Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Házias zöldborsófőzelék
  2017-05-29 23:37:37, hétfő
 
  Házias zöldborsófőzelék

Hozzávalók

20 dkg zöldborsó
2 dl tej (1,5 %-os)
1 ek zabpehelyliszt
1 ek olívaolaj
1 ek barna cukor
1 tk ételízesítő
1 tk só
1 tk oregánó


Elkészítés

A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük. Az olívaolajat felhevítjük, majd megpároljuk rajta a borsót. Fokozatosan hozzáadjuk az előre elkészített habarást és a fűszereket.
Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg viszonylag sűrű lesz. Tükörtojással vagy fasírttal tálaljuk.





Biró Krisztina Kriszevi

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Sült epres sütemény
  2017-05-29 23:31:43, hétfő
 
  Sült epres sütemény

Hozzávalók

50 dkg eper
2 ek méz
1 ek balzsamecet
1 ek olívaolaj
1 csipet só
A tésztához
2,5 bögre liszt
1/2 bögre kristálycukor
1 ek sütőpor
1/2 tk só
1/2 tk kardamom
2 db tojás (L)
1,75 bögre író
4 ek olvasztott vaj
1 tk vaníliaaroma
olaj a serpenyőhöz


Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Közben a kicsumázott epret megmossuk és leszárítjuk. A félbevágott szemeket közepes méretű tálban alaposan összeforgatjuk a mézzel, a balzsamecettel, az olívaolajjal és 1 csipet sóval, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a levével együtt. Az előmelegített sütőben sütjük 15-20 percig, végül kivesszük. A sütőt lekapcsoljuk 170-180 fokra.
A tésztához a lisztet nagy keverőtálban elvegyítjük a cukorral, a sütőporral, a sóval és a kardámommal. Egy másik tálban a szoba-hőmérsékletű tojásokat összekeverjük az íróval, a kihűlt olvasztott vajjal és a vaníliaaromával. A lisztes elegy közepébe mélyedést készítünk. Beleöntjük a nedves hozzávalókat, és spatulával összeforgatjuk.
Egy sütőbe rakható 28 cm-es, mély serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal vagy befújunk olajspray-vel, és belesimítjuk a tésztamasszát. Elosztjuk rajta a sült epret, megöntözzük a tepsiben maradt folyadék felével, majd aranybarnára sütjük 20-25 perc alatt.





Megjegyzés

Recept és fotó: Le Creuset
MME
PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő

A kész sütit megszórhatod porcukorral, vagy lágy tejszínhabbal kínálhatod.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Serpenyőben sült csirkemell koktélparadicsommal és...
  2017-05-29 23:29:03, hétfő
 
  Serpenyőben sült csirkemell koktélparadicsommal és olajbogyóval

Hozzávalók

4 szelet csirkemellfilé
tengeri só
frissen őrölt bors
4 ek zsemlemorzsa
0,5 dl olaj
5 dkg póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
0,5 dl olívaolaj
40 dkg koktélparadicsom
1 ek fehérborecet
1/2 csokor bazsalikom
1/2 csokor majoránna
2 ek olajbogyó


Elkészítés

A mellfiléket megsózzuk és megborsozzuk, majd megforgatjuk a zsemlemorzsában. Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, beletesszük a hússzeleteket, majd alufóliával beborítjuk. Teletöltünk egy, a serpenyőnél kisebb lábost vízzel, majd az alufóliára helyezzük, úgy, hogy a húst lepréselje.
A szeleteket 7-8 perc elteltével megfordítjuk. Hozzáöntünk 0,5 dl vizet, majd ismét lepréseljük az edénnyel. Ezt az oldalt is ropogósra sütjük.
A felaprított pórét és fokhagymát a felforrósított olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a félbevágott paradicsomot, majd megsózzuk és megborsozzuk. Hozzáadjuk az ecetet, a durvára vágott zöld fűszerek 3/4 részét és az olajbogyót. 1 percig főzzük.A felszeletelt mellfiléket elrendezzük a paradicsomos ragun, ráhalmozzuk a megmaradt zöld fűszert, és tálaljuk.





CSEH JÁNOS
séf

A hús préseléséhez használhatunk egy nehezebb lapos tányért is.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Joghurtos eperkrémleves
  2017-05-29 23:26:07, hétfő
 
  Joghurtos eperkrémleves

Hozzávalók

Hozzávalók:
40-50 dkg eper
3 dl habtejszín
1 pohár natúr joghurt
2-3 evőkanál cukor (vagy édesítő)
1 csomag vaníliás cukor
kb. 1 dl víz
1 citrom reszelt héja


Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított epret nagyobb darabokra vágjuk. Az epret egy nagy kancsóba vagy mérőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a cukrot (én édesítőszert használtam), a citrom lereszelt héját, a joghurtot, a tejszínt és egy kevés vizet. Mindezt összeturmixoljuk.

Eperszeletekkel, apróra vágott eperdarabokkal és tejszínnel meglocsolva jó hidegen tálaljuk.





Megjegyzés

Főzés nélküli, villámgyorsan elkészíthető krémleves a nyári hőségre.
szilviamalmos

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Mosolygós hetet!
  2017-05-29 22:20:56, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 500 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 120
  • e Hét: 895
  • e Hónap: 5933
  • e Év: 135640
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.