Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Az én édesanyám értelmi fogyatékos volt...
  2017-05-12 19:18:20, péntek
 
  ...... ........


Ezekért a történtekért érdemes írnom. Amikor anyák napján felébredve, gyermekem csodálatos üzenete vár a párnámon, és egy gyönyörű, már már mesébe illő életút a gépemen.
"Az én édesanyám értelmi fogyatékos volt. Senki nem törődött vele, édesanyja halála után. Mégis képes volt ellátni magát, és aztán engem. Egy kis faluban élt ő, én is oda születtem. A falu próbálta kitalálni, ki lehet az apám. Bár értelmi fogyatékos volt, csodás édesanya lehetett volna belőle. Emlékszem a meséire, emlékszem mennyit nevettünk. Ő megragadt egy hat éves szintjén. Játszott, nevetett. Boldog volt.
Még ennyi évvel a halála után is, ha visszaemlékszem rá, a boldogság szó jut róla az eszembe. Aztán, amikor iskolás lettem, csúfoltak miatta. Egy kis faluban ez nem is csoda. Volt, hogy a tanítónő kiültetett előre egy külön padba, mert egy értelmi fogyatékos gyereke is csak értelmi fogyatékos lehet. Végül elvett tőle a gyámügy.
Egy nevelőotthonba kerültem, de minden hétvégén mehettem hozzá. Életem legszebb napjai voltak, amit vele tölthettem. Játszott... mindig játszott, és mindig nevetett.
Felnőttem, bár nem vele, de mégis minden hétvégét együtt töltöttünk. Bár értelmi fogyatékos volt, olyan sok bölcsességet tanított nekem az életről. Sírni csak akkor láttam, amikor a vonat állomáson integetett utánam, mert mentem vissza az intézetbe.
Szerettem őt, és ő is engem. Amikor felnőttem, én lettem a gyámja, és gondoskodtam róla, amíg élt. De valójában ő gondoskodott rólam. Tőle tanultam szeretni az életet, és nem gyűlölni az embereket, amiért erőszakkal elvettek tőle.
Egy éjjel bejött a szobámba. odaült az ágyam szélére, megsimogatta az arcom, könnyes volt a szeme, és mosolygott. Néztem őt. "Tudtam, hogy belőled sikeres ember lesz. Tudtam. Mert tudtam, Te többet érdemelsz annál, hogy a bolond anyád miatt gúnyoljanak, és a szégyen padba kelljen ülnöd. Ezért engedtem, hogy elvigyenek. És mert, megígérték, láthatlak. Legalább ezt az ígéretüket nem szegték meg. Minden vasárnap este meghaltam, amikor elmentél, de tudtam, ezzel tehetek meg érted mindent. Mellettem, és ebben a kis faluban nem lett volna esélyed, hogy emberré válj." Átöleltem őt.
Bár tudom, értelmi fogyatékos volt, de én ezt nem így gondolom. Ő egyszerűen csak boldog volt egy kegyetlen világban. Ő megmaradt gyermeknek, felnőtt testében egy hatéves gyermek lelke élt. Ő rácsodálkozott a világra, órákig tudta nézni a hangyákat, és hangosan nevette őket.
Mi kimentünk a gátoldalba, és egész nap mást sem csináltunk, csak gurultunk le... újra és újra. Vagy fogtunk egy nagy nejlon zsákot, és azzal csúsztunk. Télen órákon át építettük a hóembereket, vagy csak sétáltunk a hóesésben.
Nem telt el úgy este, hogy ne olvasott volna nekem mesét, és ne énekelt volna egy dalt. Mind a mai napig ott cseng a hangja a fülemben. Gyönyörűen énekelt. Gyönyörűen. Ringatott. Minden este ölébe vett, és ringatott... közben énekelt. Még mindig hallom énekelni, pedig nagyon régóta nincs már velem.
Emlékszem az iskolai ünnepélyekre. Ő ott állt vádló, és szánakozó tekintetek kereszttüzében, de nem érdekelte. Mind a mai napig előttem van, ahogyan csillog a szeme, és ahogyan mosolyog. Nem telt el úgy nap, hogy ne mondta volna, mennyire szeret engem, és mennyire büszke rám.
Még megvan a Barbie ház, amit ő készített. Istenem... mennyit játszottunk együtt. Csak ő meg én.
Aztán kiültettek a szégyenpadba, és mindenki rajtam nevetett. Értelmi fogyatékos vagy, mint az anyád! Kiabálták nekem mindig. Ekkor lépett közbe a családvédelem. Elvettek tőle, bár nem örökre. Nagyon fájt, hogy nem lehettem mellette, de nekünk minden hétvége ajándék volt a sorstól. Mert bár elszakítottak minket egymástól, mégis engedték, hogy kapcsolatban maradhassunk.
A kedvence a Paff a bűvös sárkány volt. Olyan sokszor énekelte. Azt mondta nekem a nagy játékok közben, hogy ő nem értelmi fogyatékos, ő csak egy álomvilágban él, a játékai között, és én nem a kislánya vagyok, hanem a legjobb barátja, aki megérti őt, és aki nem ítéli el. Én voltam számára Peti... a legjobb barátja, a Paff a bűvös sárkányból.
Ahogy nőttem, úgy vált egyre szorosabbá és szorosabbá a kapcsolatunk. Mellette nem lehetett igazán felnőni, mert én már 15 éves voltam, ő mégis babázni akart, és a gátoldalon lecsúszni, sétálni az esőben, ugrálni a pocsolyákba, és nevetni.És én vele tartottam. Sosem éreztem szégyent miatta. Büszke voltam rá, hogy ő ennyire tiszta maradt egy kegyetlen világban.
Sosem tudtam, mi az, amit felfog, mi az amit érzékel abból a világból, ami körülötte van. Volt, hogy elbiciklizett a piacra, ahol körbeállták az emberek, ellökték, leköpték. Ő fölállt, megvette, amit szeretett volna, hazajött, megmosakodott, és nevetett. Nem tudom, érzett-e fájdalmat, vagy érzett-e bármit, amiért ezek megtörténhettek, megtörténtek vele.
Sírni csak akkor láttam, amikor a vonat ablakából integettem neki. Akkor mindig sírt. De közben mosolygott is.
Olyan gyönyörű volt a szeme. Annyi csillogás és annyi élet volt benne.
Őt a külvilág mégis értelmi fogyatékosnak kiáltotta ki, és elvették tőle a tökéletes élet reményét. Bár nem adta ő azt oda. Ő boldog volt, akkor is, ha fájtak neki a dolgok.
Mikor felnőtt lettem, mindent elkövettem, hogy diagnosztizálják nála bármi is legyen a baja. Én a szívem mélyén mindig is azt gondoltam, ő fejleszthető lett volna, ha nem abba a korba születik, amelyikbe.
Emlékszem, amikor felhoztam Pestre.Rácsodálkozott a világra. Ő sosem tette ki a lábát, abból a kicsinyke faluból. Alice volt ő csodaországban. Rettegett az orvosoktól, rettegett mindentől, mert teljesen ismeretlen volt neki ez a világ.
És akkor eldöntöttem, nem érdekel, mi lehet a baja, nem teszem ki őt ennek soha többé.
Visszamentünk a kis otthonunkba, abba a vályogházba, amelyben világra jött, és amely oltalmazta őt élete végéig. Nem akartam, hogy fájjon neki az, amit én teszek vele, mindezt önös érdekből. Bebizonyítsam egy falunak, ami mindig kivetette őt magából, hogy ő valójában nem bolond, csak egy álomvilágban él, és boldog. Már nem akartam nekik bizonyítani semmit.
És soha többé nem engedtem, hogy bántsák az édesanyámat. Azt az asszonyt, aki fogyatékossága ellenére a legtökéletesebb édesanya volt ebben a világban.
Büszke vagyok rá, hogy ő volt az én anyukám. A legcsodálatosabb édesanya, aki valaha ezen a Föld nevű bolygón élt.
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Google
 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
Szekér Györgyi: Imádott tavaszom
  2017-05-12 18:49:42, péntek
 
  Tavasznak harangját meghúzza kikeletnek keze,
Fehér lepel alatt bujkáló tájról durcásan megy el télnek dere.
Szemérmes szárak, tisztes öreg hölgyek új lombokat terveznek,
s varratni napfényhez sietve, májusi arany hull fejükre.

Gyermek kifestőkben kis kezek színt festenek koronákra,
s illatos radírral a réteket formázva nevetnek,
mert a fiúk traktoros ekével vakarják hátát a mezőnek,
s traktoruk kéményének füstje befesti a bárányfelhőket.

Vidéki emberek házainak ajtaján, felfázott földek kopognak,
s gyógyírként ásót, kapát, magokat kapnak.
Madarak hangszálai olvadnak a jégből,
s kovácshoz szállnak kiköszörülni.

Május. Lágy szellőjét küldve melegíti fel a földet,
s vakmerő képzelettel szabadítja fel a lelket.
Ízetlen ábrázatot verőfény ízesít,
s a felneszelő csendes mező nyíltan fogadja tekintetünk.
Tavasz. Megszemélyesíti újra jelenem, s elszórt sóhajaim feledem.
 
 
0 komment , kategória:  Tavaszi versek és képek  
Ferenc pápa szentté avatja a fatimai .....
  2017-05-12 18:47:37, péntek
 
  Ferenc pápa szentté avatja a fatimai pásztorgyerekként ismert Boldog Marto Ferencet és Jácintát május 13-án a portugáliai Mária-kegyhelyen esedékes látogatása során - jelentette be a Vatikán csütörtökön.
Ferenc pápa szentté avatja a FATIMAI pásztorgyermekeket
...


...... .......


Május 13-án a település határában fekvő Iria-völgyben (Cova d'Iria) három gyermek, név szerint az akkor tízéves Lúcia de Jesus dos Santos, valamint unokatestvérei, a kilencéves Francisco Marto, valamint a hétéves Jacinta Marto a nyájat őrizte, amikor nem sokkal a déli rózsafüzér-imádság után sugárzó fényt láttak azon a helyen, ahol ma a világhírű zarándokhely bazilikája áll.

- A portugáliai Fátima kisváros közelében 1917-ben Szűz Mária hat alkalommal jelent meg három pásztorgyereknek, legelőször május 13-án. Az akkor 9 éves Francisco Marto és a jelenésekkor 7 éves Jacinta Marto néhány évvel később spanyolnáthában elhunyt. Mindkettőjüket II. János Pál avatta boldoggá 2000 májusában.
Unokatestvérük, a jelenésekkor tíz éves, majd életét szerzetesnővérként Fatimában leélő Lúcia de Jesus dos Santos kilencvenhét évesen, 2005-ben halt meg.
A két pásztorgyermeket Ferenc pápa avatja szentté május 12-i és 13-i fatimai apostoli látogatása alkalmával, amely a jelenések centenáriumára esik. A szentté avatásról a Vatikánban csütörtökön tartott rendes, nyilvános konzisztóriumon (bíborosi tanácskozáson) döntöttek.
A két kis fatimai pásztor lesz az első, akiket az egyház gyerekként avatja szentté úgy, hogy nem hitükért haltak mártírhalált. A szentté avatásukhoz szükséges csodát egy hat éves brazíiai kisfíú gyógyulása adta, aki 2013-ban egy ablakból kiesve hét métert zuhant. Súlyos koponyatörése és kómás állapota ellenére három nap után meggyógyult. A gyógyulást a pásztorgyerekekhez intézett imákkal magyarázták a szentté avatási eljárás során.
A fatimai pásztorgyerekek látomásaiban Szűz Mária három titkot tárt fel. Kettőt Lúcia nővér 1941-ben hozott nyilvánosságra. Az első a pokol látomását tartalmazta, a második a két világháborúra vonatkozott. A harmadik titkot II. János Pál pápa hozta nyilvánosságra 2000-ben. A titok, amelyben fegyverrel lőnek a pápára, az 1981-es merényletkísérletre utalt, amelyben Ali Agca török terrorista sebesítette meg a katolikus egyházfőt.
XII. Piusz pápa 1942-ben Mária Szeplőtelen Szívének ajánlotta fel a világot. II. János Pál a Fatimai Szűz Mária közbenjárásának tulajdonította, hogy túlélte az 1981-es merényletet.
Az őt megsebző lövedéket II. János Pál pápa a Fatimában őrzött Szűz Mária szobor koronájában helyezte el.


- Megjelent Michael Hesemann: Fatima titkai - A Mária-jelenések, a pápa - és az emberiség jövője című könyve
...... .......


A magyar fordítás utószavát Dr. Perger Gyula plébános, püspöki referens írta, aki a magyar kiadást is szorgalmazta, s egyben a könyvet lektorálta. A kötetet Laki Ferenc fordította.
Ebben az évben, 2017-ben ünnepeljük a fatimai jelenések 100. évfordulóját. 1917-ben a Szűzanya megjelent három pásztorgyermeknek a portugáliai Fatimában; először május 13-án, majd még további öt alkalommal (június 13-án, július 13-án, augusztus 19-én, szeptember 13-án és október 13-án). A Szűzanya a jelenések során három titkot bízott a gyermekekre - Lúciára, Jácintára és Ferencre -, amelyek jelentőségéről XII. Piusz pápa (1939-1958) a következőket mondta: ,,A fatimai üzenet a Mária által véghezvitt legerősebb isteni beavatkozás az Egyház és az emberiség történetében az apostolok halála óta."
A pokol szörnyű látomását megjelenítő első titkon túl a Szűzanya ugyanis a második titokként a következő profetikus üzenetet közvetítette 1917 nyarán:
,,Oroszország (...) tévtanait az egész világon elterjeszti, háborúkat és az Egyház üldözését idézi elő. A jókat megkínozzák, a Szentatya sokat fog szenvedni, és egész nemzetek pusztulnak el. Végül azonban Szeplőtelen Szívem diadalmaskodik. A Szentatya fel fogja nekem Oroszországot ajánlani, amely megtér, és a világra a béke időszaka köszönt."
A Szűzanya később egy harmadik titkot is a gyermekekre bízott, amely olyan szörnyű képsorokat tartalmazott, hogy 2000-ig egyetlen pápa sem vállalta a nyilvánosságra hozatal felelősségét; mindaddig a Katolikus Egyház egyik legféltettebb titkának számított. Ebben a látomásban egy idősödő, fehér ruhába öltözött főpap jelent meg, aki ,,a gondok súlya alatt görnyedve" ,,egy félig lerombolt, nagy városon ment keresztül", és akit végül meggyilkoltak.
Sokáig nem talált meghallgatásra a Szűzanya azon kérése, hogy Oroszországot a pápa ajánlja fel az Ő Szeplőtelen Szívének. A fordulópontot az első fatimai jelenés 64. évfordulója jelentette: 1981. május 13-án merényletet követtek el II. János Pál pápa ellen. A közvetlen közelről leadott gyilkos erejű lövések azonban a csodával határos módon célt tévesztettek. A pápa meg volt győződve arról, hogy életét a Szűzanya közbeavatkozásának köszönheti: ,,Egy kéz adta le a lövéseket, és egy másik kéz pedig eltérítette a lövedékeket." II. János Pál azonnal magához kérette a harmadik fatimai titok szövegét, és bizonyossá vált számára, hogy az valójában róla szól.
Egyik első intézkedéseként elvégezte Oroszország felajánlását a Szűzanya kérésének megfelelően. Nem telt bele egy év, és Mihail Gorbacsov lett a Szovjetunió első embere. Innen már minden történelem: Oroszország elindult azon az úton, amelynek során előbb megszabadult a kommunizmus igájától, majd újra rátalált a keresztény hit erejére.
Ezt követően sokáig úgy tűnt, hogy a jóslatnak megfelelően Oroszország megtérése után valóban ,,a világra a béke időszaka köszönt". 2001. szeptember 11. után azonban a világ megváltozott, bizonytalan és veszélyes hellyé vált. XVI. Benedek pápa erről így vélekedett: ,,Téved, aki azt hiszi, hogy Fatima profetikus küldetése véget ért".
Most, 2017-ben, a jelenések 100. évfordulóján Fatima profetikus küldetése tehát újabb értelmezést nyerhet. Korunk keresztényellenes erői ugyanis nemcsak általában az emberi civilizációnak üzentek hadat, hanem kifejezetten Európának és ,,Rómának". Úgy érezhetjük, a veszély egyre közelebbi, és a Szűzanya 100 évvel ezelőtti intése aktuálisabb, mint valaha.
A fatimai jelenésekről magyar nyelven eddig még nem került kiadásra összefoglaló jellegű könyv. Ezt a hiányt pótolja Michael Hesemann: Fatima titkai című könyvének magyar kiadása. A német történész és újságíró nemzetközileg ismert munkásságának egyik legidőszerűbb könyvét tartja kezében az olvasó. A szerző XII. Piusz pápáról írt könyve (A pápa, aki szembeszállt Hitlerrel) 2013-ban két kiadásban jelent meg a Magyar Nyugat Könyvkiadónál.


 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Ferenc pápa elindult Fatimába 2017. május 12.
  2017-05-12 18:33:55, péntek
 
  Ferenc pápa elindult Fatimába
2017. május 12. péntek 16:30
Ferenc pápa május 12-én délután elindult kétnapos apostoli útjára Portugáliába, a fatimai Szűz Mária-kegyhelyre. A zarándoklatra az első fatimai jelenés századik évfordulója alkalmából kerül sor. A pápa a repülőút során táviratot küldött az olasz, a francia és a spanyol állam vezetőjének.
A portugáliai látogatás Ferenc pápa tizenkilencedik nemzetközi útja. Péter utódaként ő az ötödik, aki felkeresi a híres Mária-kegyhelyet. Boldog VI. Pál pápa 1967-ben, a jelenések ötvenedik évfordulóján, Szent II. János Pál 1982-ben, egy évvel az ellene elkövetett merénylet után, majd 1991-ben és 2000-ben, XVI. Benedek pedig 2010-ben, a két látnok, Jácinta és Ferenc boldoggá avatása alkalmából járt Fatimában.
Ferenc pápa a portugáliai Monte Real-i légibázisra tartva repülőútja során táviratot küldött az olasz, a francia és a spanyol állam vezetőjének, akik országa felett áthalad.
A szentatya üdvözletét küldte Sergio Mattarella olasz elnöknek, és kiemelte, hogy fatimai látogatása során zarándokokkal és betegekkel találkozik majd a világ minden részéről, akik a Mária-kegyhelyre sietnek, hogy világosságot és reményt találjanak. A pápa áldását küldte az olasz nemzetnek, különösen is azoknak, akik testben vagy lélekben szenvednek. Francois Hollande francia államfőnek szóló táviratában a pápa hangsúlyozza: imádkozik, hogy a Mindenható Isten áldja meg a francia nemzetet békével és erővel. VI. Fülöp spanyol királynak címzett üzenetében Ferenc pápa szívélyes üdvözletét küldte a spanyol népnek, és Isten áldását kérte a nemzetre.

- Ferenc pápa üzenete május 12-én
Arra kérek mindenkit, hogy a remény és a béke zarándokaként csatlakozzon hozzám: imára kulcsolt kezetek továbbra is támogassa az enyémet.
.....



- Videó üzenetet küldött Ferenc pápa közelgő Fatimai zarándokútja előtt. A Szentatya úgy fogalmaz, hogy örömteli várokozás él benne az Anya házában való találkozás iránt. Ferenc pápa elmondja, hogy megkapta a meghívást az emberek közösségeibe, otthonaiba, de nem tudta elfogadni. Zarándokútját ugyanis leszűkíti a fatimai kegyhelyre, és ott ad találkozót mindenkinek Szűz Mária lábainál. A pápa úgy fogalmaz, tudja, hogy mély imádsággal készülnek az áldott eseményre, mely betetőzi a centenáriumi pillanatokat. Ferenc pápa végül azt kérte a portugál emberektől, hogy tágítsák ki szívüket és készítsék elő Isten ajándékainak a befogadására. Ő ugyanis Isten nevében örömmel megy hozzájuk, hogy megossza velük a reménység és a béke evangéliumát.
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Ferenc pápa látogatása Portugáliába
  2017-05-12 18:27:34, péntek
 
  Videó Link

Pope Francis in Fatima - Welcome ceremony videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Petőfi Sándor : A virágnak megtiltani ......
  2017-05-12 17:02:02, péntek
 
  A virágnak megtiltani nem lehet,
Hogy ne nyíljék, ha jön a szép kikelet;
Kikelet a lyány, virág a szerelem,
Kikeletre virítani kénytelen.

Kedves babám, megláttalak, szeretlek!
Szeretője lettem én szép lelkednek -
Szép lelkednek, mely mosolyog szelíden
Szemeidnek bűvös bájos tükrében.

Titkos kérdés keletkezik szívemben:
Mást szeretsz-e, gyöngyvirágom, vagy engem?
Egymást űzi bennem e két gondolat,
Mint ősszel a felhő a napsugarat.

Jaj ha tudnám, hogy másnak vár csókjára
Tündér orcád tejben úszó rózsája:
Bujdosója lennék a nagy világnak,
Vagy odadnám magamat a halálnak.

Ragyogj reám, boldogságom csillaga!
Hogy ne legyen életem bús éjszaka;
Szeress engem, szívem gyöngye, ha lehet,
Hogy az isten áldja meg a lelkedet.

Videón Énekel Tarnai Kis László Link
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Sárga rózsacsokor
  2017-05-12 16:57:27, péntek
 
  ...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Dáma Lovag Erdős Anna: Anyák napja ünnepe
  2017-05-12 15:46:52, péntek
 
  Szép festmény
...... ........



Szépen süt a napocska
Édesanyám verset tanította
Mit mondjak el majd neki
Nagymamám meg tudom lepni

Kis virágszál vagyok
Szirmaimmal illatozok
Anyák napja ünnepén
Édesanyámra nagyanyámra ragyogok

El is mondtam szépen sorban
Könnyeket szemükből kicsalogattam
Öröm könnyek voltak ezek úgy hiszem
Örült neki az én szívem

Kaptam forró ölelést
Puszikat, ami nem volt kevés
Boldog volt az anyukám
Sírt nagyon a nagyanyám

Virágaimat adtam át
Sárga csokrot és lilát
Ígérem jövőre is eljövök
Még szebb verssel készülök



2017.05.08. Mosonmagyaróvár
Dáma Lovag Erdős Anna
ép.net
 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
Turisták látták a a Loch Ness-i szörnyet
  2017-05-12 15:35:18, péntek
 
  Az erősen vitatott létezésű skóciai hüllő a mai napig lázban tartja a Ness-tó környékére látogatókat. Évről évre valaki megpillantja a távolból, észreveszi, hogy a szörny kidugja a fejét a vízből, és akkor mindenki megnyugodhat, hogy Nessie - vagy még inkább a legendája - még életben van.
Csakhogy éppen az utóbbi időben kezdhettek aggódni a helyiek, mert már nyolc hónap is eltelt anélkül, hogy bárki is kiszúrta volna a ködös távolban a szörnyeteget, felröppent a hír, hogy meghalt Loch Ness leghíresebb teremtménye. A mindig megbízható Daily Mail viszont most az írja, hogy nincs ok az aggodalomra. Az utóbbi napokban vagy megnőtt a szemfüles turisták száma, vagy Nessie volt olyan kegyes mostanában, hogy kétszer is megmutatkozott az embereknek. Az egyik esetről videó is készült: a vízből egy hosszú nyaknak tűnő tárgy vagy élőlény látszik ki, ami mozog is. Nincs kétségünk afelől, hogy ez mi lehet...

Loch Ness Monster Sighting 7th May 2017 About 9am videó Link

Ebéd közben készített hihetetlen felvételt a Loch Ness szörnyéről egy családanya, aki épp nyaralását töltötte a tónál két lányával és férjével. Cikk és videó itt meg nézhető Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Kijev Euróviziós Összes dalai videón
  2017-05-12 15:23:14, péntek
 
  Amíg le nem törlik az oldalról - Mediaklikk Link


- Kristian Kostov (Bulgária) - Beautiful Mess Youtube videó Link

- Lánykérés az eurovízión Link

- IMRI - I Feel Alive (Izrael) Link

- Timebelle - Apollo (Svájc) /nem jutottak be a döntőbe/ Link

- Jacques Houdek - My Friend (Horvátország) Link
és másik videó
Link

- Brendan Murray - Dying to Try (Írország) Link
és másik videó Link

- Ilinca feat. Alex Florea - Yodel It! (Románia) Link
és másik videó Link

- Claudia Faniello - Breathlessly (Málta) /nem jutottak be a döntőbe/
Link

- Tijana Bogićević - In Too Deep (Szerbia) Link
és másik videó Link

- Nathan Trent - Running on Air (Ausztria) Link

 
 
0 komment , kategória:  A dal 2013/14/15/17/18/19  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 288 db bejegyzés
e év: 3932 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 603
  • e Hét: 12233
  • e Hónap: 45387
  • e Év: 279134
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.