Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Isten útja
  2017-06-17 21:14:49, szombat
 
  "Az igazán hívő ember mindig igent mond Isten útjára."

- Gerhard Salomon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Saját utak
  2017-06-17 21:13:53, szombat
 
  "A saját utaknak mindig nyomorúságos végük van."

- Gerhard Salomon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szenvedés
  2017-06-17 21:12:58, szombat
 
  "Ha földi sorsom, vándorlásom
majd a menny magasából látom,
mély hálával vallom neked:
Kezed mindig jól vezetett!"

- Ismeretlen szerző
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szenvedés
  2017-06-17 20:25:33, szombat
 
  "Ha laikus ember nézi a szőnyegszövő munkáját, akkor a fonalak és csomók zavaros összevisszaságát látja, és a szőnyeg visszáján semmit nem lát abból a szépségből, amelyet minden szakember azonnal fölismer. Így vagyunk életünk tarka szövevényével is. Sok minden érthetetlennek, sőt olykor értelmetlennek tűnik; pedig a mennyei Mester a lehető legtökéletesebb terv szerint dolgozik, ami csak mindegyikünk számára elképzelhető. S ha majd elértük az örök célt, és - hogy a szőnyeg példájánál maradjunk - meglátjuk életünk másik oldalát, amely ma még el van rejtve előlünk, akkor fölismerjük, hogy még a legkisebb dologra is föltétlenül szükség volt."

- Gerhard Salomon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szenvedés
  2017-06-17 19:41:45, szombat
 
  "Az Úr nem tartozik nekünk számot adni szenvedésünk célja felől. Aki azonban már találkozott Krisztussal, és megismerte Isten szeretetét, hűségét, jóságát és irgalmát, az tudja, hogy Isten csak azt rendeli az életébe, ami föltétlenül szükséges és a javát szolgálja. Tudja, hogy az út, amelyen Isten vezeti, nemcsak jó, hanem a lehető legjobb. Ezért adjanak hálát a hívők Istennek mindenkor mindenben, az apostol felszólítása szerint (Ef 5,20). Ez az a szilárd alap, amelyen a keresztyén ember mindenre igent mondhat, még akkor is, ha egyes esetekben nem érti, hogy ez vagy az a szenvedés miért sújtja éppen most. Ami a legszebb: a végén beteljesül majd Jézus szava: 'Azon a napon nem kérdeztek majd engem semmiről' (Jn 16,23)."

- Gerhard Salomon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Ki és be
  2017-06-17 18:30:16, szombat
 
  Ki és be


Kikapcsolódunk és bekapcsolódunk:
a zaj elnémul, a csend befogad.
S tavak, erdők, füvek, fák és virágok
mondanak el drága titkokat.


Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Választás
  2017-06-17 17:31:00, szombat
 
  Választás


,,Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki, és rendeltelek titeket arra, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek." János 15,16


A szőlővessző nem választja meg a szőlőtőt, és azt sem határozza meg, hogy melyik szőlőtőn fog nőni. A szőlőtő hozza létre a szőlővesszőt és azt, hogy hol legyen. Ezért Krisztus azt mondja: ,,Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki... titeket." Néhányan azt fogják mondani: ,,Vajon nem az a különbség a természetben lévő szőlővessző és a szellemi világban lévő szőlővessző között, hogy az embernek van akarata és hatalma választani, és azért lett szőlővesszővé, mert úgy döntött, hogy elfogadja Krisztust, és Urának választotta Őt?" Ez kétségkívül igaz. És mégis csak félig igaz. A Szőlőtő leckéje és Urunk tanítása rámutat a másik felére, a mélyebb, az isteni részére annak, hogy Krisztusban vagyunk. Ha Ő nem választott volna minket, mi sosem választottuk volna Őt. Az, hogy mi Őt választottuk, annak az eredménye volt, hogy Ő választott ki, és megragadott minket.
A dolgok természete szerint az Ő előjoga, mint Szőlőtőnek, kiválasztani és létrehozni a saját szőlővesszőjét. Tartozunk mindazért, amit vagyunk, a ,,kegyelem választásának". Ha úgy akarjuk ismerni Krisztust, mint az igazi Szőlőtőt, a szőlővessző életének kizárólagos forrását és erejét, és magunkat, mint szőlővesszőket a tőle való teljes, legáldottabb, legbiztonságosabb függőségben, akkor igyuk magunkba mélyen ezt az áldott igazságot: ,,Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak titeket."
Miért mondta ezt Krisztus? Azért, hogy a hívők tudják, milyen célból választotta őket, és megtalálják az Ő választásába vetett hitükben annak a bizonyosságát, hogy betöltik rendeltetésüket. Az egész Bibliában ez a kiválasztás tanításának nagy célja. El vagyunk rendelve, ,,hogy hasonlókká legyünk Fia képéhez" (hogy szőlővesszők legyünk a Szőlőtő képére és hasonlatosságára). ,,Kiválasztott minket..., hogy szentek legyünk" (Ef 1,4). ,,Kiválasztott titeket az Isten kezdettől fogva az üdvösségre, a Lélek megszentelő munkája... által" (2Tesz 2,13). ,,Ki vannak választva... az Atya Isten eleve elrendelése szerint a Lélek megszentelő munkája által az engedelmességre" (1Pt 1,1-2). Néhányan visszaéltek a kiválasztás tanával, míg mások, félve attól, hogy visszaélnek vele, elvetették azt, mert nem vették figyelembe a tanítás (jelentés) lényegét. Az örökkévalóságban elrejtett eredetével foglalkoztak, Isten szándékainak kifürkészhetetlen titkaival ahelyett, hogy elfogadták volna a kiválasztás céljának az időben történt kinyilatkoztatását, és azokat az áldásokat, amelyeket ez keresztyén életüknek jelent.
Gondoljunk csak arra, melyek ezek az áldások! Igénkben Krisztus kijelenti a kettős célt, amiért kiválasztott minket, hogy az Ő szőlővesszői legyünk: hogy gyümölcsöt teremjünk a földön, és hogy legyen ereje az imánknak a mennyben. Milyen bizonyosságot ad az a gondolat, hogy Ő ezért választott minket, és hogy alkalmassá tud tenni az Ő céljának véghezvitelére! Micsoda bizonyosság, hogy olyan gyümölcsöt teremhetünk, ami megmarad, és imádkozhatunk azért, hogy megkapjuk! Milyen állandó hívás ez a legmélyebb alázatra és dicséretre, a legteljesebb függőségre és várakozásra! Ő nem választott volna minket olyasmire, amire nem tudott volna alkalmassá tenni. Ő választott minket; ez a biztosíték. Ő meg fog tenni bennünk mindent.
Figyeljünk a lélek csendjében a mi szent Szőlőtőnkre, amint szól mindegyikünkhöz: ,,Nem ti választottatok engem!" És mondjuk ezt: ,,Igen, Uram, de én Téged választalak! Ámen, Uram!" Kérd Őt, hogy mutassa meg, mit jelent ez! Őbenne, mint igazi Szőlőtőben, az életednek, mint szőlővesszőnek, isteni eredete van: örökkévaló biztonsága és ereje az Ő céljának betöltésére. Tőle, akinek a szeretetéért mindennel tartozol, mindent elvárhatsz. Őbenne, az Ő céljában, erejében, hűségében és szeretetében maradjunk meg!

...... ........... ......

Én választottalak titeket. Uram, taníts meg arra, mit jelent az, hogy Te a szívedre helyeztél és kiválasztottál engem, hogy gyümölcsöt teremjek, amely megmarad, és olyan imát mondjak, amely győzedelmes. Ebben, a Te örökkévaló célodban megnyugszik a lelkem, és ezt mondja: ,,Amire Ő kiválasztott engem, az akarok lenni, az lehetek, és az leszek!"

Andrew Murray
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Fájdalmas kikapcsolódás
  2017-06-17 13:56:05, szombat
 
  Fájdalmas kikapcsolódás


Munkából, zajból, rohanásból
betegség is kikapcsol ezreket.
De ez a fájdalmas kikapcsolódás
nyereséggé, áldássá lehet.

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Isten minden mindenekben
  2017-06-17 13:49:46, szombat
 
  Isten minden mindenekben


Szeresd a teremtettséget, mert ez elvezet a Teremtőhöz!

...... ........... ........

Emelj fel egy követ! Abban a pillanatban, amint visszahúzod a kezed, magától leesik.
Ugyanez történne akkor is, ha Isten egy pillanatra visszahúzná a kezét.
Az egész teremtettség leesne a semmibe.

...... ........... ...........

A tisztaszívűek minden dolgot Istentől valónak látnak. Őt látják teremtett munkájában, testünkről és lelkünkről való gondoskodásában és az üdvösség ajándékaiban.

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Bekapcsolódunk
  2017-06-17 13:41:01, szombat
 
  Bekapcsolódunk


Bekapcsolódunk kedves körökbe:
munkakörbe, baráti körbe...
s életünkbe hol öröm árad,
hol csalódás, fájdalom tör be.

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 922 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7659
  • e Hét: 19370
  • e Hónap: 48682
  • e Év: 236484
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.