meg akarom vizsgálni, hogy melyik hatalom uralkodik rajtam, akkor mindenekelőtt azzal a kellemetlen ténnyel kell szembenéznem, hogy én magam vagyok a felelős azért, ki uralkodik rajtam."

- Oswald Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Csak egy kötőjel
  2017-02-03 17:18:32, péntek
 
  Csak egy kötőjel



Nemrégiben egy újság szalagcíme ezt hirdette: "Egy hiányzó kötőjelet okolnak a rakéta meghibásodásáért."
Nehéz volt elhinni, hogy egy számítógépes kiolvasásban egyetlen kis kötőjel tönkretehet egy óriási, erős rakétát.
Lehet, hogy hallottad már a régi mondást: "Egy szög miatt elveszett egy patkó, egy patkó miatt elveszett egy ló, egy ló miatt elveszett egy lovas, egy lovas miatt elveszett egy csata, egy csata miatt elveszett a háború". Más szóval, a háború elvesztése összekapcsolható volt egy szög elvesztésével.
Nyilván ez lehetett itt is a helyzet. A szóban forgó napon egy tizennyolcmillió dolláros amerikai Atlas rakétával hajtott Venus űrszonda indító eszköz tönkrement, mert hiányzott egy kötőjel egy számítógépes egyenletből.
Richard Morrison NASA-hivatalnok elmondta az esetet vizsgáló Hazai Űrbizottságnak, hogy a hiányzó kötőjel egy matematikai félreértéshez vezetett.
Morrison így nyilatkozott: "A kötőjel jelzi az űrsiklónak, hogy hagyja figyelmen kívül a számítógép által táplált adatokat, amíg a radarkapcsolat helyre nem áll. Ha ez a kötőjel kimarad, téves információ lesz betáplálva az űrsikló szabályzórendszerébe. Ebben az esetben a számítógép azt táplálta be, hogy élesen balra, orrot le, a jármű pedig engedelmeskedett." Hogy ki hagyta ki a kötőjelet? Morrison vagy nem tudta, vagy nem akarta megmondani, de úgy vélte, hogy valamelyik többdiplomás, magasabb beosztású tisztségviselő lehetett, akinek PhD-je van űrnavigációból.


Alkalmazás: Van egy kötőjel, aminek ott a helye a te életedben is. Nem tűnik soknak, de nélküle karambolozhatsz. Ez a kötőjel a csendesség Istennel. Idő az imádkozásra, Isten Igéjének olvasására, Isten hangjának meghallására. Csak pár perc mindennap - ennyi kell ahhoz, hogy életünk a helyes vágányon maradjon.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Ugorj!
  2017-02-03 17:04:29, péntek
 
  Ugorj!


Egy család az éjszaka közepén a füstjelző riasztására ébredt, és észrevette, hogy ég a ház. Az apa felszaladt az emeleti hálószobába, és ölbe kapta másfél éves kisbabáját, négyéves kisfiát pedig a kezénél fogva húzta maga után.
Már a lépcső felénél jártak, amikor a kisfiúnak eszébe jutott, hogy a maciját a hálószobában hagyta. Elengedte apja kezét, és visszaszaladt a maciért a szobába. A nagy kavarodásban és rémületben az apa nem vette észre, hogy kisfia már nincs mellette, amíg ki nem ért. Addigra a füst és a lángok elzárták az utat, és a kisfiú az emeleti szobában rekedt. Füst kavargott körülötte, köhögött, és kikiabált az ablakon: "Apa! Apa! Segíts!"
Az apa lentről felkiáltott: "Ugorj ki az ablakon, Andy! Elkaplak!"
A sötétben és a füstben a kisfiú semmit sem látott. "De apa, nem látlak!" - kiáltott.
Az apja visszakiabált: "Nem baj fiam, én látlak! Ugorj!"

Alkalmazás: Van egy igaz mondás, ami így szól: "Nem tudom, mit tartogat a jövő, de tudom, ki tartja a jövőt a kezében". Te aggódsz a jövő miatt? Félsz attól, amit nem látsz? Úgy tűnik, mindent elborít a sötétség és a füst? Egyikünk sem látja, mi vár ránk, de Isten azt mondja, hogy bízzunk Benne, és "ugorjunk".

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Az idő szentélye
  2017-02-03 14:28:34, péntek
 
  Az idő szentélye



Mert eddig így életem. Attól a pillanattól kezdve, hogy megszólal az ébresztő, és én megmoccanok összeérő párnánkon, nyújtózom a férjem csupasz háta fölött, és megnézem az időt könyörtelenül számon tartó mutatókat. Idő, mindig az idő; amatőr vagyok, aki az időt próbálja legyőzni. Felkel a hat gyerek. Versenyt futunk. Az istálló... és sietünk. Reggeli... és sietünk. Könyvek, mappák... siessünk! Egy sebességmániás világban egyetlen szentségtelen maszattá kenem a pillanatokat. Elkövettem. Még ma is elkövetem. Az óra mutatói keményen ostoroznak. Én pedig keményen igyekszem, keményen felcsattanok, aztán keményet esek, és amikor tágra nyílt kicsi szemük megtelik szomorúsággal, állacskáik pedig finoman megremegnek, meglankadok; kicsurranni készülő fáradtságukat visszatükröző vékony, átlátszó bőr leszek, szememben ott csillog puszta fájdalmuk.
A sietség megsebez.
És talán a seb fájdalma hajszol tovább? Fékevesztett rohanásunk látszólagos célja ellenére lehetséges, hogy valójában menekülünk - kétségbeesetten futunk a minket üldöző fájdalom elől?
Az idő bármilyen tempót képes tartani, nem lehet leelőzni, csak felgyorsulni, keményebben odaverni a talpakat; a mutató is gyorsabban ver. Versenyezz a többért, és zátonyra futsz az időn; üresre csordogálsz. Minél messzebbre futok, annál hosszabb a seb nyílása, én pedig elvérzek.
A sietség mindig kiüresíti a lelket.
Ott van az a hat lélek, akiket szeretek, a fenyők alatt, az ablakom előtt. Lehullott tobozokat gyűjtögető tizenkét karocska. Tizenkét meghajlított láb. A Fiúember felnyalábol egy rakás száraz füvet, a tél hulladékát. A Nagylány betűri a Kicsi szállongó szőke fürtjeit a tavaszi sapka alá. Két kisfiú hajlong, vödörbe dobálják a tobozokat, fejüket összeérintik, és látom nevetéstől fénylő arcukat, a mulatságtól rázkódó vállukat. Ó, hogy ismerem ezt a hangot! Elmosolyodom!
A tálrakás tetejéről lecsúszik a tepsi, körben még ott van rajta a csokis süti széle, nagyot csattan a földön. Felveszem, és nézem, ahogy elmerül a mosogatóvízben.
Elsuttogom Istennek: igazából nem több időt akarok; csak elég időt. Időt, hogy nagy levegőt vegyek, hogy igazit lássak, hosszan nevessek, dicsőséget adjak Neked, mélyen pihenjek, örömtől daloljak, csak elegendő időt egy napban, hogy ne érezzem úgy, mintha kergetnének, hajtanának, űznének, vagy vadul igyekeznék mindent még tegnap elvégezni. Egy olyan világban, ahol teheneket kell megvenni, földeket megnézni, munkát elvégezni, a huszonegyedik század sípoló-villogó korában, az ,,élj a pillanatnak" szlogenjével, a forgószélbe belefáradtak közül láthatóan senki nem tudja, hogyan is kell ezt csinálni; ki tudja valójában, hogyan szánjon rá időt, és éljen úgy, hogy lelke-teste és Isten mind összhangban legyen? Hogy legyen ideje lekapni a fogasról a kabátját, és kimenni a csupa ég-zöld-levegőre, megcsodálni ezeket mind ebben a fényben, prizmában megtört időben.
Csak annyi időt akarok, hogy ezt az egy életemet jól éljem.
Bőrömön szétpattan egy szappanbuborék. (folyt. köv.)

Ann Voskamp
 
 
0 komment , kategória:  Ezernyi ajándék  
Te vagy az Isten szeme fénye
  2017-02-03 10:18:12, péntek
 
  Te vagy az Isten szeme fénye



Amikor formálta a Földet,
rád gondolt -
úgy tervezte,
hogy helyed legyen.

Amikor az égre tette a Napot,
tudta -
sugarai, angyalkezek
egyszer majd a lelkedet simogatják.

Amikor összefonta a nappalt az éjszakával
És lőn első napkelte és első napnyugta,
a fény-árnyék játékát
aláírta és neked adta.

Sejthalom voltál -
látta mosolyod,

Senki sem tudott még rólad -
Megérkezett az őrzőangyalod.

Amikor eltűrte a szeget, töviskoronát,
a neved ott csengett fülében
és hogy Élhess -
vállalta a Halált.

Engedd, hogy hússá váljon a kő...

Ne rúgj a kóbor kutyákba.
Ne lökdössd az utcagyerekeket.
Ne törd össze a fa ágait.
Ne légy kegyetlen Istennel.
Ne légy rossz önmagadhoz.

Isten szeret téged:
Értelme van az életednek!


Járfás Eszter
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2017.01 2017. Február 2017.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 555 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35932 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4671
  • e Hét: 10917
  • e Hónap: 40229
  • e Év: 228031
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.