Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Cukkinis-tejszínes lasagne
  2017-03-13 23:29:35, hétfő
 
  Cukkinis-tejszínes lasagne

Hozzávalók

6 db lasagne tésztalap
70 dkg cukkini
9 db paradicsom
1 db hagyma
3 gerezd fokhagyma
1,5 dl főzőtejszín

őrölt fehér bors
1 marék friss bazsalikom
25 dkg trappista sajt
3 ek olívaolaj


Elkészítés

A cukkinit lereszeljük egy nagyobb lyukú reszelőn. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük. A friss bazsalikomleveleket ízlés szerint összevágjuk.
Két evőkanál olajat felhevítünk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a lereszelt cukkinit is. Ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, majd félig lefedve, pároljuk pár percig. Ezután levesszük a fedőt, felöntjük tejszínnel, majd fedő nélkül, néha óvatosan megkeverve, addig főzzük, még a tejszín kicsit besűrűsödik.
Egy kisebb sütőformába belelocsoljuk a maradék olajat, majd egyenletesen bele kanalazzunk a 2-3 evőkanál cukkinit. Ezután ráteszünk 2 db lasagne lapot, és rákanalazzuk a cukkini 1/3 részét, majd megszórjuk reszelt sajttal. Ezután fedjük be vékonyra szeletelt paradicsommal, majd megszórjuk ízlés szerint friss bazsalikommal. Ebben a sorrendben rétegezzük tovább úgy, hogy a tetejére reszelt sajt kerüljön. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes hőmérsékleten, 30-35 perc alatt készre sütjük.





Megjegyzés

Hús nélkül is nagyon finom, és laktató lasagnet tudunk készíteni. Tálalás előtt érdemes kicsit hűlni hagyni, hogy szépen felszeletelve tudjuk tálalni.
kgizike

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Meggyes-gesztenyés sportszelet
  2017-03-13 23:26:26, hétfő
 
  Meggyes-gesztenyés sportszelet

Hozzávalók

25 dkg darált keksz
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg cukor
1 dl tej
1 üveg rumaroma
12 dkg vaj
2 ek kakaópor ( púpozott)
1 bögre magozott meggy (kb. 25 dkg)
2 tábla csokoládé
1 ek étolaj


Elkészítés

A gesztenyét szobahőmérsékleten kiolvasztjuk. A kakaóport összekeverjük a darált keksszel és az áttört gesztenyével. Felforraljuk a tejet a cukorral, és hozzákeverjük a vajat, majd lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a kekszes keveréket és a lecsepegtetett meggyet, majd ízlés szerint rummal vagy rumaromával ízesítjük. Alaposan összedolgozzuk
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, és a masszát egyenletesen belenyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük néhány órára.
A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk a mikróban. Rácsorgatjuk a sütemény a tetejére, és jól összerázzuk, hogy a csoki mindenhol egyenletesen bevonja. Visszatesszük a hűtőbe, amíg a csokoládé megdermed. Ezután sütőpapírral együtt egy tálcára tesszük, és forró vízbe mártott késsel egyforma nagyságúra szeleteljük.





Megjegyzés

Gyors, finom desszert sütés nélkül. A gesztenye és a meggy teszi nagyon finommá. Én este állítottam össze, egy éjszakát hűtőben pihent.
ditti56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Juhtúrós haluska
  2017-03-13 23:23:55, hétfő
 
  Juhtúrós haluska

Hozzávalók

10 dkg füstölt szalonna
1 kg burgonya
1 db tojás
30 dkg liszt
25 dkg juhtúró
20 dkg tejföl
1 csokor snidling



Elkészítés

Az apróra kockázott szalonnát zsírjára sütjük, majd egy szűrőlapáttal kiszedjük a húst, és félretesszük.
Összedolgozzuk a meghámozott, lereszelt burgonyát a tojással és a liszttel. Az így kapott masszából galuskákat szaggatunk, és forrásban lévő, sós vízben néhány perc alatt megfőzzük. Ha feljönnek a víz tetejére, leszűrjük és lecsepegtetjük.
A kifőtt galuskákat megforgatjuk a még forró szalonnazsírban, majd tányérokra szedjük. Rámorzsoljuk a juhtúrót, rákanalazzuk a tejfölt, végül megszórjuk a sült szalonnakockákkal. Finomra vágott snidlinggel megszórva tálaljuk.





PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő

Ha túl sósnak találod a juhtúrót, használj helyette tehéntúrót.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Sonkával töltött pizzalepény
  2017-03-13 23:20:17, hétfő
 
  Sonkával töltött pizzalepény

Hozzávalók

1 csomag konyhakész pizzatészta
10 szelet Fekete-erdő sonka
2 ek olívaolaj
1 tk szárított oregánó
tengeri só

Elkészítés

A tésztát kitekerjük, és két egyforma méretű darabra vágjuk.
Az egyiket sütőpapírral bélelt sütőtálcára helyezzük, meglocsoljuk az olívaolajjal, és meghintjük a szárított oregánó háromnegyedével. Ezután elrendezzük rajta a sonkaszeleteket,





és befedjük a másik tésztadarabbal. Megszórjuk a megmaradt szárított oregánóval, és egy kevés tengeri sóval.
250 fokra előmelegített sütő középső részében 12-14 perc alatt készre sütjük.





SÁNDOR ADRIENN

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Szeretetben eltöltendő hetet!
  2017-03-13 21:45:59, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.02 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 385 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3181
  • e Hét: 7762
  • e Hónap: 21667
  • e Év: 151374
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.