Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
Ha ismered...
  2017-05-10 23:12:38, szerda
 
  "Ha ismered férjed álmait, igen nagy utat tettél meg férjed felfedezésében. Ha szabadon el meri mondani álmait, egyre többet megtudhatsz felőle, amiért csodálhatod őt. Gyakran csak ötleteit szeretné felvillantani. Kérdés, hogy őszintén megnyílhat-e előtted, vagy inkább egy barátjához, esetleg egy másik nőhöz forduljon megértésért?"

- Linda Dillow -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Álmodozás
  2017-05-10 23:11:22, szerda
 
  "Egy férfi szeret álmodozni. Talán ezt mondja: 'Milyen nagyszerű lenne, ha vennénk egy hajót!' vagy 'Szedjük össze megtakarított pénzünket, és tegyünk egy világkörüli utazást!' Aztán jön a gyakorlatias feleség, és felsorolja az összes indokot, amiért ez lehetetlen. Nem az a tragédia, ha a férfi lehetetlen dolgokról álmodozik, hanem az, ha már többé nem álmodozik, hála 'praktikus', földhözragadt feleségének."

- Linda Dillow -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Hagyd álmodozni!
  2017-05-10 23:10:35, szerda
 
  "Hagyd álmodozni! Egy feleség átgázolhat házasságukon szeges talpú csizmákkal, rátaposva férje minden álmára."

- Linda Dillow -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Felejtsd el a múltat!
  2017-05-10 23:08:10, szerda
 
  "Felejtsd el a múltat! János hazajön, és örömmel újságolja, hogy rendkívül olcsón látott egy telket, és be akarja fektetni pénzüket. Betty hisztérikusan emlékezteti férjét, hogy legutóbbi telekvásárlásuk is kész csőd volt. 'Már megint újra akarod kezdeni? Biztos nem is szeretsz!' Ezzel vége a kommunikációnak. János bevonul a másik szobába, és jól bevágja az ajtót.
Érthető, ha egy feleségben kétségek támadnak olyan területeken, ahol férjük korábban sikertelen volt, de mennyivel jobb lett volna, ha Betty így kezeli a témát: János elmondja, hogy egy fantasztikusan jó telekvásárt készül nyélbeütni. Betty erre így reagál: 'Mondj többet erről János, olyan izgalmasnak tűnik!' Ezzel elkezdődik a beszélgetés. János megnyílik, elmond mindent, Betty is elmondja véleményét, és még több kérdést tesz föl. Kifejezi örömét, hogy János boldog, mert olyan kedvezőnek látszó telket talált.
És később: 'Tudod János, olyan csodálatos, hogy támaszkodhatom rád, bízhatom benned. Mindketten jól emlékszünk még utolsó telekvásárlásunkra, melyben elúszott a pénzünk, de tudom, hogy ezt most annál körültekintőbben megvizsgálod és bízom döntésedben.' Hűha! Ez alkalommal János bőséges időt szán a telek ügyének gondos elemzésére. Miért? Mert ki akarja érdemelni Betty bizalmát."

- Linda Dillow -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A táboron kívül
  2017-05-10 23:05:07, szerda
 
  "Ha valaki a táboron kívülre akar menni, hogy az Urat keresse, ha Krisztushoz a kapun kívülre akar menni, akkor Isten és az ő Krisztusa iránti szeretetből kell cselekednie, és semmilyen más indítékból. Isten népe nem tud anyagi nyereséget vagy püspökséget nyújtani. Ezért kívánatos, hogy az emberek először mérjék fel a költségeket. Amikor egy frissen megtért buzgón ezt mondta a mi Urunknak: 'Követlek, akárhová mégy' (Lk 9,57), ezt kapta válaszul: 'A rókáknak barlangjuk van, és az égi madaraknak fészkük, de az Emberfiának nincs hova fejét lehajtania' (Lk 9,58). Eddig az óráig nem kínál az igazság azoknak, akik össze akarják vele kötni életüket, önmagán kívül semmi hozományt. Gyalázkodás, megvetés, sovány koszt, gúnyolódás, félreismerés - ez a meggyőződésbeli hűség jutalma; és azzal, hogy valami jobb jönne, nem szabad számolni. Ha valaki olyan nemes érzületű, hogy az igazságot az igazságért szereti, Istent Istenért és Krisztust Krisztusért, akkor csatlakozzék azokhoz, akik vele azonos gondolkodásúak. De ha ezen felül keres valamit, ha azt kívánja, hogy híres legyen, befolyásra tegyen szert, vagy jó jövedelme legyen, jobban teszi, ha megmarad a körülöttünk nyüzsgő, lusta és falánk herék között. Isten Gyülekezete egyetlen embert sem veszteget meg. Nem tud pénzjutalmat felajánlani, és ha tudna, akkor is elutasítaná, hogy ezt tegye. Akinek nem elég jutalom az, hogy az Úrnak szolgálhat, az járja a maga önző utait. Akinek nem elég a menny, és azt talán meg is veti, az keresse a maga mennyországát itt, lent."

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Lemondás
  2017-05-10 22:26:31, szerda
 
  "Jó, ha eljutok oda, hogy Isten követéséért, és az Őneki való engedelmességért el kell veszítenem társadalmi pozíciómat, és kívülállóvá kell válnom. Ha ezer barátomat kell megtagadnom, és megfosztanak a jövedelmemtől, Isten kívánalmait akkor is teljesíteni kell. Hajdan a vértanúk az életüket adták. Nincsenek-e már olyanok, akik legalább megélhetésüket készek feláldozni? Ha egy férfi szívében igaz hit él, valószínűleg nem mérlegeli sokáig, mit válasszon a kettő közül - koldus szegénységet vagy kompromisszumot a tévelygéssel. Krisztus gyalázatát nagyobb gazdagságnak fogja tartani, mint Egyiptom minden kincsét."

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Kötelesség
  2017-05-10 22:25:41, szerda
 
  "Mindegyikünknek kötelessége, hogy a lelkeket Isten Igéje alapján vizsgálja meg, és azután félelem nélkül kövesse meggyőződését. Hol ismerik el Krisztust a gyülekezet fejeként? Hol fogadják el valóban a Szentírást a hit szabályaként? Hol határozza meg a tanítást a kegyelem? Hol őrzik meg az isteni rendelkezéseket úgy, ahogy azokat az Úr rendelte el? Mert ezzel a néppel akarok tartani, az ő ügyük az én ügyem, az ő Istenük az én Istenem legyen. Ezen a Földön nem egy tökéletes gyülekezetet keresünk, de mi olyan gyülekezetet keresünk, amely pápaságtól és tévtanítástól mentes, és ha nem találunk ilyent, akkor várjunk, amíg csak képesek vagyunk arra. De hamissággal és pápasággal soha nem akarunk azonosulni. Ha a testvérek hibát követnek el, akkor az a kötelességem, hogy türelmet tanúsítsak és kérjek számukra kegyelmet, hogy leküzdhessék a bajt. De pápistákkal és racionalistákkal semmiképpen sem szabad azonosulni, különben Isten szigorúan ítéletre von bennünket."

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Ó, őszinte lélek...!
  2017-05-10 22:24:38, szerda
 
  "Ó, őszinte lélek, ha minden értékes kötelék elszakadna, ha mindent el kellene hagynod, amit szeretsz - ha Istened ezt kívánja, hozd meg az áldozatot azonnal. Ha hited megmutatta, hogy ha mostani állásodban megmaradsz, részes leszel valamilyen bűnben, sőt akár saját magadat terheled meg bűnnel, minden további mérlegelés nélkül szakítsd el ezt a köteléket. Ne engedd, hogy a madarász hálója fogva tartson, hanem - ha Isten szabadságot ad - emelkedj a magasba kötelékeidet lerázva, és adj hálát Istennek a megváltásért. Jézus az angyalok társaságát hagyta el érted. Te nem tudod Őérte a társaságok legjobbikát feladni?"

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten kijelentése
  2017-05-10 22:23:16, szerda
 
  "Isten Igéje örök világosságához képest minden emberi tudás nem világosság, hanem érzékelhető sötétség. A képzett emberek rendszerint nem hajlandók és nem képesek az élő Istent elismerni. A filozófia a maga önelégültségében megveti Isten tévedhetetlen kijelentését, és nem akar világosságra jönni, hogy ne kapjon büntetést. Minden korban úgy volt, hogy egy férfi, aki önmagát bölcsnek tartotta, szinte mindig megvetette Isten bölcsességét. Ha valóban bölcs lett volna, meghajolt volna az Úr előtt, de mivel csak névlegesen volt az, ezért ezt kérdezte: 'Kicsoda ez az Úr'?"

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten arra hív...
  2017-05-10 22:21:56, szerda
 
  "Isten arra hív, hogy a boldogmondásokban elénk tárt életet éljük, teljes szívvel-lélekkel megőrizve keresztyén mivoltunkat, és ne szégyelljük Krisztus Urunkat. Akkor majd látva minket és jó cselekedeteinket, az emberek dicsőíteni fogják Istent. Egyértelmű lesz ugyanis számukra, hogy Isten kegyelméből lettünk azzá, akik vagyunk, hogy a mi fényünk az ő fénye, és cselekedeteink voltaképpen az ő bennünk és általunk véghezvitt cselekedetei."

- John Stott -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 812 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35932 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1534
  • e Hét: 7780
  • e Hónap: 37092
  • e Év: 224894
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.