Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
A szeretet nem szó, nem fogalom, hanem Élet!
  2017-03-04 14:29:41, szombat
 
  "A Szeretetről...

A világ úgy véli: a szeretet elcsépelt szó, lejáratott fogalom. De soha nem néz utána senki, hogy ki csépelte el vagy ki járatta le. Az előttünk járó nemzedékek netán, vagy tanán az írók, tudósok? Esetleg a szentek beszéltek róla túl sokat?
Aki őszintén mer szembesülni az igazsággal, rájön:

A szeretet nem szó, nem fogalom, hanem Élet!

Élet, melyet nekem kell élnem! Méghozzá jól és hibátlanul, mert egyetlen alkalmat kaptam rá, és nem tudom, mennyi időm van. Hogy ez rémísztően hangzik? Megoldhatatlan feladatnak tűnik, melyben senki sem segít? - márpedig van segítség!
Az előttünk járó nemzedékek, írók, tudósok, szentek mind a mi segítségünkre írták le gondolataikat a szeretetről.


Erről az örök-szép feladatról, amely annyira közel van hozzánk - hogy el nem érjük. Annyira szükséges - hogy mindig éhezzük, annyira nyilvánvaló - hogy a legteljesebb titok marad számunkra, a Vonzó, Gyönyörű Titok, mint maga az Isten..."

ISTEN MAGA A SZERETET! Link


Nagy Alexandra Link



 
 
0 komment , kategória:  SZ E R E T E T  
Bakáts Téri Általános Iskola kórusa: Bodzavirág
  2017-03-04 10:35:37, szombat
 
  Nemes Nagy Ágnes: Tavaszi felhők

Bodzavirágból, bodzavirágból
hullik a, hullik a sárga virágpor.

Fönt meg a felhők szállnak az égen,
bodzafehéren, bodzafehéren.

Szállj, szállj felhő,
pamacsos,
hullj le, te zápor,
aranyos,
hullje le, te zápor,
égi virágpor,
égen nyíló bodzavirágból.

Balázs Ádám zene Link
Link Mindenki (2016) HD

Bakáts Téri Általános Iskola kórusa: Bod Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2017-03-04 08:52:50
feltöltő: dandej
nézettség: 739
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: FEM3Café_zene, kórus, mindenki, oscar-díj, zene,
kategória: kreatív
leírás: Bakáts Téri Általános Iskola kórusa: Bodzavirág - tv2.hu/fem3cafe Az Oscar-díjas magyar rövidfilmben, a Mindenkiben szereplő Bakáts Téri Általános Iskola kórusa elénekelte a Bodzavirág című varázslatos dalt a FEM3 Caféban. ...

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!




"Honnan jött a Mindenki története?

Egy lakótársamtól, egy svéd lánytól ,,kaptam", ő mesélte, hogy mi történt vele gyerekkorában, amikor egy kórusban énekelt. Félig igaz tehát a sztori, bár a valóságban, amikor kiderült az igazság, hatalmas botrány kerekedett és megszűnt a kórus. Arra gondoltam, hogy itthon, egy erős akaratú tanárnő biztos, hogy nem hagyta volna, hogy pár gyerek akadékoskodása szétrobbantson egy kórust. Ebből jött az a jelenet, amikor a tanárnő visszatereli a lázadozókat a kórusba, de aztán rájöttem, hogy ebből egy még jobb befejezés is kinőhet: ezek a gyerekek bosszút is tudnak állni, méghozzá nagyon elegáns módon. "

- Gyürke Kata interjúja Deák Kristóffal, Filmhu 2016
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Magyarok itthon * nagyvilágban  
Ez lesz a mi igazságunk
  2017-03-04 10:24:58, szombat
 
  ,,Így leszünk igazak az ÚR, a mi Istenünk előtt, ha vigyázunk arra, hogy megtartsuk mindazokat a parancsolatokat, amelyeket ő parancsolt nekünk."" (5Móz 6:25)

Az ember boldogsága az Isten törvényének való engedelmességben rejlik. Ez védőpajzsként öleli körül az embert és visszatartja a gonoszságtól. (The Signs of the Times, August 29, 1911.)

A kísértő szavát hallhatjuk mindenütt, aki azt hangoztatja, hogy most nem kívántatik meg tőlünk Isten törvényének megtartása. Ez Sátán egyik eszköze. Istennek van törvénye, és az ember meg kell hogy tartsa azt. Ha figyelmen kívül hagyja e szabályokat, nem lesz jellembeli tökéletessége..., melyre szüksége van ahhoz, hogy a királyi család tagjává váljon...mivel Isten írta e tíz szent rendelkezést és helyeztette a szövetség ládájába. A szövetség ládájának fedelét a kegyelem trónusának nevezték, ami azt fejezte ki, hogy bár a halál a törvény áthágásának büntetése, a bűnös kegyelemben és bocsánatban részesül Jézus Krisztus irgalma által.

az ember egyetlen reménye Jézus Krisztusban van, aki elhozta igazságának palástját, hogy abba öltöztesse a bűnöst, aki megszabadult szennyes ruhájától. A tiszta és szent öltözéket már senki sem öltheti magára, miután belépett a szent város kapuján. Mindenkinek, aki belép, már viselnie kell Krisztus igazságának ruháját. Nem lesz lehetőség a bűnök és fogyatkozások eltakarására, a jellem torzulásainak rejtegetésére. Nem lesz félig mosott ruha; mind tiszta és szeplőtelen lesz. (The Youth's Instructor, August 18, 1886.)

Amikor életünket teljesen az Isten törvénye iránti tökéletes engedelmességre szánjuk, ha Istent tartjuk legfőbb Vezetőnknek, és Krisztushoz, megigazulásunk reménységéhez ragaszkodunk, akkor Isten munkálkodni fog érdekünkben. Ez a hit igazsága...Isten parancsolatainak szorgos kutatása és megtartása a mennyhez kapcsol minket és képessé tesz az igaz és hamis közötti különbségtétele. Ez a fajta engedelmesség összhangba hoz minket Isten akaratával, és életünkbe elhozza azt az igazságot, tökéletességet, mely Krisztus életében volt látható. (S.D.A. Bible Comentary 1:1118.)

Napi áhítat
Isten fiai és leányai
Link

Link



 
 
0 komment , kategória:  Ellen Gould White Könyvtár  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2017.02 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 54 db bejegyzés
e év: 575 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4622
  • e Hét: 8849
  • e Hónap: 19902
  • e Év: 81203
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.