Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Jó éjszakát!
  2017-04-19 23:56:50, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Eső
  2017-04-19 23:36:53, szerda
 
  Nálunk lent a városban ilyen volt, most havas eső esik.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Krémes zöldségragu
  2017-04-19 23:26:03, szerda
 
  Krémes zöldségragu

Hozzávalók

1 db patisszon
1 db cukkini
1 db vöröshagyma
4-5 db paradicsom
1 csokor petrezselyemzöld
1 csipet szerecsendió
25 dkg mascarpone
2 ek olívaolaj
1 tk ételízesítő

őrölt színes bors


Elkészítés

A patisszont, a cukkinit és a paradicsomot felkockázzuk (zsengét válasszunk, és akkor héjával együtt kockázhatjuk). A vöröshagymát megpucoljuk, majd felaprítjuk. A petrezselyemzöldet finomra vágjuk.
Egy wokban felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és megpároljuk. Amikor már kissé összeesett, hozzáadjuk a patiszont, majd pár perc után a cukkinit. Megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk ételízesítővel és szerecsendióval, majd félig lefedve roppanósra pároljuk a zöldségeket.
Amikor a zöldségek roppanósra párolódtak, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, majd hozzáadjuk a mascarponét. Óvatosan összeforgatjuk, majd néhány percig pároljuk. Végül hozzáadjuk a paradicsomot, majd óvatosan összeforgatjuk, majd 1-2 percig pároljuk. Rizzsel vagy bulgurral tálaljuk.





Megjegyzés

Friss, zsenge zöldségekből rövid idő alatt egy finom ragut varázsolhatunk a tányérunkra. Én bulgurral tálaltam, de ízlés szerint más köretet is készíthetünk hozzá.
kgizike

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Egyszerű ananászos banántorta (Kolibri torta)
  2017-04-19 23:23:26, szerda
 
  Egyszerű ananászos banántorta (Kolibri torta)

Hozzávalók

A piskótához:
2 db banán
15 dkg ananász
25 dkg cukor
30 dkg liszt
2 db tojás
1 dl olaj
1 tk szódabikarbóna
1 tk sütőpor
1 tk fahéj
A krémhez:
2 dl ananászlé
1 dl tej
1 csomag vanília puding
3 ek cukor


Elkészítés

A piskótához a banánt pépesítjük, az ananászt apró kockákra vágjuk, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót.
A tésztát egy sütőpapírral kibélelt, kapcsos tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a tejből, az ananászléből, a cukorból és a pudingporból sűrű krémet főzünk. Ha kihűlt a piskóta, 3 részbe vágjuk, és megtöltjük a krémmel. A tetejére tejszínhabot teszünk, és ananásszal díszítjük.





Megjegyzés

A legegyszerűbb torta! :)
Noémii244

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Medvehagymás-baconos tészta
  2017-04-19 23:20:58, szerda
 
  Medvehagymás-baconos tészta

Hozzávalók

10 dkg medvehagyma
8 dkg pirított fenyőmag
60 ml olívaolaj
3-4 csipet só
1 csomag durum tészta


Elkészítés

A fenyőmagot szárazon kb. 2 perc alatt illatosra pirítjuk.
A megtisztított medvehagymát az aprítóba tesszük, hozzáadjuk a fenyőmagot, az olívaolajat és a sót. Krémesre keverjük a robotgépben.
A tetszőleges száraztésztát kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint, leszűrjük, és összeforgatjuk a medvehagymakrémmel.





Megjegyzés

Kenhetjük pirítósra, összekeverhetjük tésztával, húst tölthetünk meg vele, vagy akár salátaöntetként is felhasználhatjuk, és fogyaszthatjuk.
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Spárgás-sajtos vendégváró
  2017-04-19 23:18:26, szerda
 
  Spárgás-sajtos vendégváró

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta
1 csomag zöld spárga
2 csomag mozzarella

őrölt színes bors


Elkészítés

A spárgát meghajlítjuk, majd a fás részét letörjük. Ezután megmossuk, majd alaposan lecsepegtetjük. A mozzarellát vastagabb szeletekre vágjuk.
Az előnyújtott leveles tésztát hat egyforma darabra vágjuk fel, majd ráhelyezünk pár darab spárgát. Ezután megsózzuk, -borsozzuk, majd rátesszük a felszeletelt mozzarellát. Ismét megsózzuk és -borsozzuk, majd a túlnyúló tésztát bevágjuk pár helyen, és ráhajtjuk a sajtra úgy, hogy lehetőleg fedjék egymást a tésztacsíkok.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb ráhelyezzük a tésztát. Előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt szép pirosra, ropogósra sütjük.





Megjegyzés

A zsenge spárga a ráolvadt sajttal, és a ropogósra sült leveles tésztával nagyon finom. Váratlan vendégek érkezésekor pikk-pakk elkészül.
kgizike

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Havazott az Alföldön
  2017-04-19 22:36:56, szerda
 
  Havazott az Alföldön

Ez nem áprilisi tréfa, síkvidéken is többfelé fehérbe borult a táj reggelre, emellett szél is érkezett.

Csapatunk élő hóvadászata a Mátrából:

Link

Hiába írunk áprilist, a beáramló hideg levegőnek köszönhetően jócskán lehűlt a levegő, mindössze 0 és 3 fok közötti értékeket mértünk és ami csak hab a tortán:

síkvidéken, az Alföldön is hó esett!

A Duna vonalában sok helyen havas eső, a Duna-Tisza közének nagy részén pedig hó esett, alacsonyabbra húzódott a havazás határa, nem csak a hegyek fehéredtek ki

A cikk tovább olvasható itt:
Link

Írta: Nagy-Kurunczi Rita

Forrás: https://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 372 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 378
  • e Hét: 4892
  • e Hónap: 9930
  • e Év: 139637
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.