Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Petrezselymes tésztával töltött mozzarella zöldborsópürével
  2017-06-17 23:03:45, szombat
 
  Petrezselymes tésztával töltött mozzarella zöldborsópürével

Hozzávalók

2 nagy golyó mozzarella
5 dkg spagetti tészta
1 kisebb csokor petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
3 dkg vaj

őrölt fehér bors
A panírozáshoz:
2 db tojás
liszt
zsemlemorzsa

3 dl olaj a sütéshez
A zöldborsópüréhez:
20 dkg zöldborsó
2 gerezd fokhagyma
1 tk ételízesítő

őrölt fehér bors
1/2 db citrom leve
1,5-2 dl főzőtejszín

Elkészítés

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A vajat felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és petrezselyemzöldet, majd pár pillanatig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a lecsepegtetett tésztát, megsózzuk, -borsozzuk, összemelegítjük, majd hagyjuk hűlni.
Az egyik mozzarellát papír törlővel szárazra töröljük, és mikróban közepes fokozaton 30-40 másodpercig melegítjük, legyen. (Arra figyeljünk, nehogy túlmelegedjen és szétfolyjon, mert akkor már nem tudjuk megtölteni.)
A felmelegedett mozzarellát óvatosan, kb. 3 mm vastagságúra nyomkodjuk, majd megtöltjük a kihűlt petrezselymes tésztával. A széleit megfogjuk és összenyomkodjuk, majd óvatosan megformázzuk. Ezután a hűtőbe tesszük, hogy kellően lehűljön. A másik mozzarellával is így járunk el.
A lehűlt, töltött mozzarellát bepanírozzuk: lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemle morzsába forgatjuk. A panírozást megismételjük még egyszer, így sütés közben nem folyik ki a sajt.
Az olajat felhevítjük egy kisebb edényben, óvatosan belehelyezzük az egyik bepanírozott mozzarellát, és magas hőfokon pár pillanat alatt mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Szűrőkanállal óvatosan kivesszük, és törlőpapírra tesszük, hogy a felesleges olajat felszívja. A másik bepanírozott mozzarellával is így járunk el.
Közben a zöldborsót és az apróra vágott fokhagymát feltesszük főni annyi ételízesítős vízben, hogy jól ellepje. Amikor megfőtt, leszűrjük.Hozzáadjuk a citromlevet, a tejszínt, megsózzuk, -borsozzuk, és botmixerrel pépesítjük (ha szükséges akkor tehetünk hozzá több tejszínt, és citromlevet is).
Tálaláskor a tányérra kanalazzuk a zöldborsópürét, majd ráhelyezzük a sült töltött mozzarellát, és úgy kínáljuk.





Kard Sándorné kgizike

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Epres túrógombóc mandulabundában
  2017-06-17 22:57:45, szombat
 
  Epres túrógombóc mandulabundában

Hozzávalók

50 dkg tehéntúró
4 dkg vaj
2 db tojás
10 dkg kristálycukor
13 dkg liszt + a nyújtáshoz
6 dkg búzadara

1 tasak vaníliás cukor
1 tk reszelt citromhéj
étkezési keményítő
25 dkg darált mandula
6 dkg nádcukor
1/2 tk őrölt fahéj
25 dkg eper


Elkészítés

A tiszta konyharuhában alaposan kinyomkodott túrót tálba tesszük. Leöntjük a közepes tűzön felolvasztott vajjal, majd elvegyítjük a tojásokkal, valamint 7 dkg kristálycukorral, a liszttel, a darával, 1 csipet sóval, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Robotgép gyúrópálcájával simára dolgozzuk, és a hűtőben pihentetjük legalább 60 percig, hogy a dara megduzzadjon.
Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A darált mandulát sütőpapírral leterített tepsiben egyenletesen eloszlatjuk, és a sütő középső részében aranybarnára pirítjuk kb. 12 perc alatt. A sütőből kivéve kihűtjük, végül egy tálban összekeverjük a nádcukorral és a fahéjjal.
A töltelékhez a megmosott, jól lecsepegtetett epret kicsumázzuk, majd durvára daraboljuk és megszórjuk a maradék 3 dkg kristálycukorral.
Egy kb. 5 l-es fazékban vizet forralunk. A lisztezett felületre tett tésztából lecsípünk egy kis darabot, és gombóccá formázva a lobogó vízbe dobjuk 10 percre. Ha a próbagombócunk szétesik, akkor a maradék tésztába szükség szerint beledolgozunk 1-2 ek étkezési keményítőt. Az átgyúrt tésztát lisztes kézzel kb. 30 cm hosszú hengerré sodorjuk, majd 8-felé vágjuk. Az így kapott darabokat laposra nyomkodjuk, és a közepükre halmozzuk az epret. A tésztát a gyümölcshalomra hajtjuk, és a tenyerünkben gombóccá formázzuk.
A gombócokat a lobogó, enyhén sós vízbe dobjuk, és mérsékelt tűzön készre főzzük az újraforrástól számított kb. 15 perc alatt. Végül habszedő kanállal kiemeljük, lecsepegtetjük, és egymás után a mandulás keverékbe hempergetjük.





PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő

Friss eperpürével kínálhatod. Ehhez 25 dkg gyümölcsöt turmixolj össze 4 dkg porcukorral.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Töltött karalábé fokhagymás joghurttal
  2017-06-17 22:55:09, szombat
 
  Töltött karalábé fokhagymás joghurttal

Hozzávalók

4 fej karalábé
20 dkg darált pulykahús vagy sertéshús
3 dl zöldségalaplé
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek étolaj
1 db babérlevél
3 dl natúr joghurt
2 gerezd fokhagyma
1 tk napraforgóolaj
1 csokor friss kapor (nagy)

frissen őrölt bors


Elkészítés

A karalábét meghámozzuk és egy karalábévájóval vagy egy erősebb kiskanállal kivájjuk a közepét. A kikapart karalábéhúst félretesszük.
A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, és egy kevés olajon megdinszteljük, majd, ha már nem túl forró, összekeverjük a darált hússal, és megsózzuk, megborsozzuk alaposan.
A húst a karalábékba töltjük, majd mindet egy széles és lapos fazékba tesszük, és annyi alaplevet öntünk rá, hogy kb. 2/3-ig ellepje. A főzővízbe tesszük a babérlevelet és a kikapart karalábéhúst, majd fedő alatt 20-25 percig pároljuk.
A fokhagymát összezúzzuk, és egy kevés olajon megfuttatjuk 1 ek finomra aprított kaporral. Alacsony lángon hozzáadjuk a joghurtot, és alaposan összekeverjük, és megsózzuk ízlés szerint. Felforraljuk, és ha túl sűrű, átkanalazunk a karalábék főzőlevéből, és azzal hígítjuk.
Ha megfőtt a karalábé, a mártással körítve tálaljuk. A tetejét megszórjuk friss, aprított kaporral.





Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Nyári zöldborsó krémleves mentával
  2017-06-17 22:51:55, szombat
 
  Nyári zöldborsó krémleves mentával

Hozzávalók

60 dkg zsenge zöldborsó
15 dkg hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
6 dl zöldségleves-alaplé
10 szál menta
3 ek citromlé
3 ek tejszín vagy tejföl
1 csipet só
Cayenne-bors


Elkészítés

A zöldborsót kifejtjük, a megtisztított hagymát és fokhagymát apróra kockázzuk. Fazékban felhevítjük az olajat. Üvegesre pároljuk rajta a kétféle hagymát, majd felöntjük az alaplével, és felforraljuk. Közben a megmosott, lerázott menta leveleit lecsipkedjük.
A borsót a forrásban levő alaplébe szórjuk. Hozzáadjuk a citromlét, és néhány levél kivételével beleszórjuk a mentát. Fedő alatt, lassú tűzön főzzük kb. 7 percig, majd félrehúzzuk, és szűrőkanállal kiveszünk 2 ek borsót a díszítéshez. A többit botmixerrel pürésítjük a fazékban, és sóval, Cayenne-borssal ízesítjük. Végül a tejszínnel vagy a tejföllel dúsítva felmelegítjük, de már nem forraljuk. A félretett mentalevelekkel és a kiszedett borsóval díszítve tálaljuk.





Megjegyzés

Laktatóbb lesz a levesed, ha betétet készítesz hozzá égetett tésztából. Forralj fel 1 dl vizet 2 dkg vajjal és 1/2 tk sóval, szórj bele 7 dkg lisztet, majd verd a tűzön fakanállal, amíg elválik az edénytől. Húzd félre, dolgozz bele 1 db tojást és 8 dkg reszelt sajtot, majd két bevizezett evőkanállal szaggass belőle kb. 20 db galuskát és nedves kézzel formázd golyókká. Sütőpapírral kibélelt tepsiben toldd a 220 fokos sütő középső részébe, és süsd 13-15 percig.
MME


PALCSEK ZSUZSANNA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Szeretetben eltöltendő hétvégét!
  2017-06-17 22:25:11, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 499 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 736
  • e Hét: 7537
  • e Hónap: 12575
  • e Év: 142282
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.