2017-03-07 22:42:15, kedd
|
|
|
Hozzávalók 2 főre:
pár csipet + 1 késhegynyi só
5 dl alaplé
fél db citrom reszelt héja
30 dkg zellergumó
fél db citrom leve
1 kg burgonya
negyed teáskanál fűszerpaprika
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál vaj
1 csokor petrezselyemzöld
1 db babérlevél
3 evőkanál olaj
1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 dl tejföl
1 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés
A sütőt melegítsük elő 220-230 fokra. A 3 ek olajat keverjük össze a sóval és a paprikával. A kockázott zellert tegyük egy zacskóba, öntsük rá a fűszeres olajat, és alaposan rázzuk össze. Borítsuk sütőpapírral bélelt tepsire, és 10-12 percig süssük.
Közben a vaj és az olaj összeolvasztott keverékén üvegesre dinszteljük a hagymát. Finoman sózzuk. Reszeljük rá a fokhagymát, forgassuk össze a burgonyával, öntsük fel az alaplével, dobjuk bele a babért, sózzuk és fedő alatt 10-12 perc alatt főzzük majdnem puhára. Egy fél merőkanálnyit vegyünk ki, pürésítsük, majd öntsük vissza az alaphoz.A tejfölt a keményítővel és 1 dl vízzel keverjük csomómentesre, és sűrítsük be a főzeléket. Reszeljük bele a citromhéjat, facsarjuk bele a citromlevet, és ha kell sózzuk, borozzuk.
A zellerrel tálaljuk, és friss petrezselyemzölddel extra frissességet adhatunk neki.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|