Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Film A 40 az új 20
  2017-04-04 10:11:25, kedd
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Komolyzene
  2017-04-04 10:04:05, kedd
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Komolyzene  
Érdekesség
  2017-04-04 09:57:12, kedd
 
  A létező legjobb pillanatban időzített fotók

Ezek a fotósok nagyon szerencsések voltak, épp időben voltak a tökéletes helyen.



























 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2017-04-04 09:48:46, kedd
 
  Ezért látod a szomszéd nőjét mindig szebbnek

A szomszéd fűje mindig zöldebb? Hát persze, mert a szomszéd foglalkozik a pázsittal, és gondját viseli annak: rendszeresen öntözi, a szabadidejének nagy részét a fű ápolásával tölti, valamit valamiért alapon. Ugyanez érvényes az emberi kapcsolatokra is.

Kívülről nézve mindig a többiek kapcsolata a tökéletes, a tied pedig nem, hiszen kívülállóként csak azt látod, amit bárki más is láthat: mosolygós fotók a Facebookon, már megint egy családi nyaralás pálmafákkal a háttérben, neked meg csak csorog a nyálad, és irigykedsz. Mindeközben nem látod, ami a háttérben van, mert senki sem teregeti ki a szennyesét (persze tisztelet a kivételnek). A szomszéd fűje mindig zöldebb - vagy mégsem?

Hát nem. Mert csak a te szemszögedből az, közelről már korántsem az. Ez pont olyan, mikor egy cég új alkalmazottat keres, akit be is hívnak állásinterjúra, elbeszélgetnek vele, de ő meg hülye lenne elmesélni, hogy ő nem más, mint egy játékszenvedéllyel küszködő lúzer, menedzsernek egyáltalán nem való, de ha megmondaná az igazat, akkor tutira nem kapná meg az állást. Ha valakinek csak a jó oldalát látjuk, magától értetődik, hogy azt hisszük, ő egy zseni, mi meg csak elbújhatunk mellette.

Ha szétnézünk a saját házunk táján, és az jut eszünkbe, hogy nekünk egy jobb férj, egy jobb kapcsolat dukál, mindössze egy klikk az egész a társkereső portálon, és lábaink előtt hever a világ, na, akkor bizony hidegzuhanyként ér majd minket, mikor két szék közül a földre esünk majd.

Egy olyan lakásba senki sem fektet bele, ami nem az övé, pláne, ha hamarosan ki is kell onnan költöznie. Ugyanígy ha csak fél lábbal vagyunk benne egy kapcsolatban, és fél lábbal már kifelé megyünk onnan, akkor ne csodálkozzunk, ha a végén hoppon maradunk. Néha csak rá kellene jönnünk arra, hogy igenis az a kapcsolat a jó nekünk, amiben épp vagyunk, csak egy kis időt kellene belefektetnünk, egy kis törődést, és máris jobban éreznénk magunkat - nem csak mi, hanem a társunk is. Nem mindig a másikat kell okolni, ha gond van. Na persze, ha mind a ketten kifelé tartanak a kapcsolatból, ahelyett, hogy egymással foglalkoznának, akkor ne csodálkozzunk, ha majd rájövünk, hogy bizony a szomszéd kertje is ugyanolyan zöld, mint amilyen a miénk volt, csak a saját kerítésünk mögül ezt nem vettük észre annak idején. De akkor már régen késő lesz




 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Történetek
  2017-04-04 09:21:25, kedd
 
  Ez a pár 1977-ben randizott egymással, de a fiú soha többet nem hívta a lányt. 2010-ben a nő megtudta, hogy miért... És nézd meg, hol vannak 2017-ben!

17 évesen, Rick Hayward és Karen Lynch randiztak egymással. Ettek egy fagylaltot, elmentek bowlingozni, és egy valóban szép napot töltöttek együtt. Karen meg volt győződve arról, hogy minden jól sikerült, ezért meglepte, hogy soha nem hallott a férfi felől. Rick nem hívott vissza, hogy elmenjünk egy második randira, emlékszik vissza Karen.

Legalábbis néhány évtizedig nem




Rick nagyon félénk volt a középiskolában, így minden alkalommal, amikor ment, hogy felhívja a lányt, letette a kagylót, anélkül, hogy felhívta volna. Teltek a napok, majd a hetek, meg volt győződve arról, hogy a lány megsértődött, és a fiú feladta teljesen.



Tehát nem volt a második randi. Mindketten csalódottak voltak. De az évek teltek: egyetemre mentek, mindketten találtak párt maguknak, megházasodtak, és születtek gyermekeik.

És néhány évtized után mindketten elváltak a párjuktól.

Aztán 2010-ben a Facebookon újra egymásra találtak. Mindketten a képernyőre néztek, és eszükbe jutott az elmulasztott lehetőség, és azon tűnődtek, vajon mi lehet a másikkal. Ezúttal Rick határozottabb volt, ezért úgy döntött, hogy elhívja egy második randira - 33 év után először!
Kezdettől világos volt, hogy tökéletesen illenek egymáshoz.

Rick egy hihetetlen ember, a legjobb az egészben, hogy ő a legjobb barátom mondta Karen.


 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Történet
  2017-04-04 09:04:08, kedd
 
  Ezt a levélváltást a férj és feleség közötti levélváltást már sok helyen láttam az interneten. A fordítás miatt, egyes részletek lehet, hogy eltérnek, de a történet lényege ugyanaz. Egy érdekes és rövid olvasnivaló, amelyen Te is el fogsz mosolyodni


Kedves férjem!

Azért írom Neked ezt a levelet, hogy elmondjam, végleg elhagylak.

Hét éven keresztül jó feleséged voltam, és semmit nem kaptam érte.

Az utóbbi két hét pedig maga volt a pokol.

A főnököd felhívott, hogy felmondtál, és ez volt az utolsó csepp a pohárban.

Múlt héten, amikor hazajöttél, észre sem vetted, hogy megcsináltattam a frizurámat és a körmeimet, a kedvenc ételedet főztem, és este egy vadonat új hálóing volt rajtam. Hazajöttél, két perc alatt megvacsoráztál, aztán miután megnézted a meccset, egyenesen felmentél aludni. Nem mondtad, hogy szeretsz-e még, nem érintettél meg, semmit nem tettél. Vagy hazudsz nekem, vagy nem szeretsz már, bármi is a helyzet, én elmegyek...

Ui.: Ha megpróbálnál megkeresni, inkább ne tedd. A BÁTYÁD és én Nyugat-Virginiába költöztünk, együtt. További remek életet!

Az ex-feleséged: Mamba





Kedves ex-feleségem!

Semmi nem tette jobbá a napomat, mint az, hogy megkaptam a leveledet.

Valóban hét éve házasodtunk össze, jóllehet Te nagyon távol állsz a jó feleség fogalmától.

Sokat nézek sportot, hogy ezzel próbáljam meg elfojtani az állandó zsörtölődésedet. Nagy baj, de ez van. Észrevettem, hogy levágattad múlt héten a hajad, de az első dolog, ami az eszembe jutott, az volt, hogy Úgy nézel ki, mint egy férfi!. Az anyám úgy nevelt, hogy inkább ne mondjak semmit, ha nem tudok valami szépet mondani. Amikor megfőzted a kedvenc ételemet valószínűleg összekevertél a BÁTYÁMMAL, mivel én már hét éve nem eszem disznóhúst.Elmentem lefeküdni, mikor megláttam rajtad az új hálóingedet, hiszen még rajta volt az ára.

Imádkoztam, hogy csak véletlen egybeesés legyen, hogy a bátyám reggel 50 dollárt kért tőlem kölcsön, a hálóinged pedig 49,99-be került...

Mindezek után még mindig szerettelek, és úgy éreztem, meg tudjuk oldani.

Tehát amikor észrevettem, hogy nyertem a lottón 10 millió dollárt, felmondtam a munkahelyemen, és vettem magunknak két jegyet Jamaikába.

De mikor hazaértem, Te már nem voltál ott.

Tudom, mindennek oka van. Remélem, olyan életet élsz, amilyet mindig is akartál. Az ügyvédem azt mondta, hogy az alapján a levél alapján, amit írtál nekem, egy fillért sem fogsz tőlem kapni.

Tehát csak óvatosan.

Ui.: Nem emlékszem, hogy mondtam volna valaha, de Carl, a bátyám Carlaként született.

Remélem nem baj!

Pokolian gazdag és szabad férjed: Norty


 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Érdekességek
  2017-04-04 08:29:17, kedd
 
  Sok olyan hétköznapi eszköz van amit nem tudjuk, hogy pontosan milyen célt szolgál és sokszor azt gondoljuk, hogy egyes dolgoknak csak látszólagos szerepük van. Néha nem is sejtjük, mire lehet használni ezeket, bár nagyon fontosak!

Gondolod, hogy ennek a kis lyuknak a kupak végén nincs szerepe?

Ez a lyuk megakadályozza a fulladás veszélyét. Ha a gyermek lenyeli, akkor ezen a kis résen levegőt kaphat, ameddig a mentő megérkezik. Állítólag van egy másik szerepe is: megakadályozza, hogy a golyóstoll végénél nyomás keletkezzen, és így nem folyhat ki a tinta.




Láttál már ilyen lyukat a repülőgép ablakán?

Ennek kettős szerepe van. Először is kiegyenlíti a légköri nyomást. Amikor a repülőgép nagyon magasban van, akkor nagyon magas a nyomáskülönbség a repülőgép háromrétegű ablakai között. A középső rétegen lévő kis szellőzőnyílás tulajdonképpen abban segít, hogy kiegyenlítse a nyomást a külső és a belső réteg között. A másik szerepe az, hogy megakadályozza az ablak bepárásodását.




Tudtad, hogy miért adnak egy kis szövet darabot az új ruhákkal?

Nem azért van, hogy ha kilyukad, akkor legyen miből foltot készíteni. Ez egy minta szövet, amelyiken kipróbálhatod a különböző tisztítószereket.




Mire való az az apró zseb a farmereken?

Ma már kevesen használják, de eredetileg nyilván nem azért varrták rá egy munkásnadrágra, mert jól néz ki. A farmer eredeti célközönsége, a cowboyok hordták előszeretettel zsebóráikat egy lánccal a övükhöz csatolva. Az órazseb volt hivatott arra, hogy a kényes szerkezetek nehogy nekiütődjenek valaminek, s összetörjenek.




De mire való a kapocs?

Akár hiszed, akár nem, a farmerek zsebén megtalálható kis kapcsok nem csupán díszítésként szolgálnak. A farmert eredetileg a munkásosztály hordta, mert igen ellenálló volt a kemény fizikai munka során, ám a zsebei mindig leszakadtak, pedig a munkások számára fontos szerepük volt. Egy helyi varró, Jacob Davis zseniális ötlettel állt elő, kapcsokkal fogta össze a zsebek széleit, hogy azok tartósabbak, ellenállóbbak legyenek.




Lyuk a serpenyők és edények nyelén

Egy okos és kreatív megoldás, hogy ne kelljen a csöpögős fakanalat ide-oda rakosgatnunk a konyhában. Az edény nyelébe állítva tökéletesen megtartja, a lecsöpögő felesleg pedig nem a tűzhelyre vagy a konyhapultra, hanem az edénybe csöpög vissza.




Nyíl az üzemanyag jelző piktogram mellett

Valószínű, hogy eddig észre sem vetted ezt a kis jelzést. Ez azt jelzi, hogy az autó melyik felén van az üzemanyagtartály. Bérelt autók esetében nagyon hasznos!


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2017-04-04 08:08:35, kedd
 
  Nők, akik az életüket adták a szépségért --- szépségtrükk a múltból

Kémiai hámlasztás, ami leégeti az arcod, étvágycsökkentőszerek, amik szívelégtelenséget okoznak, műtétek a legintimebb testrészeinken is annak érdekében, hogy úgy nézzünk ki, mint egy Barbie baba - ezek a modern eljárások semmik azokhoz a kegyetlenségekhez képest, amit a nők az épp aktuális szépségideál elérése érdekében elkövettek.

Majdnem 700 éven át kötelező kelléke volt minden úrinő ruhatárának. Tekintélyt parancsolt, a tisztesség jelképe volt, nem mellesleg pedig olyan darázsderekat csinált, amitől lélegezni is alig lehetett.




A felnyomott mellű, befűzött, összenyomott belső szervű, oxigénhiányukban pihegő, vagy épp elájuló dámákat valamiért vonzónak találták a férfiak, a nők pedig ragaszkodtak hozzá, még úgy is, hogy 1874-ben több mint 97 betegséget, köztük a hisztériát és a melankóliát is a fűző mellékhatásaihoz sorolták. Az 1900-as évektől aztán fokozatosan lettek egyre kényelmesebbek, és kevésbé kegyetlenek a fűzők, mára pedig el is tűntek a kötelező kellékek közül.

Lassú halált okozó sápadt bőr

A hófehér arcbőr egykoron a társadalmi rangot, az adott nő elkényeztetett, azaz nagyúri mivoltát jelképezte, de aki eleve nem volt nagyon sápadt, az kénytelen volt púderezni az arcát.




Igen ám, de volt, hogy ecettel kevert ólmot használtak a cél eléréséhez, ami szép lassú haldoklást, addig pedig fejfájást, hányingert, álmatlanságot, és a szervek lassú leállását nyújtotta cserébe. A kozmetikai ólommérgezés első dokumentált áldozata 1760-ban egy ír nemesasszony, Marie Gunning volt, de ez sem tartotta vissza a nőket a púderezéstől.

Arzénevés, és azok a bizonyos zöld ruhák

A XVIII. században egy svéd vegyész által előállított réz- és arzénvegyület, a Scheele-zöld volt divatos fal- és tapétaszín, és a világoszöld, divatos ruhákat, kiegészítőket is arzénes festékkel állították elő. Nem véletlen, hogy a pár száz évvel ezelőtt élt emberek arzénszintje sokkal magasabb volt, mint ma. Mindezen túl a nők arzént még külön ettek is, mert így óvták bőrük és hajuk szépségét - végül is igazuk volt, a ráncos bőr és az ősz hajszálak megjelenése előtt jól meghaltak.


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2017-04-04 07:56:35, kedd
 
  Békát enni ősi brit szokás

Brit régészek szerint a francia konyha egyik alappillérének tekintett békahúst valójában a britek ősei fogyasztották először, már nyolcezer évvel ezelőtt is.
A kutatócsoport Anglia délnyugati részén, a Stonehenge mellett végzett ásatásokat. Eközben egy, az időszámításunk előtti VII-VIII. évezredből származó, feltehetőleg varangyos béka maradványaira bukkantak a wiltshere-i Amesbury városában. A Buckingham Egyetem régészei szerint az állat elszenesedett lábcsontja arra utal, hogy az angolok már az ókorban is hódoltak a sültbéka-fogyasztásnak.

A békahús először XII. századi francia szerzetesek étrendjében tűnt fel, ők sovány húsáért ették őket. A különlegesség később a gall konyha mindennapi alapételévé vált; ezért a britek már a XVI. században is békaevőnek gúnyolták a franciákat.




 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Szép napot mindenkinek!
  2017-04-04 07:46:49, kedd
 
 



Gyakran fordul elő velünk, hogy amikor gyors döntést kell hoznunk és nincs időnk az esélyek megfontolt latolgatására, az érzékeinkre bízzuk magunkat. Ilyenkor az esetek többségében jól döntünk, utólag pedig racionális magyarázatot is találunk arra, hogy miért is volt helyes a döntésünk, választásunk. Hogyan lehetséges mindez, hiszen az embert alapvetően racionális lénynek tartjuk? Max Scheler szerint ebben nincs semmilyen ellentmondás, és bízzuk nyugodtan magunkat továbbra is az érzékeinkre!
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 149 db bejegyzés
e év: 2711 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 179
  • e Hét: 6595
  • e Hónap: 15778
  • e Év: 68486
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.