Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Túróval és sajttal töltött gomba
  2017-06-24 23:56:07, szombat
 
  Túróval és sajttal töltött gomba

Hozzávalók

4 db csiperkegomba (nagy)
1 fej makói hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db pritaminpaprika
5 dkg mozzarella
5 dkg parmezán
8 dkg ricotta vagy túró
1 db tojás
5 cl marinara szósz
friss bazsalikom
olívaolaj

bors


Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A zöldségeket megmossuk és szárazra töröljük. A fokhagymát és a hagymát felaprítjuk. A pritaminpaprikát kis kockákra vágjuk, a sajtokat lereszeljük. A bazsalikomot felaprítjuk, és a felét félretesszük a tálaláshoz.
Egy serpenyőben felhevítünk egy kevés olívaolajat. Közepes lángon megpirítjuk a hagymát, majd a fokhagymát. Ha megpirultak (kb. 5 perc), hozzáadjuk a pritaminpaprikát. Megsózzuk, és pirítjuk azt is kb. 4-5 percig. Ha kész, félretesszük, és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
Egy keverőtálban összekeverjük a ricottát vagy túrót, a parmezánt, a tojást, a megpirult zöldségeket, és a felaprított bazsalikomot.
Egy kevés olívaolajat csepegtetünk a gombafejek tetejére, megsózzuk, megborsozzuk. A gombákat megtöltjük a sajtos töltelékkel, rákanalazunk a marinara szószból, és megszórjuk mozzarellával. Sütőpapírt teszünk a tepsibe, megkenjük olívaolajjal, és 20-25 perc alatt készre sütjük a gombákat. Ha kész, bazsalikomlevelekkel tálaljuk.





Megjegyzés

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
ChefbagMME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Meggyes tart tatin (fordított meggytorta)
  2017-06-24 23:53:24, szombat
 
  Meggyes tart tatin (fordított meggytorta)

Hozzávalók

70 dkg meggy
2 ek vörösborecet
2 ek + 2/3 bögre cukor
1/2 tk őrölt fahéj

frissen őrölt bors
6 ek vaj
A tésztához:
1/2 bögre hideg vaj
1 bögre liszt + a nyújtáshoz
1/4 bögre cukor
1 tk só
1 db tojássárgája
A díszítéshez:
aprított, pirított mogyoró
friss mentalevél


Elkészítés

A töltelékhez a meggyet megmossuk, leszárazzuk és kimagozzuk. Közepes méretű tálban összekeverjük az ecettel, a 2 ek cukorral, a fahéjjal és 1-1 csipet sóval, borssal, majd állni hagyjuk legalább 20 percig.
A tésztához a felkockázott hideg vajat keverőtálban összeforgatjuk a liszttel, a cukorral és a sóval. Robotgép gyúrópálcájával beledolgozzuk a tojássárgáját, és sima gombóccá dagasztjuk. Közben a masszát 1-2 ek jéghideg vízzel lazítjuk. Végül megszórjuk némi liszttel, folpakba csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük legalább 1 óra hosszat.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A tűzhelyen felmelegítünk egy kb. 25 cm átmérőjű, sütőbe rakható edényt. Beleöntjük a 2/3 bögre cukrot, elkeverjük a 6 ek vajjal, és addig melegítjük, amíg bugyogni kezd. Ekkor hozzáadjuk a meggyből kinyomkodott folyadékot, közepes tűzön felforraljuk, és kevergetve sziruppá főzzük 8-10 perc alatt. Beleforgatjuk a meggyet, újraforraljuk, és közepes tűzön főzzük további 8-10 percig. Ezután félrehúzzuk, és elrendezzük a gyümölcsöt, hogy egy rétegben teljesen befedje az edény alját.
A tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 30 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, a meggyrétegre terítjük, és a túllógó szélét késsel vagy kis spatulával óvatosan a gyümölcs és az edény fala közé nyomkodjuk. Az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 12-15 perc alatt, majd a rácsra tett edényben hűlni hagyjuk 15 percig.
Végül a tésztát késsel elválasztjuk az edénytől, és a tortát a meggyel felfelé tálcára borítjuk. Tetszés szerint megszórjuk durvára aprított, pirított mogyoróval és mentalevéllel díszítjük.





Megjegyzés

Recept és fotó: Le Creuset
MME

FAZEKAS KIRA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Fordított rántott hús
  2017-06-24 23:50:45, szombat
 
  Fordított rántott hús

Hozzávalók

1 kg sertéshús
5 dl víz
4 ek ketchup
3 ek mustár
5 dkg margarin
1 kk ételízesítő
só (ízlés szerint)
1 fej hagyma
A panírhoz:
zsemlemorzsa
tojás
liszt)


Elkészítés

A húst felszeleteljük, megmossuk és kiklopfoljuk, majd besózzuk. Ezután fordított sorrendben bepanírozzuk a hússzeleteket: először a morzsába forgatjuk, majd a felvert tojásba, végül a lisztbe.
Bő, forró olajban hirtelen kisütjük, majd tepsibe fektetjük őket. A hagymát karikákra szeleteljük, és a húsokra tesszük.
A vizet, a ketchupot és a mustárt összekeverjük, hozzáadjuk az ételízesítőt, felforraljuk, majd a húsokra öntjük.
Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük.





Tündi konyha

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Csirkebecsinált leves
  2017-06-24 23:48:00, szombat
 
  Csirkebecsinált leves

Hozzávalók

1 db csirke
40 dkg zöldborsó
6 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 kisebb fej karalábé
1 kisebb fej zellergumó
1 fej vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
2 ek kacsazsír
1 ek liszt
2-3 ág lestyán
1 kis csokor petrezselyem aprítva
20 dkg tészta


Elkészítés

A megmosott és megtisztított csirkét feldaraboljuk. A zöldségeket megtisztítjuk és felkarikázzuk.
A kacsazsírt megolvasztjuk, és beletesszük csirkét. Lefedve, mérsékelt tűzön nagyjából 10 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a sárgarépa- és fehérrépa karikákat és a kockára vágott zellert és karalábét. Folyamatosan kevergetve legalább 10 percig pirítjuk. Megszórjuk a liszttel, lepirítjuk és felöntjük vízzel.
Beletesszük a paradicsomot, a paprikát, a vöröshagymát és az összekötözött lestyánt. Fedő nélkül, felforraljuk, majd alacsony lángon kb. 30 percig főzzük. Hozzáadjuk a zöldborsót, a tésztát és a csirke máját, és fedő alatt további 15 percig főzzük. Megszórjuk az aprított petrezselyemmel, kiforraljuk, majd tálaljuk.





Lilalicsi

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Boldog hétvégét!
  2017-06-24 21:46:58, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 499 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1756
  • e Hét: 6337
  • e Hónap: 20242
  • e Év: 149949
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.