Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Avokádó magjának gyógyhatásai
  2017-03-23 13:23:15, csütörtök
 
 



Eddig mindig eldobtad az avokádó magját, de csak azért mert nem tudtad, hogy rákellenes és a pajzsmirigyre is jó!

Az avokádó egy isteni gyümölcs, ami rendkívül ízletes és tápláló, és mindemellett még egészséges. Azonban nem csak a húsát érdemes fogyasztani, hanem a magját is.

Az egzotikus gyümölcs magja nagyon erős antioxidánsokat tartalmaz, sőt, kutatások bizonyítják, hogy az avokádóban lévő antioxidánsok 70 százaléka a magban található.

A gyümölcs nagyon sok mono-telített zsírsavat tartalmaz, ami a szív egészségének tesz jót, a magban pedig aminosavak található, amelyek megakadályozzák a szívroham és stroke kialakulását. Emellett olyan hatóanyagok is találhatók a magban, amelyek csökkentik a rossz koleszterin szintet, a gyulladásokat, főleg a bélrendszerben.

A mag fogyasztásával erősödik az immunrendszerünk, a flavonoidoknak köszönhetően, így elkerülhetjük a megfázást, influenzát.

A Cancer Research szaklap hozta nyilvánosságra, hogy az avokádó magjából készített kivonat tartalmazza az avokatin-B összetevőt, amely megakadályozza a mieloid sejtek elszaporodását, amely az akut leukémia egyik oka. És, az avokádó a fogyásban is segít.

Lássuk még mire jó ez a mag?
-megelőzi az epilepsziás rohamot
-szabályozza a pajzsmirigy működést
-segíti a kollagén termelődését
-enyhíti a hasmenést
-elűzi a fáradtságot
-izomlazító hatással bír
-megakadályozza a tumorok növekedését

A mag előkészítése:
először is sütőben szárítsuk ki, tegyük be 2 órára 120 Celsius fokra. A lényeg, hogy repedjen meg a kemény héj. Majd késsel szeleteljük fel, botmixerrel daráljuk le, és azt keverjük bele salátákba, különböző ételekbe.
Videó : Link

Forrás: Link

 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Népi gyógyászat
  2017-03-23 13:14:29, csütörtök
 
  Szokatlan gyógymódok a népi gyógyászatból. Amilyen furcsának tűnnek... éppen olyan hatásosak!

Vannak, akik kételkednek, mások őrültségnek tartják, és akadnak olyanok, akik hisznek a népi gyógymódok erejében, amelyek több betegségtől is megszabadítanak. Akkor lássuk pár ilyen módszert, majd ha aktuális, próbáljuk ki és döntsük el, hogy hat-e.

1. Mazsolát az ízületi gyulladásra
Több nagymama is kipróbálta már a módszert, ehhez egy marék barna mazsolát áztassunk be pár evőkanál ginbe, majd az alkoholos mazsolaszemeket tegyük rá egy gézre, és azt erősítsük a fájó testrészekre. Az enyhülés pár perc múlva hatni fog.

2. A zeller elűzi a kellemetlen leheletet
Egy friss zellerszárat rágjunk el, és máris búcsút inthetünk a rossz leheletnek. A természetes módszer jobb a rágóguminál, és még a fogínyt is védi.

3. Citrommal a fülfájás ellen
Egy fültisztító pálcikát mártsunk bele frissen facsart citromlébe, majd enyhén dugjuk be a hallójáratba, de semmiképp se mélyre. A citromlé kiegyenlíti a fül pH-szintjét, fertőtlenítő hatása van, így az felgyorsítja a gyógyulást.

4. A csalán szebbé teszi a hajat
Mivel rengeteg, a haj számára fontos vitamint és tápanyagot tartalmaz a csalán, ezért érdemes főzetet készíteni belőle, amellyel rendszeresen öblítsük le a megmosott hajunkat, de a csalán tea fogyasztása is hozzájárul a hajszálak egészségéhez.

5. Szódabikarbónával a húgyúti fertőzések ellen
Egy pohár vízbe oldjunk fel egy ujjnyi szódabikarbónát, amely lúgosítja a szervezetet, semlegesítve a húgyutakban felhalmozódott baktériumokat. Azonban ha fájdalmas a vizeletürítés, akkor fel kell keresni egy szakorvost, aki gyógyszeres kezelést ír majd fel.

6. A szárított barack jót tesz az emésztésnek
Ha nincs baj a vércukorszintünkkel, minden este nyugodtan megehetünk egy cikk szárított kajszi barackot, mert ezzel hozzájárulunk az emésztésünk javításához, mivel a szárított barack tele van rostokkal, amelyek még a felpuffadást is megőrzik.

7. Pókcsípésre tegyünk burgonyát
Gyakorlatilag bármilyen rovarcsípés, bőrhorzsolás, gyulladás esetén alkalmazhatjuk a burgonyát, hiszen a gumóban rejlő hatóanyagok csökkentik az irritációt, gyulladást.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Vörös szilfakéreg gyógyhatásai
  2017-03-23 12:06:30, csütörtök
 
  Ez a kocsonyás természetes "gyógyszer" csökkenti a gyulladásokat és a bélproblémákkal is leszámol!

Az emésztési, felszívódási panaszok jelentős részét valamilyen gyulladás okozza. Ez a betegség leginkább a bélrendszerben alakul ki.

Az amerikai indiánok csodaszere, az úgynevezett Slippery Elm Bark, ami nem más, mint a vörös szilnek a kérge, most ismét hódít, mivel képes helyrehozni a bélproblémákat, enyhíti a torokfájást és a sebeket is begyógyítja.

Bélproblémák
Görcsök, puffadás, szelek, hasmenés, székrekedés, az irritábilis bélszindróma, a Crohn-betegség, mind mind olyan egészségügyi problémák, amelyek kezelésére még nem létezik biztos módszer, csak a tünetek enyhíthetők valamelyest. Egy 2002-es laboratóriumi kutatás során a szakértők viszont rájöttek, hogy a vörös szil, amit csúszós szilfának is neveznek, olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek képesek csökkenteni a gyulladásokat, valamint semlegesítik a sejtpusztító szabad gyököket. Azt is észrevették, hogy a fa kérgéből készült őrlemény képes magába szívni a méreganyagokat, ami a vastagbél egészségének megőrzését nagyban elősegíti.

Torokfájás
2012-ben a Journal of Investigational Biochemistry szaklapban megjelent tanulmány szerint a vörös szilfa kérgében olyan hatóanyagok találhatók, amelyek enyhítik a torokgyulladás következtében kialakuló fájdalmat. Ez is az erős antioxidánsoknak köszönhető, ezért érdemes beszerezni ezt a kéregőrleményt.

Sebek kezelése
A vörös szilfa kérgéből készült balzsam enyhíti az égési fájdalmakat, serkenti a sebek gyógyulását és a bőr regenerációját is.

A készítmény használata előtt ki kell kérni a családorvos véleményét, mert bizonyos gyógyszerekkel történő alkalmazása mellékhatásokat idézhet elő, ezért ha szabad is fogyasztanunk a fakérget, csak a gyógyszerek beszedése előtt, vagy után két órával tegyük ezt meg. Ugyanúgy a terhes nők is kérjék ki kezelőorvosuk véleményét, ha szeretnék alkalmazni a kéreg kúrát.

A vörös szilfa tea
Itt nagyon oda kell figyelni a dózisra, főleg gyerekek esetében, akiknek a testsúlyuk függvényében kell meghatározni az adagot. A felnőttek esetében 4 grammot szabad beletenni a forró vízbe, vagy napi 3-4-szer kell bevenni 400-500 mg kapszulát.

Azonban érdemes egy orvos véleményét kikérni, mielőtt elkezdenénk fogyasztani ezt a készítményt.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Napraforgók
  2017-03-23 10:15:51, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Margaréták
  2017-03-23 10:12:52, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Körömvirág
  2017-03-23 10:11:28, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Kökörcsin
  2017-03-23 10:10:33, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Korona szellőrózsa
  2017-03-23 10:09:53, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Konkoly
  2017-03-23 10:09:13, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Kék és sárga virágözön
  2017-03-23 10:08:29, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2017.02 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 237 db bejegyzés
e év: 1689 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 896
  • e Hét: 3034
  • e Hónap: 34520
  • e Év: 239221
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.