Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Imádság
  2017-02-07 20:55:54, kedd
 
  Imádság


Uram! Taníts meg rád várnom az imádság iskolájában, és segíts időt adnom neked a tanításomra. Az a felismerés, hogy mennyire nem vagyok tudatában az imádság kiváltságának és erejének, valamint hogy mennyire szükségem van az imádság Lelkére, segítsen elvetnem minden olyan gondolatot, hogy tudok valamit, és igazi tudásszomjjal és lelki szegénységgel késztessen térdre hullni előtted. Ámen.

Andrew Murray
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Imádság
  2017-02-07 20:50:36, kedd
 
  "Milyen nagy szeretet, gyengédség és kegyelem jelét adta Isten, amikor arra hívott, hogy időt töltsünk vele imádságban. Csodálattal tölt el, hogy az örömünkre és megújulásunkra rendeli el az imádságot, és arra a kiváltságra, hogy országa felállításának munkájában részt vegyünk. Szoros közösségre hív imádságban, amelyben megismerhetjük Urunkat és elváltozhatunk az ő hasonlatosságára. A meghívás mindegyikünknek kizárólagos, de egyben bele is foglal a nagy egészbe, mert akkor akar megáldani, amikor imádságban egy testként egyesülünk trónja előtt."

- Cynthia Heald
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Imádság
  2017-02-07 18:31:41, kedd
 
  "Urunk imaiskolájában ez volt az egyik első lecke: Ne lássák az emberek. Lépj be a belső szobádba; legyél egyedül az Atyával. Amikor megtanította, hogy az imádság jelentése személyes, egyéni kapcsolat Istennel, akkor jön a második lecke: Nemcsak titokban és egyedül kell imádkoznod, hanem közösségben, másokkal együtt is. És különleges ígéretet tesz két vagy három ember együttes imádságára, akik egyetértenek abban, amiért könyörögnek."

- Andrew Murray
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Éjszakai vendég
  2017-02-07 16:22:05, kedd
 
  Éjszakai vendég


A legcsekélyebb kedvesség sem megy veszendőbe.

Aiszóposz


Greenbriar Valleyt csaknem elrejtették az alacsonyon lógó esőfelhők. Miközben kiballagtam a sáros udvarra, hogy elvégezzem délutáni teendőimet, láttam hogy a telkünk mellett elhaladó út szélén egy autó áll, bizonyára elakadt. Máskülönben vezetője - egy igen jól öltözött férfi - nem matatott volna a motoron az esőben. Látszott rajta, hogy nincs sok érzéke az autóhoz. Elkeseredetten ballagott vissza a felemelt motortető mellől, és beült az autóba, az önindítóval próbálkozott, aztán újra visszament a motorhoz.
Csaknem besötétedett, mire végeztem a tennivalóimmal, de az autó még mindig ott állt, A férfi idegesnek látszott, amikor odamentem hozzá, hogy segítsek. Ugyanolyan gyártmányú kisautó volt, mint az enyém, csak valamivel újabb. Pár perc alatt megtaláltam a hibát.
-A gyújtótekerccsel van baj - mondtam neki.
-Lehetetlen! Alig egy hónapja tettem bele újat - mondta dühösen. Fiatal srác volt, legfeljebb huszonegy éves. - Tudja, uram, hosszú út van még előttem hazáig, el kell indulnom - mondta zavartan.
-Nézze, a tekercs fura dolog. Néha évekig eltart, máskor órák alatt tönkremegy. Bevontatom a lóval a kocsit a csűrbe, aztán meglátjuk, mit tehetünk. Kipróbáljuk az én autóm gyújtótekercsét. Ha azzal működik, a sarkon van egy fickó, aki elad magának egyet.
Igazam volt. Az én tekercsemmel a motor azonnal indult.
-Nos, nincs probléma. Mindjárt elmegyünk a tekercsért, és már indulhat is. Egy pillanat, csak megmondom a feleségemnek, hogy elmegyek.
A fiú valahogy furcsán viselkedett, amikor odaértünk az üzlethez. A bolt mögött, a sötétben állította le a kocsit, és nem szállt ki belőle. - Átáztam, és hideg van - motyogta. - Tessék tíz dollár. Megkérhetem, hogy vegye meg nekem a tekercset?
Éppen befejeztük a csűrben a munkát, amikor kijött hozzánk a kislányom, Linda. - Mama üzeni, hogy kész a vacsora. - Az idegen fiatalemberhez fordulva ezt mondta: - Azt kéri, hogy jöjjön be maga is, egyék velünk!
-Nem engedhetem, hogy maguk etessenek. Különben is mennem kell. Nem, nem, nem maradhatok - tiltakozott a fiatalember.
-Ne tréfáljon! Meddig tart, amíg megvacsorázik? Amellett senki nem jöhet étkezési időben úgy Jane házához, hogy ne tartson velünk.
Szabadkozva ugyan, mégis bejött velünk a házba. Nekem úgy tűnt, a fiatalember tiltakozásában a puszta udvariasságnál valami több is volt.
Elég nyugodtan ült, mialatt elmondtam az áldást, de az étkezés alatt idegesnek tűnt. Alig evett, ami szinte sértésszámba ment, ugyanis Jane volt az állam egyik legjobb szakácsnője.
Étkezés után a vendégünk azonnal felállt, és indulni készült. Nem számolt azonban Jane-nel.
-Nézze, még mindig esik, a ruhái vizesek, meg fog fázni! Gondolom, fáradt lehet. Maradjon itt éjszakára, és reggel kipihenve, szárazon indulhat el - erősködött a feleségem.
Biccentettem. Nem mindig tanácsos idegeneket befogadni, sajnos sok emberben nem lehet megbízni. Ez a fiatalember azonban tetszett nekem.
Vonakodva beleegyezett, hogy itt marad éjszakára. Jane kivasalta a ruháit, és bőségesen reggelit adott neki. A fiú mindent illendően megköszönt.
Induláskor azonban valami furcsa dolog történt. Előző nap a völgyön át a város felé tartott, most azonban északnak, Roseville, a megyeszékhely felé fordult. Ezen nagyon csodálkoztunk, de azt hittük, csupán tévedésből indult az ellenkező irányba.
Múlt az idő, a fiatalemberről nem hallottunk semmit. A napokból hónapok, a hónapokból évek lettek. Véget ért a háború, Linda felnőtt, már saját otthona volt, Jane-nel kettesben, gondtalanul éltünk a farmon.
Egyik nap levél érkezett Chicagóból. Ugyan ki írhat nekem ilyen drága levélpapíron Chicagóból? - töprengtem. Elolvastam a levelet.

Kedves Mr. McDonald!

Valószínűleg nem emlékszik arra a fiatalemberre, akin segített, amikor elakadt a kocsija. Régen volt, és feltételezem, azóta még sok emberrel tett hasonló jót. Nem hiszem azonban, hogy a többieken olyan módon segített volna, mint rajtam.
Tudja, menekültem azon az éjszakán. Nagy összegű pénz volt a kocsimban, amit a munkaadómtól loptam. Uram, derék, vallásos szüleim voltak, én azonban rossz társaságba keveredtem, és elkövettem ezt a szörnyű hibát.
Csakhogy Ön és a felesége annyira jók voltak hozzám! Aznap este, a maga otthonában kezdtem belátni, hogy rossz útra tévedtem. Másnap reggel visszafordultam. Odamentem a munkaadómhoz, és mindent bevallottam. Az összes pénzt visszaadtam, és a jóindulatára bíztam magam.
Megtehette volna, hogy feljelent, és sok évre börtönbe juttat, de ő visszavett a régi állásomba. Azóta gyönyörű feleségem és két pompás gyerekem van. Vezető állásban dolgozom a vállalatomnál. Gazdag nem, de jómódú vagyok.
Bőkezűen meg tudnám jutalmazni azért, amit értem tett, de nem hiszem, hogy ezt akarná. Ezért alapítványt hoztam létre, hogy segíthessem az olyan embereket, akik ugyanazt a hibát követték el, mint én. Remélem, ezzel fizethetek azért, amit tettem.
Isten áldja meg magát és derék feleségét, akik többet segítettek rajtam, mint gondolták.

Bementem a házba, és odaadtam a levelet Jane-nek. Olvasás közben könnyes lett a szeme.
,,Idegen voltam és befogadtatok, éheztem és enni adtatok, börtönben voltam és meglátogattatok..."

Hartley F. Dailey
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Így is volt?
  2017-02-07 12:58:14, kedd
 
  Így is volt?


... és beléptem.
Gyászos a csend,
szorongó szívek,
dermedt életek, szomorú lelkek,
görnyedt hátak, lehajtott fejek,
lankadt kezek, megfáradt emberek...
- várakozásban.

És mire várnak?
Ítéletre?
vád, harag, törvény, börtön,
- áldozatai lesznek?

NEM!!
mert köröttük angyalok járnak,
bilincset törnek, erejük árad,
s vele ÉLET!
hit, remény, szeretet, megtartás
- Krisztusban
immár nincsen kárhoztatás!

... Visszanézek...
- és mind élnek!
mert, meghaltak a bűnnek!
Gyermek, fiatal, öreg,
legszebb emlékek,
derűs arc, mosoly, ima,
fényes homlok, könnyes szemek,
tiszta tekintetek, őszülő haj,
életnek szava, győzelmi ének:
- feltámadt a Krisztus,
a szeretet hatalma,
a lélek balzsama.
Van gyógyulás, van élet!
Ünnep reggelén,
Uram, Istenem,
meglátogattam népedet...
- és ÉBREN találtam őket!

köszönöm Neked!

"Nincs tehát immár semmi kárhoztatásuk azoknak, a kik Krisztus Jézusban vannak, kik nem test szerint járnak, hanem Szellem szerint. Mert a Jézus Krisztusban való élet szellemi törvénye megszabadított engem a bűn és a halál törvényétől." Róm. 8:1-2

Anna Mária Seidel
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Magány
  2017-02-07 10:46:51, kedd
 
  Magány


Iszonyú és szép
ez a csend.
Beleolvad a kályha melegébe és
szikraként
valahova egészen mélyre hull...

Fáj.

Kimondanám,
ha megfordulnál,
megmutatnám,
ha látnád,
hogy ,,egymásba kapaszkodásuk" mögé
sínpár élet
párhuzamos világa bújt.

Levetkőztem.
Várok rád.
Fázok.

Betakarnád lelkem paplanoddal?


Járfás Eszter
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Amikor Isten megtölti a szavakat
  2017-02-07 08:41:24, kedd
 
  Amikor Isten megtölti a szavakat


Amikor Isten megtölti a szavakat:

A betűk közé lélek szorul
és titokban
felkél
a nap.

Szakadék-mélyben,
vasútszegélyen
váratlan virág
virít.

Koncentrációs szívből,
rácsok mögül
kiszabadul
a Hit.


Járfás Eszter
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Közvetlen szám
  2017-02-07 08:02:03, kedd
 
  Közvetlen szám



Zsoltárok 50,15,
ISTEN közvetlen száma.
Nála mindig van ügyelet,
s ha hívjuk, nem hiába.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
„Keljetek fel, és menjetek ki!”
  2017-02-07 07:59:51, kedd
 
  ,,Keljetek fel, és menjetek ki!" (Mik 2:10)



Folyton közelebb jön az óra, amelyben hozzánk is eljön - mint mindenkihez - az a hír: ,,Kelj fel, menj ki a te házadból, melyben laktál, a városból, hol üzleted után jártál, családod és barátaid köréből. Kelj fel, lépj utolsó utadra." Mit tudunk mi erről az utazásról? Mit tudunk arról a helyről, ahová mennünk kell? Olvastunk már felőle egyet s mást, és a Szentlélek is kinyilatkoztatott róla néhány dolgot, mégis milyen keveset tudunk az eljövendő országról!
Annyit tudunk, hogy határánál egy fekete, rohanó folyam hömpölyög tova, ,,melynek neve: halál". Isten ezen akar átvezetni, és megígérte, hogy velünk lesz. De mi lesz a halál után? Milyen csodálatos világ fog majd bámuló tekintetünk elé tárulni? A dicsőségnek milyen jelenete fog feltűnni szemeink előtt? Onnan még soha senki nem jött vissza, hogy nekünk hírt hozzon róla. De mégis eleget tudunk a mennyei országról, s éppen ezért örömmel éss vígassággal várjuk a hazahívást. A halál árnyékának völgyén át sötét az ösvény, mégsem félünk rálépni, mert tudjuk, hogy Isten e sötét völgyben is velünk van, ezért nem kell félnünk a veszélytől. Búcsút kell vennünk mindentől, ami nekünk idelenn kedves és becses volt, de ez nem baj, mert az atyai házba, Atyánk országába megyünk, ahol ott van Jézus.
Ez a királyi ,,város, melynek fundamentuma van, melynek mestere és alkotója az Isten." Ez lesz az utolsó bevonulás, hogy örökké az élő Isten színe előtt legyünk, az Ő népével együtt, annál, akit szeretünk. Kedves keresztyén, gondolj gyakran a mennyre, mert az vonz téged fölfelé, és elfelejteti veled az út fáradalmait. E siralomvölgye csak út a jobb hazába. A fájdalmak eme világa csak köszüb a boldogság világába.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Igyekezzetek bemenni a szoros kapun"
  2017-02-07 07:44:35, kedd
 
  "Igyekezzetek bemenni a szoros kapun: mert sokan, mondom néktek, igyekeznek bemenni, és nem mehetnek." (Lukács 13:24).


Textusunk válasz, melyet az Úr Jézus Krisztus földi vándorlása idején adott. Ezért kell ezeket a szavakat különösképpen megszívlelnünk. A válasz fő tartalma nagyon nagy jelentőségű. Arról szól, hogy részesülhetünk az üdvösségben. Ez nem ok arra, hogy ezeket a szavakat megszívleljük?
Az Úr Jézus ezt a választ egy olyan valakinek adta, aki együtt volt a tanítványokkal, és azt kérdezte Tőle: "Uram, avagy kevesen vannak-é, akik üdvözülnek?"
Ez komoly kérdés.
Ez nem olyan kérdés, mely a hallgatókat el akarja idegeníteni, amint az gyakran megtörténik. Ez a kérdés a sokaságot jóra akarja ösztönözni. Jézus válasza pedig a nép javára válhat.
Hogy a kérdés tetszett az Úr Jézusnak, mutatja az, ahogy Ő a kérdésre válaszolt. A válasz: "Igyekezzetek bemenni."
Ez a néhány szó óriási jelentőségű. Mit lehet az üdvösséggel egy sorba állítani? Ugyanis az üdvözülni azt jelenti: megmenekülni a bűntől, pokoltól, Isten haragjától, az örök kárhozattól. Mondd meg nekem, mi hasonló ehhez?
Mi egyenlő ezzel: Istennek, kegyelmének, országának és az örök dicsőségnek örökösévé lenni? Mennyi mindent tartalmaz az erre a kérdésre: "Uram, avagy kevesen vannak-é, akik üdvözülnek" adott válaszban az "üdvözül" szócska.

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2017.01 2017. Február 2017.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 6 db bejegyzés
e hónap: 555 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35916 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2732
  • e Hét: 11444
  • e Hónap: 23319
  • e Év: 211121
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.