Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Film Félve szeretni 2. rész
  2017-03-16 10:15:33, csütörtök
 
 



Link

Link



 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Komolyzene
  2017-03-16 10:11:33, csütörtök
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Komolyzene  
Reményik László
  2017-03-16 10:03:45, csütörtök
 
  A szeretetet úgy élem meg, hogy én is vágyom rá, és segítek, ahol tudok. Nem szabad a jószívűségünket egymástól megtagadni! Jó, ha az ember szereti társát, még akkor is, ha haragszik rá. Tudni kell megbocsátani.


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Reményik László
  2017-03-16 09:58:02, csütörtök
 
  A szerelem mellett mindenféleképpen barátságnak is kell lennie, mert különben a dolog nem működik. Addig nem tudok szerelmes lenni, amíg nem ismerem a másikat, mert a saját megítélésem alapján, számomra kell értékesnek lennie az embernek. Csak így lehet valakibe szerelmes az ember, vagy szeretheti meg.


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Reményik László
  2017-03-16 09:55:47, csütörtök
 
  Nem szabad egy embertől mindent elvárni, összességében kell az embernek a körülötte élőktől megkapni azt, amire szüksége van. Én sem vagyok tökéletes, a másik ember részleges tökélye sem pótolhatja az én hiányosságaimat. Két ember sohasem lesz képes arra, hogy együtt tökéleteset alkosson. Mindezek azért fontosak, mert két ember harmonikus együttéléséhez feltétlenül szükségük van a minél teljesebb emberi környezetre, amely kiegészítheti a szoros lelki és testi kapcsolatukat.



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Reményik László
  2017-03-16 09:52:18, csütörtök
 
  Ne legyünk kishitűek, ne mondjunk elhamarkodott véleményt másokról! Ha megvalósítjuk első, a helyzetünkben merésznek tűnő célunkat, már másként fogunk gondolni magunkra és a további lehetőségeinkre. Az élet teljességét csak adottságainkhoz és lehetőségeinkhez mérten szabad megítélni!


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Müller Péter
  2017-03-16 09:40:27, csütörtök
 
  A szívedre vagy az eszedre hallgatsz?

Ez a ruha érez. Nagyon fáj. Szomorúvá és boldoggá tesz. A test, mint egy hegedű, az élet legmagasztosabb muzsikáját is eljátssza. De ha zenét tanulsz, hiába ismered meg a fának vagy a húroknak a vegyi szerkezetét, attól még nem tudod eljátszani a Kreutzer-szonátát vagy a Pacsirtát - mert ezt csakis a lélek útján tanulhatod meg. Nem mindegy, milyen hegedűn játszunk. Hogy miből vannak a húrok s mennyire feszesek. Nyilván az sem mindegy, hogy a rezgéseknek milyen fizikai természetük van. De ha szépen akarsz hegedülni: a muzsikára kell figyelned. A lelkedre. Még csak nem is a füledre: Beethoven süket volt. Így vagy az Élet művészetével is!
Lélekkel kell megtanulni.
Most azonban a testről beszélek, mégis! Azt mondják a tudósok, hogy amikor egy nő anya lesz, megváltoznak a zsigeri érzései. Ezek eddig is ott rejlenek a nő természetében, de amikor anya lesz, egy különös folyamat révén fölerősödnek bennük. Megérzik gyerekük fájdalmát, szorongásait, férjük érzelmeit, titkos gondolatait. Ilyenkor mondjuk rátok, hogy "boszorkányok" vagytok.




 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2017-03-16 09:28:33, csütörtök
 
  Lehet, hogy a komfort zóna kifejezést hallva sokan a kényelemre asszociálunk elsőként, viszont ennél többet jelent. Ide tartozik minden olyan tevékenység, amit már begyakoroltunk, amiben magabiztosak vagyunk, minden olyan fizikai vagy társas közeg, amiben otthonosan mozgunk, biztonságban érezzük magunkat. Ide tartoznak az akár már automatikus rutin-cselekedeteink is. A lényeg, hogy a komfort zóna biztonságos terep, ahol nem érhetnek nagy meglepetések, viszont tanulni, fejlődni sem fogunk.

Tehát a manapság divatos mondás: Törj ki a komfort zónádból, nem minden esetben helytálló.
A komfort zónából jó esetben nem kitörni kell, hanem inkább azt tágítani lehet. Nem jelent önmagában tehát semmi rosszat, ha a komfort zónában vagyunk és úgy érezzük megvalósítottuk álmainkat.
A komfort zóna határa mindenkinél máshol helyezkedik el, kinek szélesebb a zónája, kinek szűkebb. A határok rugalmassága sok mindentől függ, de tudatosan lehet tanulni, trenirozni magunkat arra, hogy az új, esetleg stresszel járó helyzeteket jobban viseljük, illetve, hogy egyáltalán vállaljuk a belemenést azokba. Így tágíthatjuk a komfort zónánkat és ezáltal addig nehéznek ítélt tevékenységeket, akár egy idő után rutinból is végezhetünk.


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2017-03-16 09:19:42, csütörtök
 
  Krúdy Gyula a fővárosi nőkről 1917-ben írta a következő, cseppet sem hízelgő sorokat:

Szeretik önmagukat hírbe hozni. Leülnek a szalonban és szemérmetlenül panaszkodnak udvarlóik csalfaságáról. Egymást rontják, biztatják, eltökélik. A rossz példa oly ragadós! Szinte fehér holló a tisztességes asszony a várodban! [...]azok akik a premiereken, éttermekben, cukrászdákban henteregnek, oly elvetemedettek, hogy nincsen olyan férfi a városban, aki megmentené őket a máglyától, ha még fennállana ez a derék szokás. Pedig a kócsagtollas büszkék, a semmitmondó arcú uszályosak, gőgös delnők és finnyás előkelősdiek, az áltisztességesek, a sopánkodók, az unatkozók és mindent fitymálók: ruha nélkül olyanok, hogy az egész női nemből kiábrándulnak a férfiak. Hogy még van kedvük Pesten a férfiaknak cserélgetni a barátnőiket, a szívhölgyeiket, a titkos ismeretségeiket! Hisz majdnem mindegyik divathölgy keresztülmegy valamennyi férfi kezén.


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2017-03-16 09:13:06, csütörtök
 
 



Magyarország és az első világháború - A háborús hátország viszonyai és a nők a munka frontján
A háború a huszadik század közepéig tipikusan a férfiak műfaja volt, ez viszont nem jelentette azt, hogy a nők teljesen kívül rekedtek a küzdelmeken. Harcos amazonokat ugyan az első világháború lövészárkaiban nem láthatunk, a korszak nőtársadalma a hozzátartózók utáni aggódásnál messze többet tett. A családfenntartói szerepbe kényszerült nők tömegei kötöztek sebet, főztek ebédet, gyűjtöttek ruhát, vagy klasszikus férfi munkákat vállalva tüzet oltottak, és autót vezettek. Magyarország és az első világháború - A nők a munka frontján.



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2017.02 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 158 db bejegyzés
e év: 2711 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 520
  • e Hét: 5177
  • e Hónap: 8519
  • e Év: 61227
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.