Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Vega hamburger
  2017-04-24 23:55:43, hétfő
 
  Vega hamburger

Hozzávalók

1 doboz vörösbab (450 g)
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 marék aprított petrezselyem
2 tk csípős mustár
5 dkg liszt
1 db tojás
1 tk oregánó
4 tk csípős fűszerpaprika

frissen őrölt bors
80 dkg édesburgonya
3 ek olívaolaj
1 db lime
12 dkg joghurt
15 dkg grillezett paprika olajban (üveges)
2 ek repce- vagy napraforgóolaj
4 db hamburgerzsemle
4 db salátalevél


Elkészítés

A babot szűrőbe öntjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. A hagymát és a fele fokhagymát finomra vágjuk, a babot botmixerrel durvára pépesítjük. Hozzáadjuk a kétféle hagymát és a petrezselymet, majd összedolgozzuk a mustárral, a liszttel, a tojással, az oregánóval és 2 tk fűszerpaprikával. Megsózzuk, megborsozzuk, és letakarva pihentetjük kb. 30 percig.
Közben a sütőt előmelegítjük 220 fokra. Az édesburgonyát meghámozzuk, és 1 cm vastag hasábokra vágjuk. Egy nejlonzacskóban jól összeforgatjuk az olívaolajjal, sóval, borssal és a maradék csípős paprikával, majd egyenletesen elosztjuk egy sütőpapírral leterített tepsiben. A sütő középső részében sütjük 20-25 percig, és közben egyszer átforgatjuk.
A forró vízzel lemosott lime sárga héját lereszeljük, majd a déligyümölcsöt félbevágjuk és kifacsarjuk. A joghurtot összekeverjük a lime reszelt héjával és 2 ek lime-lével, valamint az összezúzott maradék fokhagymával, majd sóval, borssal ízesítjük. A paprikát lecsepegtetjük és durvára daraboljuk, a megtisztított lila hagymát vékonyan felkarikázzuk.
A babpüréből 4 lapos pogácsát formázunk és a serpenyőben felforrósított olajon mindkét oldalukat 2-3 percig sütjük. Végül a zsemléket félbevágjuk és rétegesen megtöltjük a megmosott, leszárított salátalevéllel, a babpogácsával, a paprikával, a hagymakarikával és a joghurtos öntettel. A hasábburgonyával kínáljuk.





PALCSEK ZSUZSANNA
Felelős szerkesztő

A vékonyan felszeletelt édesburgonyát chipsnek is megsütheted.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Lekváros piskótatekercs egyszerűen
  2017-04-24 23:53:26, hétfő
 
  Lekváros piskótatekercs egyszerűen

Hozzávalók

A piskótához:
6 db tojás
12 dkg porcukor
12 dkg liszt
A töltelékhez:
baracklekvár


Elkészítés

Egy tálban aa tojások sárgáját a porcukor felével habosra keverjük, majd a tojásfehérjékből habot verünk, a maradék 6 dkg porcukor fokozatos hozzáadásával. A habot óvatosan a tojássárgájához vegyítjük, és beleszórjuk a lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, egy késsel vagy spatulával simára egyengetjük (kb. egy ujjnyi vastagságúra simítjuk), és közepes hőmérsékleten megsütjük, szép világosra.
Ha megsült, lisztezett papírra borítjuk, a rásült sütőpapírt lehúzzuk róla, és azonnal megtöltjük a lekvárral, majd a tiszta papírral összetekerjük.
Ha kihűlt, a papírt eltávolítjuk, a tésztát szeletekre vágjuk, majd a tetejét porcukorral meghintve tálaljuk.





Megjegyzés

Baracklekvár helyett málna-, eper- vagy narancslekvárral is készíthető.
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Medvehagymás nokedli
  2017-04-24 23:51:20, hétfő
 
  Medvehagymás nokedli

Hozzávalók

2 csokor medvehagyma
45 dkg liszt
15 dkg füstölt szalonna
25 dkg juhtúró
1 db tojás
1 bögre víz
1 mk só
olívaolaj


Elkészítés

A frissen szedett medvehagymát megmossuk, majd egy kevés víz hozzáadásával botmixerrel pürésítjük.
Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a tojást, a sót, a medvehagymapürét és annyi vizet, hogy galuska sűrűségű masszát kapjunk (ne kevergessük sokat a tésztát, mert akkor nem lesz jó a galuskánk állaga).
Egy nagyobb lábasban sós vizet forralunk, és beleszaggatjuk a galuskákat. 2-3 perc alatt megfőzzük, majd szűrőkanállal leszűrjük.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben kisütjük a zsírját. A kisült zsírral meglocsoljuk a kész galuskákat, és elkeverjük. Tálaláskor megszórjuk a galuskákat a szalonnakockákkal, rámorzsoljuk juhtúrót, és forrón kínáljuk. Fejedelmi lakoma!





Megjegyzés

Karakteres ízű tavaszi egytálétel.
illelány

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Sonkahab zöldsalátával
  2017-04-24 23:48:51, hétfő
 
  Sonkahab zöldsalátával

Hozzávalók

40 dkg főtt füstölt sonka
10 dkg puha vaj
1 ek aprított snidling (elhagyható)

bors
1 dl tejszín
1 gerezd fokhagyma
8 szelet kenyér
1 ek olívaolaj
A salátához:
50 dkg salátamix
1 db citrom
3 ek olívaolaj


Elkészítés

A sonkát nagyon finomra ledaráljuk. A vajat habosra kikeverjük. Beledolgozzuk a sonkát és a snidlinget, majd sóval, borssal ízesítjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és lazán a sonkás masszába forgatjuk. A sonkahabot a hűtőbe tesszük.
A konyhakész salátamix leveleit kisebb darabokra tépkedjük. A citrom levét kifacsarjuk. A salátaleveleket megöntözzük a citromlével és az 1 ek olajjal, majd alaposan összeforgatjuk.
A hideg sonkahabból evőkanállal vagy fagylaltos kanállal galuskákat vagy gombócokat formázunk, amelyeket az adagonként tányérokra halmozott zöldsalátára ültetünk.
A fokhagymát megtisztítjuk. A kenyérszeleteket megpirítjuk, bedörzsöljük a fokhagymával és megcsepegtetjük a 3 ek olívaolajjal. A salátaágyon tálalt sonkahabot a pirítóssal kínáljuk.





Megjegyzés

Maradék húsvéti sonka sovány részeiből is elkészítheted.
Kenyér helyett maradék húsvéti kalácsot is megpiríthatsz, de ekkor tekints el a fokhagymától.
MME
FAZEKAS KIRA
Főszerkesztő

A sonkadarabokat kétszer hajtsd át a húsdarálón, hogy kellően pépes legyen. Mértékkel adagold a sót, mert a sonka eleve sós!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Boldog hetet!
  2017-04-24 22:15:51, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 372 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1123
  • e Hét: 7924
  • e Hónap: 12962
  • e Év: 142669
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.