|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2017-06-24 23:56:07, szombat
|
|
|
Túróval és sajttal töltött gomba
Hozzávalók
4 db csiperkegomba (nagy)
1 fej makói hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db pritaminpaprika
5 dkg mozzarella
5 dkg parmezán
8 dkg ricotta vagy túró
1 db tojás
5 cl marinara szósz
friss bazsalikom
olívaolaj
só
bors
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A zöldségeket megmossuk és szárazra töröljük. A fokhagymát és a hagymát felaprítjuk. A pritaminpaprikát kis kockákra vágjuk, a sajtokat lereszeljük. A bazsalikomot felaprítjuk, és a felét félretesszük a tálaláshoz.
Egy serpenyőben felhevítünk egy kevés olívaolajat. Közepes lángon megpirítjuk a hagymát, majd a fokhagymát. Ha megpirultak (kb. 5 perc), hozzáadjuk a pritaminpaprikát. Megsózzuk, és pirítjuk azt is kb. 4-5 percig. Ha kész, félretesszük, és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
Egy keverőtálban összekeverjük a ricottát vagy túrót, a parmezánt, a tojást, a megpirult zöldségeket, és a felaprított bazsalikomot.
Egy kevés olívaolajat csepegtetünk a gombafejek tetejére, megsózzuk, megborsozzuk. A gombákat megtöltjük a sajtos töltelékkel, rákanalazunk a marinara szószból, és megszórjuk mozzarellával. Sütőpapírt teszünk a tepsibe, megkenjük olívaolajjal, és 20-25 perc alatt készre sütjük a gombákat. Ha kész, bazsalikomlevelekkel tálaljuk.
Megjegyzés
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
ChefbagMME
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2017-06-24 23:53:24, szombat
|
|
|
Meggyes tart tatin (fordított meggytorta)
Hozzávalók
70 dkg meggy
2 ek vörösborecet
2 ek + 2/3 bögre cukor
1/2 tk őrölt fahéj
só
frissen őrölt bors
6 ek vaj
A tésztához:
1/2 bögre hideg vaj
1 bögre liszt + a nyújtáshoz
1/4 bögre cukor
1 tk só
1 db tojássárgája
A díszítéshez:
aprított, pirított mogyoró
friss mentalevél
Elkészítés
A töltelékhez a meggyet megmossuk, leszárazzuk és kimagozzuk. Közepes méretű tálban összekeverjük az ecettel, a 2 ek cukorral, a fahéjjal és 1-1 csipet sóval, borssal, majd állni hagyjuk legalább 20 percig.
A tésztához a felkockázott hideg vajat keverőtálban összeforgatjuk a liszttel, a cukorral és a sóval. Robotgép gyúrópálcájával beledolgozzuk a tojássárgáját, és sima gombóccá dagasztjuk. Közben a masszát 1-2 ek jéghideg vízzel lazítjuk. Végül megszórjuk némi liszttel, folpakba csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük legalább 1 óra hosszat.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A tűzhelyen felmelegítünk egy kb. 25 cm átmérőjű, sütőbe rakható edényt. Beleöntjük a 2/3 bögre cukrot, elkeverjük a 6 ek vajjal, és addig melegítjük, amíg bugyogni kezd. Ekkor hozzáadjuk a meggyből kinyomkodott folyadékot, közepes tűzön felforraljuk, és kevergetve sziruppá főzzük 8-10 perc alatt. Beleforgatjuk a meggyet, újraforraljuk, és közepes tűzön főzzük további 8-10 percig. Ezután félrehúzzuk, és elrendezzük a gyümölcsöt, hogy egy rétegben teljesen befedje az edény alját.
A tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 30 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, a meggyrétegre terítjük, és a túllógó szélét késsel vagy kis spatulával óvatosan a gyümölcs és az edény fala közé nyomkodjuk. Az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 12-15 perc alatt, majd a rácsra tett edényben hűlni hagyjuk 15 percig.
Végül a tésztát késsel elválasztjuk az edénytől, és a tortát a meggyel felfelé tálcára borítjuk. Tetszés szerint megszórjuk durvára aprított, pirított mogyoróval és mentalevéllel díszítjük.
Megjegyzés
Recept és fotó: Le Creuset
MME
FAZEKAS KIRA
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2017-06-24 23:50:45, szombat
|
|
|
Fordított rántott hús
Hozzávalók
1 kg sertéshús
5 dl víz
4 ek ketchup
3 ek mustár
5 dkg margarin
1 kk ételízesítő
só (ízlés szerint)
1 fej hagyma
A panírhoz:
zsemlemorzsa
tojás
liszt)
Elkészítés
A húst felszeleteljük, megmossuk és kiklopfoljuk, majd besózzuk. Ezután fordított sorrendben bepanírozzuk a hússzeleteket: először a morzsába forgatjuk, majd a felvert tojásba, végül a lisztbe.
Bő, forró olajban hirtelen kisütjük, majd tepsibe fektetjük őket. A hagymát karikákra szeleteljük, és a húsokra tesszük.
A vizet, a ketchupot és a mustárt összekeverjük, hozzáadjuk az ételízesítőt, felforraljuk, majd a húsokra öntjük.
Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük.
Tündi konyha
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2017-06-24 23:48:00, szombat
|
|
|
Csirkebecsinált leves
Hozzávalók
1 db csirke
40 dkg zöldborsó
6 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 kisebb fej karalábé
1 kisebb fej zellergumó
1 fej vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
2 ek kacsazsír
1 ek liszt
2-3 ág lestyán
1 kis csokor petrezselyem aprítva
20 dkg tészta
Elkészítés
A megmosott és megtisztított csirkét feldaraboljuk. A zöldségeket megtisztítjuk és felkarikázzuk.
A kacsazsírt megolvasztjuk, és beletesszük csirkét. Lefedve, mérsékelt tűzön nagyjából 10 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a sárgarépa- és fehérrépa karikákat és a kockára vágott zellert és karalábét. Folyamatosan kevergetve legalább 10 percig pirítjuk. Megszórjuk a liszttel, lepirítjuk és felöntjük vízzel.
Beletesszük a paradicsomot, a paprikát, a vöröshagymát és az összekötözött lestyánt. Fedő nélkül, felforraljuk, majd alacsony lángon kb. 30 percig főzzük. Hozzáadjuk a zöldborsót, a tésztát és a csirke máját, és fedő alatt további 15 percig főzzük. Megszórjuk az aprított petrezselyemmel, kiforraljuk, majd tálaljuk.
Lilalicsi
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2017-06-24 21:46:58, szombat
|
|
|
Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak
További jó estét!
és
|
|
|
0 komment
, kategória: Hétvégét |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2017. Június
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
499 db bejegyzés |
e év: |
4386 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1756
- e Hét: 6337
- e Hónap: 20242
- e Év: 149949
|
|
|