Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Milyen Isten az ilyen?
  2017-04-08 21:35:16, szombat
 
  Milyen Isten az ilyen?


Hazafelé tartott a kórházból. A legjobb barátját akarta meglátogatni. Elkésett. Az intenzív osztályon mindent megtettek a betegért, de nem tudták kiragadni az infarktus gyilkos markából.
Még negyvenéves sem volt, akárcsak ő maga. Találkozott a gyerekeivel, a feleségével. A fájdalom szinte az eszüket vette. Csak megölelte őket, szó nem jött ki a torkán. Érezte, ha még egy percig ott marad, ő is az intenzíven végzi.
Kirohant a kapun. A néma, tehetetlen düh űzte, hajtotta. Kifulladva ért a templomparkba. Kábult fejében végre összeállt a mondat, amely a kórház óta zakatolt benne:
- Hát Isten ez? Milyen Isten az ilyen? - szeme könnybe lábadt a dühtől és a kétségbeeséstől.
Megpillantotta a keresztet. A töviskoszorúzott, sebektől borított testet, a szenvedő arcot.
- Hát ilyen... - mormogta maga elé, és egy kicsit alábbhagyott a nyomás a fejében.

W. Hoffsümmer nyomán
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Ránkmosolygott az Isten
  2017-04-08 17:35:37, szombat
 
  Ránkmosolygott az Isten


Az idősödő onkológus-sebész professzor, aki a gyermekek ágya mellé térdel, hogy szemmagasságban legyen kis pacienseivel, ha beszél velük, és akit a gyerekek, ha akarják, tegezhetnek, operációra készíti fel a 8 éves kisfiút.
Közölnie kell a gyermekkel és az ágy másik oldalán rettegő szülőkkel: mindenre számítani kell, lehet, hogy amputálni kell térdből a lábát a tumor miatt. Ö mindent meg fog tenni, de az operáció alatt kell hogy meghozza a döntést. Előre nem mondhat biztosat.
A gyermek keserves sírásban tört ki:
- Akkor nem fogok tudni focizni, hiába csinálsz nekem falábat.
A szülők és a mellettük álló kórházlelkész a visszanyelt könnyeik vasmarkának szorítását érezték torkukon.
A szipogó gyermek könnyes arca azonban hirtelen széles mosolyra derült:
- De akkor majd végre anyuéknak meg kell engedniük, hogy lovagolni járjak, mert azt ám falábbal is lehet! - és kacagni kezdett.
A folyosón az orvos belekarolt a lelkészbe és csak ennyit mondott:
- Észrevetted, hogy ebben a rémségben, a kisfiú könnyes arcából ránkmosolygott az Isten. Engem egy ilyen pillanat hetekig éltet...

H. Hamdorf-Ruddies nyomán
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Remek válaszok, de semmi segítség
  2017-04-08 17:05:50, szombat
 
  Remek válaszok, de semmi segítség


Egy ősi legenda szerint egy férfi egyszer eltévedt vándorlásai közben, és futóhomokos talajra tévedt.
Konfucius meglátta a férfi nyomorúságát, és így szólt: "Nyilvánvaló, hogy az embernek el kell kerülnie az ilyen helyeket."
Ezután Buddha vizsgálta meg a helyzetet, és ő azt mondta: "Ennek az embernek a szerencsétlensége legyen példa a többiek számára!"
Aztán arra járt Mohamed, és azt mondta a süllyedő embernek: "Ó, jaj, ez Isten akarata!"
Végül Jézus jelent meg a színen, és így szólt: "Fogd meg a kezem, testvérem! Megmentelek".

Alkalmazás: Sok vallás van a világon - és mindegyikben vannak csodálatraméltó, sőt igaz dolgok is.
Azonban egyetlenegy nyújt szabadulást a bűnből. Jézus azt mondta: "Én vagyok az út, az igazság, és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam" (Jn 14,6). Egyetlen más vallási vezető sem állított soha ilyet - mert nem is teheti. Egyedül Jézusnak van ereje és hatalma az ég alatt, hogy megbocsássa a bűneinket és örök életet adjon nekünk. "Mert úgy szerette Isten a világot, hogy az Ő egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz Őbenne el ne vesszen, hanem örök élete legyen" (Jn 3,16).

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
"Mert ha a zöldellő fán ezt művelik..."
  2017-04-08 15:45:14, szombat
 
  ,,Mert ha a zöldellő fán ezt művelik, mi esik a száraz fán?" (Lk 23:31)


Bár sokféle alkalmazás merül fel e kérdés körül, mégis az a gondolat áll a legközelebb hozzánk, hogy Megváltónk ezzel azt akarta mondani: ,,Ha nekem, aki ártatlan vagyok, oly sokat kell szenvednem a bűnösökért, mi lesz akkor, ha a bűnös maga - a száraz fa - esik az élő Isten kezébe?"
Mikor Isten a Fiát engesztelésül adta a bűnösökért, akkor nem kímélte Őt. Mennyivel inkább nem fogja kímélni a meg nem térteket és újonnan nem születteket, ha azokat Krisztus nélkül találja! Lásd, bűnös, ahogyan az Úr Jézust elvitték ellenségei, úgy visznek el téged is gonosz ellenségeid arra a helyre, mely számodra készíttetett. Jézust elhagyta az Isten; s ha Ő, ki csak érettünk lett bűnössé, elhagyatott, te nem sokkal inkább? Milyen rettentően fájdalmas kiáltás ez: ,,Éli, Éli, Lama Sabaktáni!"
De milyen szívet rázó lesz majd a te kiáltásod, mikor te fogsz felkiáltani: ,,Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engemet?" Mire ez lesz a felelet: ,,minthogy hívlak titeket, és ti nem akarjátok; kiterjesztem az én kezeimet, és senki nem veszi figyelembe; hanem kivonjátok magatokat minden tanácsom elől, és az én feddésemmel nem gondoltok; én is nevetek a ti nyomorúságaitokon; megcsúfollak, mikor eljön az, amitől féltek". Ha Isten a saját Fiát nem kímélte, titeket még kevésbé fog kímélni! Milyen égető ostorcsapásokat fogtok érezni, ha majd a lelkiismeret mardosása fog rettegtetni benneteket!
Gazdagok, vidámak és önigazultak, ki vágyna hozzátok hasonló helyzetben lenni, ha majd Isten ezt fogja mondani: ,,Kelj fel, fegyver, a férfi ellen, ki engem megvetett, vágjad, hadd érezze annak kínját örökké!" Ha Jézust is megkötözték, bűnös te milyen szégyenre számíthatsz? A fájdalmakat, melyek az értünk megáldoztatott Jézus fejére szálltak, nem vagyok képes szóval kimondani; azért a te lelkedre zúduló nyomorúság folyama és tengere még inkább kimondhatatlan, ha jelenlegi állapotodban halsz meg. Jézus Krisztus lelki gyötrelmeire, sebeire és vérére kérlek téged, ne vond fejedre az elkövetkezendő haragot! Bízzál Isten Fiában, akkor nem fogsz elkárhozni!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A vallás bálványai
  2017-04-08 14:18:13, szombat
 
  "A vallásos berkeken belül jelentkező bálványimádás egy másik formája, amikor a lelki ajándékok és a szolgálati sikerek válnak istenpótlékká. A lelki ajándékokat (képességeket, tehetségeket, teljesítményt, fejlődést) gyakran összetévesztik a Bibliában a Lélek 'gyümölcseként' említett tulajdonságokkal (ilyen a szeretet, az öröm, a hosszútűrés, az alázat, a bátorság és a kedvesség). Még ha egy szolgálattevő az értelmével úgy is gondolja, hogy 'egyedül kegyelemből van üdvössége', még érezheti azt, hogy Isten az alapján fogadja el, hogy hány életet sikerült megváltoztatnia."

- Timothy Keller
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Csúfolódó
  2017-04-08 12:13:46, szombat
 
  "A másokat kicsúfoló, másokon gúnyolódó ember nem kegyelemből megváltott bűnösként tekint magára, hanem nézetei helytállóságába vetett bizalmából eredően felsőbbrendűnek érzi magát a többieknél."

- Timothy Keller
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Bálványimádás
  2017-04-08 12:03:56, szombat
 
  "A bálványimádás akkor tud széles körben teret hódítani a vallásos közösségek berkein belül, amikor a hívek a különböző tantételeiket kezdik isteníteni. Ilyenkor az emberek tanításaik igazságában bízva remélik, hogy Isten elfogadja őket, ahelyett, hogy egyedül Istenben és Isten kegyelmében reménykednének."

- Timothy Keller
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Bálvány
  2017-04-08 11:58:57, szombat
 
  "Bálvány az, amitől olyasvalamit várunk, amit valójában csak Isten adhat meg."

- Timothy Keller
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A nyugati, világi kultúrák
  2017-04-08 11:51:38, szombat
 
  "A nyugati, világi kultúrák az egyén szabadságából faragnak bálványt, aminek a család intézményének meggyengülése, mértéktelen materializmus, karrierizmus, valamint a szerelem, a külső szépség és a nyereség bálványozása az eredménye."

- Timothy Keller
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A hagyományos társadalmak
  2017-04-08 11:48:27, szombat
 
  "A hagyományos társadalmak rendszerint a családot vagy a törzset tekintik abszolút, végső értéknek, ami becsületbeli gyilkosságokhoz, a nők árucikként történő kezeléséhez vagy a melegek ellen elkövetett erőszakos cselekményekhez vezethet."

- Timothy Keller
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 6 db bejegyzés
e hónap: 539 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35916 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2958
  • e Hét: 11670
  • e Hónap: 23545
  • e Év: 211347
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.