Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Jó éjszakát!
  2017-05-04 23:58:52, csütörtök
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Ott állsz az út végén
  2017-05-04 23:58:22, csütörtök
 
  Máté Péter - Ott állsz az út végén

Link



 
 
0 komment , kategória:  Videók  
Álmok
  2017-05-04 23:55:25, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szerelem, boldogság  
Love Story
  2017-05-04 23:54:26, csütörtök
 
  Theme from Love Story piano solo

Link



 
 
0 komment , kategória:  Szerelem, boldogság  
Szeretni úgy is lehet
  2017-05-04 23:51:15, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szeretet  
Mától én vigyázok rád
  2017-05-04 23:50:26, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szeretet  
Üzenetek
  2017-05-04 23:49:44, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angelisz Irini  
Tanács
  2017-05-04 23:49:01, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szeretet  
Várakozás
  2017-05-04 23:47:40, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép képek  
Bundázott (tempurázott) zöld spárga majonézzel
  2017-05-04 23:42:36, csütörtök
 
  Bundázott (tempurázott) zöld spárga majonézzel

Hozzávalók

A szezámos majonézhez:
2 db tojássárgája

1 ek lime-lé
1 ek szezámolaj
1 dl napraforgó- vagy repceolaj
bors
zöld fűszer a díszítéshez tetszés szerint
A tempurához (bundához):
2 köteg zöld spárga
5 dkg búzafinomliszt
5 dkg kukoricakeményítő
1/4 tk sütőpor
7,5 dl fritőzbe való olaj a sütéshez



Elkészítés

A majonézhez a tojássárgáját kikeverjük 1 csipet sóval és a lime-lével. Ezután előbb cseppenként, majd vékony sugárban csorgatva, állandó keverés mellett beledolgozzuk a kétféle olajat. Megsózzuk, megborsozzuk, és letakarva a hűtőbe tesszük.
Egy tálkába 1,3 dl vizet öntünk, és a fagyasztóban lehűtjük kb. 10 perc alatt. Közben a spárgát megmossuk, majd a fás végeket kb. 2 cm magasságban levágjuk, és a sípok alsó harmadát meghámozzuk. A lisztet elvegyítjük a keményítővel és a sütőporral, végül a jéghidegre hűlt vízzel csomómentesre keverjük.
Fritőzben vagy lábosban felhevítjük az olajat. A spárgasípokat egymás után áthúzzuk a tempura tésztán, és a forró olajban ropogósra sütjük. Szűrőkanállal kiemeljük, lecsepegtetjük, majd konyhai papír törlőn leitatjuk és megsózzuk.
A majonézt átkeverjük és tetszés szerint zöld fűszerrel díszítjük. A tempurázott spárgát adagonként tányérokra szedjük, és a majonézbe mártogatva fogyasztjuk.





A japán konyháról és a tempuráról itt olvashatsz: http://www.mindmegette.hu/a-japan-konyha-12429/
Rengeteg spárgás recept: http://www.mindmegette.hu/kereses/sp%C3%A1rga/

FAZEKAS KIRA
Főszerkesztő

A tempura japán módra bundázott zöldséget vagy halat jelent. A ropogós kéreg titka a könnyű palacsintatésztához adott jéghideg víz.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 500 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 736
  • e Hét: 7537
  • e Hónap: 12575
  • e Év: 142282
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.