Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Történet
  2017-05-09 19:46:58, kedd
 
  A négy gyerek félt az édesanyjától-miután felnőttek, csak egy dolgot szerettek volna mondani neki

Az alábbi levelet egy fiatal lány írta édesanyjának, miután elvégezte a főiskolát. Nehéz szavakban kifejezni, amit az édesanyáktól kapunk gyermekkorban. Miután felnövünk és visszanézünk, rájövünk, hogy köszönetet kell mondanunk nekik azért, amit értünk tettek. Szeretetük és gondoskodásuk felbecsülhetetlen. néha szigorúak voltak hozzánk, mert egyszerűen nem engedhették meg, hogy valami butaságot elkövessünk...

A legszigorúbb édesanya voltál a világon! Míg a többi gyerek édességet evett reggelire, mi kénytelenek voltunk zabkását, tojást vagy pirítóst enni.

Amikor más gyerekek kólát ittak mi csak vizet ihattunk. Soha nem vacsorázhattunk túl későn, míg más gyerekeket szüleik gyors éttermekbe vittek, ahol kedvükre lakmározhattak. Gyermekkorban mindig azzal vigasztaltam magamat, hogy nem vagyok egyedül, húgomnak és két fiútestvéremnek is ugyanolyan szigorú édesanyja van, mint nekem.

Amikor játszani mentünk, pontosan megmondta, hogy mikor jöjjünk vissza, és mindig ragaszkodott ahhoz, amit mondott. Egy percet sem késhettünk! Minden nap arra kényszerített, hogy tiszta ruhába járjunk és megfürödjünk, míg más gyerekek napokig ugyanabban a ruhában szaladgált az utcán. A többi gyerek kinevetett minket, mert a ruhát amiben jártunk, édesanyánk varrta, hogy pénzt takarítson meg.

De ez még nem minden! Otthonunkban szigorú fegyelem uralkodott. Még akkor is, ha későn feküdtünk le, reggel 8-kor talpon kellett legyünk. Soha nem aludhattunk délig, mint más gyermekek.

Lefekvés előtt pedig mosogatnunk kellett, vagy valami feladatot kaptunk a házimunkában, vagy főzni tanultunk. Néha amikor éjszaka megébredtem, arra gondoltam, hogy nekünk van a legszörnyűbb gyermekkorunk.

Édesanyánk minig arra kért minket, hogy az igazat mondjuk, a teljes igazat és csakis az igazat, akkor is, ha rossz fát tettünk a tűzre.

Teltek az évek, de semmi sem változott. Reggelente nem maradhattunk az ágyban, mint más gyerekek, akik azt hazudták a szüleiknek, hogy betegek. Minden reggel iskolába mentünk!

Más gyerekek sokat lógtak az iskolából, de nekünk nemcsak ott kellett lennünk, hanem jó jegyeket kellett hazavinnünk. Édesanyánk megkövetelte tőlünk, hogy mindent megtegyünk ennek érdekében

Az évek teltek, és ez így ment tovább. Más gyerekek sokszor gúnyolódtak velünk, mi pedig azt gondoltuk, hogy nekünk van a legrosszabb édesanyánk a világon. De miután elvégeztük a főiskolát és sikeres felnőttekké váltunk úgy érzem, hogy köszönetet kell mondanunk a “szívtelen" édesanyáknak, akik felelősségteljesen neveltek bennünket! Sok osztálytársam nem találta meg a helyét a világban, olyanok is vannak, akik bűnözőkké váltak, nekünk pedig mindegyikünknek sikeres életünk lehet.

Igaz, hogy sok dolog ami szórakoztatónak tűnt és amit barátainknak szabad volt, nekünk tilos volt. Nehéz volt mindig őszinte és tisztességes lenni.

Most, hogy sok év után belegondolok, örülök és büszke vagyok arra, hogy nekünk volt a legszigorúbb édesanyánk a világon!

Néha csak hosszú évek után értjük meg, hogy mit jelent igazi apának és anyának lenni. És ilyenkor megtanuljuk értékelni mindazt, amit értünk tettek!

Köszönjük nektek a sok áldozatot amit értünk hoztatok, és Boldog Anyák Napját kívánunk minden szigorú édesanyának!



 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Érdekesség
  2017-05-09 19:20:00, kedd
 
  Futótűzként terjed a neten a ballagó diák beszéde!

Nem mindennapi ballagási beszédet mondott egy szombathelyi középiskolás ballagó, a felvétel felkerült az internetere. Megmutatjuk nektek.

Futótűzként terjed az interneten az a ballagási beszéd, amelyet a szombathelyi Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola végzőse mondott az iskola végzős diákjainak ballagásán.

Varga Adrián búcsúkölteményét zenei aláfestéssel szavalta el. a fiatal végzős már több ízben lépett fel diáktársai előtt, búcsúbeszédével is különlegeset alkotott, a beszélt fiataloknak és időseknek is egyaránt tetszett. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a videót már több mint 250.000 ember látta a legnagyobb videómegosztón.
Nézzétek meg ti is a ballagási búcsúbeszédet





Link



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2017-05-09 19:10:03, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2017-05-09 19:06:11, kedd
 
  Ez a teknős a műanyag csapdájába esett... így néz ki 19 évvel később!





Miután megnézed, más szemmel fogsz tekinteni a gyönyörű bolygónkra, és az újrahasznosításon is el fogsz gondolkodni. Mert minden eldobott műanyag zacskóval, szeméttel csak romboljuk a körülöttünk lévő természetet! Ezek a képek világosan megmutatják nekünk, hogy egyetlen műanyag tönke teheti egy ártatlan teknős életét

Ez nagyon szomorú mert körülöttünk minden szennyezett és a szerencsétlen álatok is a mi hibáink miatt szenvednek csak mi emberek tehetünk róla!


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Történet
  2017-05-09 18:32:29, kedd
 
  Mikor fiatalok voltunk, az volt a fontos, hogy vidám és szép legyen a partnerünk, de később már inkább az okos, felelősségteljes és megértő partner kerül előtérbe. Egyetértesz ezzel?

Nem, természetesen mindenki más, hiszen mindannyian felnőttek vagyunk és megvan a magunk preferenciája. A történetben szereplő hölggyel is pontosan ez a helyzet. Ő egy gazdag édesapa kislánya volt. Találkozott egy férfival aki sajnos nem keresett olyan sokat így nem tudta a számára megfelelő életstílust biztosítani. Ezért a hölgy megszakította vele a kapcsolatot.

Tíz évvel később ismét találkoztak és ez alkalommal valami váratlan történt. A történet így szól:

Egy szegény fiú beleszeretett egy gazdag apa lányába.

A fiút nagyon meglepte ez a szerelem, de a lány kötekedve elküldte őt és ezt mondta neki:

Annyit keresel egy hónapban, amennyit én egy nap alatt elköltök. Hogyan várod el tőlem, hogy hozzád menjek feleségül? Találj magadnak valaki mást aki a Te szinteden van!

Annak ellenére, hogy a lány elküldte őt, a fiú valamilyen hihetetlen okból nem tudta őt kiverni a fejéből.



10 évvel később véletlenül találkoztak össze egy üzletben.

A nő azonnal felismerte a férfit és ezt mondta:

Helló! Hozzámentem egy nagyon okos férfihoz aki most 120 000 dollárt keres havonta? Tudsz ennél többet keresni?

A férfi lenyelte a könnyeit, nagyon bántó szavak voltak ezek egy olyan nő szájából, akit valaha szeretett.

Egy perccel később megjelent a nő férje. A férj odafordult a feleségéhez majd ezt mondta a férfinak:

Uram, jó napot. Látom találkozott a feleségemmel.

Jó napot uram - válaszolt a férfi és csodálkozva nézte a nő férjét.

A férj odafordult a feleségéhez és büszkén ezt mondta:

Drágám, bemutatom neked a főnökömet, övé az a 800 millió dolláros projekt amin dolgozom.

A nőt nagyon meglepte ez és szó sem jött ki a torkán.

A férfi csak mosolygott majd ezt mondta.

Elnézést uram, de mennem kell. Holnap fontos megbeszélésem lesz.

A férfi elment, a pár pedig hosszasan nézett utána.

A nő mikor kicsit összeszedte magát rákérdezett:
Ez a főnököd volt?

Igen, drágám. Nagyon szerény ember de az élete egy picit szomorú.Azt mondják, régebben szerelmes volt egy nőbe aki nem ment hozzá feleségül mert akkor még nem volt semmije. Aztán rengeteget dolgozott és egyre több pénze volt, mert okos férfi. Most nagyon gazdag, több millió dollárt keres havonta de soha nem heverte ki azt a fájdalmat és még mindig nincs felesége.

Képzeld milyen szerencsés lett volna az a nő, ha akkor hozzámegy feleségül?- mondta a férj.

A nő még mindig csendben volt.

Az élet rövid és tükröt tart elénk. Nem szabad arrogánsnak és lenézőnek lenni más emberekkel szemben, hiszen a dolgok idővel nagyon megváltoznak.












 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Érdekesség
  2017-05-09 18:01:56, kedd
 
  Ez az egyik legszebb fa a világon... de nem fogod elhinni, hogy milyen gyümölcsöt terem!

Csak úgy lehetne megoldani, ha létezne egy mágikus fa, amelyen mindenféle gyümölcs megterem. Tény, hogy ma már léteznek ilyen fák is! De hogyan lehetséges ilyesmi? Én még soha nem hallottam róla!
Ismerd meg Sam Van Akent, aki nemcsak egy, hanem negyven féle gyümölcsöt termel ugyanazon a fán. Az egész egy egyszerű ötletből fakadt, miután Sam elvégzett egy kutatást, rájött arra, hogy egyetlen fa akár 40 féle gyümölcsöt is teremhet. Főként a csonthéjas gyümölcsöket lehet megtermelni, mint például az őszibarack, szilva, nektarin, mangó, cseresznye és ehhez hasonló gyümölcsöket,
amelyeknek kemény magja van.
Az egész csak egy mesének tűnik, pedig a valóságban létezik és az eredmény teljesen elképesztő. Emellett a fa nagyon bájos, hiszen virágzáskor rengeteg féle virágot áraszt.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Szép napot mindenkinek!
  2017-05-09 17:36:24, kedd
 
 



Május 12. 13. 14. a fagyosszentek Pongrác, Szervác, Bonifác
A magyar néphit és legenda szerint Pongrác kánikulában, a subájában megfagyott, Szervác a Tisza közepén víz nélkül megfulladt, Bonifácot pedig agyoncsípték a szúnyogok. Mivel ezért ők haragszanak ránk, bosszút esküdtek ellenünk, és évről-évre visszajárnak, hogy tönkretegyék a termést. Emiatt régen fagyosszentek előtt nem ültettek sem uborkát, sem paradicsomot. A hiedelemnek még a meteorológusok is hitelt adnak, mert az időjárás megfigyelések szerint ezen a három napon különösen hidegek lehetnek a reggelek. Egyes vidékeken úgy vélik, hogy e rosszindulatú szentek jóságosak is tudnak lenni, ugyanis, ha kisüt a nap, bő termést hoznak a szőlősgazdáknak.
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 215 db bejegyzés
e év: 2711 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1024
  • e Hét: 4060
  • e Hónap: 13243
  • e Év: 65951
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.