Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Kellemes estet
  2017-06-22 17:25:31, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Jó éjt, pihentető éjszakát
  2017-06-22 17:18:48, csütörtök
 
 

 
 
1 komment , kategória:  képek  
Jó reggelt
  2017-06-22 17:12:29, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Vicces, malacos kép
  2017-06-22 17:10:48, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Könnyű napot, derűs reggelt
  2017-06-22 16:47:46, csütörtök
 
  t 10:58pm on June 21, 2017, ♥ Ƹ̴Ӂ̴Ʒ ♥ Annamary♥ Ƹ̴Ӂ̴Ʒ ♥.. said...
AZ OKOSOK KÁNIKULÁT JÓSOLTAK MÉG A JÖVŐ 7 RE SEM IGÉRTEK ESŐT,
ERRE FEL A TEGNAP DÉLUTÁN OLYAN ÉGSZAKADÁS VOLT,HOGY AZ UDVAROKBAN BOKÁIG ÉRŐ VIZ VOLT. ÉS FÁKAT CSAVART KI A VIHAROS SZÉL.
MINTHA VILÁG VÉGE KÖZELEDETT VOLNA..REMÉLEM HELYRE ÁLL AZ IDŐ,IGAZ ,HOGY KELLETT AZ ESŐ,DE NEM ILYEN FORMÁBAN.
EGY KÖNNYŰ NYUGODT NAPOT ÉS DERÜS REGGELT KIVÁNOK. PUSZI.





 
 
0 komment , kategória:  képek  
Miért tegyük hűtőbe a kenyeret?
  2017-06-22 15:08:09, csütörtök
 
  Hűtővel a rák ellen, avagy miért tegyük hűvösre a kenyeret?
Amikor 114 éve A. T. Marshall szabadalmaztatta a hűtőgépet, sejtelme sem volt arról, hogy ezzel akár életeket is menthet. Pedig egy egyszerű trükkel csökkenthetjük a rettegett rák kialakulásának esélyét: tároljuk hűtőben a kenyeret, figyelem, még a frisset is!
Jogosan merül a fel a kérdés: mi a szöszért tegyük hűvösre a puha, omlós kenyeret?
A válasz egyszerű: egészségünk megóvása érdekében.



A szobahőmérsékleten, zacskóban tárolt kenyér és minden egyéb pékáru ugyanis már
24 óra után a penész martalékává válik. Akkor is így van, ha nem látjuk, és nem érezzük
a szürkés-zöldes bolyhos foltokat. Sőt, ami igazán sokkoló, hogy már maga a liszt is szennyezett lehet, hiszen ha penészes a gabona, akkor őrléskor bizony ez is bekerül a kenyérsütéshez használt lisztbe.

Ha azt gondoljuk, hogy a forró kemence, hipp-hopp elpusztítja a penészt okozó gombákat, óriásit tévedünk. Igaz, hogy a sütés kissé legyengíti őket, így kevésbé ártalmasak, de nagyjából 1 nap alatt képesek tökéletesen regenerálódni, ez pedig jelentős veszélyt jelent szervezetünkre.

A penészgombák egy része ugyanis komoly betegségek kialakulásához vezethet: a gondot az általuk termelt mérgező anyagok, az úgynevezett mikotoxinok okozzák. A mérgező penészek szinte mindenhol és folyamatosan leselkednek ránk. Napjainkig a tudósok közel 300 penészt azonosítottak, ebből kb. 20 veszélyes az emberi szervezetre. Az egyik, legnagyobb károkat okozó, penészgombából származó méreganyag az aflatoxin.

Mi az az aflatoxin?
A penészgombák által termelt rákkeltő gombamérgek közül a leghírhedtebb az aflatoxin és annak különböző fajtái. Nem új keletű méregről van szó, az aflatoxin már az egyik legnagyobb történelmi pillanatnál is jelen volt: Tutanchamon sírjának feltáróinak halálát a legnagyobb valószínűséggel azok a mérges aflatoxinok okozták, amelyek a sír felnyitásakor aktiválódtak.

A 2004-es fűszerpaprika-botrány főszereplője is ez az anyag volt. Mivel a gyártók nagy része gombaméreggel szennyezett paprikákat használt őrleményeiben, a fűszer forgalmazását az egész országban fel kellett függeszteni.



Az aflatoxin tehát az egyik leggyakoribb és legerősebb méreg. Szinte bárhol előfordulhat: kenyér- és tésztafélékben, földimogyoróban, diófélékben, szójában, rizsben, kölesben, kukoricában, babban, de aflatoxinnal szennyezett lehet a narancslé, a bor, az ecet, a paprika, sőt a tej is.

Sokszor sejtelmünk sincs arról, hogy veszélyes méreggel szennyezett élelmiszert fogyasztunk, éppen ezért, ha már látható jelei is vannak, vagyis penészgyanús, penészes élelmiszer kerül a kezünkbe, annak elfogyasztása bizony az egészséggel való hazardírozás.

Ha az aflatoxinok a penészből egyszer már bekerültek az élelmiszerbe, eltávolítani azokat egyszerűen lehetetlen. Maga a penész persze egy mozdulattal kivágható az ételből, ám méreganyagai benne maradnak. Ha valaki megeszik egy 2 napos zsemlét, vagy egy penészpöttyös paradicsomot, amely aflatoxinokat tartalmaz, nem valószínű, hogy azonnal baja lesz. De ha rendszeresen és nagyobb mennyiségben fogyasztunk ilyesmit, ártunk magunknak, sőt a rák kialakulásának esélyét is növeljük anélkül, hogy azt észrevennénk.
Az aflatoxinok súlyos, életveszélyes hatása ugyanis legtöbb esetben csak évekkel később mutatkozik meg.

Alattomos gyilkosok
A penészgombák méreganyagai korunk legalattomosabb gyilkosai. Nem hatnak rögtön és nem okoznak olyan heves mérgezést, mint amilyet például a szalmonella fertőzés. Ehelyett lassan és kitartóan mérgezik a testet. Az emberi szervezetben a penész nagyon sokáig jelen lehet, ám az általuk okozott károsodás legtöbb esetben csak évek múltán jelentkezik.

Hosszantartó, krónikus, sőt akár halálos betegségeket okoznak.
A gombamérgek legtöbb esetben:
• rákkeltőek,
• károsítják a vesét vagy a májat,
• termékenységi zavarokat, vérzést, ödémákat váltanak ki,
• gyengítik a szívet,
• ideg- és immunrendszeri zavarokat okoznak .

Legveszélyesebb fajtái, az aflatoxinok egész egyszerűen megölik a máj bizonyos részeit. Ha nem túl erős a mérgezés, és időben kiderül az aflatoxin jelenléte, akkor a méreggel terhelt máj C-vitaminnal még helyrehozható.

Ezért is nagyon fontos az immunrendszer állandó erősítése, karbantartása. Az egészséges életvitel, a sok gyümölcs és zöldség, a magas rosttartalmú élelmiszerek, a természetes és nem szintetikus táplálékkiegészítők fogyasztása és a félévenkénti méregtelenítés nagyban hozzájárul a immunrendszerünk tökéletesítéseshez.

Ha azonban védekező rendszerünk nem elég erős és éveken keresztül - tudtunkon kívül - aflatoxinnal mérgezzük szervezetünket, az akár végzetes is lehet. Az aflatoxin ugyanis bizonyítottan felelős bizonyos daganatos megbetegedések - pl. nyelőcsőrák, májrák - kialakulásáért.

A megelőzés egyik kulcsa azonban mostantól az Ön kezében is ott van: féken tarthatja a gyilkos méreg kialakulását, ha a kenyeret a hűtőbe teszi, hiszen a hűvös környezet lelassítja a penészgomba spóráinak szaporodását, ezáltal az aflatoxinok létrejöttét.

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Kellemes kikapcsolódást
  2017-06-22 13:53:16, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Csinos keleti nő
  2017-06-22 13:34:23, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Egy különleges női fizura elkészítése - videón
  2017-06-22 13:29:56, csütörtök
 
  Link

Hướng Dẫn Làm Tóc Cổ Trang Linh Xà

Közzététel: 2017. jún. 15.
''The author agreed the video to be posted. If there're any questions , please leave comments.''
'Video đã được sự cho phép của chính chủ, ai có thắc mắc gì, vui lòng comments''
- BGM 1: Thiên Hành Cửu Ca (Hoắc Tôn) - 天行九歌 (霍尊)
- BGM 2: Vũ thần mưa lâm linh ( A Tiểu ) - 武神雨霖铃 (阿悄)
- Coser: Riri
- Video by: 一千只大日日
- http://www.bilibili.com/video/av11063...
- http://www.weibo.com/u/2078761525
Közzététel: 2017. jún. 15.
'' A szerző egyetértett azzal, hogy a videót fel kell tüntetni. Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hagyja észrevételeit. ''
'
 
 
0 komment , kategória:  video  
Délutáni program - lovaglás
  2017-06-22 13:18:15, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 613 db bejegyzés
e év: 7531 db bejegyzés
Összes: 70103 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 850
  • e Hét: 2833
  • e Hónap: 13424
  • e Év: 119198
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.