Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Himalájai pipacsok
  2017-04-02 09:24:45, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Orgona
  2017-04-02 09:24:02, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Pipacs virágzás előtt
  2017-04-02 09:22:38, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Tavaszi virágzás
  2017-04-02 09:19:53, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Szép fa
  2017-04-02 09:19:02, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Vénuszhajpáfrány
  2017-04-02 09:18:13, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Jeges virágok
  2017-04-02 09:17:15, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Fokhagymás muzsdéj
  2017-04-02 09:12:37, vasárnap
 
  Így kell tökéletes fokhagymás muzsdéjt készíteni, ahogy csak Erdélyben tudják!





A fokhagyma a legegészségesebb fűszerzöldségünk, hiszen az erős antioxidánsok, ásványi anyagok a legerősebb természetes antibiotikummá teszik. A fokhagyma rendszeres fogyasztása napjainkban még indokoltabb lenne, hiszen számos környezeti hatás, a stressz, az idegeskedés, az aggódás betegségek tucatjait okozhatják.

Romániában a fokhagymából gyakran készítenek öntetet, vagy krémet, amelyet muzsdéjnak hívnak. Azonban egy román kémikus, Stefan Manea szerint van egy dolog, amit tilos használni a muzsdéj elkészítésekor, ami nem más, mint a só.

Mikor összezúzzuk a fokhagymát, akkor felszabadul az allicin nevű enzim, amely a hagyma jellegzetes ízéért is felelős, de emellett megvéd a ráktól, főleg a tüdőráktól, és számos egyéb betegségtől is, például a megfázástól. Azonban a só semlegesíti az allicint, így nem részesülünk a fokhagyma gyógyhatásában.

És akkor íme a muzsdéj alapreceptje:
Kell hozzá két fej fokhagyma. A fokhagymákat gerezdekre bontjuk, majd megpucoljuk őket és apróra vágjuk. Amikor ezzel megvagyunk akkor mozsárba tesszük és 1-2 evőkanál olajjal összezúzzuk őket. Sok esetben sót is raknak hozzá, de a fenti elvet követve, ezúttal kihagyjuk belőle a sót. Ha nincs kedved mozsarazni, akkor használhatod a turmixgépet is. Addig kell keverni, amíg szép, fehér habos állaga nem lesz.

Ha azt szeretnéd, hogy még krémesebb állagú legyen, akkor tegyél hozzá 1-2 evőkanál tejfölt is, de semmiképpen ne sokat, a fokhagyma ízét ne nyomja el. Ha egészen különleges muzsdéjt szeretnél tálalni rakhatsz bele fűszereket is: kaprot, oregánót, tárkonyt, petrezselyemzöldet is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 192 db bejegyzés
e év: 1689 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 175
  • e Hét: 10289
  • e Hónap: 24038
  • e Év: 228739
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.