|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2017-04-24 23:55:43, hétfő
|
|
|
Vega hamburger
Hozzávalók
1 doboz vörösbab (450 g)
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 marék aprított petrezselyem
2 tk csípős mustár
5 dkg liszt
1 db tojás
1 tk oregánó
4 tk csípős fűszerpaprika
só
frissen őrölt bors
80 dkg édesburgonya
3 ek olívaolaj
1 db lime
12 dkg joghurt
15 dkg grillezett paprika olajban (üveges)
2 ek repce- vagy napraforgóolaj
4 db hamburgerzsemle
4 db salátalevél
Elkészítés
A babot szűrőbe öntjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. A hagymát és a fele fokhagymát finomra vágjuk, a babot botmixerrel durvára pépesítjük. Hozzáadjuk a kétféle hagymát és a petrezselymet, majd összedolgozzuk a mustárral, a liszttel, a tojással, az oregánóval és 2 tk fűszerpaprikával. Megsózzuk, megborsozzuk, és letakarva pihentetjük kb. 30 percig.
Közben a sütőt előmelegítjük 220 fokra. Az édesburgonyát meghámozzuk, és 1 cm vastag hasábokra vágjuk. Egy nejlonzacskóban jól összeforgatjuk az olívaolajjal, sóval, borssal és a maradék csípős paprikával, majd egyenletesen elosztjuk egy sütőpapírral leterített tepsiben. A sütő középső részében sütjük 20-25 percig, és közben egyszer átforgatjuk.
A forró vízzel lemosott lime sárga héját lereszeljük, majd a déligyümölcsöt félbevágjuk és kifacsarjuk. A joghurtot összekeverjük a lime reszelt héjával és 2 ek lime-lével, valamint az összezúzott maradék fokhagymával, majd sóval, borssal ízesítjük. A paprikát lecsepegtetjük és durvára daraboljuk, a megtisztított lila hagymát vékonyan felkarikázzuk.
A babpüréből 4 lapos pogácsát formázunk és a serpenyőben felforrósított olajon mindkét oldalukat 2-3 percig sütjük. Végül a zsemléket félbevágjuk és rétegesen megtöltjük a megmosott, leszárított salátalevéllel, a babpogácsával, a paprikával, a hagymakarikával és a joghurtos öntettel. A hasábburgonyával kínáljuk.
PALCSEK ZSUZSANNA
Felelős szerkesztő
A vékonyan felszeletelt édesburgonyát chipsnek is megsütheted.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2017-04-24 23:53:26, hétfő
|
|
|
Lekváros piskótatekercs egyszerűen
Hozzávalók
A piskótához:
6 db tojás
12 dkg porcukor
12 dkg liszt
A töltelékhez:
baracklekvár
Elkészítés
Egy tálban aa tojások sárgáját a porcukor felével habosra keverjük, majd a tojásfehérjékből habot verünk, a maradék 6 dkg porcukor fokozatos hozzáadásával. A habot óvatosan a tojássárgájához vegyítjük, és beleszórjuk a lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, egy késsel vagy spatulával simára egyengetjük (kb. egy ujjnyi vastagságúra simítjuk), és közepes hőmérsékleten megsütjük, szép világosra.
Ha megsült, lisztezett papírra borítjuk, a rásült sütőpapírt lehúzzuk róla, és azonnal megtöltjük a lekvárral, majd a tiszta papírral összetekerjük.
Ha kihűlt, a papírt eltávolítjuk, a tésztát szeletekre vágjuk, majd a tetejét porcukorral meghintve tálaljuk.
Megjegyzés
Baracklekvár helyett málna-, eper- vagy narancslekvárral is készíthető.
MME
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2017-04-24 23:51:20, hétfő
|
|
|
Medvehagymás nokedli
Hozzávalók
2 csokor medvehagyma
45 dkg liszt
15 dkg füstölt szalonna
25 dkg juhtúró
1 db tojás
1 bögre víz
1 mk só
olívaolaj
Elkészítés
A frissen szedett medvehagymát megmossuk, majd egy kevés víz hozzáadásával botmixerrel pürésítjük.
Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a tojást, a sót, a medvehagymapürét és annyi vizet, hogy galuska sűrűségű masszát kapjunk (ne kevergessük sokat a tésztát, mert akkor nem lesz jó a galuskánk állaga).
Egy nagyobb lábasban sós vizet forralunk, és beleszaggatjuk a galuskákat. 2-3 perc alatt megfőzzük, majd szűrőkanállal leszűrjük.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben kisütjük a zsírját. A kisült zsírral meglocsoljuk a kész galuskákat, és elkeverjük. Tálaláskor megszórjuk a galuskákat a szalonnakockákkal, rámorzsoljuk juhtúrót, és forrón kínáljuk. Fejedelmi lakoma!
Megjegyzés
Karakteres ízű tavaszi egytálétel.
illelány
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2017-04-24 23:48:51, hétfő
|
|
|
Sonkahab zöldsalátával
Hozzávalók
40 dkg főtt füstölt sonka
10 dkg puha vaj
1 ek aprított snidling (elhagyható)
só
bors
1 dl tejszín
1 gerezd fokhagyma
8 szelet kenyér
1 ek olívaolaj
A salátához:
50 dkg salátamix
1 db citrom
3 ek olívaolaj
Elkészítés
A sonkát nagyon finomra ledaráljuk. A vajat habosra kikeverjük. Beledolgozzuk a sonkát és a snidlinget, majd sóval, borssal ízesítjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és lazán a sonkás masszába forgatjuk. A sonkahabot a hűtőbe tesszük.
A konyhakész salátamix leveleit kisebb darabokra tépkedjük. A citrom levét kifacsarjuk. A salátaleveleket megöntözzük a citromlével és az 1 ek olajjal, majd alaposan összeforgatjuk.
A hideg sonkahabból evőkanállal vagy fagylaltos kanállal galuskákat vagy gombócokat formázunk, amelyeket az adagonként tányérokra halmozott zöldsalátára ültetünk.
A fokhagymát megtisztítjuk. A kenyérszeleteket megpirítjuk, bedörzsöljük a fokhagymával és megcsepegtetjük a 3 ek olívaolajjal. A salátaágyon tálalt sonkahabot a pirítóssal kínáljuk.
Megjegyzés
Maradék húsvéti sonka sovány részeiből is elkészítheted.
Kenyér helyett maradék húsvéti kalácsot is megpiríthatsz, de ekkor tekints el a fokhagymától.
MME
FAZEKAS KIRA
Főszerkesztő
A sonkadarabokat kétszer hajtsd át a húsdarálón, hogy kellően pépes legyen. Mértékkel adagold a sót, mert a sonka eleve sós!
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2017-04-24 22:15:51, hétfő
|
|
|
Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak
További jó estét!
és
|
|
|
0 komment
, kategória: Hetet |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2017. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
372 db bejegyzés |
e év: |
4386 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1123
- e Hét: 7924
- e Hónap: 12962
- e Év: 142669
|
|
|