|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2017-06-02 23:55:04, péntek
|
|
|
Brokkolis rakott tészta
Hozzávalók
1 fej brokkoli (50 dkg)
50 dkg csirkemell
25 dkg durum tészta (orsós)
1 nagy pohár tejföl (45 dkg)
20 dkg reszelt sajt (füstölt karaván, mozzarella, parmezán)
2 ek olívaolaj
2 diónyi vaj
só
bors
őrölt csili
kurkuma
1 dl édes Tokaji Szamorodni
2 ek zsemlemorzsa
1 db tojás
Elkészítés
A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük róla a vizet, majd kis ujjnyi csíkokra vágjuk. Sóval, borssal, őrölt csilivel és kurkumával ízesítjük, majd meglocsoljuk 1 evőkanál olívaolajjal, és jól összekeverjük. Legalább 20 percig hagyjuk pihenni.
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. Egy fazékban vizet forralunk, hozzáadunk egy mokkáskanál sót, és beletesszük a tésztát. Ha megfőtt, leszűrjük, de nem öblítjük le vízzel.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, beletesszük a csirkemell darabokat, és elkezdjük sütni. Rátesszük a diónyi vajat, majd amikor minden oldala megpirul, felengedjük a borral, és jól kiforraljuk.
Egy fazékban vizet forralunk, teszünk bele egy mokkáskanál sót és egy késhegynyi szódabikarbonát, majd 2-3 perc alatt előfőzzük a brokkolit.
Egy tálat kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk. Elkészítjük az öntetet: a tojást feltörjük, habverővel egy kicsit felhabosítjuk, hozzáadjuk a tejfölt, egy evőkanál morzsát, majd beletesszük a reszelt sajt felét. Jól elkeverjük, ízlés szerint megsózzuk.
A tészta felét a tepsibe öntjük, ráborítjuk a húst, utána a tészta másik felét, majd kirakjuk a brokkolival a tetejét,
és leöntjük a tejfölös masszával. A tetejét megszórjuk sajttal, és a sütőbe tesszük.
Amikor a tetejére olvadt a sajt, beborítjuk alufóliával, és készre sütjük. Kb. 25 percig sütjük.
Megjegyzés
Szinte elolvad az ember szájában, olyan krémes ez a tészta. A csili és a kurkuma enyhén csípős ízt kölcsönöz neki. (Persze csak óvatosan használjuk.)
BiroSari
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2017-06-02 23:49:56, péntek
|
|
|
Epres töltött kókuszkocka
Hozzávalók
40 dkg finomliszt
20 dkg porcukor
2 dl tej
8 dkg vaj
2 db tojás
1,2 dkg sütőpor
1 csipet só
2 dl eperlé (pürésített eper lecsöpögtetett leve)
15 dkg eperlekvár
1 ek szamócapálinka (elhagyható)
20 dkg kókuszreszelék
Elkészítés
A vajat felolvasztjuk, majd kikeverjük a porcukorral, és egyenkénthozzáadjuk a tojásokat. Apránként csorgatva hozzákeverjük a tejet, végülbeleforgatjuk a sütőporral és sóval átszitált lisztet.
A masszát egy kb. 25x25 cm-es, sütőpapírral bélelt, magas falú tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt világosra sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e). A sütőből kivéve a sütőrácson hagyjuk kihűlni a tésztát.
A tésztát kb. 5x5 cm-es kockákra vágjuk, és egy villa segítségével belemártjuk az eperlébe úgy, hogy minden oldalán magába szívja a piskóta az eperlevet. Ezután a kockákat megforgatjuk egy nagy tálba szórt kókuszreszelékben.
Száradni hagyjuk, majd mindet félbevágjuk, és egy kiskanál segítségével az egyik felét gazdagon megkenjük a szamócapálinkával kikevert eperlekvárral, végül összetapasztjuk.
Megjegyzés
Eperszezonban használjuk friss, pürésített eper átszűrt levét, ennek hiányában 5x-ösen hígított eperszörpöt is használhatunk.
Recept és styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2017-06-02 23:47:21, péntek
|
|
|
Rakott sült tarja
Hozzávalók
1,2 kg sertéstarja (egyben)
3 fej hagyma
25 dkg paprikás kolbász
3 ek olaj
1 ek őrölt köménymag
1,5 dl száraz fehérbor
1 ág rozmaring
1 fej fokhagyma
1 ek méz
só
bors
A körethez:
40 dkg fehérbab (konzerv)
8 dkg füstölt húsos szalonna
2 ek olaj
4 gerezd fokhagyma
6-8 levél zsálya
só
bors
néhány salátalevél
koktélparadicsom
Elkészítés
A húst megmossuk, nem szeleteljük fel, csak bemetsszük. A metszeteket bedörzsöljük borssal és sóval. A meghámozott hagymát és a kolbászt vékonyan felkarikázzuk, majd a metszetekbe állítjuk. Bambuszpálcikákkal összetűzzük a húst, és sonkaszerűen megkötözzük, majd a felforrósított olajon megpirítjuk.
Áttesszük egy sütőedénybe, megszórjuk a köménymaggal, meglocsoljuk a forró olajjal, hozzáadunk 1 dl bort, a rozmaringot és a félbevágott fokhagymafejeket. Lefedjük, és 180 fokos sütőben puhára pároljuk. Levesszük a fóliát, és a mézzel elkevert 1/2 dl borral kevergetve aranybarnára sütjük.
A szalonnát apróra kockázzuk, 2 ek olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a meghámozott fokhagymagerezdeket, a zsályát és a babot. A levét leszűrjük, majd kevergetve megsózzuk, és készre főzzük.
A húst vágódeszkára emeljük, és letakarva pihentetjük. Eltávolítjuk a kötözőt és a bambusz pálcikákat. Rézsútosan felszeleteljük, és a babbal, salátával és koktélparadicsommal tálaljuk.
Megjegyzés
Vendégváró étel, amely garantáltan elnyeri a vendégek tetszését. Magyaros jellege miatt mindenki elégedett lesz.
zsuzsamama56
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2017-06-02 23:43:21, péntek
|
|
|
Almás-paprikás májfalat
Hozzávalók
50 dkg csirkemáj
2 db sárga kaliforniai paprika
2 db nagyobb alma
20 dkg olívabogyó
1 fej vöröshagyma
1 dl száraz fehérbor
2 ek olaj
őrölt fekete bors
só
Elkészítés
1. Az olajat felforrósítjuk, és üvegesre sütjük rajta a meghámozott, nagyobb cikkekre felvágott hagymát. Rádobjuk a megtisztított, lehártyázott, felkockázott májat, azt fehéredésig sütjük, majd szűrőlapáttal kiszedjük, és félretesszük.
2. A serpenyőben visszamaradt hagymás olajhoz adjuk a kimagozott, felcsíkozott paprikát a megmosott, kimagozott, cikkekre vágott almával együtt, és mindkettőt megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk az olívabogyót, a májat, továbbá a bort, és az egészet addig pároljuk, amíg a máj megpuhul. Végül sózzuk, borsozzuk. Friss kenyér illik hozzá.
KOCSIS BÁLINT
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2017. Június
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
499 db bejegyzés |
e év: |
4386 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1706
- e Hét: 3920
- e Hónap: 17825
- e Év: 147532
|
|
|